tisdag 4 november 2014

Detox över...

Ja nu är min detoxkur över för denna gång, om ett halvår hoppas jag att jag kör den igen.. Beror ju så mycket på viljan och motivationen, har man inte den kan man lika gärna lägga ner och vänta till man har ett riktigt go i sig.. Man måste vara väl förberedd rent mentalt för detta..
Men så bra det har gått.. Visst har jag saknat lite kött eller fisk, men inte så att det sökt mig och varit jobbigt.. Sött har jag bara tänkt på någon gång, inte varit direkt sugen.. Eller nu ljög jag, på jobbet en helg när barnen gick skattjakt och fick en massa godis då skulle jag kunnat äta flera kilo, men jag var stark och höll i mot..
Tänk att en godisråtta som jag har hållt mig från godiset nu i över två veckor, ja inte bara godis utan kakor och bröd med.. Bra jobbat Mia!! *Klappar mig själv på axeln*
Gissa om det var gott att få äta lax idag.. Mmmmmm… Helt ljuvligt!! Till det åt jag blomkålsmos och broccoli.. Så himla gott, rena festmåltiden..
Nu kommer ju nästa steg för mig.. Meningen är ju att jag skall gå ner ett antal kilo, sammanlagt siktar jag på 10 kg iaf, och nu på dessa två veckor har jag gått ner 3 kg och minskat 5 cm runt magen.. Nu skall jag ju inte stirra mig blind på vågen utan i första hand mäta mig, men självklart vill man ju se resultat på vågen med, så är ju hjärnan funtad på något sätt..
Tanken är att jag skall äta lite LCHF-aktigt, LCHF-light..
Äta mest proteiner och mindre kolhydrater och givetvis inget socker.. Så bye bye godis och bye bye Pepsi Max..

Jessika från Forever har varit ett stöd i detta och nu har hon piskan på mig med träning.. Fick sms om att jag skulle börja med plankan förra veckan och sedan öka med utfall.. Igår var hon hos mig och visade ännu en övning.. I kväll skall jag och min fina vän Pia på gymmet.. Ett gym har jag inte besökt på två år, det var då jag klampade med stora steg mot den berömda väggen, efter det har jag inte kommit igång och motivationen har inte funnits.. Jag har ju mått dåligt till och från under dessa två åren och gör fortfarande.. Men just nu, just idag mår jag toppen..

Jag har ju även en kass mage och den har blivit MYCKET bättre på dessa två veckor, så där är också en anledning till att jag inte skall äta en massa kolhydrater plus att jag skall fortsätta med soyadryckerna.. Och jag mår som sagt mentalt mycket bättre..

TACK Jessika för att du fick fart på mig och introducerade mig i detta..

Så en Bild på mitt nya jag ; -)
Åldern börjar ta ut sin rätt och börjar då med synen, så nu bär jag dessa glasögon som jag hämtade igår.. Lite ovant, men så bra jag ser : - )

Ha det fint nu, jag kommer att fortsätta skriva här med jämna mellanrum, om både vikt och mitt vardagliga liv..

Ha det gott alla och glöm inte att ta hand om er själva!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad duktig du är och vad värdefullt att känna stöd! Jag undrar om du har grädde i blomkålsmoset eller "kör" du utan? Håller själv på att försöka få bort "det där extra" så därför är jag nyfiken! Lycka till i fortsättningen! Kram Agneta

Birgitta sa...

Heja dig! Jag kör ju med Vv just nu, men på mitt eget sätt. Undviker en hel del kolhydrater, men använder inga lightprodukter.
Det går sakta nedåt med vikten och det gäller ju att hitta ett nytt sätt att tänka mat på.
Lycka till!
Jag tänker äta det som bjuds den här veckan när jag är i Javea med fb-gänget.
Kram Birgitta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade