tisdag 24 september 2013

Ledighet

Förra veckan jobbade jag 53 timmar.. Och den enda lediga dagen jag fick var jag uppe i Jönköping för att prata med min handledare vad det gäller utbildningen jag skall gå via distans.. Det känns kan jag säga.. Jag har inte så ansträngande jobb rent kroppsligt men för huvudet blev det ganska jobbigt förra veckan.. Så jag har faktiskt tagit lite ledigt, komp idag, semester på torsdag.. Och så har jag tagit semester på fredag sedan innan, då åker vi upp till Göteborg för att gå på Bokmässan, stannar till söndag, skall bli skönt att komma hemifrån några dagar..
Idag fick jag ett deprimerande kuvert i brevlådan.. Min första lön på 83% kommer i morgon.. Och det var verkligen en deprimerande syn.. Det blir inte mycket över när räkningarna är betalade.. Men ja ja, det får ju gå detta med, men det känns hårt.. Just denna månaden hade jag en mängd räkningar med.. 
Igår monterade jag upp min fotostudioutrustning i vårt vardagsrum.. Den har inte varit uppe på bra länge så det var riktigt kul att plåta studiobilder igen, men jag har en hel del kvar att lära innan jag kan blixtarna helt bra.. 
I studion befann sig dessa söta barn.. En söt tjej på snart 3 år och en liten lillebror till henne på 6 veckor.. Så söta och så duktiga..

Idag skall jag iväg med mina studioblixtar och ta en massa bilder på ett gäng fina tjejer.. Kanske kommer det bilder en dag på det med..

Ha nu en fortsatt fin dag och vecka..

tisdag 17 september 2013

Trött i knoppen...

Ja just nu är jag trött i huvudet, i resten av kroppen med för den delen.. Har sovit så himla dåligt nu de senaste nätterna, och jobbar en del..
I lördags jobbade jag extra och skulle ta ut det i komp idag men så blev en arbetskamrat till mig sjuk och jag fick hoppa in och jobba idag och jag får jobba i morgon med.. Jobbar långa dagar med 8-18.30.. På torsdag är jag ledig men då åker jag tåget från Älmhult kl 7.10 på morgonen för att besöka Medlearn i Jönköping där min punkt kommer att vara när jag skall distansplugga till undersköterska..
Så till vårt blivande sovrum.. Den ena väggen är klar, och det är den som är påbörjad på bilden här över.. Nu är det bara resten kvar, men den kan vi inte göra än, dels så har vi inte allt hemma och så jobbar ju jag och Patrick omlott så vi är inte hemma samtidigt.. Och i helgen jobbar jag plus att vi har kalas här hemma.. Hoppas på att kunna göra lite nästa vecka istället..
Lite minne från sonen finns fortfarande kvar i rummet, så hyllan skall ner och få flytta in hos sonen, sedan skall väggen täckas av den fina tapeten..

Nu skall jag kolla på idol sedan skall jag dyka i säng och hoppas på lite mer sömn i natt.. Kan behövas för att orka med tredje dagen med över 10 timmars arbetsdag..

Sov gott när det blir er tur!!

söndag 15 september 2013

Nu så..

Ja nu är det på gång.. Vad? Jo vårt blivande sovrum håller på att fixas till men det lär dröja ett tag innan vi kan flytta upp.. Som flera av er vet så har vi haft vårt sovrum i det sk matrummet, mitt i husets undervåning och har inte kunnat stänga om oss.. Det har varit lite jobbigt att ha det så, men vi var väl medvetna om det när vi köpte huset.. Det finns fyra sovrum på ovanvåningen och dessa rum fick våra fyra barn.. För drygt en månad sedan flyttade min son hemifrån så då blev ju det rummet ledigt och vi skall flytta upp..
I fredags for jag och Amanda till Kristianstad för att se om vi hittade någon tapet på Rusta.. Jag hade tittat ut en på nätet och den hittade vi, men tyvärr fanns det inte fem rullar med samma tapetnummer, och det bör det ju vara för att färgerna och mönstret skall passa perfekt.. Men jag hittade en annan som blev i helt annan färg än vad jag tänkt, men jag gillade den skarpt och jag tror att det kommer bli så snyggt.. Hur den ser ut? Det får ni se när den hänger uppe..
På Rusta köpte jag de fina ljusstakarna ni ser här ovanför.. De har ganska mycket snyggt på Rusta, får nog dit en vända till så småningom..
 När vi körde hemåt så körde vi inom EKO och där köpte jag ett par minipumpor som jag lade på brickan där jag har den fina ljusslingan från Lisbeth Dahl som jag köpt hos Butik Lizzo..
Idag har hösten startat, iaf vädermässigt.. Regn, regn, regn!! Men faktiskt gillar jag det.. Jag har aldrig gillat hösten innan men börjar göra det mer och mer.. Att kura ihop sig under en pläd i soffan med lite tända ljus.. Hur mysigt är inte det på en skala?
Men jag hoppas på några soliga höstdagar med härliga färger på löven i träden.. Då kommer kameran få följa med ut på en tur..

Nu lämnar jag er för denna gången och önskar er en bra söndag och en fin start på nya veckan som kommer i morgon..

lördag 7 september 2013

Webshoppat!!

Mina "vardagsskor" håller på att ramla ihop så jag tog en tur ut på Skopunktens webshop för att vara så tråkig så att jag ville hitta likadana som jag hade, fast hela då förstås.. Och jag hittade ett par, men jag tog ett par svarta denna gången istället för beige.. Har trivts kanon i de förra så jag skall nog trivas i dessa med..
Sköna och snygga vardagsskor.. 
Jag kunde inte låta bli att klicka hem ett par boots med.. Visserligen köpte jag ett par supersnygga boots hos Butik Lizzo för ett tag sedan men man kan ju ha ett par att byta med.. Jag föll som en fura för dessa så de fick komma hem till mig..
Och så blev det ett par skor till Amanda med då hon behövde ett par nu inför hösten.. Hon kan ju inte vandra runt i sina Converse hela vintern.. Så nu är både mor och dotter glada ägare till fina skor =)

Hoppas ni kommer att sova gott i natt och ha en riktigt bra söndag!

fredag 6 september 2013

Höst... eller?

Ja vad skall man säga om vädret mer än att det är ett underbart höstväder.. Sommarvarmt så man kan fortfarande gå i shorts om man vill.. Underbart!! Och här nere skall det tydligen hålla i sig över helgen och återkomma igen i mitten av nästa vecka.. Härligt!!!
Idag har jag jobbat och är hemma i soffan nu, tänkte ta och krypa ner under en filt i sängen strax och försöka sova lite.. Jag skall nämligen iväg och jobba i natt igen, skall hoppa in extra hos brukaren jag tidigare har jobbat hos i 12 år.. Skall bli jättekul att komma tillbaka och gästspela lite.. Så i natt och i morgon natt skall jag jobba där..
Nästa vecka har jag fått ett par extra dagar på mitt ordinarie jobb då en av mina arbetskamrater skall vara ledig.. Känns bra att få lite extra..
Jag var inom Butik Lizzo på vägen hem från jobbet för att se om det fanns något som behöver ut på bloggen (den hittar ni HÄR), tog några bilder som kommer ut i morgon, och så var det mycket som de höll på att packa upp.. Titta gärna in på Butik Lizzos blogg och på Butik Lizzos facebooksida..
Svamparna jag plåtat finns på en stubbe i vår trädgård, hela stubben är full..

Nähä, nu är de dags att se om jag kan slumra till lite här så jag orkar hålla mig vaken i natt..
Ha en underbart fortsatt härlig fredag..

onsdag 4 september 2013

Kvällsmys!!

Efter 10,5 timmars jobb är det skönt att krypa i myskläder och kura ihop i soffan och titta på tv..
Och så klart har jag en massa tända ljus i vardagsrummet där jag sitter.. Älskar levande ljus!!
Just i detta nu har jag 12 ljus tända.. MYS!!!  
I morgon är jag ledig från jobbet, men har ju lite annat att göra så som handling tex.. På kvällen skall jag vara med i något som heter Höstruset som kommunal ordnar här i Olofström.. Man går/springer några km tillsammans med en massa andra härliga kommunalare.. Man är med i några utlottningar med så jag hoppas jag har lite tur i morgon..
Jag har ju berättat innan att jag bloggar åt Butik Lizzo, och nu blir det ofta uppdateringar med snygga höstkläder på den bloggen.. I dagens inlägg så hittar ni bl.a denna vackra långklänning från Sisters Point..
Klicka er gärna in på Butik Lizzos blogg genom att klicka HÄR!! 
Tyvärr finns ingen webshop ännu men det går alldeles utmärkt att ringa till butiken (telenummer står till höger på bloggen) om du inte bor i närheten av Olofström, så skickar de det till dig..

Nu skall jag kolla klart på Stalker (vilka gräsligt otäcka människor det finns) och sedan hoppa i säng.. Sov gott!

måndag 2 september 2013

Nya kompisar!

Idag fick jag ett par nya kompisar, ja vi har varit det innan med men sen blev vi ovänner och har inte umgåtts på länge.. Men idag vill jag vara vän med dem och tänkte försöka umgås med dem var måndag och jag hoppas de håller mig glad.. Måndagar är ju inte alltid så roliga annars men jag står gärna ut med en sådan här start på veckan..
Mina bästa kompisar idag..
Jag har ju nu hållt på med 5:2-metoden i en vecka, och det har gått bra.. Fastat två dagar och sedan ätit vanligt men tänkt på hur och vad jag stoppar i mig.. Visst har jag varit hungrig fastedagarna men inte så att det har varit jobbigt.. Så jag kör på några veckor till..
Idag när det är måndag så har jag väg- och mätdag och dagens resultat var jag nöjd med.. Vågen visade ett minus på 1,4 kg och måttbandet visade ett minus på 4 cm.. Hoppas jag kan hålla det så här bra nu och inte faller dit..

Idag är jag ledig, och fastar, inte bästa kombon då jag har lättare att fasta när jag jobbar, men jag klarade det i torsdags så det skall nog funka även idag.. 
Försöker lura hjärnan med att hitta på saker som att göra det roliga jobbet med att damma och skriva blogginlägg tex, det sista roligare än det första.. Funderar på att börja måla hörnskåpet jag köpte för ett tag sedan..
Höstade till det på hyllan i köket med.. Leilas böcker fick flytta till bokhyllan liksom de pastellfärgade småskålarna som stått där, och Per Morbergs kokböcker fick flytta upp på hyllan, de ser mer höstiga ut än Leilas.. De tomma glasburkarna måste jag snart fylla upp med något med..

Ha nu en fin dag!! Här regnar det massor ute men jag tycker det är rätt mysigt höstigt ute, jag kan ju vara inne och mysa hela långa dagen..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade