fredag 29 juni 2012

Jobbhelg!!!

Så var det fredag.. För de flesta är det starten på en härlig ledig helg, och för en del t.o.m starten på en längre ledighet då många går på semester idag.. Men för mig är det inte något av det.. Ikväll kl 20.45 skall jag inställa mig på mitt jobb för att jobba 12 timmar över natten, och likadant är det i morgon natt och nästa natt.. Känns ju sådär just nu men vet att när jag väl landat på jobbet så är det helt okej..
Jag har fyra veckor kvar att jobba, 16 arbetsdagar, innan jag tar semester, det längtar jag efter..
Om lite över en månad skall vi på bröllop nummer två denna sommaren.. Klädkoden är kavaj vilket är klänning, kjol eller byxdress för mig.. Jag trivs ju inte i klänning och jag tänker inte ha något på mig som jag inte trivs i.. Jag trivs bättre i kjol men är inte helt hundra med det heller, men till bröllopet får det bli kjol på mig.. Jag har kollat i lite affärer här i Olofström men inte hittat något jag velat ha eller som jag känner att jag kommer att trivas i.. Men så idag var jag och Patrick ute och gick, vi gick inom en klädbutik för att Patrick ville kolla på ett par byxor.. Jag gick med en runda och vet ni vad?? Jag hittade en kjol och en top =) Och så gick jag in i en affär till och fann ett linne och ett par skor.. Så nu har jag kläder som jag kommer att trivas i och som jag tycker passar till bröllop.. Så nu kan jag bara ta det lugnt fram till bröllopet..
Nedanför mina fötter på golvet ligger Pelle.. Så skönt att se honom hemma mer nu.. 
Han hade tappat sitt halsband men jag köpte ett nytt igår.. På det nya halsbandet skrev jag "Släpp INTE in mig... Mata mig INTE" Hoppas att alla som vill "vara snälla" läser det.. På halsbandet står också vårt telefonnummer, så kan de ringa om han är jobbig så hämtar vi honom bums..

Nu skall jag packa ner lite saker jag skall ha med till jobbet och sedan ta mig dit..
Ha en bra natt alla och en härlig helg..

Kram Mia

måndag 25 juni 2012

Hur är vissa funtade???

Oj så slarvig jag är på att uppdatera.. Och hur slarvig är jag inte på att läsa de bloggar jag följer?? Hur slarvig som helst.. Och jag kan inte skylla på att det är för bra väder så jag inte vill sitta inne.. Men jag kan skylla på att jag haft lite bilder att ta hand om.. Men nu kan jag inte skylla på det längre heller.. Så nu skall jag uppdatera och uppdatera mig själv genom att läsa fina och härliga bloggar..
I fredags, på midsommarafton, var vi på bröllop.. Det var en av mina bästa vänner sedan 20 år tillbaka, Anna,  som gifte sig med sin kärlek Thorbjörn.. Jag blev hämtad av Anna kl 8.20 på morgonen för att hänga med henne till frissan.. Jag hade hedersuppdraget att plåta förberedelser och bröllopsbilder under hela dagen..  Tyvärr blev frissbesöket längre än planerat så vi hann inte ta bröllopsbilder innan bröllopet som tanken var.. Men efter det fina bröllopet så hann vi ta lite bilder, men vi fick vara snabba då det började regna.. Så de där lite roligare bilderna som jag ville tagit och som jag tror Anna och Tobbe hade velat ha hanns inte med.. Men jag hoppas de är nöjda med de bilder som blev.. Nu är det på resande fot och har bara sett de bilder som ligger på min fotosida på Facebook.. 
Och så till överskriftens menande.. 
Pelle, vår Norska Skogskatt, har ju inte visat sig så mycket hemma på ett par månader, och vi har misstänkt att han varit hos någon annan.. Han har kanske kommit in en snabbis emellanåt men inte varit direkt hungrig, så antagligen har han fått mat någon annanstans.. I lördags när jag och Patrick var ute och gick så såg jag att ena grannen släppte ut Pelle från deras hem.. Jag sprang upp och knackade på.. Frågade om han brukade vara där, och jo det brukade han.. Bad dem att inte släppa in honom och absolut inte ge honom mat.. Hon tyckte det var svårt att låta bli eftersom han kom och jamade och ville in.. Jaha!!!??? Så då kan man sno en katt bara så??? Och varför jamar han och vill in?? Finns bara en förklaring och det är att han har fått börja gå in till dem..
Jag var så förbannad när jag gick därifrån, men jag höll mig lugn medan jag pratade med henne.. Hur fan är man funtad när man släpper in en katt som man vet tillhör någon annan?? Hon visste det var vår katt, och han har halsband med vårt telenummer i.. Det är ju faktiskt stöld..
Men jag tror och hoppas att hon har lyssnat för nu sedan i lördags har han varit hemma jättemycket, så han har nog inte fått komma in till dem.. Men förbannad på dem är jag än, jag fattar inte hur de tänker.. Vuxna människor!! En sak om han smiter in, men då slänger man ju ut honom igen.. Hoppas de inte gör om det och ingen annan heller..
Idag är det exakt en månad till jag går på semester, känns som länge till.. Men jag gillar att ha sen semester och jag hoppas att jag kan få några soldagar.. 
Det vi planerat under semestern är en helg i Göteborg då vi skall på Springsteen konsert och så skall vi till Stockholm på min svågers bröllop.. Tanken var att åka med svärföräldrarna upp på fredagen men vi har ändrat den tanken.. Vi tar tåget upp på torsdagen istället för att få lite egentid i Stockholm.. Åker vi med bilen som tanken var så kommer vi kanske upp på fredagskvällen, på lördagen skall jag vara med bruden och tärnan och plåta på förmiddagen, plåta brudparet innan bröllopet, bröllop, bröllopsfest, sova och sedan åka hem på söndag förmiddag.. Blir ingen tid till att tex strosa på stan och det vill ju både jag och Patrick.. Så tåg och en extra natt på hotell blir det =) Ser jag fram emot.. Så tar vi tåget hem på söndagen med.. Och billigt var det, både tågresan och hotellet.. Hade ju kostat nästan lika mycket att betala bensinpengar.. Annars har vi inget planerat i sommar.. Vi hoppas på någon fin dag då vi kan ta tältet och åka iväg.. Så bara ta dagarna som de kommer.. Jag och Patrick har ju bara två veckor gemensam semester med..

Nähä.. Detta blev långt =) Men det får ni stå ut med ;)

Ha nu en fin natt och en härlig tisdag..

Kram Mia

tisdag 19 juni 2012

Sakta men säkert..

Känner mig lätt stressad.. Jag är inte den som stressar i onödan men nu känns det liiiite stressat.. Jag vet ju att 2 tjejer och deras familjer väntar på bilder och jag har inte riktigt hunnit med att fixa dem än.. Har ju liksom ett jobb att sköta med.. Säkert förstår de det men jag vill ju ha det klart och jag vill att de skall få sina bilder..
På fredag, midsommarafton, skall jag plåta en kompis bröllop.. NERVÖST.SE!!!!! Tycker det skall bli superkul men ack så nervöst.. Det går ju liksom inte att ta om de bilderna..
Jag skall vara med från morgonen då bruden, Anna, skall fixa håret.. Sen skall jag ta bilder på brudparet både före och efter bröllopet..Lite gäster får jag ju med plåta så de har som minne sedan.. Fest blir det ingen utan bara kaffe och tårta, så vi far hem och firar midsommar med ett par kompisar som också skall på bröllopet.. Festen är utlovad i höst istället..
Min nya dator kom igår och idag har jag suttit och försökt att klura ut hur den fungerar.. Shit så krångligt när man är van vid PC.. Men det skall väl gå att lära sig den med kan jag tänka..

Önskar er en fortsatt bra midsommarvecka..

Kram Mia

fredag 15 juni 2012

Hinna ifatt..

Ja nu börjar jag hinna ifatt med allt som jag har att fixa med, vad det gäller mina uppdragsbilder.. Igår skickade jag iväg två mappar där studenterna jag plåtat skall välja vilka bilder de vill ha..
Jag har med fått tillbaka valda bilder från barnen jag plåtade för ett tag sedan så nu skall jag göra lite finjusteringar innan de får bilderna på en skiva.. Och när studentbilderna kommer tillbaka skall jag göra samma jobb där, men det går rätt snabbt..
Har en studentfotografering kvar att göra, det regnade den dagen vi skulle ta så vi fick ändra dag, men snart får det bli så de kan få sina bilder med.. Balbilder på den ena tjejen är iaf gjord så det är enbart studentbilderna kvar där..
Och efter det är fixat med uppdragsbilder kan jag äntligen starta med balbilderna, plåtade ju när de gick in på hotellet här i Olofström..
Och så kan jag fixa klart Sweden Rock-bilderna som jag vet att en del väntar på att få se..
Vill ni se mina bilder så lägger jag ut dem på min FB-sida, Photo By Maria, klicka på den röda texten så kommer ni direkt dit.. Och när du ändå är där och kikar så skulle jag bli jätteglad om du klickar gilla på min sida.. 

FREDAG!!! Och jag har ledig helg.. Gött!! Bilder lär jag jobba med men tänkte också ev plåta lite.. Det är en skatefestival nere i ungdomsgården Växtverket här i Olofström i morgon, och kanske skall jag ta mig dit för att plåta skejtande ungdomar..

Ha en goer fredag alla fina..

Kram Mia

torsdag 14 juni 2012

Tidsbrist!!

Mer timmar på dygnet hade minsann inte skadat.. Jag hinner ju inte med allt jag vill, som att blogga och läsa bloggar.. 
Jag är på jobbet ett antal timmar per dag och sedan när jag kommer hem är det lite vanliga sysslor innan jag sätter mig med datorn för att fixa klart med alla bilder som måste skickas ut.. Håller fortfarande på med bal- och studentbilder..
Joakim Brodén i Sabaton
Jag har ju världens drygaste dator med, den tar så vansinnigt lång tid på sig.. När jag jobbade på SRF med den så höll jag på att bli galen, när de andra fick in sina bilder på 5-10 minuter så tog det tredubbel lång tid för mig.. Men datorn är gammal och är i livets slutskede.. Så vet ni vad?? Jag klickade hem en ny dator igår.. En allt för dyr men förhoppningsvis bra som passar till det jag skall använda den till.. Lyssnade på en annan fotograf som tyckte att jag skulle skaffa en sådan, så hans fel att jag blev utfattig nu ;)
Jag och Annie i Paradiset.. Bilden plåtad av Anders Olsson
Så här roligt som jag och Annie har på bilden, ja så roligt hade vi alla 4 dagarna på Sweden Rock.. Jag tillhörde ett jäkligt roligt Fototeam så måååååånga skratt blev det.. Och måååååånga bilder blev det med som jag hoppas jag snart kan börja jobba med.. Måste ha klart mina uppdrag jag hade innan SRF först..
Har förresten fått frågan om jag vill vara en i Fotogänget på SRF även nästa år.. Jag fick fundera lite.. Eller nu ljög jag, jag funderade inte en sekund utan sa JAAAAAAAA på stående fot =) Det är ju så kul!!!

Ha nu en fortsatt fin dag och vecka..

Kram Mia

måndag 11 juni 2012

I'm alive!!

Hallå på er!!
Vill bara hoppa in och skriva att jag överlevt helt fantastiska dagar på Sweden Rock Festival med grym musik, underbara människor och helt suveräna fotokollegor.. Längtar redan till nästa år då jag hoppas att jag får vara med även då..
Dee Snider i Twisted Sisters
Detta är det roligaste som finns även om jag tog mindre bandbilder i år än föregående år.. Man kan ju inte hinna allt.. 
Vi var oxå ett grymt gäng som fotograferade så då satt man och snicksnackade, skrattade och jobbade på vårt kontor lite mer med, men det resulterade ju i att jag blev klar med bilderna i tid för en gångs skull =) Tack alla härliga inblandade!!
Mick Mars, Nikki Sixx och Vince Niel i Mötley Crue
Nästa festival är Tivolifestivalen i Kristianstad i juli, det ser jag fram emot och får även där träffa några av Fototeamet från Sweden Rock..

Jag har en hel del bilder från student och bal som jag måste jobba med innan jag färdigställer bilder från SRF, men lite i taget lägger jag ut på min FB-sida "Photo by Maria", så kika gärna in där och glad blir jag om du gillar sidan när du ändå är där =)

Kram Mia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade