torsdag 29 november 2012

Konsert..

Igår skulle jag ha fotograferat julkort på en liten tjej, men tyvärr blev hon sjuk så vi har fått skjuta fram det.. Hoppas hon snart är piggare..
Så då bestämde jag att jag skulle baka lussekatter istället, men då tittar en styck sambo på mig och frågar snällt om jag inte kan baka saffransbullar med vanilj i, så det fick det bli..
De var tydligen goda med sa han, jag har inte smakat en enda..

Fotograferat med iPhone

Igår kväll bar det iväg till Karlskrona för att se och lyssna på Ulf Lundell.. I vanlig ordning levererade han kanonbra och han var på riktigt gott humör.. Och vilka musiker han har med sig!! De är så jäkla bra allihop men igår imponerade trummisen på mig.. T.o.m så jag kände lite längtan till att få lära mig spela trummor.. Tror dock inte resten av familjen skulle uppskatta det ;)

Idag har jag med bakat.. Idag blev det lchf-vörtbröd.. Det brödet är det godaste av de lchf-bröd jag har smakat, men jag är inte överförtjust.. Mandelmjölsbröd är inte något direkt Mia-bröd men det funkar..
Bloggen spelar mig lite spratt idag.. Försöker lägga till bildtexten att bilderna är tagna med min iPhone, men det gick bara på första sen funkade det inte mer.. Men dagens bilder är alla fotograferade med min iPhone..

Och vill man följa min vardag i bilder på Instagram så sök på photobymaria1 så hittar ni mig där.. Välkomna in dit med!!

Snart jobbedags för mig här.. Jobbar nu ikväll och i morgon sedan har jag helg, en helg som består av fyra fotograferingar.. KUL!!!
Ha nu en fortsatt bra dag och en skön fredag!!!


måndag 26 november 2012

Julkortsdags!!

På onsdag kommer det hit en liten tjej som skall förevigas till julkort och på söndag kommer en familj som skall göra detsamma.. KUL!!! Och nu när jag har bättre grejer till att fotografera inomhus så är det ännu roligare...
Men... Jag har ju knappt testat det så det har jag gjort idag så jag vet lite mer på onsdag när tjejen och hennes mamma kommer.. 
Jag gjorde en efterlysning på facebook om det var någon som hade en kälke eller någon spark att låna ut, och jag fick en del svar.. Jag fastnade för en kvinna som sa att hon hade två sparkar, en stor och en liten som jag fick =) Så dem hämtade Patrick i torsdags.. Idag använde jag den lilla.. Fick tag på lilla sura Sassi, satte henne på sparken och mutade med godis.. Detta är den bästa av de bilder jag tog..
Hoppas jag får till det även när jag har barn och familjer framför kameran..

Idag har jag varit på min fd arbetsplats och fotograferat personalen och brukaren där, de skall ha bilderna på deras hemsida..
Onsdag blir det alltså julkort på ett barn, på lördag skall jag fotografera en gravid tjej och på söndag så blir det först en familj som skall ha julkort och sedan några syskon som skall ge bort julklapp till mor sin.. Ev. blir det en generationsfotografering med, det återstår att se.. Kul är det i vilket fall och det ger mig energi som jag så väl behöver just nu..

Första stjärnan, ljusstaken och julgardiner har ikväll fått komma upp.. Tyvärr är min stora stjärna i vardagsrummet sönder, har lagat den ett par år men nu går det inte.. Man ser det inte jätteväl men en ny skall jag ändå inhandla, jag ser ju att den är sönder och så vill jag inte ha det =)

Njut nu av tisdagen och resten av veckan om jag nu inte skulle hinna skriva mer.. Skulle varit ledig i morgon men måste hoppa in och jobba några timmar och efter det skall jag och min mamma ta oss till min mormor.. Ingen rast ingen vila ;)

onsdag 21 november 2012

Julafton d. 20/11-12

För mig var det rena julafton igår.. Hade ju fått köpa paketet själv till mig men så glad och nöjd jag är..
Fotade ju gravidbilder i vårt vardagsrum förra veckan, och det är inte det lättaste när man inte har de rätta grejerna.. Bra ljus är ju a och o och det har jag ju inte haft.. Men nu så... Jag var inne på kaffebrus.com och kikade och hittade ett studiokit som jag tyckte verkade helt okej att ha här hemma.. Skickade fråga till en fotograf om vad han tyckte och han tyckte det såg bra ut som första utrustning för mig.. Så det beställde jag och igår kom det.. Så nu har jag en massa att lära innan jag har någon framför kameran..
Fotot taget med iPhone
Idag skall jag ta julkort på en liten tjej, men då skall vi vara ute.. Lite grått och trist är det ute men vi gör ett försök, bara det inte regnar så..

Min enda lediga dag denna veckan så jag struttar runt i mysbyxor nu fram till jag skall iväg och plåta.. Bara njuter av dagen..
Njut du med..

lördag 17 november 2012

Födelsedag!!!

Jaha minsann, jag har fått lägga till ännu en siffra i min ålder.. Tycker det går lite väl snabbt mellan bytena på siffrorna numera.. Men det är ju ändå rätt trevligt att fylla år.. Igår hade vi ett litet kalas för mig då mina föräldrar, min bror med familj och Patricks föräldrar var hitbjudna på middag.. Jag fick pengar, presentkort och en lampa.. Och inte vilken lampa som helst utan lampan jag ville ha på Jennifers presentbod.. Den är så fin.. Tack Jussi och A-C!!!!! Den står nu i vår hall..
Bilden är tagen med min iPhone
Jag hade ju beställt den hos Jennifers så nu slipper jag ju köpa den =) Jag fick presentkort till den butiken så nu får jag handla något annat snyggt, det blir inte så svårt då jag vill ha typ hela butiken..

Igår på förmiddagen hade jag en blivande mamma och pappa här hemma som ville bli fotograferade.. Jag har ju inte jättebra utrustning till inomhusfotografering, ja inte bra utrustning alls om jag skall vara ärlig.. Men jag riggade upp med två bygglampor som jag riktade upp i taket och så använde jag min blixt med.. Blev ganska bra, men det blir lite gult sken på bilderna av bygglamporna, så nu har jag lite att göra med dem för att få rätt färg på dem.. Önskar ett par fotolampor, måste kolla efter det så jag kan vara hemma och plåta..
Jag har ju inte så mycket bra rekvisita heller men jag frågade Elin som har den vackra bloggen Fröken Knopp om jag fick låna en korgstol jag sett i hennes blogg.. Hon var så snäll så det fick jag.. TACK finaste Elin för lånet!!!
En tjuvkik på gårdagens bilder måste jag ju ge er med, denna gillar jag mycket..
I kväll kommer 5 glada tjejer hem till mig på en liten tjejfest.. Det är jag och två kompisar till mig som har fixat ihop detta.. Vi kände att vi behövde umgås lite och bara ha tjejsnack där vi skrattar, pratar skit om andra könet ;) och bara trivs.. Skall bli hur trevligt som helst..
Finaste Patrick har gjort efterrätten till i kväll och jag skall snart förbereda maten.. (så är väl bäst att jag inte pratar skit om honom ;) Ha ha.. )

Ha nu en fin lördag, det skall jag ha..

söndag 11 november 2012

Underbar helg!!!

Vilken härlig helg vi har haft.. Vi har varit i Malmö fredag till idag, söndag.. Men vad snabbt helgen gick..
I fredags åkte vi på fm, checkade in på hotellet och sedan försvann vi ut på stan, gick och bara hade det bra mellan affärerna.. Åt på hotellet på kvällen och sedan var vi ute och tog oss något gott att dricka..
Lördagen startade vi så här :
Innan frukost öppnade vi upp en skumpa, ja fejk eftersom vi inte gillar champagne, och så plockade vi fram en ask som legat gömd hemma sedan början av augusti.. I den befann sig två ringar med våra namn i och datumet 12-11-10.. Ja vi förlovade oss där på hotellsängen.. Myyyyssss på hög nivå..
Min ring ser ut på detta viset:
Patricks ring är slät..

Efter frukost åkte vi tåget ett par stationer för att besöka det nya stora shoppingcentret Emporia.. Wow vilket ställe.. Man hade ju behövt ett par dagar för att gå igenom alla affärer och se den fantastiska byggnaden.. Vi var uppe på taket med där man hade utsikt mot Öresundsbron bl.a..
Vi gick där någon timme och tog sedan tåget tillbaka in i stan där vi tog en enkel sen lunch och åkte till hotellet för att duscha och byta om..
Framåt kvällen åkte vi tillbaka till Hyllie där Emporia ligger.. Vi åt på en av restaurangerna där och sedan gick vi tvärs över gatan där Malmö Arena ligger..
I maj månad hade jag och Patrick varit tillsammans i 5 år och då fick jag fin present av honom.. Jag har alltid gillat Peter Jöback och framförallt hans sida som musikalartist.. Han avslutade igår sin turné "I love musicals", och en biljett till det fick jag av Patrick och en hotellnatt, jag köpte till en natt till..
Och vilken fantastisk konsert.. Gillar man musikaler lika mycket som jag så var det helt fantastiskt.. Han sjöng ju bara muikallåtar där han hade varit med.. Jag har varit på många av de musikaler musiken kom ifrån, men tyvärr ingen som Peter medverkat i, men det hoppas jag inte är försent.. 
Vi avslutade kvällen inne i Malmö på en pub där vi drack lite gott innan vi vandrade till hotellet för att sova, och jag lovar att jag sov med ett leende hela natten..

Idag körde vi som sagt hem och jag är jättetrött så det blir en natt med god sömn hoppas jag..
Detta blev ju lite längre än jag tänkt men hoppas ni orkade läsa =)

Bilderna är tagna med Instagram.. Vill ni följa mig på Instagram så heter jag photobymaria1 där..

fredag 9 november 2012

Möss!!

Jag har ju berättat innan att vi har fångat en del möss under vasken, närmare bestämt 12 st där och en i källaren.. I början av veckan så hittade jag musskit i vaskskåpet, men den rackaren som gjort sina behov där hade inte varit på fällan.. Igår satte Patrick en liten bit kött i fällan och det tog inte lång stund förrän jag hörde fällan gå igen och ett ljud.. Och där låg denna:
Den fjortonde musen denna hösten.. Faktiskt får den skylla sig själv, den har inte i vårt vaskskåp att göra, inte i huset heller.. De skall hålla sig ute.. 

Något bra mycket finare att titta på är lilla Liam som jag plåtade i onsdags.. Han hade ju massor av spring i benen och det var mycket att titta på, men några bra bilder fick jag.. På bilden här under lekte jag tittut med honom vid en stubbe.. Han gömde sig och när han visade sig så knäppte jag bilden.. Tittut är en bra och rolig lek tyckte Liam..
Tittut!!!
I natt har jag jobbat, och det var mitt sista arbetspass denna vecka.. SKÖNT!!! Nu är jag ledig till måndag eftermiddag och jag skall bara njuta.. Härliga helgen!!

Ha nu en härlig fredag och mys riktigt ordentligt..

onsdag 7 november 2012

Lite fotograferande...

Efter jobbhelg så är det ju ledighet i ett par dagar och den avnjöt jag på lugnast tänkbara sätt.. Var hemma och tog det lugnt mest hela tiden.. 
I måndags kväll hade Jennifers presentbod sin årliga julkväll, och det var andra året jag var där och fotograferade lite av det hon säljer.. Himla kul faktiskt.. Handlade ett par saker med men det får jag visa i ett annat inlägg..
Skulle ju hemskt gärna vilja ha denna lampan här under.. Hur fin är inte den??? Hade blivit ursnygg i vår hall.. Glömde kolla vad den kostar, eller om jag förträngt det, den kostar ju förmodligen inte gratis..
Igår gjorde jag inte många knop.. Tog det allmänt lugnt med lite hemmasysslor..
Idag däremot har jag träffat lilla söta Liam igen för en fotografering.. Plåtade ju honom för ett tag sedan men då ville han inte bjuda på så många leenden, så föräldrarna ville göra om det..
Idag bjöd han på fler leenden men de var svåra att få på bild, han hade ju så mycket han ville göra så han var inte still i många sekunder.. Men någon bild med leende blev det.. Men en bild som jag gillade extra mycket var en bild utan leende, när han sitter och tittar på vad hans busiga farmor gör, som var med vid fotograferingen.. 
Nu i natt är det jobb som gäller liksom i morgon natt, sen är det ledigt över helgen.. Skall bli skönt!!!

Sov gott nu alla som får sova och ha en fantastiskt fin torsdag...

fredag 2 november 2012

Glad överraskning =)

Min sambo vet hur han skall göra sin sambo mer än glad..
jag låg lite längre idag eftersom jag skall jobba i natt, när jag vaknade till liv så kom Patrick in och frågade om jag läst på Facebook, det hade jag ju inte, hade ju precis vaknat.. Så jag tog mobilen och loggade in.. Där hade han skrivit Gmrn..."vill du med till Stockholm 24/5?? långhåriga herar som spelar rocknroll..." Mitt svar blev givetvis JAAAAAAA!!!!!
Bild lånad genom google
Det är alltså Bon Jovi som spelar där då..
Jag blev lite förvånad eftersom jag läst att biljetterna inte släpps förrän på måndag.. Men tydligen så kunde man boka vissa platser om man har American Express, vilket inte vi har men Putte visste en som hade så han hade tagit kontakt med honom och han bokade två biljetter till oss.. Tack Fredrik!!
Nu är det "bara" ett problem, att få ledigt.. Förmodligen har jag jobbhelg då.. Och eftersom jag skall jobba på Sweden Rock Festival två veckor efter och måste vara ledig då med så är det inte säkert att jag får ledigt, men jag skall göra mitt bästa så att jag får ledigt.. Hoppas det funkar!!!
Har suttit med bilder som skall levereras och denna lilla tjej här uppe plåtade jag i maj och så plåtade jag henne och hennes bror i lördags.. Hittade denna bild då jag skulle fixa de som jag tog i lördags.. Tänk så fort de växer, här är hon bara några dagar gammal och nu är hon redan 5 månader..

Nu önskar jag er alla en bra helg..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade