tisdag 26 februari 2013

En massa plus..

Att jag inte mått bra det ser jag på en vit fyrkantig sak med en liten display på.. När jag ställer mig på den blinkar det en massa elaka siffror.. Ja det är alltså vågen som jag inte är ett dugg vän med.. Den visar ca 7 kg mer än för ca tre månader sedan.. Inget kul alls, men jag har helt enkelt inte orkat tänka på vad jag har stoppat i mig så då blir det ju så här.. Jag har ju oerhört lätt för att gå upp i vikt med.. 
Nu tänkte jag att jag skall försöka ta tag i det och gå ner några kilo.. Mitt värsta dilemma är ju lösgodis, och jo man kan låta bli att köpa det, sägs det iaf..  Jag skall åtminstone göra ett gott försök att inte äta godis, inte varje dag iaf.. Men en gång i veckan skall jag för det måste jag, så är det bara.. Så lördagsgodis får det bli för fröken Johansson.. Idag har jag köpt morötter som jag snart tänker strimla och sedan dippa..
En promenad har jag med slagit till med, första på väldigt länge.. 46 minuter i rask takt, och det måste jag med försöka få rutin på och göra helst var dag..
När jag kom hem från min promenad så såg himlen ut så här utanför vårt köksfönster.. Otroligt vackert.. 
Vi har haft soligt och fint väder hela dagen men tyvärr har jag inte varit ute i det förrän nu på kvällen..
Innan idag var jag på Maxis bokrea och köpte tre böcker.. Vilka det blev tar jag i ett annat inlägg, men ni som är vänner med mig på min privata fb och ni som följer mig på instagram (photobymaria1) vet ju redan vilka böcker det är, ni andra får vänta lite..

Ha nu en fin kväll..



Ps.. Rösta gärna på rummet jag gjort på Jotex.. Länk finns i förra inlägget.. Efter 24 timmar kan man rösta igen.. Ds..

måndag 25 februari 2013

Det har ljusnat..

Ja visst har det ljusnat ute, och det går med stora steg mot härligaste årstiden, våren..
Men det är inte bara ute det ljusnat, utan mitt liv ser lite ljusare ut med.. Idag fick jag ett telefonsamtal från min chef som gjorde mig riktigt glad.. Ett telefonsamtal som tog bort en liten sten från klumpen jag har i magen..
Sötaste familjen.. 
Bilden har ju egentligen inte mycket med min tillvaro att göra men visst blir man glad när man ser denna lilla söta och lyckliga familj.. Lilla Malte är ju framtiden...
Så till något helt annat... Jag tävlar på Jotex och skulle vilja ha lite hjälp.. Rummet ni ser här över har jag gjort på Jotex tävlingssida.. Om ni klickar HÄR så kommer ni till mitt bidrag som ni hemskt gärna får gå in och rösta på.. Man kan rösta en gång/dygn fram till 10/3.. De 50 som har mest röster drar de sen tre vinnare, man kan vinna 5000:- att handla för, och det hade jag ju velat vinna.. Så ni skulle göra mig jätteglad om ni vill ta er några sekunder och går in och röstar.. Tack på förhand!!

Ha nu en fin kväll..

lördag 23 februari 2013

Nu är våren här...

Om man tittar ut hittar man inte minsta spår av våren, och det är ju i sanningens namn inte väntat heller när vi bara är i februari..
Men då är det ju ganska skönt att våra inne, det lilla jag gjort i köket med pastellfärger i hyllan och vita tulpaner har ni ju sett, så nu kommer vardagsrummet.. Idag har jag fått en kruka med pärlhyacinter och en bukett ljusrosa tulpaner och det placerade jag på soffbordet..
Annars har dagen gått i joggingbyxornas tecken och jag har haft en dag med mycket tankar och enorm trötthet.. Nu var det stopp och jag backade lite.. Nätterna går fortfarande i vakenhetens tecken, iaf någon timme var natt är jag vaken och det tar ju så klart på mig med.. Och så alla dessa tankar och känslor som snurrar runt runt i huvudet.. 
Ont i ryggslutet på höger sida har jag med fått, har haft det ett tag men det blir bara värre och jag har svårt att resa mig upp från sittande.. och det gör ont när jag går upp för trappor då jag stöter ifrån med höger benet.. Börjar väl bli gammal eller nåt ;)

Ikväll får det väl bli melodifestivalen, finns väl inget annat på tv, och sedan favoritprogrammet Pluras kök.. Är ensam hemma ikväll vilket är skönt när man inte är på topp..

Nu blev det ett sånt där trist inlägg igen.. Ja jag hoppas att detta verkligen snart vänder så det kan bli lite glatt igen..
Ha nu en fin kväll..

fredag 22 februari 2013

Vattenglädje!!

Idag har jag lekt med kameran.. Först hemma hos min fina vän We, och sedan hemma.. Oj så kul det var.. 
Jag har inte tagit mig tiden att göra sådana här bilder innan och har heller inte riktigt vetat hur jag skall göra, men det tränade jag och We på idag.. Då lekte vi bara med hennes kamera, så när jag kom hem så riggade jag upp min kamera och testade själv.. Så här såg det ut i vårt kök:
Jag missade nästan att laga mat bara för att det var så kul, men var lugna, pizzan jag gjorde blev nästan klar till Patrick kom hem ;)
Och det bästa är ju att jag glömmer att tänka på det som är jobbigt med då.. För det skall man veta att bara för att jag träffar en kompis och leker med kameran så har jag det tunga med mig hela tiden, men när kameran åker fram så stoppar jag undan oron, känslorna och den inre stressen..
Men så trött jag är nu.. Så fort jag gör något så är jag helt slut efteråt, och det är ju med ett symptom på utbrändhet..
Så i vanlig ordning är rumpan placerad i soffan och det blir nog snart ett skutt ner i sängen och hoppas på sömn en hel natt för en gångs skull..

God natt och sov gott, och ha en fantastiskt fin lördag..

torsdag 21 februari 2013

En dag i vintersolen..

Idag har jag insupit en massa frisk luft och härlig sol..
Jag följde med min svägerska, min brorson och min kompis son till Vånga där pojkarna skulle åka skidor i Vångabacken och vi skulle promenera.. En dag jag verkligen behövde..
Vi tog två långa promenader medan pojkarna åkte skidor, duktiga var de om man tänker på att brorsonen aldrig åkt innan och kompisens son stod på skidor för tredje gången..
Vi fikade på goda mackor och varm oboy sittandes i solen som värmde gott i ansiktet.. Märks att våren är på väg när man känner att solen verkligen värmer..
Detta var en dag då jag kunde tänka på lite annat.. Jag och min svägerska pratade mycket om allting och jag fotograferade lite..
Så jag har haft en bra dag jag har kunnat njuta av och det känns så härligt.. 
Men nu är jag helt slut, det tar mer på mina krafter just nu än vanligt, men det är det värt.. Så nu hoppas jag på att jag kanske äntligen kan få en hel natts sömn, det var ju ett tag sedan jag hade det..

Ha nu en fin kväll.. Jag skall landa i soffan och kolla tv fram till sängdags..

onsdag 20 februari 2013

Uttömd!!

Var är min energi?? Den är helt och hållet uttömd och jag orkar nästan ingenting.. Och gör jag något så är jag tröttare än tröttast efteråt.. 
Men jag tror att det snart blir ändring på detta.. Lite vår ute och lite dagar med sol är ju den perfekta medicinen, och snart har vi den här.. Och göra lite sånt jag tycker om och mår bra av..
Och just det skall jag göra i morgon.. Då skall jag ta kameran med ut på en runda, det får mig att tänka på annat och må lite bättre för en stund..

Idag har jag fått en förfrågan om fotografering som sträcker sig över året.. En jättekul uppgift och en utmaning, men som sagt skall det bli jättekul och jag har tackat ja.. Kan inte berätta vad det är men det får ni veta tids nog..

Ha nu en bra kväll.. Själv blir jag nog kvar i soffan det mesta av kvällen..


tisdag 19 februari 2013

Mer vitt än vad jag tycker är lämpligt..

Ja nu räcker det med den vita färgen ute.. I natt har det snöat och från och till under dagen har det singlat ner flingor..
Ja jag vet.. Det är bara februari och att det räknas som vintermånad.. Men det hjälper ju inte mig, jag är fortfarande trött på vintern.. Jag skall välkomna våren mer än vanligt i år, för jag tror att det är med våren som mitt liv blir bättre..
Men om det nu är vinter ute får jag ju se till att det blir lite mer vår inne.. Så lite pastell fick upp på kökshyllan och i kväll köpte jag en bukett tulpaner..
Lite mer färgglatt och vårigt iaf.. Och det är ju bara 1,5 månad till April som är en månad jag gillar, början på livet.. Det är då livet i naturen börjar och mitt liv skall med börja spira då, det har jag bestämt..

Hoppas ni alla har det bra i vintervädret..


måndag 18 februari 2013

Trött, tröttare, tröttast..

Ja usch vad jag är trött hela tiden.. Inte bara för att jag inte sover utan även rent psykiskt.. Men förmodligen inte så konstigt då det är mycket oro som finns inom mig just nu vad det gäller min jobbsituation, en situation som är fruktansvärt jobbig för mig.. Efter en höst/vinter med nästintill utbrändhet så känner jag nu att jag är snart där igen om detta skall fortgå.. Det jobbiga är att jag inte känner igen mig, detta är inte jag.. Jag måste komma tillbaka nu och då måste jag tänka på mig själv och göra det jag tycker är bäst just nu, och hoppas på att det verkligen är det bästa..
Nu till något roligare.. Något som gör att jag kan glömma för en stund.. Något min läkare bad mig att göra, "gör det du tycker är roligt".. Och för mig blir ju det att fotografera.. I den stunden mår jag bra och kan glömma lite av det jobbiga en kort stund.. 
Och här kan man tala om själslig omhändertagande av mig själv då jag fick fotografera denna ljuvliga lilla bebis.. Han är 14 dagar ung på bilderna och han heter Malte.. För några inlägg sedan så visade jag bilder på hans senaste boende, då han befann sig i sin mammas mage, men nu fick han vara med på bild utanför magen, och han är ljuvlig..
Nu hoppas jag att allt skall bli bra, och jag hoppas att de som blivit inblandade i mitt mående förstår mig.. Och att ni förstår att jag verkligen ville.. Ni kommer att träffa på mig ute och kommer förmodligen inte se på mig hur jag mår, och just det vet jag kan vara svårt att då förstå att den man möter som verkar vara som vanligt mår som den säger.. Jag vet att det är lätt att döma.. Men jag kan bara säga hur det är och hoppas på att folk förstår.. När ni ser någon ute som är hemma för psykiskt mående så skall ni veta att de (jag) är ute de gånger man känner sig stark och mår något bättre..

Nä nu måste jag ju snart skriva lite roligare inlägg, men det är ju svårt när det är i detta jag lever för tillfälligt..
Men en rolig sak kan jag berätta.. Jag beställde biljetter till musikal häromdagen, nu dröjer det ett tag men den 13 december skall jag och Patrick åka till Malmö för att titta på Miss Saigon.. En helg i Malmö för oss själva och ta hand om bara oss, skall bli härligt.. Men det händer ju en del roligt innan dess hoppas jag..

Ha en fin start på nya veckan.. Här är det Sportlov så tre av fyra ungdomar är lediga och hemma..

fredag 15 februari 2013

Sova är jag inget bra på..

Just nu är jag inget vidare på att sova.. Vaknade kl 01.00 och sitter nu i köket med datorn, en banan och ett glas vatten och klockan är drygt 04.00..
I min hjärna är det ett fyrverkeri av tankar och i bröstet sitter en klump med oro och skuldkänslor.. Hoppas allt detta lättar snart efter diverse ändringar i mitt liv som måste till..
Igår kväll så såg jag en bild på fejjan där de satt en ring i en bok som ger en hjärtskugga.. Har ju sett liknande bilder innan med.. Men nu när jag såg bilden så sög det till i fototarmen och kameran plockades fram.. Lade min och Patricks förlovningsringar i en gammal bibel och satte den vid en lampa så att det skulle bli snygga skuggor.. Så här blev den ena bilden.. Tror att den skall skrivas ut och in i en ram faktiskt.. Symbolerna för min och Patricks kärlek..

Om jag skulle prova att sova igen nu, kan ju inte sitta här när mannen min stiger upp strax efter 5.. Eller kanske jag skulle det och hålla honom sällskap vid frukosten.. Nä... Sängen får det bli..
Hoppas ni andra har sovit och sover gott och att ni får en bra fredag..

torsdag 14 februari 2013

En dag med Hjärtan och kärlek..

Ni har säkert inte missat att det är Alla hjärtans dag.. För just det påminns vi av alla medier och butiker.. De vill att vi skall handla en massa till våra kärlekar.. Jag ser det som en dag med fullt med folk som får dåligt samvete, som mig själv tex.. Jag har fått en Alla hjärtansdagpresent av min älskade sambo idag, men jag har inte köpt något till honom, så snart måste jag iväg och köpa något..
Och jag har inte köpt något för att jag inte älskar honom, för det göra jag, en hel massa och det 365 dagar om året.. 
Men jag gillar inte Alla hjärtans dag något vidare, och det just för att vi blir påminda i media och i butiker och ger dåligt samvete.. Jag vill inte ge något för att jag blir påmind eller få något för att han blir påmind.. Nu har ju jag fallit för en man som är bra på att ge mig blommor, konsertbiljetter eller något annat andra dagar på året så dagens present är fin för mig, trots att det är Alla Hjärtans Dag...
Älskar dej, Patrick, minst lika mycket idag som när vi träffades..
Älskar dig för att du är du...
Älskar dig för att du orkar med mig, och helst i nuläget..
Älskar dig för att du finns för mig, alltid..
Älskar dig 24/7..
Idag, Alla Hjärtans Dag, har jag som jag gjort ett par år denna dag, skänkt en liten summa pengar till Hjärt Lungfonden.. Det är den rätta Alla Hjärtans Dag för mig, att kunna hjälpa en människa så att hjärtat i honom/henne kan fortsätta slå..
Våra vänners son som idag är ca 2,5 år, föddes med ett allvarligt hjärtfel, idag lever han med en liten Pacemaker och är full av liv.. En gåva kan göra så mycket..

onsdag 13 februari 2013

Ego?

Just nu finns det en oro som äter upp mig innifrån.. En ångestfylld känsla mot något jag verkligen ville skulle fungera, något jag har försökt att kämpa emot.. Men nu fungerar det inte längre, jag måste ta mitt mående på största allvar och göra något åt min situation.. Jag är nu ett litet kort steg på väg mot rätt väg, med hjälp av både mig själv och andra.. Ett steg jag tog idag efter att ha insett att jag snart åker ner i botten om jag inte gör något åt det.. Så nu är det dags att ta steget upp igen..
Men det steget ger mig också skuldkänslor... Skuldkänslor för att jag sårar människor, för att de inte skall förstå min situation.. För att de inte skall förstå att jag verkligen ville och försökte.. 
Mycket nu som gör att jag inte mår bra..
MEN... Jag är övertygad om att detta kommer att vända till något positivt, men det är en bit dit att gå igenom..
Som om det inte var nog med mitt psykiska mående så har jag en rygg med som håller på att gå av på mitten, kan knappt resa mig från sittandes, men det går väl över hoppas jag..
Men allt är ju inte bara svart i min värld just nu även om mycket är det.. 
Idag kom min fina vän, Katta och hennes lille son på besök.. Det behövde jag och jag tror även hon.. Den fina tulpanbuketten fick jag av dem..

Nu skall ni slippa mina deppinlägg och det skall bli lite roligare på bloggen framöver.. Men ibland behöver man skriva av sig..
Ha en fin onsdagskväll..


måndag 11 februari 2013

Ledsen, orolig, arg och besviken...

Ja som ni läser på överskriften, så är det..
Det gäller alltså jobbet..
Jag är ledsen pga olika saker med jobbet... Jag är orolig för också olika saker och bl.a att jag inte skall kunna få ett jobb, jag trivs på osv.. Arg för att avtalen är från stenåldern så att jag blivit uppsagd... Och besviken på min arbetsgivare.. Det är inte min chefs fel men det blir ju hon som får ta det.. Skall på möte hos henne i morgon..
Detta har iaf fått mig att börja fundera.. Skall jag göra något annat?? Byta bana?? Nu har jag ju inte så mycket till utbildning för att få något annat och känslan att studera finns inte hos mig, men kanske jag kan jobba fram en känsla så jag vill det..
Jag har åtminstone börjat kolla runt vad det finns för jobb här i närheten och ett par ansökningar har jag skickat in.. Och det är INTE hos Olofströms kommun som arbetgivare.. Ett av jobben jag sökt är något helt annat än inom någon form av vård och det andra är inom en form omsorg men på ett helt annat plan och sätt mot det jag jobbar inom just nu.. Vad det gäller det sista så vore det oerhört kul att jobba och jag skall ringa dit på torsdag och prata med chefen.. Måste ju visa upp mig lite så att de inte bara har ett namn på ett papper..
Lite jobbigt är det allt att söka jobb.. Jag har ALDRIG sökt ett jobb på detta viset.. Har aldrig behövt skriva ihop ett personligt brev eller skicka in ett cv, så lite skräck är det allt.. Men jag hoppas på det bästa att någon skall gilla det jag skriver om mig och bli nyfikna på just mig..

Oron jag har gäller inte bara att jag ev kan bli arbetslös utan att jag kommer tillbaka till det dåliga måendet jag blev sjukskriven för i december.. Jag vill inte må så igen men känner ibland att det knackar på.. Oron över jobbet gör ju inte att jag mår bättre.. Jag hoppas att min chef förstår mig i morgon och gör allt för att hjälpa mig med det jag kommer att prata med henne om..

Idag är jag ledig och skall försöka njuta av den utan allt för mycket tankar..
Njut ni nu med av dagen..

lördag 9 februari 2013

En lördag i soffan..

Idag är jag ledig.. Skulle ha jobbat men jag och en tjej på jobbet har gjort ett byte.. Jag jobbade för henne förra lördagen och hon för mig idag då.. Men jag jobbade igår och skall jobba i morgon, men bara till klockan 14 så jag får ju lite lediga timmar ändå..
Så här ser det numera ut i vårt vardagsrumsfönster.. Jag var ju inom Jennifers presentbod för ett tag sedan och beställde två lampfötter jag gillade, och nu har de kommit så jag var idag nere och hämtade dem.. Köpte även lampskärmarna då.. Hade velat ha lite vitare men då var det tryck på dem och det ville jag inte ha, så det fick bli dessa så länge..
Jag hade ju presentkort kvar från när jag fyllde år bl.a, och det är ju perfekt att handla då ;)
Så nu är jag rätt nöjd med hur vardagsrummet har blivit.. Skall ju ta mig tid att måla vår hylla/skåp med och så vill jag ju hitta ett gamalt vitrinskåp eller skänk med så vi kan få plats med alla "finglas" ordentligt.. Och det gamla fönstret jag målade och skall ha in bilder i och hänga över soffan har jag heller inte gjort klart, jag är ju inte så snabb i starten ;) En ny soffa hade ju heller inte suttit fel men det får bli den dagen vi kan flytta upp denna soffa vi har till vårt blivande tv-rum..

Nu skall jag fortsätta att göra soffan sällskap och bara ta det lugnt resten av dagen.. Börjar ju jobba kl 7 i morgon så det får bli en tidig sänggång för mig, brukar sova så jäkla dåligt när jag skall upp på morgonen och helst när barnen med är ute och far och det brukar de ju vara på helgerna.. Men skall göra mitt bästa för att sova gott...

Ha en fortsatt härlig helg till er alla nu..


tisdag 5 februari 2013

Ledig dag..

Tisdag och en dag jag har ledigt.. Himla skönt faktiskt.. 
Dagen har varit en lugn sådan och jag har inte gjort många knop, även om det skulle behövas här hemma..
Däremot hade jag lite fotograferingsabstinens men hade inte tiden att ge mig ut och fotografera.. Så vad gör man då?? Jo på med kameran på ett stativ, tar fram en fjärrkontroll till kameran och placerar mig själv framför kameran och tar lite ego-bilder.. Behövde ju nya profilbilder till facebook ;)
Den övre blev profilbild till min privata sida, och den här nere blev profilbild till min fotosida, Photo by Maria..
Kl 15 idag drog jag ner till byn till Liljas café där jag skulle träffa en kompis.. Jag har varit personlig assistent till hennes dotter i 12 år innan, och på de åren lär man känna familjen rätt väl med.. Dottern bodde ju hemma de första 9 åren jag jobbade med henne och då är man ju i familjen på ett sätt som kan vara svårt ibland, men dessa åren har jag tyckt gått jättebra..
När jag jobbade så umgicks vi inte privat någonting, vilket vi båda tycker att man inte skall göra.. Men nu jobbar jag ju inte med deras dotter längre så då kan vi träffas lite.. Men det händer inte ofta, detta var andra gången sedan jag slutade för 1 år och 3 månader sedan.. Vi hade mycket att prata om då det hänt en del i våra liv på denna tiden.. En välbehövlig träff..

Nu ligger jag slängd i soffan framför tv'n..
Ha en bra kväll, det skall jag ha..


lördag 2 februari 2013

Tack!!

Ja tack för alla fina och tröstande ord till mig efter förra inlägget.. Jag hoppas och tror att det kommer att ordna sig med jobb på ett eller annat sätt..
Klockan är i detta nu 23.12 och jag sitter i soffan efter att ha jobbat i 9 timmar idag, detta är tredje helgen jag jobbar minst en av dagarna på helgen, 2 till sedan börjar ett schema där det är ca varannan helg..
Ikväll är Patrick ute och jag sitter ensam i soffan, självvalt.. Jag har en ganska lång tid nu inte känt ett dugg för att ut och roa mig.. Och efter min lilla "vidbrändhet" har det blivit än mer så att jag inte vill ut, inte vill träffa en massa människor på en gång.. Så jag har det helt perfekt här i soffan medan mannen är ute och roar sig med vänner.. Men jag saknar honom här bredvid mig..
Trött är jag med efter 9 timmars jobb så jag hade inte orkat ut heller för den delen..

Igår fyllde min dotter, Amanda, 19 år.. Vi skall fira henne och Patricks dotter som fyller nu i februari med, den 16/2..
Amanda fick av sin pappa och hans fru precis det hon önskade, en ny tatuering, den tredje i ordningen.. Jag vill ju med ha en men modet har inte riktigt dykt upp hos mig än.. Men så här ser hennes tatuering ut som hon gjort idag..
Kan tänka att många av er skulle förfäras om er dotter kom hem med en sådan tatuering, men jag gillar ju tatueringar och jag gillar denna.. Sedan innan har hon en på var underarm men det är två texter..
Jag skall en dag göra en snygg kamera i nacken med mina barn initialer i och en symbol för Patrick.. En vacker dag så..

Ha nu en fortsatt fin helg..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade