onsdag 27 mars 2013

Min mobila studio...

För lite drygt en vecka sedan så beställde jag en studiobakgrund med stativ, och bara några dagar efter beställningen fick jag hem den.. Det är ett tygstycke på 3x5 meter så det är liiiite otympligt att ha och göra med men det går om bara viljan finns.. Och det finns den ;)
I söndags hade jag några barn hemma som jag förevigade, då såg det ut som ovan i vårt vardagsrum..
Lite dumt med tyg då det blir lite veck i det, så en ångstrykningsmaskin så man kan stryka tyget hängandes önskar jag mig.. Men jag lyckades ändå utan att vecken syntes på bilderna..

Syskonen Nova och Kevin hamnade då framför linsen.. 
Cykeln har jag lånat av en vän till mig, den är riktigt gammal och så himla fin.. Jag tycker det är kul att jag får låna fina saker när jag skall fotografera, då blir det inte samma rekvisita på alla bilder jag tar.. Många har med sig egna saker, och det hade även denna familj, en söt trähäst finns också med på en del bilder..
Kevins små söta fötter hamnade med på bild.. Jag avskyr ju fötter men dessa små tycker jag är söta..

Det som hänt sedan sist annars är att min pappa har blivit sjuk och hamnat på lasarettet, men han mår bättre nu men är kvar på lasarettet.. Det är inte lätt att bli gammal..

Annars är det jobb som gäller, jobbar nu i morgon och på fredag men ledig påskafton och påskdagen innan det är dags att jobba igen..
Ha det gott till vi ses igen..

tisdag 19 mars 2013

Snökaos...

...skulle det bli idag i Skåne och Blekinge.. Hur det ser ut i Skåne vet jag inte men här i västra Blekinge har det inte kommit någon snö än och jag hoppas den håller sig på avstånd fram till nästa vinter.. Men sådan tur har vi väl inte, kommer väl i natt eller nåt..
Kallt som tusan är det och det blåser isande vindar, så våren går inte att hitta här just nu..
I helgen har jag jobbat, liksom igår, idag och i morgon så jag har ju inte så mycket att skriva om..
Men jag kan visa mina nya ljusstakar jag inhandlade idag på Netto.. Två stycken vita, lite slitna träljusstakar.. Såg dem i bladet igår och hoppades att de skulle finnas kvar efter jobbet.. Tre stycken fanns det kvar och jag snodde åt mig två då.. Och nu står de placerade bredvid tv'n.. Ljus med större diameter får jag nog inhandla..
I helgen skall jag fotografera barn, det var ett tag sedan så det skall bli kul.. Snart är det vår med och då blir det roligare att fota ute..

Nu skall jag kolla lite tv och sedan dyka i säng i vettig tid och hoppas på bättre sömn än natten som gick..
Ha det bra till vi "ses" igen..

fredag 15 mars 2013

VÅÅÅÅÅÅR!!!!

Eller hur är det... För just nu är det vinter utanför våra fönster.. Idag skiner iaf solen så man kan få lite vårkänsla, men det ligger allt för mycket snö här..
Igår kom det en massa snö och då såg det ut så här när jag tittade ut genom köksfönstret:
Stora snöflingor och massor av snö.. Jag skottade när det höll uppe men hann inte mer än in förrän det vräkte ner igen och nästan lika mycket till kom det på en kort stund..
Idag ser det ut så här när jag tittar ut genom samma fönster:

Solen skiner från en klarblå himmel och det är ett härligt väder ute.. men jag tycker minsann att det var onödigt med den snö som kom, och jag hoppas det försvinner fortare än kvickt.. Nu vill jag ha vår med blommor i rabatterna och värmande sol så man kan sitta ute med te och få färg i trynet..
Idag hade jag finaste besöket på länge.. Min kompis sedan barnsben, Carina, var här på besök.. Vi träffas allt för sällan.. Hon bor bara ca 4 mil härifrån men det blir liksom aldrig av att vi kör till varandra.. Vi försökte räkna ut när det var senast, och Cina trodde att det var innan vi köpte huset.. Så minst 4,5 år sedan sist.. Jag lovar här och nu att det inte skall ta så lång tid innan jag besöker henne.. För vi har riktigt trevligt när vi träffas..
Den fina buketten här över fick jag av henne..
Slängde ut min gamla bukett jag hade i en vas, men jag missade lite.. Men tycker det blev en kul bild av det så fick springa in och hämta kameran.. Så nu har vi vår i en buske i trädgården =)

Ha nu en fin fortsatt fredag och en bra helg.. Själv skall vi till Österlövs Byakrog med ett par kompisar och äta gott.. I morgon och på söndag jobbar jag, men det går ju bra det med..

lördag 9 mars 2013

Bokrea!!!

Skrev ju för några inlägg sedan att jag varit på bokrea och shoppat lite.. Och vad handlade jag då för böcker tro?
Jo dessa:
Detta är två av mina favoritförfattare vad det gäller kriminalromaner.. Camilla Läckberg och Mons Kallentoft..
Kallentoft verkar vara en sådan författare som man antingen gillar eller inte.. Han skriver på ett speciellt sätt, men väldigt bra..
Läckberg skriver ju som många andra inom genren, men hon skriver det bra..
Och så blev det dessa två böckerna med..
Dags att bli smal av Katrin Zytomierska och Rikitikitavi av Rikard Wolff..
Jag äter ju inte enligt LCHF längre men tänkte testa en gång till efter Katrins sätt.. Jag behöver ju numera gå ner minst 14 kg efter att jag gått upp en del då jag mådde så dåligt..
Wolff gillar jag så det skall bli kul att läsa hans bok, gillar ju självbiografier..
Annars har det inte hänt så mycket.. Eller lite har det ju hänt.. Har ju börjat på ny arbetsplats, hos en ny brukare.. Mycket nya rutiner och annat nytt att få in men himla kul och intressant.. På lördag nästa vecka börjar jag "på riktigt", nu går jag bredvid på introduktion.. Det känns himla bra och jag tror det skall funka bra..

Önskar er alla en bra helg.. Sköt om er..

söndag 3 mars 2013

Tävling!!!

Nä, det är inte jag som anordnar en tävling, men däremot är jag med i en fototävling på Facebook.. Det är Tavlogram.fb som anordnar en sådan, och jag har två bilder med..
Det är de 10 med mest antal gillamarkeringar som sedan en jury utser vinnarna.. Så nu vill jag be om lite hjälp, ja bara om ni vill förstås.. Men gå gärna in och gilla mina bilder om ni finns med på facebook..
Det är denna här över som föreställer fina Ida, Patrik och lilla Malte.. Om ni klickar HÄR så kommer ni till den bilden..
Och så tävlar jag med denna bilden.. Och den hittar ni om ni klickar HÄR...
Jag skulle bli jätteglad om ni vill ta er den lilla tiden och skicka iväg en gillamarkering på mina bilder.. Tack på förhand!!

Annars har jag njutit av helgen och dess solstrålar.. Känts som våren har börjat sin försiktiga start.. Och det tackar jag ju inte nej till..
Kollade melodifestivalen igår, men de som gick vidare var inte de jag ville skicka vidare.. Men jag klagar inte för jag röstade ju inte heller, så jag försökte ju inte göra något så att mina favoriter gick vidare, och då kan man ju inte gnälla och klaga heller..

Ha nu ett fint slut på denna veckan och en bra start på nya veckan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade