fredag 28 juni 2013

Gusten!!

Som jag skrev igår så skulle Gusten till veterinären idag och kolla till sitt sår som han förmodligen fått i samband med ett slagsmål..
Han var lite sur i morse för att jag låst kattluckan så han inte kom ut, men vi ville ju inte att han skulle försvinna innan färd mot Näsums veterinärklinik..
Eftersom jag skulle till frissan så tog Patrick honom till veterinären.. Jag tyckte såret såg finare ut idag men ville ju ändå att de skulle kolla på det..
De hade sövt ner honom och skurit upp såret, sprutat penicillin rakt i såret och sedan sytt ihop det med några stygn.. 
Nu skall han i 10 dagar äta penicillin i tablettform.. Så bäst att jag åker ut och köper ngt riktigt smarrigt han kan få så att medicinen åker med ner..
När jag kom hem efter diverse ärenden i byn så låg han ute under vår björk.. Lite trötter och vimmelkantig men vid gott mod..
Får bli lite extra kärlek för honom när han vill komma in.. Jag har redan varit ute och kelat med honom en stund, men nu ligger han och sover..
Hoppas han nu håller sig ifrån andra katter.. han är tuff men inte så stark.. Tydligen.. ;)

Ha nu en fin fredag och hoppas solen lyser på er..

torsdag 27 juni 2013

Linslus..

Ikväll har jag stått bakom kameran.. Ovanligt, eller hur ;) Nä, det är ju där jag gillar mest att vara..
Dagens modell var denna vackra kille, Turbo..
Hans matte var med på en del bilder.. Turbo var väl inte överförtjust i att stå modell och tyckte att godis var bättre och att titta på annat håll.. Men det gick ändå bra och det blev en hel del bra bilder..
Idag har jag varit ledig och är det även i morgon.. I morgon skall jag äntligen klippa mig, det behövs verkligen..
Patrick skall i morgon ta Gusten, en av våra katter, till veterinären.. Han har fått ett sår på sidan av halsen.. Förmodligen har han varit i slagsmål.. Det varas lite så jag vill att veterinären kollar på det så det inte inflameras..

Njut av fredagen och ta hand om er..

måndag 24 juni 2013

3 veckor kvar!!

Tre veckor = 12 arbetsdagar kvar.. Ja till min första semestervecka alltså.. Jag skall ha semester v. 29, jobba v. 30 och måndagen i v. 31 sedan är jag ledig i tre veckor.. Skall bli skönt..
Men faktiskt känner jag mig inte så trött och sliten som jag brukar göra vid denna tiden på året.. Det beror helt säkert på att jag bara jobbat sedan mars hos den brukaren jag är hos nu, känns fortfarande nytt.. Men ledighet är ju alltid skönt och man behöver ju ladda batterier trots att de inte är helt slut..
Blombuketten till vänster fick vi av min mamma när vi bjöd henne på middag i lördags, den är så fin.. Mjölkkannan köpte jag förra helgen då vi var på EKO, detta står nu på altanen och förgyller den..
Så här glad så jag hoppar som Johanna gör här kanske jag är när jag jobbat klart mitt sista pass innan semestern..
Jag har inte så mycket att förtälja er.. Jag jobbar som vanligt och slappar när jag är hemma =) Skall fotografera nu i veckan både vanliga porträtt och brudparsporträtt.. och så skall jag hem till en fd arbetskamrat som skall gifta sig snart, jag skall fotografera deras bröllop, så vi skall diskutera hur de vill ha det.. Skall bli så kul samtidigt som det är lite skrämmande att plåta bröllopsbilder, får liksom inte gå snett..

Men nu skall jag softa lite till i soffan och sen hoppa i säng då jag skall upp i morgon igen för att ta mig till jobbet..

Ha en fin kväll..

söndag 23 juni 2013

Midsommar!!

Då var snart midsommarhelgen över för denna gång.. Och vi har haft en lugn och skön midsommar helt i min smak..
I år blev vi bjudna att fira midsommar tillsammans med ett syskonpar, deras familjer och föräldrar.. Hur trevligt som helst..
Vi startade i Jämshög hos våra vänner Katta och Per, kl 12 var vi där för att luncha på räktimbal, matjesill och potatis.. MUMS!!!
Vi fortsatte sedan till Holje Park i Olofström för att se när årets midsommarbrud blev korad.. Årets Midsommarbrud var i år dotter till Camilla och Jocke som vi skulle till på kvällen.. Vi firade alltså hela midsommarafton ihop med årets Midsommarbrud..
Midsommarfirandet i Holje Park arrangeras av Holje Folkdansgille vart år.. Det koras alltså en midsommarbrud, det är dansuppvisning av Holje Folkdansgille, midsommarstångsresning och dans runt densamma... Mycket trevligt!

Vi dukade upp Picknick när det var dans kring midsommarstången.. Tårta, kaffe, te och lite bubbel.. Hur mysigt är inte det?? Vi hade ju tur med vädret med.. Regnade som attan på förmiddagen men från 12 ungefär var det uppehåll och riktigt varmt..
Sedan fortsatte färden mot Camilla och Jockes hem där vi spelade kubb och grillade.. Vi hade jättetrevligt och tackar för att vi fick vara med..

Igår tillagade Patrick Pulled Pork som vi bjöd min mamma på.. Åh vad gott det blev.. Har aldrig ätit det innan, men så gott.. 
Mamma och jag var först och hälsade på min pappa som är på äldreboende, uppskattat som vanligt av honom..
Och så vill jag påminna om den nystartade bloggen om Butik Lizzo här i Olofström.. Kika gärna inom med jämna mellanrum.. Där kommer jag skriva om nyheter, händelser och vem vet så kanske det kommer en och annan tävling.. Klicka HÄR så kommer ni till bloggen.. 

Ha nu en riktigt skön söndag..

torsdag 20 juni 2013

Altanbloggare!!!

Just nu sitter jag på vår altan, som tyvärr inte är inglasad, men skön just nu iaf eftersom det varit dundervarmt hela långa dagen.. Kvavt och klibbigt på dagen och nu underbart skönt..
Jag har jobbat 10 timmar idag och det var varmt kan jag lova, men jag klagar inte för jag har hellre dövarmt och klibbigt än regn..
I morgon är det midsommarafton och mitt på dagen har de lovat åska och regn.. Hoppas det drar iväg någon annanstans, helst låååååångt bort från Sverige så vi alla får vackert midsommarväder i hela vackra Sverige..
Jag har inte mycket att berätta idag då det inte hänt så mycket, men ville visa att jag finns..
Bilderna jag visar idag plåtade jag i tisdags... 
Söta lilla Inna var hemma hos mig med sina fina föräldrar för att ta lite bilder på just Inna och så lite familjebilder..
Senare på kvällen var jag iväg och fotograferade fina Johanna, som jag oxå visade i förra inlägget fast då med balklänning.. Nu har hon tagit sin student och det var dags att ta just studentbilder..
Måste visa den otroligt fina sjalen som Innas mamma har virkat till mig, rosa med dödskallar.. Sååååå fin och kommer användas mycket..
Visst är den fin?? Och ett sådant jobb.. Jag valde ett tunnare garn så den tog ju längre tid att göra än om jag tagit det tjockare garnet..

Nähä.. Nu är det Ernst på tv..
Ha en fin midsommar!!!

söndag 16 juni 2013

Tid....

...har det inte funnits gott om ett tag nu.. Bloggen har fått stå tillbaka ett tag, men idag har jag tid att skriva lite =)
Jag har jobbat, firat dotterns student, fotograferat studenter och jobbat som fotograf på Sweden Rock Festival.. Ja då hinner man inte mycket mer.. Men nu har det lugnat ner sig lite och snart är det semester..
Min dotter Amanda tog studenten d. 31/5 i härligt soligt väder.. En bra dag och ett härligt minne för henne.. 
Nu möter hon allvaret med att försöka hitta ett jobb, och det är ju inte det enklaste, men jag hoppas det dyker upp något så hon får en bra start på sitt "nya" vuxna liv..
Jag har plåtat denna vackra tjej, Johanna, som också gått ut gymnasiet.. Balbilder tog vi en vacker sommardag nere vid sjön Halen.. Studentbilder skall jag med ta men de kan man ju ta i efterhand, så nu väntar vi på bra väder så de kan få bilder till tackkort..
Och så har jag då varit på Sweden Rock Festival.. Där jobbade jag som fotograf för tredje året.. Det är så himla kul!!! Man träffar en massa härliga människor, får lyssna på bra musik och samarbeta med underbara fotografer.. Vi har så kul ihop, och de är så villiga att hjälpa till om man behöver hjälp och tips..
I år plåtade jag bl.a Kiss.. En häftig upplevelse.. 
Ett av mina favoritband, Avantasia, avslutade festivalen och det med bravur.. Mer bilder kommer säkert upp här, men vill ni se fler så klicka er in på min fotosida på FB, Photo by Maria, där jag nu håller på att lägga ut bilder dag för dag..
För ett tag sedan så fick jag en fråga av innehavaren av Butik Lizzo i Olofström, om jag ville blogga åt dem.. Jag tackade ja, att jag kunde försöka.. Den sortens blogg har jag ju aldrig gjort förr.. Men man måste ju testa innan man kan säga om man kan eller inte, så nu idag har jag startat att blogga åt Lizzo..
Bloggen hittar ni HÄR!!! Butiken har också en webbutik som ni hittar HÄR!!! Och en facebooksida har de ju med så klart och den hittar ni HÄR!!! I butiken hittar ni härliga kläder, skor, smycken, inredning osv.. Ni bara måste koka in =) Och sprid gärna till era vänner...

Nu skall jag ta och fixa till mig för att sedan åka och hälsa på min pappa på sitt boende..
Ha ett bra slut på denna vecka och en go start på nästa..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade