onsdag 31 december 2014

Nyår

Så var dagen här, den sista detta året.. Och så var dagen här, den dagen då jag alltid rasar och mår väldigt dåligt..
Så nä, det blir inget nyårsfirande för mig, jag är hemma och mår skit.. Gråter och sover om vartannat..
Detta är inte första året det blir så här, så till nästa år så skall jag förbereda mig genom att inte tacka ja till ett enda firande och ej heller planera ngt eget..

Varför det blir så här? Det vet jag inte men jag kan gissa.. Och jag gissar på att just nyår har en del tråkigheter med sig för mig..
Bl.a så kom jag väldigt nära den berömda väggen för två år sedan och blev sjukskriven, det var innan jul men just på nyårsafton bara rasade jag och damp nog in i väggen..
Jag svajar ju i mitt mående hela tiden sedan dess och i slutet av åren så håller jag näsan över vattenytan, jag vet det men kör på och tror att allt skall ordna sig.. Så kommer årets sista dag och jag sjunker.. Kan vara så att när man hör och läser alla nyårshälsningar och årssammanfattningar så slutar jag att simma och hjärnan kollapsar.. Ja eller är jag bara dum i huvudet eller nåt.. För bra mår jag inte denna nyårsafton heller och har valt att vara hemma..

Patrick gick för en stund sedan, han tycker ju så klart inte heller att det är så roligt så det får jag med ångest för..
Vi har varit tillsammans 8 nyårsaftnar, 3 av dem har vi firat in tolvslaget tillsammans, de andra 5 har jag jobbat eller mått dåligt.. Kul sambo han har..

Ikväll skall jag bara vara, kolla på tv och tillåta den där gråten komma och försöka samla mig och starta det nya året på ett bättre sätt än vad det gamla slutade..
Man är så skör efter att man varit i utmattningsträsket, man nuddar vid det träsket med jämna mellanrum..

Medlidande vill jag inte ha, ville bara skriva av mig om hur jag känner..

Gott Nytt År på er!!
3 kommentarer:

We sa...

"och tror att allt skall ordna sig"

Det är bra att du tror att allt ska ordna sig, det kommer det att göra den dagen du vill att det ska det. Jag förstår precis hur du känner.

Kram i massor <3

Birgitta sa...

När man varit i utmattningsträsket är det så lätt att komma nära igen. Det man möjligen lär sig med tiden är att känna igen signalerna och agera på bästa sätt efter det. Det kommer en nyår då du kan fira in det tillsammans med din sambo och andra. När? Det återstår att klura ut! Ett Gott Nytt År till dig! Kram Birgitta

Hem och Lycka sa...

Å vad jag vet hur det kan kännas emellanåt, jag har ju också varit där om än för många år sedan och på ett annat sätt.

Jag tror helt enkelt att man får lära känna sig själv och sin kropp och försöka se varningssignalerna. Ta ett steg tillbaka när man känner det blir för mycket. Säga nej när man absolut inte vill, säga ja när man absolut vill. Tillåt sig själv att må dåligt och komma ifatt för att ta nya tag. Vårt liv i 2000-talets Sverige är inte lätt och det gäller att vara egoistisk för att ladda batterierna och orka med. Din sambo ska du inte oroa dig för, han finns där för dig och det är det kärleken är till för. I vått och i torrt!

kram Mia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade