fredag 23 september 2011

Söta små liv..

I onsdags var jag på ett roligt fotouppdrag med de sötaste modeller man kan tänka sig.. Det var sju 1-åringar och två killar i 3 års åldern som skulle bli förevigade.. 
Det gick ganska bra tycker jag, trots lite trötthet och barn som inte satt kvar där man satte dem ;) På onsdag skall de alla få sina bilder..
Här kommer några smakprov:





I tisdags kväll började Jennifer som har den fina butiken Jennifers presentbod att chatta med mig på FB.. Hon hade läst på min fotosida, Photo by Maria, att jag skulle plåta dessa goa barn.. Hon undrade om jag ville låna en fuskpälspläd från hennes butik till plåtningen, och det tackade jag ju givetvis ja till.. Så den hämtades innan jag for upp till barnen.. Den passade perfekt in i utebilderna med sin fina färg.. Räv hette just denna pläd.. Tack snälla Jennifer för lånet av den fina pläden.. Vill man köpa en sådan så finns den hos Jennifers presentbod för 680:-.. Kanonsnygg och urmysig..


Två nätters jobb har jag nu, egentligen tre men har bytt bort min sista natt eftersom jag skall åka till Gävle på måndag morgon för att där träffa 18 glada kvinnor från olika delar av vårt vackra land..
På söndag fyller älskade sambon år och det skall vi fira genom att fira hans pappa som fyller år på måndag och så skall jag på ett fotouppdrag där jag skall plåta fyra syskon och en hund.. Men lite firande av Patrick skall vi nog kunna hinna med, vi firar honom mer ordentligt nästa helg då hans flickor är här..


Ha nu en fin fredag och mys riktigt ordentligt..


Kram Mia

tisdag 20 september 2011

Snabba dagar..

Som vanligt går dagarna i en rasande fart och man hinner knappt med.. Nu är September med snart slut, bara drygt en vecka kvar på denna månad.. Så med denna fart så är det nog snart vår igen =) 
Lite fina färger börjar det bli nu i träden och det brukar gå snabbt till de är helt borta.. 
Har några som vill ha höstbilder och nu är det dags att det bokas in om man skall hinna med de höstliga färgerna..
På tal om fotografering så shoppade jag igår.. Jag var inom Kapp Ahl som är nyöppnat i byn.. Då såg jag dessa otroligt söta mössor så de fick hänga med mig hem.. Tanken är att kunna använda dem när jag plåtar nyfödda, ja om föräldrarna vill ha sådana bilder såklart.. Jag har sett så fina nyföddsbilder med bebisar som har fina och roliga mössor.. Så fler mössor kommer jag att handla om jag springer på några.. Nu söker jag bara lite fina nyfödda (max 3 veckor gamla) bebisar att få plåta.. Ja så klart vill jag även plåta äldre och annat med =)


Nu sitter jag i soffan och laddar inför andra nattens jobb denna vecka.. Sen skall jag vara ledig i två nätter..
I morgon skall jag iväg och plåta en hel grupp med 1-åringar.. Min vän Katta och hennes son är med i en föräldrargrupp om 6 mammor och 7 ett-åringar, nu vill de ha bilder, både gemensamma och enskilda.. Så håll nu tummar på att det är uppehåll och att alla barn vill vara med på bilder..


Ha nu en fin fortsatt kväll..


Kram Mia

lördag 17 september 2011

Boksläpp!!!

Idag startade vi dagen med att ta oss ner till Folkets Hus i byn där Paulina Bengtsson hade boksläpp av sin allra första barnbok..
Paulina och jag är uppväxta i samma by och det skiljer ett år på oss så vi känner varandra sedan många år tillbaka.. Då är det ju extra extra roligt att vara ägare till hennes fina bok..

Boken är skriven på rim och jag tror att alla karaktärer som finns i den finns på något sätt i verkligheten.. Annie är iaf Paulinas dotter.. Huvudpersonen, Kenneth, tar oss genom hela Sverige och barnen kan lära sig både alfabetet och en del av Sveriges geografi.. Pedagogiskt och bra.. Jag stod bakom en lärare när jag köpte boken och hon hade redan fått låna ett utdrag ur boken och haft den i undervisningen med sin lågstadieklass.. Kanonkul!!
De fantastiska bilderna i boken har ännu en Olofströmstjej gjort, Jaana Persson.. Jag tror minsann de har en ny framtid i detta..
GRATTIS till er båda!!! Man blir stolt som Kyrkhultare/Olofströmare...

Annars idag så har vi varit i Kristianstad där Patrick har skoppat lite skor och kläder..
Nu står han ute vid grillen och jag skall se till att fixa sallad och duka så vi snart kan sätta oss och äta gott..

Ha nu en fin och njutningsfull lördagskväll..

KRAM Mia

fredag 16 september 2011

Svampigt!!

Vilken underbar dag vi har haft här i Olofström idag.. Solen har lyst med sitt finaste sken mot en molnfri himmel mest hela dagen..
Väl hemma från jobbet så satte jag igång med en sorts paj som jag hittat på en blogg som heter Medaljongen.. Den heter egentligen Banofee och då har man banan på den men jag valde att ta hallon på så det fick bli en Berryfee =)
Och receptet skall ni givetvis få =)


1 burk kondenserad sötad mjölk.. Koka oöppnad burk i vatten i ca 2,5 timmar, se till så att burken är täckt med vatten hela tiden..


400 g digestive, krossad,
150 gr smält margarin som blandas med den krossade digestiven..
Lägg det i botten på en form med löstagbar kant, platta ut och ställ i kylen..


Låt den kondenserade mjölken svalna av lite innan du öppnar burken.. Bred det över digestivebottnen och ställ i kylen, gärna till dagen efter..
Vispa grädde och socker och bred över "kakan" och lägg på bär eller banan..


Smarrigt var det.. Ja jag vet, borde inte ära sånt men så klart tog jag en bit.. ;)
Efter jag hade gjort Pajen  så tog jag kameran, en korg, stövlarna på och for till skogs.. I första hand var det fotografering jag skulle göra och i andra hand plocka svamp om jag hittade någon, och det gjorde jag.. Mest trattisar och någon enstaka gul kantarell.. Patrick kom hem med de gula som han fått av en jobbarkompis.. Jag förvälde dem sedan var det ju knappt något kvar av dem, jisses vad vätska det är i svamp, blir ju knappt något kvar..
Vill ni se bilderna jag tog  i skogen så gå gärna in på min facebooksida, Photo by Maria, så hittar ni dem där.. Och jag blir otroligt glad om ni klickar gillar på sidan..


Ikväll har vi gjort som många familjer i Sverige gjort, haft fredagsmys med Tacos och Idol..


Njut nu av kvällen, natten och lördagen..


Kram Mia

torsdag 15 september 2011

Idioter finns det gott om i vår värld..

Och vad menar jag då med överskriften?? Jo igår fick jag ett sms där det stod att jag inte skulle köra mot Kyrkhult för de kör som galningar.. Jag frågade om det var en "vanlig" idiotkörning eller om det hänt något.. Fick då nästa svar att en lastbil hade blivit kapad vid systemet och att hon var glad att hennes mamma levde.. Fick sedan förklarat för mig att en lastbil höll på att att packas med tomglas bakom systemet och medan killen höll på med det så fick en idiot (en av byns parkbänksvärmare om ni förstår) för sig att ja men den tar vi och kör iväg med.. Så medans killen som jobbade i lastbilen så hoppade man in i förarsätet och drog i väg i en jäkla vänster.. Handtrucken for ut och hamnade på motorhuven på tjejens, som skrev meddelande till mig, mammas bil.. Hade hon varit en halvmeter närmre så hade trucken hamnat i rutan och kanske hade hon inte överlevt, eller iaf blivit svårt skadad.. Mannen i lastbilen lyckades hoppa ut.. Han som tog lastbilen tappade en del av lasten så det blev mycket glas i byn så några bilar fick punka.. Polisen fick tag på killen efter några kilometer.. Förmodligen duktigt påtänd eller berusad.. Tjejens mamma mår bra men är chockad, hon hade tur i oturen.. Killen i lastbilen klarade sig med utan skador..
Och han som snodde lastbilen gjorde ju missen att han snodde en bil med tomflaskor, lite ironiskt kul i det hela..
Till något helt annat.. Igår var jag och Amanda och tränade på Friskis medeljympapass och idag har vi varit på skivstångspasset.. Både jag och Amanda ökade på tyngderna lite så nu räknar vi med att ha träningsvärk i morgon.. Men det gillar vi.. Då känns det att man använt sina trötta muskler..
Jobbar i natt och sedan är jag ledig i tre nätter.. Så skönt det skall bli.. Har inget direkt planerat varken i morgon eller på lördag och det kan ju vara skönt.. Tänkte ta mig ner till vårt nyöppnade KappAhl i morgon för att kika där.. Det öppnade idag.. Kul att en sådan kedja kommit till vårt lilla samhälle.. På lördag skall jag ta mig ner till Folkets Hus där det är Barnens dag.. Där skall jag köpa en barnbok som en tjej jag känner, Paulina Bengtsson,  har skrivit, den kommer ut i morgon.. Kennet tar oss från A till Ö genom Sverige heter den..På lördag ville Patrick oxå till Kristianstad för att kolla på DinSko om de har de skorna han kikade på när vi var i Stockholm, får se om vi far dit..
På söndag skall vi åka och fira min pappa som fyller 78 år idag, vet att det blir smörgåstårta så gäller att jag äter typ enbart grönsaker resten av dagen sedan så jag kan njuta av en bit =)


Ha nu en jättefin natt och en härlig fredag med fredagsmys..


Kram Mia


Ps.. Har varit dålig på att plåta så idag får ni nöja  er med två gamla bilder på våra katter Sassi och Gusten.. Ds..

tisdag 13 september 2011

Höstvindar!!!

Vojne vad det blåser ute.. Nu känner man att hösten har startat.. Lite skurar emellanåt och så blåst som attan.. Men jag hade tur under min kvällspromenad där det inte kom en droppe regn och jag blåste inte bort heller, tur man har lite tyngd ;)
På träden börjar löven ändra färg och på björken som står utanför vårt hus så blandas de gröna bladen med lite knallgula blad.. 


Idag startade jag dagen med att åka till Ryd till min fina vän Mona.. Mona är fantastisk på att göra tårtor, jag beställde en studentmössetårta av henne när Johannes tog studenten.. Nu håller hon på att renovera lokaler där hon skall ha sin verksamhet med att skapa tårta och så skall hon öppna ett café.. Jag önskar henne massor av lycka till.. Modigt att göra det man vill och drömmer om.. Önskar jag var lika modig..
Igår planterade jag lite av hösten i min sista kruka i trädgården.. Det blev ljung även i den.. Så nu har jag tre olika färger av den fina ljungen, vita på väggen vid ytterdörren, mörk rosa på trappen och dessa lila som står vid lyktstolpen i trädgården.. 


Nu skall jag kika på Idol och så skall jag fixa ihop en fruktsallad med lite glass till det och en mugg te..


Fortsätt njuta av kvällen..


Kram Mia

måndag 12 september 2011

Fröken Trötter!!

Ja en aningen trötter är jag efter fem nätters jobb men jag lever och mår bra, lite småhosta som jag hoppas inte blir mer men annars helt okej.. Och jag ser fram emot en natt med god sömn..


Idag när jag åt frukost så hörde jag hur en av katterna small mycket i kattluckan så jag gick ut och kollade.. Då hade Gusten varit så snäll och tagit in frukost till mig.. En stor jäkla mus.. Död var den som tur var men när jag skulle sopa upp den på en sopskyffel så gick det bara inte.. Fega jag vågade inte.. Så jag var uppe och väckte Johannes som fick ta den.. Men jag var så modig att jag bar ut den på skyffeln och slängde den i kanalen.. Modiga jag..
 Jag gillar att shoppa........ via nätet.. Inte lika kul att springa i affärer iaf inte så ofta men ibland så är det riktigt kul, som tex när jag åker till Ge-Kås i Ullared.. När vi var i Stockholm så vat vi så klart i stan och gick men vi var inte i massor affärer.. Jag gillar ju inredningsaffärer men det är ju inte lätt att handla hem något när man flyger.. Men jag handlade träningströjjor och så köpte jag en klocka.. Klockan har jag kollat på hos Ur & Penn innan och nu hade de sänkt priset på den så då slog jag till.. Så fin i mina ögon..
Nu skall här snart sovas och en hel natt hoppas jag på.. 
I morgon skall jag till en kompis på förmiddagen och sedan måste det till en promenad innan lite städning här hemma..


Ha en bra fortsatt kväll och natt..


Kram Mia

söndag 11 september 2011

2001.09.11-2011.09.11

10 år har gått.. 10 år sedan vi möttes av denna synen när vi slog på tv'n och läste nyheterna på nätet..
Bild lånad via Google
 Man fattade inte.. Var det en olycka? Så tänkte jag fram till plan nummer två kraschade in i World trade centers andra torn mitt i New York City..
En vanvettig Terrorattack som gjorde att massor av oskyldiga människor fick sätta livet till.. En ofattbar händelse som inte får hända.. En händelse som får mig att bli förbannad.. Varför skall inte vi människor kunna leva i fred.. Hjälpa varandra och må bra alla?? 
Det fanns också en himla massa hjältar där denna dagen, både civila men främst tänker jag på brandmän som riskerade sina liv, några fick tyvärr sin sista dag i livet där, poliser och sjukvårdare.. De borde få mer uppmärksamhet för sina hjälteinsatser..
Lånad bild via Google
 Idag har tankarna gått till alla anhöriga som än en gång får gå igenom allt, fast denna gång i sina tankar och minnen..

Peace & Love!!!

Kram Mia

lördag 10 september 2011

Höstligt..

Mer och mer visar sig hösten nu med kallare luft om kvällarna och färgerna på träden börjar så sakteliga ändra färg.. 

Och även krukorna ute har fått lite höstligt i sig.. I väggkrukorna bredvid ytterdörren har ett par vita ljung fått bosätta sig.. Ser välkomnande ut jämfört med de hängande snart vissna sommarblommorna som var där innan..

Och i malmgrytan på trappen fick en rosafärgad ljung och en silvergrå växt flytta in.. Nu är det bara för mig att hålla liv i dem med.. Har en tendens att glömma vattna nu på hösten, varför vet jag inte.. Men jag skall göra mitt bästa med att komma ihåg det..
Vi har ju en gjutjärnsgryta med i trädgården som jag måste köpa några växter till så att det ser lite mer snyggt ut..


Vårt olivträd står ute än med och börjar bli lite vildvuxen.. Är det någon som vet när man bäst ansar den?? Skall jag göra det innan jag sätter in den eller innan jag sätter ut den igen nästa vår?? Måste iaf sätta om den för krukan den står i nu har fått en spricka och läcker när jag vattnar.. Är iaf lite mallig över att jag lyckats med att hålla den vid liv sedan förra sommaren.. Någon som trodde att det aldrig funkar att hålla den vid liv om jag skulle ha den inne i bostadsdelen av huset.. Den stod i vårt sovrum hela vintern och har tydligen gillat det, så dit skall den få flytta även denna vinter..


Idag sov jag mycket bättre och är bra mycket piggare nu ikväll.. Skönt eftersom jag har några timmar till jag måste vara vaken.. Natt fyra av fem skall ju göras =)


Sov nu gott alla som får sova och ha en bra natt ni andra som liksom jag jobbar.. Njut av söndagen..


Kram Mia

fredag 9 september 2011

Slöar i soffan..

Sitter i soffan och slöar och fryser något så in i norden.. Hoppas det bara är vanlig "frysning" och inte att det är något skit på gång.. Jag har ju haft lite känningar långt in att det skulle kunna vara en förkylning på G.. Försöker stoppa den med EchinaCea men det är ju inte säkert att det funkar denna gången, men hoppas kan jag..
Sovit lite för lite idag med och är trött som en gnu så det kan ju vara därför jag fryser med..
Efter jag vaknat så tog jag en promenad på en timme i den underbart härliga solen vi har haft här idag..
Nu ikväll så har jag varit lat och hämtat mat till mig och Johannes.. En räksallad blev det för mig, nyttigt och bra..


Nu sitter jag alltså placerad i soffan med Idol på tv'n och inväntar tiden då jag skall cykla till jobbet för att jobba min tredje natt av fem..
Ha en fin fortsatt kväll och en kanonlördag..


Kram Mia

torsdag 8 september 2011

Presenter av kärlek..

Kom idag på att jag skulle ju visa er presenter jag fått..


För ett par veckor sedan var jag och min kompis, Anna, på Helgeå festival och plåtade hela dagen och kom hem vid 3 på natten..
När jag kom ut i köket så stod en fin trälåda på köksbordet och i den fanns ett par stövlar och en lapp där det stod: "Bara för att jag älskar dig".. Alltså.. Har jag inte den bästa sambon?? JOOOO!!! <3 <3 <3
När vi var på Österlen i somras så såg vi en butik som sålde fina trälådor men då stannade vi inte och kollade och när vi skulle hem så var det stängt för dagen.. Så Patrick hade skickat bud med sina föräldrar som har husvagn i Simrishamn, så de stannade och köpte en.. Den skall bl.a användas till barnfotografering är det tänkt..
Stövlarna kommer från Butik Lizzo här i Olofström.. De har en sida på FB där de lägger upp lite nytt de fått in och dessa fanns där en dag.. Jag visade dem för Patrick och sa att de gillade jag.. Tänkte in och kolla dem en dag och se vad de kostade, men det slapp jag för de fanns ju hemma hos mig mitt i natten =)
Snygg detalj med den röda dragkedjan tycker jag.. Och de passade bra till mina nyinköpta röda chinos.. Den här stilen gillar jag på kläder liksom att jag även gillar "shabby"-stilen.. Ganska bra att vara lite bred i smaken då finns det mycket att välja på =)


Nu snart skall jag och Amanda till Friskis för att odla träningsvärk till i morgon.. Idag är det skivstångspass som gäller och vi är beredda på träningsvärk i mage, bröstmuskler och lår.. Men härlig värk =)

Efter träningen är det dags för jobbnatt 2 av 3..



Ha en fin kväll alla fina människor..


Kram Mia

onsdag 7 september 2011

Tjoho vad det går!!!




Som vanligt rullar tiden på i en rasande fart och jag hinner liksom inte med känns det som..
Bloggen har fått vila några dagar igen men så får det vara, jag har ju inte alltid tiden att skriva och läsa men ni som bloggar vet ju hur det är..
Här i denna vackra stad har jag tillbringat fyra härliga dagar tillsammans med min älskade sambo.. På bilden ser ni Söder i Stockholm med Fotografiska i förgrunden..
Vi flög upp i fredags morse så vi var i stan redan vid 9 tiden.. Låste in vårt bagage i en box på Cityterminalen och gick sedan och strosade lite.. Tog en fika och sedan en lunch.. Strosade runt fram till eftermiddagen då vi bestämde träff med Patricks bror, Fredrik.. Tog lite drickbart innan vi fortsatte mot en restaurang där Fredriks sambo Cecilia mötte upp oss.. Vi åt och drack gott innan vi for hem till dem i Spånga.. Två nätter hos dem var vi..
I lördags sprang jag tjejmilen tillsammans med en massa andra härliga tjejer.. Underbart väder fick vi och det höjer ju stämningen än mer.. Jag tränar ju aldrig genom att springa eftersom jag fullkomligt avskyr den formen av motion, men på ett sådant här lopp är det riktigt kul och jag är rätt stolt över mig själv som sprang så pass mycket som jag gjorde utan att vara tränad.. Jag sprang de 4 första kilometrarna, gick 1,5 km, sprang 1,5 km, gick ca 1,5 och sprang resten.. När jag gick gick jag riktigt fort.. Kom i mål efter 77 minuter och det är jag nöjd med eftersom jag inte sprang hela tiden.. Vinnaren, Isabellah Andersson (som för övrigt bor 1 mil från mig och åkte samma plan som oss upp till Sthlm) vann på tiden 33,25..
Väl tillbaka i Spånga så blev det dusch och sedan god middag som Fredrik och Cissi bjöd på.. Jag var lite sliten så 1,30 slank jag ner i sängen men sova kunde jag inte då jag hade de andra vägg i vägg som pratade och spelade musik, kl 4 så kom Patrick och lade sig och en halvtimme efter det så somnade jag..


I söndags så åkte vi in till stan vid middagstid tog oss till ett hotell vi bokat och checkade in.. Tog oss sedan ut igen för att käka lite och gå på Fotografiska.. Den utställningen gillade jag skarpt.. Så jäkla roliga, bra och märkliga foton..
Efter lite strosande, en öl och iordninggörande på hotellet så gick vi ut för att äta middag och ännu lite strosande i underbart vackra Stockholm..


Igår efter vi checkat ut så promenerade vi till Cityterminalen för att låsa in våra väskor och sedan bege oss ut i stan för de sista timmarna.. Åt lunch med en av mina kusiner som bor i Bromma.. Har en kusin till som bor där uppe och tanken var att träffa henne med men tyvärr har inte tiden funnits men jag hoppas på att vi kan få till en fika nästa gång vi är uppe eller när hon är här nere..
Vid 15-tiden åkte vi flygbussen mot Arlanda, checkade in och sedan strosade runt lite, tog lite mat och sedan flög hemåt..


Tanken var att komma hem och slänga sig i soffan efter en helg iväg, man blir ju rätt trött.. Men tji fick vi.. Här hemma har det bott tre ungdomar med kompisar i helgen (19, 15 och 13 år) och att få tanken på att man kanske skulle diska fanns tydligen inte.. Diskmaskinen hade gått sönder och den var full, det som inte fick plats i den hade man ställt på diskbänken.. Det såg rent ut sagt fördjävligt ut i köket.. Så det var bara att ställa sig och diska upp 29 glas, 1 mugg, 15 tallrikar i olika storlekar, 3 plastbunkar och en jäkla hop av bestick.. Gör de om detta så kommer de ALDRIG mer få vara hemma själva.. Det räcker inte med att bara städa upp i sina egna rum, man måste kunna tänka ett steg längre i den åldern..


Oj vad långt detta inlägg blev nu.. Men här har ni min helg iaf =) 
Ikväll är det Friskis medelgympapass som skall få besök av mig och Amanda och sedan skall jag iväg och jobba.. Pga ett byte så blir det 5 nätter på raken nu á 10,33 timmar.. Kommer vara död på måndag men det gör ju inget när man skall vara ledig.. Bra med att kunna byta så då jobbar jag gärna så här..


Ha nu en fin fortsatt onsdag..


Kram Mia

torsdag 1 september 2011

Är igång..

Nu mina vänner är jag minsann igång... Ja med träningen alltså.. Jag har ju promenerat långa sträckor hela sommaren men nu har jag startat upp med Friskis.. Igår var jag och Amanda på ett medelgympapass och ikväll skall vi på ett skivstångspass.. Härligt att vara i gång igen och få jobba med kroppen och förhoppningsvis beta av de sista kilona från kroppen..
Jakob Samuel i The Poodles
Idag har jag ägnat förmiddagen åt att städa lite och skall fortsätta med det nu i eftermiddag.. Samtidigt skall jag packa.. I morgon bitti flyger jag och Patrick till Stockholm, jag skall springa (läs gå i rask takt) Tjejmilen på lördag..
Jocke Berg i Hardcore Superstar
I morgon skall vi dra på stan hela långa dagen fram till kvällen då vi skall träffa Patricks bror och hans sambo när de har slutat jobba.. De har bokat bord någonstans, var har vi ingen aning.. Sen skall vi bo hos dem två nätter..
På lördag skall jag alltså ta mig runt Djurgården medans Patrick skall sitta någonstans och heja på.. Efter det får det bli att åka till svågern för en dusch och sedan tror jag vi tar det lugnt hemma hos dem resten av kvällen..
Jakke Erixson sångare i The Pusher
Söndagen tar vi det lugnt, går på stan, äter något gott och bara njuter av ledigheten och Stockholm.. På natten skall vi sova på hotell mitt i stan..
På måndag blir det en liten tur på stan innan vi tar oss till Arlanda där vi sedan åker med flyget runt 18 tiden..
Så gott att får komma iväg och upp till en av mina favoritstäder..
Kameran är med så lite bilder skall jag nog få till, men det blir nog inte massor av den varan..


Så nu önskar jag er en alldeles underbart trevlig helg, det skall jag ha..
Ikväll blir det alltså skivstångspass innan jag skall sova för att sedan stiga upp 4.30 i morgon..


Massor av kramar...
Mia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade