tisdag 29 november 2011

Så var den här..

Vilken undrar ni.. MAGSJUKAN!!!! Tvi vale så äckligt det är med maginfluensa..
I lördags var vi på 40-års fest och jag mådde hur bra som helst... Fram till klockan 22 ungefär då flög illamåendet på mig och jag var tvungen att ta mig hem.. Lade mig så fort vi kom hem och efter 1½-2 timmar drog det igång ordentligt.. Behöver nog inte förklara utan ni förstår vad som drog igång ;)
Jag låg hela söndagen och fick sjukskriva mig då jag skulle jobbat på natten.. Igår mådde jag mycket bättre men lite matt efter sjukan, men jobbade natten som gick..
Igår kväll slog maginfluensan till på Emelie och lite senare på Patrick som fick gå hem från jobbet.. Så nu väntar vi bara på att Johannes, Amanda och Johanna med skall ryka på det..
Idag har jag varit på begravning.. En sorglig och inte så rolig tillställning att gå på men det var en fin begravning.. Det var min morbror som hade sitt sista farväl med oss.. 


Idag fick ni se två likadana bilder av Martin Stenmarck som jag tog med en väns kamera på Ladies Night i Kristianstad 28/10-11.. De får ni se mest för att jag inte ha så mycket annat att visa.. Hann ju med att plåta två syskon + familjebilder i lördags men de visas inte förrän de själva fått se bilderna.. 


Ha nu en fin fortsatt tisdag.. Jag skall ta hand om sjuklingarna och de som är friska innan jag skall åka och jobba igen..


Kram Mia

onsdag 23 november 2011

Städa städa varje fredag...

.. och så varje jul, det tycker jag är kul!!! Eller nja.. Städning kan jag väl aldrig tycka är kul men jag gillar att ändra och pynta så då får jag stå ut med städningen..
Idag har sovrummet, vardagsrummet, hallen uppe och Emelies rum fått sina fönster putsade och adventsdekorerade.. 
Igår beställde jag nya gardiner från Jotex till sovrum och vardagsrum så de gamla får hänga kvar tills de nya kommit..
Detta är min favoritadventsljusstake.. Köptes på Ge-Kås i Ullared mitt i sommaren för några år sedan, den är tung och stabil och vacker i mitt tycke..
Stjärnan i vardagsrummet köpte jag förra året på samma ställe som ljusstaken, den affären gillas ;) Den stjärnan är STOR och passar perfekt i vårt stora vardagsrumsfönster.. Har en lika stor i stora fönstret i köket..
Har inte tagit några bilder i hallen uppe eller på Emelies rum, men fint blev det.. Skall bara få upp gardinstången i hallen med, den har inte kommit upp efter renoverandet, men nu måste den minsann upp..


Nu snart skall jag slänga mig upp på cykeln för att sätta den i rullning mot arbetet.. Jobbar dag 8 av 9 idag, ser nu slutet på mastodontpasset.. Har gått bra men lite sliten nu är jag allt.. Har ju jobbat 12,5 timmars pass i helgen och nu dessa tre dagarna har jag ju jobbat på här hemma med adventandet och sedan jobbat.. Får vila när jag blir pensionär ;) Eller något =)


Ha nu en riktigt fin eftermiddag och kväll..


Kram Mia

tisdag 22 november 2011

Energisk!!

Idag har jag minsann varit minst lika energisk som igår innan jobbet =)
Nu har köket med fått lite adventskänningar.. 
Men startade med att köra till Bibblan och lämnade en bok, sen till banken för att fixa och så vidare till Maxi för en snabb handling..
Sedan hem där jag rev ner gardinerna i köket, putsade fönstrena där, fållade gardinerna, hämtade ner en ljusstake och en stjärna, strök gardinerna och upp med dem.. Mitt i allt detta så slog jag sönder de lamporna som hängde i ena fönstret, så det får bli nya efter jul..
Så här ser det ut nu i köksfönstrena...... nästan.... Det gick inte att ha vågen i det stora fönstret för den knuffade fram stjärnan, såg inte klokt ut när man kom från sidan och såg det.. Så vågen och flaskorna bytte plats.. Fast flaskorna skall väck, det skall dit något juligare.. Och rosa blomma skall det ju definitivt inte vara i det lilla fönstret men den får vara där till jag hittar någon jag vill ha, en vit julstjärna kanske..
Igår plockade jag lite mossa så när jag kom hem från jobbet så startade jag med att pynta brickan med ljusen.. Stjärnorna och nålarna köpte jag när jag var på väg till jobbet, kulorna var jag uppe på vinden och letade upp.. Ljusen köpte Patrick när han var på IKEA i helgen, de kostade i ett par dagar endast 5:-/st, man fick köpa 4.. Hade ingen aning om vart jag skulle ha dem men kom sedan på att vi hade denna silverbrickan , och tänkte att mossa och lite bling-bling kan nog bli fint.. Så nu pryder den vår hallskänk =)
För två år sedan gjorde jag dessa adventskrukorna, gillar dem mycket så de får hänga med i år med.. Lade mossa i dem med igår kväll och idag köpte jag ljusen när jag var och handlade.. Så lite adventigt blev det minsann i vardagsrummet med..
Välkommen Tomten-skylten vann jag förra året, så fin tycker jag.. Den fick med komma fram så att Tomten vet att han är välkommen ;)
Så här ser det ut vid öppna spisen just nu.. Där stegen står skall granen stå sedan så då får nog stegen flytta ner i källaren i några veckor, men så länge får den stå här..


Lite kvar att göra på nedervåningen och det skall jag se om jag hinner i morgon innan jobbet.. Sen är det hela övervåningen och det får jag försöka ta i helgen..
På fredag skall jag, mamma och pappa åka till min mormor för att adventsstäda åt henne och på kvällen skall jag ha tre vänner som kommer på middag så då blir det inget pyntat här hemma..


Nu önskar jag er en fortsatt bra dag..


Kram i adventsbestyren..
Mia

måndag 21 november 2011

Nu kan man ana!!

Idag startade projekt adventsstädning hemma.. Man kan nu ana att det snart är advent om man kommer hem till oss.. I hallen möts man nu av en Adventsstjärna och en början till en adventsljusstake.. Än så länge står bara 4 stora blockljus på en silverbricka, både ljusen och brickan skall julpimpas i morgon..
I vardagsrummet har det kommit upp 4 zinkljuskoppar med siffror på och min fina ljuspåse har bytts ut mot en juligare ljuspåse..


Så här långt har jag kommit idag.. Måste leta upp gardinerna med så jag kan få upp dem plus att jag skall sy gardiner till köket.. Vill ha något nytt i sovrummet med men har inte hittat något än.. Jag sydde dit förra året men gillade dem inte alls.. Tyget var okej men gardinen blev inte alls så snygg där som jag ville.. Har en massa sånt tyg kvar så jag kanske skall ta och sy en annan sorts gardin, ja när jag nu skall få tid till det..

I morgon fortsätter adventspyntandet och städningen..



Nu jobbar dag 6 av 9.. Ha en bra em/kväll, det skall jag ha på jobbet =)


Kram Mia

söndag 20 november 2011

SNART!!

Nu är det en vecka kvar!! Bara en vecka till härliga första advent.. Då man får pynta med allt mysigt som får mig att må så där extra bra när jag är hemma..
Men hur skall jag hinna?? Jobbar måndag, tisdag och onsdag kväll.. Jobbar torsdag på dagen och så träning på kvällen.. Adventsstädning hos min mormor på fredag förmiddag och så en liten "föredettaträff" på kvällen (är inte vad det låter som ;) ) På lördag skall vi på 40-års fest och på söndag är det första advent.. Hmmm... Men jag hinner nog ta lite i taget, har ju några förmiddagar som jag kan göra lite på..
Tänk att det bara är 5 veckor kvar till jul.. 34 dagar!!!!! Så snabbt tiden går.. Julklappar till mina barn är klara men vad skall jag köpa till kärleken Patrick?? Jag har inte den minsta lilla aning.. Jag brukar ju ha otur när jag köper till honom.. Förra året fick han en biljett till en Lundell-konsert, men Lundell ställde ju in.. När Patrick fyllde år fick han en kaffemaskin av mig och den fungerade inte.. Kanske bäst jag inte köper något ;)
Julen blir MYCKET annorlunda för mig i år, jag jobbar nämligen.. Ja jobbat en del jular har jag ju men inte som denna, på julafton och juldagen jobbar jag 8.30-21.00.. Så inget firande på de dagarna med familjen.. Men jag är helt inställd på det och jag tror familjen med har fattat så det skall nog gå bra.. Men jag har bett dem komma med lite julmat till mig så jag får lite julstämning iaf =)


Bilderna idag kommer från vårt hem förra året.. Får se hur det ser ut i år, men jag gillade det förra året så jag tror det blir något liknande.. Har nya gardiner som skall sys till köket och jag skulle vilja ha nya i sovrummet med, får se hur det blir med det..


Ha nu en fortsatt fin söndag och njut av livet vi har.. Var glad för det du har och var inte ledsen för vad du inte har.. Lev idag!!


Kram Mia

lördag 19 november 2011

Kändistät fest!!!

Igår var jag på fest.. Eller det var ju inte jag utan det var Cyndi Lauper som var på fest ;) Och hon åkte dit med Bob Marley..
Och så mycket kändisar där var.. Ångrar djupt att jag inte hade autografblocket med mig.. Kanske aldrig stöter på dessa personer mer ju.. Men jag hoppas att någon av dem dyker upp på SRF, Slash tex..
Det var alltså min fina vän Anna som firade sin födelsedag igår.. Det är idag hon fyller men hon och kärleken skall på Whitesnakekonsert ikväll (gissa om jag är lite avis ;) ) så då fick det bli igår..
Det var alltså maskerad och temat var känd artist.. Alla var utklädda mer eller mindre.. KUL!!! Vi hade kul och trevligt, åt god mat.. Men eftersom jag skulle upp och jobba (jobbar 8.30-21) så blev det tidig hemgång för mig och Bob.... eller jag menar Patrick..
Lady Gaga var med på festen och förgyllde tillvaron..
Liksom delar av Kizz..


Ha nu en fin lördag alla fina läsare..


Kram Mia

fredag 18 november 2011

En kändis!!!

Jobbdag 3 utav 9 skall göras idag.. Men jag hade ju hellre myst runt i min grymt fula men otroligt sköna Jumpsuit hemma med lite tända ljus, varm choklad och pepparkakor.. Fast lika bra att jobba, då sätter jag ju inte i mig sådana onyttigheter.. Har ju börjat öka i vikt då jag tappat allt vad motivation och karaktär heter.. Då är det bästa att vara på jobbet där jag bara kan äta det jag har med mig =)
Ikväll skall jag på 40-årsfest hos min fina vän Anna.. Vi har varit kompisar i 18-19 år.. Härligt att kunna hålla kvar.. Vi träffas inte jätteofta men vi tar oss tid med småstunder lite då och då.. Hon fanns där när jag separerade, en av få "vänner" som fanns för mig.. Jag fanns för henne när hon separerade och vi vet att vi finns om man behöver, vad det än gäller.. Sådana vänner uppskattas och älskas..
Hon har inte bara fest utan det är en maskerad med.. En maskerad med temat Känd Musikartist.. Gissa om det var svårt att komma på vem jag skulle vara, men jag kom på det =) Skall bli så kul.. Ni får veta i morgon ;) Jag kommer att ha kameran med och föreviga..
Tyvärr kan vi inte stanna allt för länge då jag har jobbarhelg och jobbar 8.30-21 både lördag och söndag.. Behöver ju vara alert de dagarna med.. Men en stund hinner vi vara med och jag hinner nog plåta en del med..
I tisdags var jag i lilla studion jag har tillgång till.. Skulle plåta två bröder och deras barn.. Och så här kan det se ut när jag testar hur skuggorna faller, måste ju ställa in ljus och blixtar innan de kommer =) Nu har jag inte redigerat denna bilden alls så ni vet.. 
Ljuset och blixtarna som finns där är rätt bra men lokalen är usel och det är svårt att få till det och helst när det är mer än 2 som skall vara med på bild, det är för trångt där.. Men å andra sidan är det ju kul att ha tillgång till något istället för inget =)
Ny profilbild på min Facebook sida, Photo by Maria, har jag med tagit.. Med hjälp av min nya spegel.. Gå gärna in och gilla min sida.. Då blir jag glad.. Klicka på det röda namnet så kommer ni dit (om ni är inloggade på fb)..


Lisa frågade vart min fina spegel är inköpt.. Den är köpt i en butik som heter Blommor och Ting här i Olofström.. Men jag har sett den lite varstans i olika inredningsbutiker.. 


Ha nu en fin fredag alla härliga läsare..


Kram Mia

onsdag 16 november 2011

Några dagar bakåt..

Så fick det bli ett inlägg till idag innan ögonen skall släckas..
Vi börjar med i fredags.. Då åkte jag, min dotter Amanda och min kompis Camilla till Ullared för två dagars shopping.. Vi hade hyrt en husvagn på campingen.. Men startade så klart med shopping.. Hittade en massa saker och kläder.. Det var mycket folk men inte outhärdligt.. På lördagen däremot var det grymt mycket folk så vi var glada för att vi handlade det mesta på fredagen.. Bland annat köpte jag denna väggprydnad som nu pryder en vägg i vår trapp.. Och så köpte jag en massa annat, bl.a julklappar till barnen så nu är jag klar med dem =)
I söndags var jag först iväg och plåtade 4 syskon och sedan hade vi ett litet kalas för mig eftersom jag fyllde år i måndags..
Jag fick detta fina arr av min mamma och pappa.. Jag älskar ju kronor av någon märklig anledning så glad blev jag..
I måndags när jag fyllde år så kom en kompis med en blomma och fikade en stund.. Och så fick jag ju en STOR paket av min älskade sambo, Patrick.. Paket gillas, är barnsligt förtjust i det, och innehåller de fina saker så är det ju ännu roligare ;) Det STORA paketet innehöll denna fina spegel som jag önskat mig ett tag.. Ljuset som syns i den ser ut som ett spöke..
I måndags kväll kom min fina vän, Anna.. Hon hade med present med sig.. Den paketen innehöll 4 fina små ljuslyktor i glas, silverfärgade.. De satte jag på min fina stege så den blev ännu finare..
Igår var jag i studion och plåtade bilder som en farmor och farfar skall få i julklapp, så därför får ni inte se något smakprov, inte förrän efter jul iaf =) Kul att vara i studion men jag önskar att den var större så man kunde få lite mer möjligheter, och så behöver jag lära mig mer om inställningarna på lamporna/blixtarna så det inte blir störande skuggor.. Fick hjälp av en kompis så det blev rätt bra ändå.. Fast vi fick inte det ena barnet till att sitta där vi ville så vi fick organisera om lite.. Barn är barn och det är inte alltid man kan  styra dem som man vill.. Då får man tänka om =)


Idag har jag jobbat, första dagen av nio i rad.. Bytte ju förra helgen mot denna helg som kommer så därför blir det många dagar på raken..
På fredag skall jag på 40-årsfest som är en maskerad.. Temat är känd artist.. Jag vet vem jag skall vara men det får ni veta på lördag..


Nu skall jag redigera lite bilder innan sängen skall få besök..


Ha en fin natt och en bra torsdag..


Kram Mia

Hugo!!

Denna fina hund ni ser på bilderna heter Hugo.. Han är en blandras mellan labrador och schäfer..
Han har inte skötts så bra av sina förra ägare.. Han är jättemager och har en del eksem som kommit av att han fått fel kost då han är allergisk, hur mycket kost han nu fått med tanke på hur mager stackarn är.. Han behöver ett nytt hem..
Just nu har min dotter och hennes kompis tagit hand om honom, annars hade han nog inte levt nu för det var tänkt att han skulle avlivas eftersom de inte hittat något nytt hem åt honom.. Men nu hoppas tjejerna på att de skall hitta ett hem för Hugo.. Han är snäll och tillgiven.. Kan kommandon som sitt, ligg och stanna..
Jag hade gärna tagit hand om honom men tyvärr funkar det inte i vårt liv för tillfälligt..


Så vill du ta hand om en sådan snygging som Hugo eller vet någon som vill så kan jag vidarbefodra det till tjejerna..


Ett inlägg om senaste dagarna tar jag och skriver i morgon.. Har ju varit i Ullared tex =)


Ha en fin onsdagskväll..


Kram Mia

PS.. Förmodligen har Hugo nu fått ett hem =) Och jag hoppas av hela mitt hjärta att det går bra för honom nu.. Ds..

torsdag 10 november 2011

Tänk om man vetat innan..

Idag har jag fredag =) Jobbar idag sista passet innan jag har långhelg.. Egentligen skulle jag jobbat i helgen men jag har bytt den så att jag kan ta mig till Ullared i morgon.. Skall bli så kul!! Var nästan ett år sedan jag var där sist och det är min absoluta favoritaffär, alla kategorier.. Allt man kan önska under ett och samma tak.. En hel del julklappar hoppas jag få inhandlade där i morgon och på lördag..
Och då det där om man vetat innan.. Ja för så där en 20 år sedan, då kanske jag inte hade haft några barn.. Hemsk tanke egentligen..
Min son blir 20 i början av nästa år, tog körkort förra året.. Ni som följt mig vet hur orolig jag var då, när han var ute och körde.. Det har inte blivit bättre kan jag ju säga.. I tisdags köpte han en bil så nu är han ju ute och far än mer, och lite tung gasfot har han och det hjälper ju inte vad jag säger.. Han jobbar ibland på Eriksberg, utanför Karlshamn, ca 4 mil är det dit.. Och när han jobbar så är det från kl 17 fram till det är klart vilket brukar vara framåt natten.. Igår jobbade han tex och jag kunde inte sova förrän jag visste att han var hemma.. Strax efter 12 kom han äntligen, men så tog det ett tag innan jag kunde somna ändå.. Hade jag vetat att jag skulle vara så här orolig även när de är så gott som vuxna så hade jag aldrig skaffat barn.. En skitjobbig känsla att ligga vaken och ha den oron i kroppen.. Och det händer ju ofta med.. Nu skall han jobba tre kvällar till och med andra ord tre nätter som jag skall somna sent..
Snart är det halt ute med så då kommer jag väl oroa mig ännu mer.. Han måste hitta vinterdäck nu med så jag kan vara lite lugnare iaf.. Och det måste han göra typ NU!! Billiga men bra helst, om sådana finnes..
I morgon Ullared alltså.. Det är jag, min dotter Amanda och min vän Camilla.. Vi skall hyra husvagn där uppe, stugorna var tyvärr uthyrda.. Skall bli kul och mysigt och jag längtar.. Jag skall köra, tar ca 2½ timme upp och vi kommer att rusa in i butiken och handla innan vi checkar in på campingen.. Sen kan man ju ägna kvällen åt att prova och kolla och se om man verkligen vill ha allt man köpt.. Så kan man lämna tillbaka det man möjligen inte ville ha på lördag.. En runda inom lär det bli då med innan vi styr kosan hemåt, utfattiga men lyckliga =)


Nu till jobbet..


Ha en fin dag alleman..


Kram Mia


Ps.. Även idag kommer bilderna från Julkvällen hos Jennifers Presentbod i Olofström.. Ds

onsdag 9 november 2011

Jul, jul, strålande jul..

Nu är julen här!!! Eller nja.. Inte riktigt kanske, men det kändes så i måndags när jag var med på Jennifers Presentbods Julkväll.. Massor av jul i butiken med härlig julmusik..
Jag var en av sex inbjudna gäster, jag ställde ju ut lite bilder.. De hänger nu i butiken ett tag, så vill man kan man kika in där om man är i Olofström..
De andra fem var en tjej som gjorde egna smycken i Diabas och silver.. Paulina som har skrivit barnboken Kenneth från A till Ö, en mycket bra barnbok som är för barn från 2 år och upp till skolåldern.. Spännande och lärorik på samma gång.. 
Eva från Fridhs massage och hälsa var där och visade upp sig och erbjöd nack- och axelmassage.. Sara sålde sina fina kransar och jularrangemang.. Mia från Mias hud- och nagelstudio fanns där också och gjorde brynvaxning för en billig peng..
Det var mycket folk under kvällen som kikade in och handlade.. Jennifer hade 15% på allt hela kvällen så det var många som passade på att handla av allt fint hon har..
Jag passade på att göra brynvax hos Mia.. Lite ont gör det allt men ordspråket "Vill man vara fin får man lida pin" passar ju in, för fin blev jag trots det onda..


På söndag är det två veckor till advent och gissa om jag längtar efter det, att få adventspynta och få det lite mysigt hemma..
Åker till Ullared med Amanda och min kompis Camilla på fredag-lördag så då hittar jag kanske lite nytt att pynta med =) Skall bli kul.. Älskar ju den gula stora butiken de har där.. Vi skall hyra en husvagn denna gången, alla stugorna var uthyrda, men det skall säkert funka det med.. Lite vin på kvällen sen somnar vi nog gott, ja Amanda får hålla sig till läsk när mamma är med ;)


Ha nu en fin dag på er alla där ute..
Funderar på en tävling så håll ögonen öppna..


Kram Mia

söndag 6 november 2011

Långa hopp!!

Nu är det långt mellan gångerna som jag skriver.. Och det märks på besökarna med, har väldigt få för tillfälligt.. Får försöka skärpa mig =)
Har ju börjat på ny arbetsplats med nya arbetstider så tiden finns inte på samma sätt som den gjort innan.. Men jag trivs på nya stället, helt annat tänk för mig trots att det också är ett PersonligAssistansjobb, är jättetrött när jag kommer hem numera.. Men jag kommer väl in i det så man känner sig piggare sedan..
Här har inte hänt så mycket sedan sist.. Har haft ont av minisken i mitt vänstra knä så träningen har legat lågt men det känns lite bättre nu så ett skivstångspass får det bli på torsdag..
Vi var på konsert i Malmö i torsdags, jag och Patrick.. Det var Dylan och Knopfler som spelade.. Knopfler var kanonbra.. Men Dylan.. Ja vad skall man säga.. Han har verkligen gjort sitt.. Fanns inte en melodi någonstans i hans sånger och det lät som han sjöng samma låt hela tiden, eller sjöng är ju synd att kalla det, kraxade fram orden.. Han har väl aldrig varit en lysande sångare men detta var det värsta jag har hört.. Men han hade fruktat bra musiker med sig som höjde det hela.. Men jag erkänner att jag hade bra mycket hellre varit på Malmö Arena i fredags istället då Roxette spelade..
I morgon skall jag ställa ut några bilder hos Jennifers Presentbod här i Olofström.. Hon har traditionsenlig Julkväll kl 18-22 och har då bjudit in några lokala förmågor med.. Jag skall alltså ställa ut bilder och så finns det några till tjejer som skall visa upp sina företag.. Skall bli superkul.. Tänkte ta med kameran och föreviga kvällen, så någon bild kommer säkert in här.. Annars är ni hjärtligt välkomna att gilla min sida på FB, Photo by Maria, då blir jag jätteglad.. Där lägger jag in bilder av olika slag.. Välkomna in och kika!!

Bilderna idag är tagna hos min vän Mona som startat upp ett fint Café i Ryd.. Monas Café och tårtor.. Har ni vägarna förbi så tycker jag ni skall ta er in och fika.. Cafét ligger i en av Trojaskolans gamla lokaler, Trojavägen 10..


Ha nu en fin söndag och njut även av den gråa hösten..


Kram Mia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade