tisdag 31 januari 2012

Första månaden..

Tänk att det redan gått en månad på detta nya året, inte klokt vad det rullar på.. Var det inte jul förra veckan??
Om några timmar, för exakt 18 år sedan så där vid kl 00.00 så fick jag åka in till lasarettet i Karlskrona och inte till vilken avdelning som helst, utan till förlossningsavdelningen.. Vid 2 tiden i natt så fyller mitt minsta barn, min fina dotter, Amanda 18 år.. Fatta inte att det kan vara möjligt att jag har så stora barn.. Så stora att de snart flyr detta hemmet för att bilda sitt egna hem.. Det skall bli skönt på ett sätt att de skall flytta och börja sina egna liv men skrämmande på ett annat, förmodligen både för dem och mig.. Nu dröjer det väl ett tag men om inte allt för länge så bor de inte här mer..
Johannes fyller ju 20 i april och letar jobb men än så har det inte dykt upp något, det känns inget vidare att han inte får jobb.. Hoppas han snart skall få ett så han kan börja leva ett annat liv.. Ju längre det går ju svårare verkar det vara med..
När jag bäddade sängen i morse så kom det två rådjur springande ner för vår infart och över på andra sidan.. Jag lyckades snabbt få upp min kamera ur kameraväskan och lyckades ta någon bild på de fina djuren genom fönstret..


Har jobbat idag men är ledig i morgon, enda lediga dagen denna veckan.. 
Om en kort stund skall jag hämta Amanda och vi skall på ett boxpass på Friskis.. Kan bli hårt ikväll då vi har lite aggressioner som skall ut.. Ha ha.. Får väl se om jag kommer hem med blåmäken ;)


Ha en fin kväll..


Kram Mia

lördag 28 januari 2012

Lådoman!!!

Jag är inte bara muggoman, jag är även lådoman.. Jag älskar gamla lådor.. Jag fick i slutet av förra sommaren en gammal äppellåda i present av Patrick.. I höstas köpte jag en sockerlåda och en gammal läskback.. Samma kille jag köpte de lådorna av har jag nu köpt en mindre sockerlåda än den andra och så en gammal mjölkback.. I dem skall nu mina inrednings- och fototidningar få husera..



Den stora sockerlådan har jag i vardagsrummet med plädar i och den gamla läskbacken står på kylskåpet med Tassimokapslar i.. Äppellådan används enbart som fotorekvisita, vilket jag också använde de andra lådorna som..
En annan fotorekvisita är ju den gamla stegen, som jag för övrigt också har köpt av samma kille som lådorna.. Jag berättade för ett tag sedan att jag visste vart jag skulle ha den som prydnad mellan "rekvisite" gångerna, och nu har den hamnat där jag tänkte..
Jag fick en tanke en dag när jag gick upp för trappen, att stegen skulle passa att hänga där.. Igår hittade jag krokar som skulle passa och idag kom den upp.. Jag tycker det blev rätt snyggt och annorlunda..


Idag har vi varit på IKEA, vi skulle inte ha något speciellt utan tog bara en utflykt och så åt vi lunch där.. Och visst kom det lite med hem som en matta, de sedvanliga ljusen och lite annat smått, men inget större..


Igår hände en allvarlig trafikolycka precis utanför Olofström, en ung kille skadades allvarligt och har idag opererats i Lund.. Jag hoppas av hela mitt hjärta att operationen gått bra och att han kommer bli helt återställd.. Mina tankar går till honom och hans familj idag.. De andra som var inblandade i olyckan skadades lindrigt.. Att någon överlevde är ett under, en av bilarna klövs mitt i tu.. 
Detta hoppas jag också ger en tankeställare till de som är ute på vägarna och helst till alla yngre (och även en del äldre) som gärna gasar på lite extra.. Livet är skört och kan slockna snabbt..


Ha nu en fin fortsatt helg..


Kram Mia

onsdag 25 januari 2012

Nedsjunken..

Ja här sitter jag nedsjunken i soffan efter en dag på jobbet, handling och matlagning, känns rätt bra att sitta här och hade gärna stannat men se det får jag icke.. Jag och Amanda skall iväg på ett Medelpass på Friskis om en stund.. Sen skall jag sjunka ner i soffan igen innan det är läggdags..
Fick paket igår med den fina skylten i.. Jag vann ju den hos Ardisias nya hem, den är fån Ramsigns, och så himla fin.. Den skall snart få flytta ut på husets ena vägg.. Men nu vill jag ha en till, den var så snygg att hänga på råspontsväggen i hallen.. Så nu får jag hålla tummarna på att jag kanske kan vinna en till ;)
 Jag är ju muggoman, iaf om ni frågar Patrick, och jag kan nog hålla med om det liiiite.. Men jag gillar snygga muggar =) Och på Maxi har de nu sådana här muggar i 4-pack, olika mönster på alla 4.. Jag brukar inte gilla att dricka ur muggar utan öra eftersom jag dricker te utan mjölk och det blir så vansinnigt varmt att hålla i muggen.. Men dessa muggar har en gummiring som man håller i, perfekt.. Testade nyss och det gick bra att hålla och de var goda att dricka ur.. Jag köpte två packar så nu bor det 8 muggar i vårt skåp..


Nu måste jag byta om och strax köra och hämta Amanda som är hos sin pappa..
Ha en fin kväll alla..


Kram Mia

tisdag 24 januari 2012

PelleBus!!

I natt var jag benägen att betala för att någon skulle ta Pelle.. Han gick runt och pep halva natten, jag höll på att bli galen på riktigt..
Och han var uppe och klättrade på ALLT!!! Det har han ju fått hos min mormor så nu blir andra bullar för honom.. Uppe på skåp och bord får han icke vara, varken han eller de andra två.. Sassi och Gusten vet ju det och är aldrig uppe på bord, köksbänkar eller skåp..
I en och annan fönsterkarm får han dock vara, som här där han ligger på fönsterkarmen i Emelies rum..
Han har två andra ovanor med som vi måste få bukt med, den ena är att bita bort bladen på en del blommor och helst då om det är en flamingo, sådana har vi två stycken i sovrummet och dem hittade han igår.. Då låg det ett par blad på golvet när jag kom hem och idag låg det massor.. Hos mormor plockade han bort bladen sedan drog han tänderna i "pinnarna" som blev kvar.. Märkligt beteende.. Idag när jag stack till jobbet satte jag dem på kylskåpet, dit upp skall han väl ändå inte kunna ta sig.. Det andra är att han gärna vill vässa klorna lite varstans och helst på kanten på trappräcket uppe.. Det måste vi med få honom att sluta med.. Han har en klösställning som han fått av mig en gång som jag tog med från mormor men den sneglar han bara på.. Men jag hoppas detta ofog försvinner när han väl kommer ut..
Detta är Sassi som gäspar.. Det är tufft och jobbigt att hålla reda på en till ;) Men det går förvånansvärt bra med Sassi och Gusten.. De är lugna och enbart håller lite koll numera.. Kommer Pelle för nära Sassi så fräser hon lite men det gör hon åt Gusten med.. Hon har ju högst rang och det begriper både Gusten och Pelle med..
Nu lämnar vi katteländena ;)
Idag har jag löst in mitt Friskiskort och häromdagen betalade jag Amandas så nu kan vi börja träna ordentligt.. Vi börjar i morgon med ett medelpass och så ett skivstångspass på torsdag.. Nu är vi igång igen och det känns skönt..

Ha nu en fin kväll och en bra onsdag i morgon..

Kram Mia

måndag 23 januari 2012

Måndag igen..

Ny vecka har startat, den fjärde i ordningen detta året.. Tycker det var nyår typ förra veckan..
I lördags kom första snön denna vinter.. Det har dalat lite flingor innan men inget som lagt sig.. Nu har vi några centimeter som ligger och nån minusgrad.. Om det nu måste vara snö så hoppas jag det är så här med bara lite och med någon minusgrad..
Men bara för att det är snö och vinter ute så kan man ju ta in lite vår och det har jag gjort genom att köpa hem pärlhyacinter och så blev det en bukett tulpaner idag när jag handlade.. Vita fina denna gången..
Och så lite information om vårat håriga nytillskott, Pelle.. Han har även i natt tillbringat tiden inne hos Amanda och han hade varit lugn.. Han går runt i hela huset nu och verkar trivas.. Får sina ryck ibland och springer som en galning, går runt och jamar lite och vill kelas med ibland.. Han går fram till Gusten som har lugnat sig och säger inte så mycket längre om att Pelle kommer nära.. Däremot Sassi gillar inte honom utan fräser till om han kommer för nära, då vänder han.. Han vet sin plats i flocken.. Än så länge har han inte förstått hur Sassi och Gusten kommer ut, det gör de ju via kattluckor, och jag hoppas det dröjer lite till.. Jag vill att han skall vara helt trygg hos oss innan han ger sig ut.. Men jag vill ju inte låsa luckorna, så när han fattat hur man tar sig ut så får vi hoppas på det bästa..

Njut nu av er måndag för just denna kommer aldrig mer tillbaka..

Kram Mia

söndag 22 januari 2012

Jag lever!!!

Jag tror ju att ni alla undrar just det, om jag lever.. För visst är jag saknad?? ;) Ha ha..
I torsdags var senast jag skrev så jag får göra en liten sammanfattning om vad som hänt sedan dess..
I fredags var jag ju i studion och fotograferade tre härliga syskon på 11 år, 7 år och 8 månader.. Och jag hade tur i oturen när jag skulle plåta dem.. När jag skulle hämta nyckeln till studion så hade den personen som haft den dagen innan inte lämnat tillbaka den, lite smått irriterad blev jag allt.. Men jag fick tag på en från Karlshamns fotoklubb (de som äger studion) och efter lite turer fram och tillbaka så bestämde vi att han skulle möta upp mig med en nyckel.. När vi stod där och pratade så nämnde ju jag att jag inte är så haj på lamporna och blixtarna i studion och då erbjöd han sig att hjälpa mig.. Så jäkla bra med hjälp av någon som kan sin sak.. Och bilderna blev jag nöjd med, hoppas föräldrarna till barnen med blir nöjda.. Visar ingen bild på barnen förrän de har fått bilderna så ni får hålla tillgodo med en ego-bild på mig.. Jag var ju tvungen att testa så det skulle bli bra med skuggor och så innan de kom..
Efter plåtningen for jag till min mormor och hämtade katten Pelle.. Det har faktiskt gått över förväntan.. Han var jätteförsiktig och rädd här i fredagskväll och satt mest under vår säng.. Gusten och Sassi har full koll på honom och jamar och fräser lite men är ändå lugna.. Igår fick Pelle duscha, det gillade han INTE.. Han gillar inte att åka bil och dreglar så vansinnigt mycket, och av det så luktade han apa så därför fick han duscha.. Igår var han framme lite mer och i natt sov han inne hos Amanda det är ju hennes katt.. Idag har han visat sig ännu mer och vill gärna kela.. Men han vill gärna vässa klor på ställen där man inte skall så en blomflaska har fått åka fram så nu blir han lite blöt var gång vi kommer på honom..
Igår var det dags för nästa fotouppdrag av en liten söt 6 månaders bebis, samma bebis som jag plåtade när hon var nyfödd, ni kanske mins bebisen i pappans hand och i en sockerlåda.. Tyvärr fick vi vara inne och jag har ju inte så bra ljussättningsutrustning så bilderna blev ju inte så bra som jag ville.. Önskar mig verkligen att jag snart kan köpa lite studioblixtar och lampor
Igår var det oxå kalas för min brorsson och min svägerska.. Där blev vi bjudna på god mat och dryck..
Idag startade jag dagen med ett skivstångspass med intervall.. Fyyyy så jobbigt men fyyyy så härligt.. Det kommer att göras fler söndagar..


Jag har fått frågan vad för objektiv jag har så det tänkte jag ge svar på..
Kameran jag har är en Canon EOS 7D, till den har jag ett Canon EF-S 18-200/3,5-5,6 IS, det är ett hyfsat objektiv.. Jag köpte det med tanke på att jag plåtar en hel del artister på scen och för att då slippa byta objektiv när jag tex behöver komma "närmre" så tog jag detta, hade då inte råd att köpa två dyrare objektiv heller.. 
Jag har oxå ett fast Canon 50 mm F1.8.. Ett perfekt ljusstark objektiv som är perfekt till tex porträtt.. Ett mycket bra objektiv som alla borde ha i sin kameraväska, och dessutom billigt..
Jag har också en blixt, Canon Speedlite 430 EXII, en bra blixt som är hyfsat billig..
Jag vill köpa ett till objektiv, ett 24-105 är tanken.. Jag skulle också vilja ha en kamera till och så en massa annat.. Jag har ju min första digitala systemkamera kvar med, en Pentax K-m, som är en jättebra nybörjarkamera.. Bara att inse att jag inte har den billigaste hobbyn men lätt den roligaste i mitt tycke =)


Nu blev detta långt men jag hoppas ni stannat kvar..
Njut nu de sista timmarna av söndagen och ha en fin start på nya veckan..


Kram Mia

torsdag 19 januari 2012

Har ni gissat rätt??

Jag vet ju inte vad ni gissat på vad för färg jag skulle måla vår skänk/byrå i hallen, jag vet att en gissade på grått och säkert var det någon som trodde vit, men här kommer resultatet.. Tadaa!!!

Svart som synden i högblank färg, och jag är helnöjd.. Jag tänkte på vitt ett tag men då var tanken att väggen bakom skulle vara i annan färg.. Jag gillar visst vitt men jag kan tycka att det blir för mycket när allt är vitt i ett rum.. Nu skall jag måla hatt- och skohylla i samma färg med, skall starta med det i helgen..
Nya knoppar köpte vi ju med och de beställt på beslagsbutiken.se och jag tycker de är så fina.. Tänkte först ha skålhandtag i gammal modell men ändrade mig i det sista och vi är nöjda och det är ju ändå huvudsaken..
Som ni ser på de övre bilderna så är inte listerna uppe än men det har inte funnits tid, de finns ju här och de är färdigmålade och kommer att komma upp så fort tiden finns och vi kan ha sågen ute..


I morgon blir det en spännande dag som ni kan läsa om i förra inlägget.. Först plåtning av tre små syskon i studio, där jag inte är så haj på hur jag skall ställa in blixtar och ljus, och så skall jag hämta hem mormors katt.. Han har ju aldrig varit ute innan så att han skulle försöka springa tillbaka är jag inte rädd för.. Mer rädd för att han jagar bort våra andra katter eller att han skulle försvinna eller hamna under en bil.. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att det skall gå bra..
Sitter just nu och tittar på Sassi som ligger på fönsterbrädan och sover så lugnt, undrar om hon kommer in alls i morgon kväll.. Lite orolig är jag nog ändå..


Ha nu en fortsatt bra kväll och en fin fredag i morgon..


Kram Mia

onsdag 18 januari 2012

En till i familjen..

I morgon, fredag, så skall jag hämta hem en ny familjemedlem.. Lite spänd är jag på hur det skall gå.. Det är denna fina Norska Skogskatt som skall få sig ett nytt hem..
Detta är Pelle.. Han är ca 2 år (tror jag).. Han bor hos min mormor som är 91 år och han har varit ett bra sällskap till henne, dock en aning busig.. Men nu känner hon att hon vill att han skall komma till ett annat hem där han kan få gå ut, för det behöver han nog.. Så för ett tag sedan frågade lilla mormor om Amanda fick och ville ta hand om honom, och det ville hon..
 
Så på fredag skall jag hämta honom.. Det skall bli mycket spännande att se hur Sassi och Gusten tar emot denna nya kille.. De är alla kastrerade som tur är, men Sassi gillar inte nykomlingar.. Hur Pelle tar det vet vi ju heller inte, han är ju uppfödd först med en hund och sedan ensam, eller ja två undulater med som han försökt fånga ett par gånger genom att välta ner buren..
Han har ju varit lite busig med att äta på blommor och riva ned saker och riva på tapeter så det hoppas jag att han låter bli.. Jag skulle vilja ha honom inne ett par dagar innan han får gå ut men vet inte om det funkar.. Sassi och Gusten har ju kattlucka och dem tänker jag inte låsa, så om Pelle fattar att han kan gå ut där så får han ju göra det, hoppas bara att han kommer tillbaka med sen..
Har ni tips om hur vi skall gå tillväga med allting så kom gärna med dem..

På fredag skall jag först iväg och plåta tre fina små syskon i den studio jag har tillgång till.. Jag är där då sällan så jag har ju inte lärt mig blixtar och ljus riktigt, men jag hoppas att det skall gå bra..

Ha nu en fin torsdag alla fina läsare..

Kram Mia

tisdag 17 januari 2012

Slagits med dotten..

Fortsatt målning av skänken idag.. Nu är själva stommen klar och lådorna har fått sig ett svep av rollern, så i morgon är det klart fast får stå och torka helt innan jag sätter på knoppar och i lådorna i stommen.. Men på torsdag så skall ni nog kunna få se bild.. Skall börja måla skohyllan i morgon med..


Ikväll har jag och Amanda varit på Box på Friskis och svettis, det var första gången vi testade det.. Vi hade jättekul och det var bra mycket jobbigare än jag trodde.. Jag misstänker att det blir en rejäl träningsvärk i morgon.. Men det kommer vi absolut att gå på fler gånger..

 Sassi ser med ut som hon kör någon form av träning ;)


Nähä minsann nu skall jag kika runt på lite bloggar och bara slappa i soffan innan det är dags att krypa ner under täcket..


Kvällskramar
Mia

måndag 16 januari 2012

Förvandling..

Efter jobbet idag så startade jag upp med att spackla och slipa på skänken/byrån vi har i hallen.. Skall ju byta knoppar på lådorna och på de som satt där var det två skruvar men i de nya är det ju bara en, så jag fick starta med att spackla över det ena hålet.. Låter spacklet stå och torka till i morgon innan jag målar dem.. Men själva skänken har fått sig en omgång med färg och står nu på torkning.. När den är färdigmålad och färdigtorkad skall ni få se hu den blev och då avslöjas färgen på den med, men i mitt tycke blir det kanonsnyggt.. Så här såg den ut innan jag gick lös med pensel och roller..
Vi har ju en hatthylla och en skohylla i samma serie från IKEA som oxå skall få bli omstylade i samma färg..
Jag minns inte om jag visat hur trapphuset blev efter vi satt upp liggande råspont men här kommer iaf två bilder.. Vi är supernöjda.. Nu är jag ju klar med väggarna nere i hallen, som jag målat vita, så nu skall lister och golvfoder upp så fort tiden finns.. Vi är nöjda och nu skulle man ju vilja fixa på fler ställen här hemma..
Ikväll var det dags för Vikt Väktarna igen.. Jag har ju kollat lite i veckan på min våg och tyckt att den inte har rört sig så mycket men döm om min förvåning när jag ställde mig på vågen, den visade 1,1 kg mindre än förra veckan.. Så nu är jag på rätt väg och hoppas jag nu kan hålla mig på den vägen.. Vill ni följa hur det går så har jag lagt in en "sticka" här på höger sidan där jag uppdaterar var måndag, hur det än går..


Nu lite bloggläsning innan sovedags..


Ha en fin kväll..


Kram Mia

söndag 15 januari 2012

Vinnare!!!

Japp ni läste rätt, jag har minsann blivit en vinnare.. Och det jag har vunnit är en snygg nummerskylt till huset från Ramsign.. Det var Mia med den fina bloggen Ardisias nya hem som i samarbete med Ramsign hade denna fina tävling.. Så glad jag blev för en nummerskylt behöver vi verkligen på vårt hus, det fanns ingen när vi köpte huset för 3½ år sedan och ingen skylt med siffror har kommit upp heller.. Vi har en som det står nitton med sirliga bokstäver.. Har man aldrig varit här så verkar det vara svårt att hitta vårt hus, men nu skall det iaf bli lite lättare.. En sådan här skylt skall jag välja fast med 19 på då..
Inte mycket som hänt idag, har ju sovit efter nattjobb och snart skall jag ta och promenera ner till jobbet igen, natt 3 av 3.. Men jag har åtminstone bytt gardiner i vardagsrummet så nu är julen ute från hela nedervåningen.. Nu är det bara de tre tjejernas rum som skall bli av med sina julgardiner, det skall jag göra nu i början av veckan.. De har iaf blivit av med stjärnor, stakar och tomtar så det är enbart gardinerna som minner om att det varit jul..
Kanonväder har vi ju haft i två dagar och det har ju medfört vackra himlar framåt skymningen, denna tog jag häromdagen genom ett fönster..
Och har ni märkt att det är ljusare och ljusare om eftermiddagarna/kvällarna nu?? Klockan är ju en bit över 16 innan det är mörkt, så skönt att vi går mot ljusare tider..


Ha nu en fin kväll och njut av det ni har..


Kram Mia

lördag 14 januari 2012

Boktips..

Lördag.. Men det känns som söndag, och det är ju synd att det inte är det för då hade jag ju bara haft en natt kvar att jobba, men nu är det två och det skall säkert gå bra det med..
Idag tänkte jag ge er ett boktips eller faktiskt tre boktips..
Börjar med dessa två kanonbra böcker för dig som vill lära dig mer om Photoshop.. De är skrivna för PS CS5 båda två men den som hete Photoshop-recept kan användas till andra med och det kan säkert den andra boken med skulle jag tro..
Ps-recept fick jag hem nu i veckan och ha bara ögnat igenom den och den verkar jättebra, det är Moderskeppet som gett ut den men den finns ju tex på Adlibris med.. Den andra som Scott Kelby skrivit har jag haft ett tag och haft mycket nytta av.. Så har du PS och vill lära mer så rekomenderar jag dessa skarpt.. Enkelt och sakligt skrivna..
Nästa boktips är något helt annat.. Denna bok, Omsorg utan våld av Elisabeth Rådberg, låg på jobbet och jag började läsa och blev fast.. Den handlar om Konsten att möta människor med Autism.. Eliabeth har två söner som bl.a har diagnosen Autism.. Hon börjar boken med att skriva om sina två söner och hur illa bemött och hur illa det kan gå när personer som inte vet hur man bemöter personer med autism ändå jobbar med detta.. Man blir så arg och tycker så synd om lilla killen och resten av familjen.. Så här står det bl.a på baksidan av boken: "Omsorg utan våld är såväl en personlig skildring av ett lidande och en kamp, som en faktabok om hur man kan ge barn med autistiska diagnoser en både värdig, medmänsklig och empatisk omsorg. En omsorg utan det våld hennes egna barn utsatts för."
Detta är en bok som alla borde läsa så man kan få en förståelse för det där barnet man kanske mött i affären som verkar vara ouppfostrat tex..
Dagen idag har varit kort eftersom jag sovit fram till 14.30, men jag har hunnit gå en promenad på 55 minuter i det otroligt härliga vädret jag vaknade till och innan det blev mörkt med.. Härligt att det är ljusare längre nu.. Gardiner upphängda i sovrummet med, ett rum i taget blir fråntaget julen nu..
Soffan blir min kompis fram till jag skall cykla tillbaka till jobbet, börjar 20.45 och slutar 8.45..


Ha en fin kväll, natt och söndag..


Kram Mia

fredag 13 januari 2012

Tjugondedag Knut...

..och nu skall julen ut.. En del flyttade upp på vinden nu i veckan och lite har jag tagit idag.. Granen åkte ut igår med toppen före.. Den blev sur och lämnade kvar en hög med barr..
Granen har varit jättefin hela tiden och knappt barrat, fram till vi började glömma att vattna den.. Jäkla kinkig gran som inte tål att vara utan vatten ett par dagar ;)
Ljusstake, stjärna och gardiner i köket åkte med ikväll och i morgon skall gardinerna i sovrummet och vardagsrummet åka väck, stjärnan i vardagsrummet flyttade till vinden igår.. Sen är nedervåningen julfri, bara tjejernas rum uppe kvar.. Jag har beställt nya gardiner till Amandas rum så hennes gardiner får vara kvar till de kommer.. Emelies och Johannas rum hoppas jag hinna med att ta i helgen.. Jobbar ju tre nätter nu så det finns ju inte massor tid över precis.. Men annars får det bli i början av nästa vecka..
Nu längtar jag och min kamera efter att få plåta lite sådana här bilder.. Denna bild är på Zakk Wylde i Black label Society som spelade på Sweden Rock Festival förra året.. Jag jobbade ju som fotograf åt just SRF då och skall göra så även detta året... Älskar det, det är hur roligt som helst.. Stressigt, långa dagar men hur underbart som helst.. 

Idag var vi på EKO och köpte färg.. Jag skall måla resten av hallen uppe i samma färg som jag målat "trapphallen" uppe och hallen nere i, plus att vi köpt färg till hallmöblerna.. Hoppas på att kunna starta målandet med dem på måndag.. Nya knoppar till skänken är med inhandlade.. Kommer att bli supersnyggt!! Vilken färg jag valt får ni se när det är klart..

Ha nu ett fint slut på fredagen och en härlig lördag..

Kram Mia

torsdag 12 januari 2012

Bra med läsare..

Åh vad bra det är att blogga!! Kolla på bilden här under, så här ser min väggljusstake ut idag..
Ser ni?? Alla ringarna är numera fulla med glaskoppar.. I förmiddags ringde min svärmor, hon hade läst gårdagens blogg.. Och det visade sig att hon hade en glaskopp som satt i en väggljusstake som hon inte ville ha uppe längre, så hon kom farandes med den när hon ändå var ute och körde.. Tack snälla A-C!!!
Tände ljuset jag har i en krona i hallen med, där ligger ofta Sassi så även idag.. När jag tände ljuset satte hon sig upp och stirrade helt fascinerat in i ljuset, satt så jättelänge.. För ett tag sedan brände hon svansen i ett ljus så jag hoppas hon håller sig på detta hållet nu om hon är nära ljus..


Ikväll skall jag och Amanda på första Skivstångspasset på Friskis för i år.. Men jag är den första att erkänna att jag inte alls känner för det, hade hellre suttit fastlimmad i soffan.. Men jag MÅSTE ta tag i träningen igen och vet ju att jag kommer att vara supernöjd efteråt..
Än så länge funkar Viktväkteriet perfekt, ja nu har det ju bara gått tre dygn men starten har gått perfekt..


Ha nu en bra kväll, jag återkommer när träningsvärken kommit ;)


Kram Mia

onsdag 11 januari 2012

Kan jag ha varit så korkad???

Igår hängde jag upp spegeln, hatthyllan, välkommen skylten, nyckelskåpet och den snurrade ljushållaren.. Glaskopparna var så dammiga och skitiga så jag stoppade alla kopparna i diskmaskinen, trodde jag iaf.. Idag när jag skulle sätta dit kopparna igen efter de var diskade så fattas det en.. När jag plockade ur dem så fanns det nedbrunna värmeljus i dem som jag slängde, förmodligen slängde jag en av glaskopparna med.. Och duktig som jag var gick jag ut med soporna och sopbilen har varit där idag och tömt.. *suck* Så har någon av er söta bloggläsare en sådan här glaskopp över så köper jag den gärna..
Idag for jag och Amanda till Ryd för att ta en fika på Monas Café som ägs av min fina vän Mona.. Längesedan vi träffades nu så det var kul att se henne och lite tid för oss hade hon med..
Väl hemma och efter handling så planterade jag min inhandlade pärlhyacint i den vas/glas som jag köpte innan jul, då med en hyacint i..
Och så har jag fått en Award av min goa vän Nina som har den fina bloggen "Livet i stort och smått".. Har ni inte kikat in hos henne så gör det, hon skriver hur vardagen ser ut när man har ett barn med diagnosen Autism i familjen.. En mycket lärorik blogg..
Får man den, och vill vara med, ska man kopiera bilden och länka till den man fått den av.. Vidare tipsa, och länka till fem bloggar man vill sprida vidare..

Och vilka fem skall man då välja.. Jag följer ju så himla många bloggar och jag gillar dem alla annars hade jag ju inte följt dem.. Men jag väljer dessa fem fina bloggar som jag absolut tycker ni skall kika in till..

Fotograf Emelie Ohlsson - En fantastiskt duktig ung fotograf med eget företag och numera också redaktör på den nya fototidningen Shoot..
Jen Fotografi - Ännu en fantastisk fotograf som ta ljuvliga porträttbilder bl.a..
LinaFoto - Lina är en 18 årig egenföretagare som tar fantastiska bilder..
Laila Villebeck fotograf - Laila visar ljuvliga bilder på bebisar och gravidmagar bl.a..
Happy Days - En bloggare som har fotografering som största intresse och det syns på hennes bilder, så fina..


Dessa 5 tjejer har jättemycket läsare så jag vet att de inte så ofta (kanske inte alls) är inne på min blogg och jag tror inte att de skriver om awarder och det har jag full förståelse för.. Men om någon av er som jag nämnt kikar in så ta den gärna =) Och ni som kikar in hos mig och är intresserad av fotogafering så har ni här 5 bra bloggar.. 
Och varför jag just länkar dessa är ju för att mitt största intresse är just fotografering.. Jag följer ju en del fotografbloggar och jag kan ju inte länka dem alla.. Mycket lärorikt att läsa dem om man vill lära mer..


Nu en kväll i soffan..


Kram Mia

måndag 9 januari 2012

NOLLSTÄLLD!!!

Jobbat i natt och jobbar två nätter till.. Patrick jobbar eftermiddag så vi träffas inte så mycket och då blir man extra glad när man vaknar och det står en bukett tulpaner på bordet med en lapp där det står "Som plåster på såren <3" Fina Patrick! <3
Idag har jag varit på Vikt Väktarna, dem har jag inte besökt på sex veckor.. Och eftersom jag är en slarvaremästare så kan ni ju tänka er hur det såg ut på vågen.. Så istället för att räkna hur mycket jag gått upp så bad jag konsulenten att riva alla mina gamla papper, registrerade om mig och startar från noll och ruta ett.. Jag har slängt alla gamla papper hemma med och börjar nu från den vikt jag står på idag.. Allt gammalt glömmer vi och ser nu framåt.. 
Lite ändringar i programmet är det med så det skall jag sätta mig med snart och läsa igenom.. Kunde inte stanna på mötet hos VV idag så därför får jag försöka läsa mig till allt.. Men jag skall stanna på mötet nästa vecka, det är bra så ofta jag kan det, sporrar och ger motivation när man gör det och det kan man ju inte få för mycket av..


Ha en fin natt alla, det skall jag ha..


Kram Mia


Ps.. Mina hälar mår bättre idag men än gör det lite ont och jag tar det lugnt med skor.. Ds

söndag 8 januari 2012

Liiite synd om mig..

Måste gnälla lite nu, för då känns det lite bättre ;) Jag och en kompis, Camilla, var ute och gick i fredags.. Jag hade ett par skor som jag inte använt på ett tag på mig.. Jag har haft dem på Friskis innan och de har varit perfekta, har sedan jag köpt nya till Friskis haft dem ute, fick lite skoskav i början men efter hand har jag inte fått det.. Har alltså inte haft dem på ett tag nu och slängde på mig dem när vi skulle gå ut.. Vi gick 50 minuter och jag hade STORA köttsår på hälarna efter det.. Var på gymmet igår, gick på löpbandet i 15 minuter sedan funkade det inte längre, fick ner och plåstra om (hade compeed på men det hade flyttat på sig).. Gick sedan på cross-trainern och det funkade bra då det är lite skonsammare för hälen och sedan cyklade jag och det gick ju med bra.. Igår kväll säg mitt fina lilla skavsår på högerfoten ut så här..
Det vätskade sig och gjorde fruktansvärt ont.. Har smort med Aloe Vera krämer och jag luftar det nu, går i inneskor barfota.. Tur jag skall jobba natt ett par veckor nu så jag slipper promenaderna vi alltid gör på jobbet.. Hoppas det läker snabbt..
I fredags var det ju underbart väder och ofta blir det då vacker himmel på kvällen och så även i fredags.. Bilden här över tog jag från fönstret i ett av rummen på övervåningen.. Så vackert!! Men lite ledsamt när man tänker på varför det blir så här vackert, det beror ju i stor del på alla utsläpp och smuts som förstör vår vackra värld..


Igår började jag måla i hallen nere och idag hoppas jag att jag får målandet klart så att Patrick kan starta att sätta upp taklister och golvfoder när han får tid till det.. Så ljust och fint det blir.. Jag skall måla våra hallmöbler med som är i betsad furu, i vilken färg får ni bara gissa så länge, vad det blir får ni veta när jag gjort det ;) Knoppar klickade jag hem igår från nätet så de kommer nog i veckan.. Måste köpa färg med till möblerna så jag kan börja medan inspiration finns..


I natt skall jag jobba och jobbar nu 3 nätter på raken á 12 timmar..
I morgon skall jag göra en omstart på ViktVäktarna.. Skall be dem att nollställa och börja på ruta ett, jag måste börja om och börja tänka på annat sätt igen.. Nu får jag inte öka mer i vikt utan nu är det ner jag måste.. 


Ha nu en fin söndag..


Kram Mia

fredag 6 januari 2012

Nu jäklar..

Nu händer det grejer här hemma.. Igår fick jag äntligen för mig att NU skall det ske.. Vad?? HALLEN!!!! Hallen som jag skulle fixat så länge skall nu få bli klar.. Vi är ju klara med den liggande råsponten som vi satt i trapphuset och på en vägg nere i hallen och en vägg uppe i den hallen.. Jag målade ju väggarna uppe när det var klart men nere har jag inte målat än.. men nu har jag spacklat och väntar nu på att det skall torka så jag kan slipa och sedan börja måla.. Egentligen behövs det sättas gipsskivor för väggarna är gamla och långt ifrån raka och fina, men just nu får det bli färg, gipsskivor får bli ett senare projekt.. Hur det än blir kan det inte bli fulare och värre än vad det är nu.. Min ambition är att få det klart nu i helgen.. Sen är det Patrick som skall sätta upp taklister och golvfoder vilket vi har hemma och jag tror de är målade med minsann..
Igår var vi bjudna till vänner på middag.. Vi träffas allt för sällan så det är kul att få träffa dem och gott var det.. Innan vi for dit var jag uppe hos paret som gifte sig på Nyårsafton för att lämna bilderna på skivor.. De hade ju sett bilderna men i bara liten storlek.. Jag skicka ju en länk till mina "kunder" där de får välja vilka bilder de vill ha.. Så de hade sett dem och var så himla nöjda.. KUL!!! Så nöjda att de köpt en blomma och choklad till mig.. Tack snälla söta Ljubica och Branko, det hade ni verkligen inte behövt.. Men jag blev jätteglad.. Fick senare ett sms av Lubbe om hur nöjda de var med bilderna.. Då blir man extra glad..
Blomman är i ett porslinsbadkar, så fint.. Tänkt att när blommorna gjort sitt så skall badkaret få flytta in på toa och få ta vara på mitt vardagssmink.. Blir nog fint och bra..
Nu sitter jag och njuter lite egentid i soffan medans jag väntar på att spacklet snart torkat.. Skall ta och fixa lite mat med tills Patrick och Johanna kommer hem.. Patrick är på hockey och det är ju jag totalt ointresserad av, så pass att jag bara hoppas någon vinner sedan om det är Olofströmslaget eller det andra laget (vilket det nu är) det rör mig inte i ryggen, så då är det lugnast för både mig och Patrick att jag håller mig hemma.. Och jag älskar ju de egentidsstunder jag får..


Nu till tvätt och mat och sedan slipning..


Ha nu en alldeles underbart njutningsfull Trettondag jul..


Kram Mia

onsdag 4 januari 2012

Glömde och så har jag gjort en tavla ;)

Låg vaken i natt och kom på att jag glömde en händelse som betyder mycket för mig i gårdagens årsresumé.. I september var jag ju i Gävle och träffade en bunt med glada damer.. Vi har träffats och sammanförts via cybern på olika sätt.. En del genom Må-Bra's Lättviktarna som fanns för några år sedan, och så några vänners vänner osv.. Vi har två olika grupper på FB där vi ventilerar ALLT.. Och i September så ordnade fina Nina en träff.. Yngste är 22 och äldsta är 70 (tror jag att det är iaf) och vi hade så kul och trevligt.. Härligt att träffa nya väninnor.. Vi är alla så olika men ändå så mycket gemensamt.. Love you all!!!
Här är jag i Gävle tillsammans med min alltid härliga följeslagare.. Här plåtar jag en kyrktupp.. Bilden har Annika tagit på mig..
Igår kväll satt jag och pysslade ihop en tavla som nu hänger i vardagsrummet.. En enkel liten ordtavla.. Har nu i efterhand kommit på mer ord jag vill ha med så det får nog bli en ny så småningom..
Gjorde en som skall sitta på min "musikfotovägg" med sen.. Den där fotoväggen är klar sedan länge, ja bilderna och ramarna alltså, men väggen skall målas först och jag är ju inte så snabb i starten.. men snart så.. Och då skall ni få se bild på hur det blev..
Flera stycken på FB som ville ha liknande tavlor så jag har minsann fått lite beställningar på dem.. Kul!!


Nä nu är det jobb som gäller.. Ha en fin kväll alla och en härlig torsdag i morgon..


Kram Mia

tisdag 3 januari 2012

Året som kom och gick..

Förra året gjorde jag ett blogginlägg med bilder från året 2010, det känns som det var igår.. Nu skall ni få året 2011 i bilder av mig.. Men fy så svårt att välja bilder, hade ju kunnat ha massor var månad, men nu skall det ju bara vara en bild och så här valde jag.. Bered er på ett låååångt inlägg, men mest bilder då..

JANUARI
Snö och kallt startade året, en riktig vinter för en gångs skull här nere i söder.. Bilden är från isen på sjön Halen som jag bor granne med..
FEBRUARI
Egentligen borde bilden för februari vara en bild på min kamera, Canon EOS 7D, för det var då jag inhandlade den, och detta är en av de första bilderna jag tog med den.. Så kul och så många bilder det har blivit sedan dess..
MARS
Vad passar bättre än en kattbild till månaden Mars?? Så en bild på Sassi får det bli.. Jag hade ju mitt första brudparsuppdrag med denna månad.. Så himla kul att få ett sådant förtroende, men så nervöst..
APRIL
 Min lilla påskkatt, Gusten, får symbolisera April månad..
MAJ
 Nu har vi kommit till maj månad och nu börjar det bli lite liv i oss, våren har snart passerat och sommaren börjar komma.. Holjemarknad är det stora evenemanget som händer i Olofström och som många längtar till.. Men det är oxå student i slutet av maj här i Olofström.. Jag fick en del studentplåtningar i uppdrag och även konfirmation och bal..
Min son Johannes tog studenten och får så klart symbolisera Maj..
JUNI
Så var det sommarmånad.. Och Juni är en månad som jag ser fram emot vart år.. Då är det ju Sweden Rock Festival i fyra härliga dagar i Norje utanför Sölvesborg.. Jag jobbar där vart år men det var 2011 som jag hade mitt första fotouppdrag där.. Flera av mina bilder ligger på SRF's hemsida.. Denna festival är så grymt rolig, och får man då oxå göra det som jag älskar mest, fotografera, så kan det ju inte bli sämre.. Även i år är jag tillfrågad om att plåta och svaret blev ju så klart ett givet JA!!! Bilden är på David Coverdale i Whitesnake..
Patricks äldsta dotter konfirmerades också denna härliga månad..
JULI
I juli var det ju semester och vi var på semester på Österlen tillsammans med kompisar.. Vi hyrde sovplats hos finaste Sari som har bloggen, butiken och bed & breakfast Lilla Provence.. Underbara dagar..
Det var också Tivolirock i Kristianstad där jag hade fotouppdrag som mingelfotograf, men jag plåtade även artisterna.. På bilden är det grymt härliga Timbuktu som ger järnet på scenen..
AUGUSTI
 Så var det dags för ännu en festival.. Denna gången var det Helgeåfestival i Knislinge.. En liten mysig festival som växer och blir bättre för vart år.. Och kan ni gissa vad jag gjorde där med än bara lyssnade på grym musik?? Ja just det, jag hade ju fotopass och plåtade där med, jag och min fina kompis Anna var där.. Anna och jag följer för övrigt varandra på de andra festivalerna med, vi har med andra ord samma intresse, fotogafering och musik.. 
På bilden är det snygge Jocke Berg som är sångare i Hardcore Superstar..
På den årliga Metalldagen (facket Metall) så spelade i år Eric Saade till ett fullt HoljePark, en ljuvlig sensommardag, så klart att jag plåtade..
SEPTEMBER
I början av September flög jag och Patrick upp till Stockholm för att ha fyra härliga dagar där.. Jag sprang bl.a Tjejmilen.. Tänk att jag som hatar att springa i vanliga fall tycker att just detta är så otroligt kul.. Vi sov två nätter hos Patricks bror och hans sambo och en natt på hotell.. Vi strosade i stan och var på fantastiska muséet Fotografiska, bl.a..
OKTOBER
Oktobers roligaste händelse var Ladies Night i Kristianstad.. Jag var där tillsammans med sju härliga tjejer.. Jag tackade ja till att vara med i en tävling på scen, en sångtävling.. Men som tur var var det inte hur bra man sjöng som var avgörandet utan hur snabb man var på att komma på låtar.. Och jo minsann om jag inte vann.. Jag vann 2000:- på SJ (resor eller evenemang) och så vann jag att sjunga duett med Patrik Lundström (en av deltagarna i forna Blond och så var han den slajmige långhårige killen med stringkalsonger i Grabben i gaven bredvid) ha ha.. Undra hur det lät egentligen.. Och så vann jag ju en puss av de båda killarna på scenen, Anders Timell (bilden) och Patrik Lundström..
Började på ny arbetsplats också denna månad, och trivs hur bra som helst..
NOVEMBER
November då, den månad jag fyller år i.. Jag, Amanda och en kompis var ett par dagar i Ullared och brände en massa pengar, men kul hade vi och julklapparna blev köpta..
Vi var oxå inbjudna till Annas 40-års fest där vi träffade en massa kändisar.. Det var alltså maskerad med temat Känd artist.. Det är jag som ligger ner på golvet som Cyndi Lauper..
DECEMBER
Och så är vi då på den sista månaden.. Härliga Julmånaden December.. Jag älskar julen men i år fick jag vara hela julhelgen på mitt jobb i 12,5 timmar per dag, inte den roligaste julen precis men det funkade det med..
Sista dagen på året hade jag mitt sista fotouppdrag för 2011.. Jag fick äran att plåta ett brudpar.. Vädret var kanon med några minusgrader och sol.. 
Nyårsaftonskväll firades med ett gäng vänner på Liljenborg i Jämshög och det blev ett fint avslut på ett bra år..

Nu skall det fyllas på bilder till detta årets bildkavalkad som kommer om ett år ;)

Ha nu ett härligt 2012 som jag hoppas bjuder på en massa härligheter..

Kram Mia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade