onsdag 17 november 2010

Det närmr sig..

Ja nu närmar det sig Advent.. Och det längtar jag efter.. Att få sätta upp alla ljusstakar och stjärnor.. Byta till juligare gardiner och bara få det sådär mysigt som man enbart kan få det i advents- och jultider.. Jag tillverkade ju en egen adventsljusstake förra året som prydde vår öppna spis, den kommer att få pryda spisen även i år.. Jag bara älskar denna sortens adventsljusstake..


Och snart kanske det ser ut så här, som på bilden här under, alldeles snart.. Visst är det vackert.. Men jag vill inte det skall komma än.. Jag vill för det första inte att det skall vara halt när Johannes är ute och kör och jag vill inte ha snö och halka om ett par veckor då jag, Amanda, en kompis och hennes dotter skall åka till Ullared..


Jobb i natt med, sista denna veckan.. Är ledig fyra nätter sedan.. På lördag har vi vår 85-års fest och det skall bli så kul.. Vi blir 32 personer så det kan nog bli lite drag, hoppas jag iaf..

I morgon när jag slutar jobba skall jag ta mig direkt till Maxi och inhandla det sista till festen.. Mycket har vi redan köpt men en del finns kvar.. Sedan på fredag blir det till att stå och fixa med maten vi skall bjuda på och kakan till kaffet.. Skall baka bröd med.. Har bakat två idag och skall göra fyra i morgon och sedan frysa in dem till lördag.. Får nog baka någon av det som skall bjudas på till kaffet med och frysa in så länge.. Vill ju inte stå med allt på fredag och lördag.. Skall till lokalen och duka med på fredag så är det med gjort..

Åhhh, nu höll jag på att glömma igen.. Glömde ju berätta en sak i förra inlägget.. I förgår damp det ner ett paket i vår brevlåda som var adresserat till mig.. Det var en födelsedagspresent från fina Nina med bloggen Livet i stort och smått.. Det var ett paket te i och ett paket med fina julservetter.. Så gott det te't var..  Tack snälla söta Nina vad glad jag blev..

Nä nu säger jag hej och god natt för idag.. Jag hoppas ni som skall sova får en god natts sömn och ni liksom jag jobbar och skall vara vakna får en bra natt.. Ha oxå en  härlig torsdag.. 

8 kommentarer:

Pia sa...

Jag tycker också om adventstiden, även om jag pyntar mycket mindre nu än när barnen var små. Det blir det där lilla extra istället! :)

Idag var träden och marken täckta av en helt ljuvligt vacker rimfrost och det ingav en riktig vinterkänsla, och ändå var det inte halt! Så kan det får vara ett tag.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Varm kram

Anna sa...

Godmorgon, 1:a advent är nästan mysigast då man får börja plocka fram allting.
Själv kommmer jag fira i Stuttgart nästa söndag o hoppas vi kommer i väg på deras julmarknad som är enorm.
Kul med party!!
Kram Anna

Ett Vitare Hem sa...

Vill heller inte ha snö än, vi ska också ner till Ullared om några veckor vill att det är bra väder då ;o), men här ligger det fortfarande lite snö kvar sån där tråkig snö som blev kvar efter det töat och regnat ett par dagar så slog det om och blev kallt igen....
Ha en fin dag!
Kram/LenaS

Annelie sa...

Visst äré underbart mysigt med första advent, speciellt om det är lite pudersnö ute också (men det kan ju jag glömma här nere).

Skojj med 85-årsfest, du fyllde ju 40 häromdan och äré din man eller nån vännina som har fyllt 45..??

Vi hade 85-årskalas på påskaftonen i år, då jag fyllde 45 och min man 40 år.
Vi bjöd på buffébord, ja ett påskbord alltså.
Det vart uppskattat.

Ha en underbar torsdag.. // Kramen Annelie

Nyanser av vitt sa...

Underbara vinterbilder vännen.
Lycka till med shoppingen på Ullared :O)Där har jag aldrig varit
Kram Agneta

Nina sa...

Vassego :) Var ju inget speciellt, men ville ju skicka nåt när du fyllde jämt.. Jag sitter just och värmer mig med det där teét jag med.

Nu har ni väl å göra, gissar jag. Men vad skoj med 85-års fest! Det blir säkert kanon! Lycka till med alla förberedelser!

Kram Nina!

Roses & Angels sa...

Tänk vad tiden gått fort och advent är snart här. Jisses. Du har pyntat fint du jag måste ner till Rusta en sväng och handla in lite blockljus jag såg dom sälja billigt. Ha en fin kväll kram

Källeboda lantliv sa...

gillar dina ljusstakar ...så söta ...visst är det roligt att pyssla till advent ...det älskar jag också ..måste stilla mig lite bara...så du ska till ullared ..kul där var jag i måndags ...gjorde många fina fynd ...så lycka till ! kramizar jeanette.kallebodalantliv

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade