fredag 30 maj 2014

Mycket nu..

Jag har inte hunnit att varken skriva inlägg eller att läsa andras bloggar.. Gillar ju annars att sitta och läsa era bloggar men tiden har inte funnits.. Jag har jobbat och jag har fotograferat.. Har iof suttit en del vid datorn men då har det varit bilder som skall fixas som varit prio ett..
Jag har tex fotograferat detta sedan sist:




Två brudpar samma dag blev det den 17/5, varav det ena var jag med i kyrkan och plåtade vigseln med..
Och så har detta charmtroll varit hemma hos mig och blivit fotograferad..
Det är ju student- och baltider med så även det har jag ju fotograferat, och kommer att bli ett par till som skall fotograferas..

I Ullared har jag ju med varit och jag hittade en hel del fina kläder och en del annat smått och gott.. Vi sov ju över i en stuga.. Hade det verkligen jättemysigt tillsammans med fyra av mina jobbarkompisar.. Jag var ju dunderförkyld men de godkände att jag fick följa med ändå.. 

I morgon är det brudpar 4 av 5 denna sommaren som skall hamna framför mitt kameraobjektiv.. Även då skall jag föreviga vigseln.. Kul men nervöst, men det skall förhoppningsvis gå bra.. Så länge alla vet att jag är amatör och att det inte alltid lyckas så är jag relativt lugn..

Nästa vecka startar Sweden Rock Festival igång.. Onsdag till lördag kommer jag och mina kameror att befinna oss i Norje för att fotografera åt Sweden Rock.. Ni kan inte förstå hur roligt jag tycker det är.. Och jag tackar alla mina arbetskamrater som har gjort att jag kan vara med även i år.. Betyder så otroligt mycket för mig!!!

Nähä.. Sängen ropar på mig på övervåningen..
Ha en goer helg nu alla fina läsare.. God Natt!!

tisdag 13 maj 2014

Glöffande!!

Min dag i dag består av vila, vila, vila och vila..
I går kväll så kände jag att min hosta började öka och i morse mådde jag inte alls bra.. Hade lite gräns till feber och nästäppa.. Hostar lite och nyser.. Drog ner till apoteket och köpte ColdZyme som är en förkylningsspray man sprayar i svalget.. Det gör man varannan timme när man har förkylningssymtom.. Hoppas det hjälper och att det inte är för sent att ta det.. Körde sedan till jobbet och jagade vikarie till mitt kvällspass.. Två arbetskamrater ställde upp och det tackar jag för.. 
Min dag har jag tillbringat här:
Tillsammans med dessa kompisar plus nässpray och fisherman's friend..

I detta vädret som varit idag så har jag inte längtat ut direkt, så vädret var ju perfekt att vara sjuk i..
Men… I morgon är tanken att jag skall åka till Ullared med fyra av mina jobbarkompisar där vi hyrt stuga och skall vara kvar till torsdag.. Nu har de sagt att det gör inget för dem om jag följer med, de är inte rädda för smitta.. Så det blir nog en tripp.. Jag får ha med alvedon, coldzyme, nässpray och halstabletter och kurera mig med hela dagen.. Men det hade definitivt varit roligare att åka dit utan förkylning förstås..

Om jag åkte, hur jag i så fall hade det och vad jag i så fall shoppat får ni veta i nästa inlägg..

Ha det så bra.. Nu skall jag fortsätta kurera mig..

måndag 12 maj 2014

Regn vs Sol

Så var helgen över och så även mina 20 arbetstimmar.. Natten mellan fredag och lördag sov jag inte en endaste blund, och det var ju inte så kul med tanke på att jag jobbade 13 timmar i lördags.. Men det gick förvånadsvärt bra, jag var tröttare igår när jag hade sovit natten innan än i lördags..
Holjemarknad är också över för denna gången.. Jag var där en stund med våra barn på jobbet i lördags och så hann jag med en kortis igår efter jobbet..
Vädret har ju inte varit det bästa i helgen, ömsom sol och ömsom regn.. Men faktiskt har det varit bättre än vad de lovade i början av förra veckan.. Regn gör ju att det blir lite mindre folk och även mindre av knallarna..
Söndagen på Holje Marknad innebär alltid en artist var år, och i år var det härliga Robin Stjernberg.. Han bjuder på sig själv och tar sig tid för de som vill prata med honom och ta en bild tillsammans med honom.. Och så har han ju en bra pipa med..
Precis när jag skulle köra hem så får jag ett telesamtal av en tjej som känner Robin.. Hon frågade om jag hade lust att plåta när han skulle köra radiobilarna med hennes son.. Självklart ville jag det, så jag tog mig bort till radiobilarna..
Inte så många som lade märke till honom när han gick under ett paraply i regnet genom marknadsområdet, men när paraplyet försvann så blev det lite trängsel runt honom och många ville ha en bild tillsammans med honom.. Och han verkar trivas med det.. En kille med båda fötterna på jorden som vet att det är fansen som gör att han får stå på scenen..
En taggad Robin inför att få köra och krocka med radiobilen.. Men han kom inte så långt för alla andra hade siktet inställt på att krocka honom.. Men tillslut kom han iväg och såg ut att tycka det var vansinnigt kul.. Vilket de andra som körde med tyckte.. Är ju inte var dag man får krocka till en kändis när man kör radiobil..
Andra omgången han körde så åkte Robin med Ludwig..
En härlig helg som innehållit mycket kul på mina 20 timmars jobb och den lilla lediga tid jag haft..
 Börjar bli lite förkyld med rethosta, hoppas det försvinner i raketfart för det skall minsann bli lite roligheter på onsdag till torsdag som jag ser fram mot..

Ha en fin vecka!!

fredag 9 maj 2014

Vårrus och Sweden Rock Festival!!

I onsdags sprang jag vårruset i Växjö tillsammans med personalen på en fd arbetsplats.. Eller sprang, en liten lögn där, men lite sprang jag.. 
Jag sprang de första 2,5 km sedan power-walkade jag lite och sprang lite.. Sprang, ja ja joggade då, ca 3,5 km sammanlagt och kom i mål efter ca 36 minuter.. Jag glad och nöjd med det..
Och medalj fick jag =D
Jag hatar ju att springa egentligen, men vårruset gillar jag.. Men eftersom jag är helt otränad så känns det ju nu.. Igår kom träningsvärken krypande i låren och idag har det varit jobbigt att gå ned för trappor och backar.. Men en härlig värk är det =)

Mindre härligt var det igår när jag var hos en kompis som är massör.. Hon masserade mina axlar och skuldror, och gissa hur många muskelknutor hon hittade? Alldeles för många och det kändes, och känns idag.. Aj aj aj!!
Varför jag nu börjat gå till henne är för att jag om 26 dagar kommer att befinna mig här:
När jag går och står mycket, och som på Sweden Rock där jag bär runt på två tunga kameror och står i konstiga ställningar och plåtar så får jag jätteont i skuldror och axlar.. För två år sedan fick Pia, min massörkompis, massera mig ett par gånger innan jag skulle på SRF och jag hade inte alls lika ont.. Så detta år skall hon få massera mig några gånger innan jag skall springa runt och göra det roligaste jag vet.. Och efter skall hon med få massera mig, och jag skall försöka hålla henne sysselsatt med att massera mig lite då och då hela året till nästa års festival..

Nu längtar jag verkligen till Sweden Rock Festival.. Hoppas det blir bra väder.. Härliga möten och massor av kärlek och fruktat bra musik vet jag redan att det blir..

I morgon skall jag jobba 13 timmar så snart är det sängen som skall få besök av mig..
Ha en fin helg alla.. 


fredag 2 maj 2014

FotoMaria!

Nu var det ett tag sedan jag skrev här igen.. Men jag har ju som sagt börjat på nytt jobb så en del tid har jag ju varit där och mellan jobbpassen har det inte hänt så mycket..
Vi har haft fantastiskt härligt väder som tyvärr ändrats lite nu och det är rätt kyligt ute, men vi får hoppas att det återkommer igen.. Värmen vill jag ju ha..

I tisdags var jag på Fototräff med Olofströms Fotoklubb.. Temat denna gången var Porträttfoto i naturligt ljus.. Vi hade ett fantastiskt väder med härlig kvällsljus, och just kvällsljus är ju det bästa att plåta i..
Här kommer lite bilder som jag tog på våra fina modeller..


Som ni ser så har jag ny logga på dessa bilder, FotoMaria, och det är för att jag nu har en hobbyverksamhet, så numera så innehar jag F-skatt.. Därför har jag också startat upp en ny fotosida på Facebook som just heter Fotomaria.. Där kommer jag att lägga in bilder som jag tar på mina olika uppdrag jag får fr.o.m nu i maj, tex bröllop.. Klicka er gärna in där och gilla min sida..
Sidan, Photo by Maria, kommer jag ha kvar men där kommer det in lite andra bilder som jag tar, tex på djur och natur.. Så gilla gärna båda mina sidor, då blir jag jätteglad..

I onsdags så lånade jag ett objektiv av en fotografvän, ett objektiv han skall sälja så jag skall testa det.. Och jo, det kommer säkert bli ett köp.. Objektivet är ett Sigma 70-200 f/2,8.. Helst vill jag ju ha ett Canon 70-200 f/2,8 IS… Men…. De kostar ju ett antal tusen mer, så det får vänta.. Sigmaobjektivet är jättebra men tyvärr ingen bildstabilisering i det, men funkar bra ändå.. Får väl se om jag kan lyckas även på Sweden Rock Festival med det..
Här är några exempel på bilder jag tagit med detta objektiv igår och i förgår..


Nu har jag arbetat klart för denna vecka så nu är jag ledig fram till måndag morgon.. Skönt!!
Är det bra väder så blir det säkert lite fotografering skulle jag tro..

Ha nu en fin helg!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade