fredag 29 april 2011

Vackra Magnolian på härliga fredagen..

FREDAG!! Smaka på det ordet.. Visst är det ett gott ord och en god dag.. Ja iaf om man är ledig och det är jag denna fredag och helg..
Och vädret har varit vackert idag med, lite blåsigt bara men solen har lyst och det har varit hyfsat varmt..


Kom på idag att i en trädgård en liten bit härifrån så har de ett gigantiskt Magnoliaträd och tänkte att det måste ju blomma nu, så jag tog kameran och traskade dit.. Frun i huset var ute i trädgården så jag tänkte att jag får ju säga vad jag håller på med så hon inte undrar vad jag är för en galning.. Hon bjöd in mig i trädgården så jag kunde ta bilderna därifrån istället, så där stod jag och plåtade medans hon lukade rabatter.. Tur man inte är blyg av sig ;-)


Hittade ju lite annat med att plåta när jag var ute och gick, bla ett fint japanskt körsbärsträd..


Vill man se mer av bl.a dagens bilder så är ni välkomna in till min Facebook sida, Photo by Maria, där jag lägger ut bilder..

Annars har dagen inte bjudit på så mycket mer än promenad, skjutsning av dotter och son och så tv-tittande..
Ja just det.. Jag har ju varit på bröllop med.. Satt på första parkett och firade med en banan och en mugg te (så klart)..
Så vacker hon var Kate.. Jag gillade verkligen klänningen, passade henne så bra.. Och klänningen hennes syster hade var ljuvlig den med.. Men vad hade prins Andrews ena dotter på huvudet?? Skulle hon försöka ha kontakt med något utomjordiskt?? Många märkliga hattar såg man men hennes tog priset.. Ja båda döttrarna hade ju märkliga hattar men dottern till höger är det jag pratar om.. Modigt är det i vilket fall att bära den.. Och lite kul.. Men snyggt?? Nej, inte om ni frågar mig..


(bild hittad och lånad genom Google)

Just nu kollar vi en konsert med Ozzy Osbourne på MTV, han skall jag ju kolla på i sommar och förhoppningsvis plåta.. Bra är han..

Ha en fin fortsatt kväll och en härlig lördag..






torsdag 28 april 2011

Snabblogg!!

Ramlar in för en snabb uppdatering..
Skrev ju igår att ni skulle få se de nya kläderna jag köpte igår.. Idag var jag nere och köpte spetslinnet med så nu är jag nöjd, ja ett par snygga skor hade ju inte suttit fel med..


Ett par brunbrända ben skulle ju med vara bra men det kommer väl bara solen vill fortsätta skina på oss.. Och en önskan till är att dra ner fettet i magen ner över benen för jag har allt för smala ben, byxorna vill kasa ner på vaderna och det är ju meningen att de skall vara lite pösiga..

Nu skall jag fortsätta sitta i soffan lite innan det är dags att promenera till jobbet... Ha en fortsatt fin kväll..

onsdag 27 april 2011

Vårens mode!!!

Ännu en dag med den underbara solen på himlen.. Lite kallare vindar idag men helt okej.. Jag har suttit/legat i lä i bikini och läst nån timme på förmiddagen.. Just nu läser jag Bingo Rimérs biografi.. Faktiskt himla underhållande och kul att läsa hur han har fått jobba sig till den han är idag.. Extra kul att läsa eftersom han kommer från Karlshamn, 3 mil från mig.. Vi har gått på samma skola, Väggaskolan i Karlshamn, men han är ju 5 år yngre än mig så vi gick inte där samtidigt..


Idag fick jag ett paket på posten och i det låg denna klänning jag har på mig på bilden här uppe... Jag har budat hem den från Tradera.. Snygg klänning men jag och klänning hör inte riktigt ihop, men till och från stranden kan den säkert funka.. Känner mig inte hemma i ärmlöst och inte i klänning, även om det blivit bättre på den fronten.. Men billig var den och jag kommer att använda den hemma och som sagt till och från stranden i sommar..


Måste visa er denna hemska bild med... Ha ha.. Jag testade att använda min blixt som slavblixt.. Alltså blixten står på ett stativ en bit ifrån kameran riktad mot mig och kameran står på ett annat stativ och jag har en fjärrkontroll till kameran i handen.. Så jag tänkte att jag skulle testa på mig själv.. Just på denna bilden tryckte jag först på fjärrisen och det hände inget så jag skulle gå därifrån och tryckte samtidigt en gång till och då small det så klart av en bild.. Kul bild blev det och inte ett dugg till min fördel.. Ha ha..

Ikväll har Amanda och jag varit på Vip-kväll i en butik här i byn, Butik Lizzo.. De har en sådan kväll med jämna mellanrum då det är modevisning med nyinkommet och nu var det sista vårvisningen.. Nästa gång blir det sommarkläder.. Så mycket snyggt!! Och fattig blev jag.. Jag köpte ett par rätt pösiga trekvartsbyxor i linne/bomull och en mörkgrön blus.. Skall se om jag kan få det på bild till i morgon såskall ni få se hur det ser ut.. Ångrar att jag inte köpte ett spetslinne med så kanske jag går inom i morgon och köper det med.. Tror det hade varit snyggt under blusen så att spetsen hänger ner nedanför bluskanten.. Amanda köpte ett par byxor..

Nu skall här jobbas hela natten.. Ha en goer natt alla och en fin torsdag..


tisdag 26 april 2011

43 dagar kvar!!!

43 dagar kvar och hoppas det blir minst lika bra väder som det har varit idag.. 43 dagar till vad?? Jo till detta:

(bild lånad hos swedenrock.com)


Jag och min kompis Anna skall ju plåta där i år.. Anna plåtade även förra året medans jag jobbade i en backstagegate, men i år frågade jag om de behövde och ville ha en fotograf till och jag fick ett ja.. Skall bli så vansinnigt kul.. Hoppas bara det blir bra bilder med..
Idag har jag och Anna varit på möte hos SRF så nu vet vi lite vad som skall plåtas och vad de vill ha för bilder..

Innan mötet så stannade vi till på Glassbåten i Sölvesborg..


Och jag smällde i mig en god mjukglass, första för i år.. Mumma var det.. Och ja, jag har räknat in det i mina pro-points..


Annars idag har det varit mest solning på schemat, måste ju passa på att lapa sol när den visar sig och jag är ledig.. Och solbränna har jag fått lite på kroppen och i ansiktet..

Och eftersom jag är ledig så är det en natt kvar i sängen innan det är jobbet i två nätter.. Gott att få ligga i sängen en natt till nu men först skall jag kika lite på tv och läsa nån blogg..
Njut av kvällen/natten och onsdagen..



måndag 25 april 2011

Soliga annandag..

Sista dagen på påsken och solen lyser lika vackert som den gjort hela helgen.. Underbart väder, och idag har jag kunnat njuta av den med.. När jag kom hem från jobbet så fixade jag bara till mig lite och sedan promenerade jag och Patrick ner till Liljas konditori för att äta (en dyr) frukost.. Att det skall vara så jäkla dyrt att fika, det är ju så mysigt att sitta på fik men med de summorna har man ju inte råd så ofta.. Vi satt iaf ute i solen och njöt av frukosten..



Väl hemma igen så satte jag mig i solen i bikini och läste en bok i en timme.. Sen bar det hem till mina föräldrar där vi var bjudna på middag, hämtade upp Johannes och Amanda hos deras pappa med innan vi landade hos mamma och pappa..
Där satt jag och kollade gamla bilder och fick två med mig hem.. Det första ni ser här under är min farmor till vänster och hennes syster.. Bilden är tagen 1922 och då är farmor 23 år..
Den andra bilden är min farmor och farfar när de gifter sig vilket jag tror var 1932.. Jag hann aldrig träffa min farfar, han dog augusti 1970 och jag föddes i november samma år.. Farmor fick jag äran att ha i mitt liv i 16 år innan hon dog.. Kan fortfarande sakna att gå hem till henne och äta sirapsbröd med honung på och varm oboy till..



Väl hemma så fortsatte jag där jag slutade innan jag stack fast med kläder på.. Satt alltså i solen med en mugg te..
Hade kameran med ut så de bilder ni ser här idag är tagna just idag i vår trädgård..


Nu är det körslaget och jag hejar faktiskt på Team Andreas även om jag tycker Team Gabriel är fantastiskt bar de med.. Har precis avnjutit Imagine, en så himmelskt bra låt..

Nu skall jag fortsätta kolla tv innan sängen skall få besök.. Nu har jag jobbat tre nätter så nu är det Patricks tur att gå på sitt nattjobb ikväll..
Ha en fin fortsatt kväll och en njutningsbar tisdag..

söndag 24 april 2011

Pro-points!!!

Pro-points räknar man på Vikt Väktarna och det är ju det jag skall hålla mig till för att gå ner i vikt.. Men de sista veckorna, ja till och med månaderna så har jag varit så jäkla slarvig och ätit en massa onödigt och inte räknat några pro-points.. Och jo, det märks på min volang runt magen.. Jag har nog inte gått upp så mycket, kanske 1-1,5 kg men det sätter sig alltid på magen på mig.. Och helt onödigt.. Jag har ju inte så många kilon kvar att gå ner heller.. Så idag tog jag tag i mitt liv och började räkna pro-points igen.. Jag har 29 att göra av med var dag.. Men jag föll för frestelsen idag och tuggade i mig tre choklad ägg, inte så mycket kan man tycka men 5 pro-points försvann i ett nafs.. Då kan man tänka att hela min lunch på potatis och kött endast gav 8 pro-points.. Onödigt så in i men nu är det gjort och det är inräknat i min checklista..


Igår bjöd vi min bästa kompis Anna på  grillat.. Så himla gott det var.. Jag skulle ju jobba sedan och Anna skulle vidare ut med kompisar så då hängde Patrick med henne och jag cyklade till jobbet där jag höll mig vaken hela natten och skall så göra även i natt... Skall bli skönt att gå av i morgon bitti.. Frukosten tänkte jag och Patrick ta på Liljas konditori.. Inte ofta vi gör så men ibland är det ju skönt att slippa göra mat hemma.. På eftermiddagen skall vi på middag hos mina föräldrar med så det blir en slappedag vad det gäller matlagning..


Just nu sitter vi i soffan efter att ha suttit ute fram till jag började frysa.. Så nu sitter jag med en filt om mig, Mästarnas mästare på tv och ljus tända.. Det stora ljuset köpte jag på ett ljusparty förra veckan..

Snart bär det av till jobbet igen.. Där står det lite godis i en skål och har gjort hela helgen.. men jag har satt upp skålen på kylskåpet och när jag inte sett det så har det gått bra att låta bli det faktiskt.. Säkert för att jag är för lat för att sträcka mig upp och ta det ;-) Bra att vara lat ibland..

Njut nu av det sista dygnet av påsken..

fredag 22 april 2011

Magen står åt alla håll..

Långfredag men jag tycker den kunde vara lite längre faktikst.. Dagen har gått jättefort i detta underbara väder..
Jag har suttit ute i solen i bikini tillsammans med en bok.. Gudomligt skönt!!! Och solbränd har jag blivit..
När jag satt i solen såg jag Sassi leka med något, gick fram och kollade och hittade denna lilla krabat som var leksak åt henne..


En liten stackars ödla hade hon fått tag på.. Den fick möta döden så här på långfredagen.. Undrar om den då återuppstår på påskdagen då..


Idag fick vårt olivträd komma ut efter att ha stått i vårt sovrum hela vintern.. Hoppas den klarar chocken nu att komma ut igen.. Skall fylla på med lite ny jord med så kanske den trivs ännu bättre.. Några snygga blomster skall med få samsas med trädet sen.


I eftermiddag har vi varit hos Patricks föräldrar och ätit påskmiddag så nu står min mage rätt ut.. Fattar fortfarande inte varför jag skulle ta omgång nummer två, och efterrätten hade jag med kunnat varit utan.. Men gott var det.. Vi cyklade iaf dit och vi tog en omväg på några km när vi cyklade till dem så lite motion fick vi åtminstone..

Snart skall jag på cykeln igen och denna gången skall cykeln få ta mig till jobbet.. Natt ett av tre skall göras, så min påsk är räddad..
Så nu önskar jag er en fortsatt bra långfredag och en härlig påskafton..

torsdag 21 april 2011

En äggande dag..

Skärtorsdag är det idag och nu skall vi häxor bege oss till Blåkulla.. Jag har sett ett par småhäxor ute på byn men ingen som kommit hit till oss..
På förmiddagen idag så har jag varit färdtjänst till min mamma som ville till Olofström för att handla så då passade även jag på att fylla upp skafferi och kylskåp..

Idag har jag varit och lämna en skiva med bilder till familjen där barnen jag plåtade i söndags tillhör..


Jag hoppas de blev nöjda med några av bilderna.. Den här familjen bor andra sidan byn och till dem fick jag skjuts men jag promenerade tillbaka..
Stannade till i en butik för att köpa en fin zinklådan och påskkaffe.. Jag har nämligen idag bakat sirapskakor som jag skall stoppa i lådan, ställa kaffet bredvid och vira celofanplast runt.. Sen skall mina "svärföräldrar" få denna present i morgon när vi är bjudna på påskmiddag hos dem..
När jag stod i butiken så ringde mobilen, det var en dam från Maxi som ringde.. Jag hade nämligen vunnit ett stort påskägg med massor av choklad i.. Marabou har haft en tävling i olika butiker där man skulle döpa ägget.. Jag sa mitt förslag till Patrick och han bara skrattade åt mig, men jag skrev ner det namnet (som jag glömt vad det var) och Patrick lade i sitt förslag.. Skratta bäst som skrattar sist för vem vann?? ;-) Fast jag skall ju inte äta sådant så familjen blev ju minst lika glad..

I eftermiddag så har vi varit och köpt kött i en gårdsbutik/slaktare.. De har så himla fint kött och relativt billigt med.. Och allt kött kommer från gårdar runt omkring.. Så nu har vi kött till grillen på lördag och så lite färs till middag nästa vecka.. Goda ölkorvar har de med så det köpte vi några med och så rökt kött..
Hemma såg jag att vi hade tussilago nedanför trädgården så de fick förevigas..

I natt är jag med ledig men sen är det tre nätter på jobbet som gäller.. Så när de flesta andra av er är lediga så jobbar jag, men det är helt okej och lite extra lön får jag ju..

Ha nu en fin fortsatt kväll..

onsdag 20 april 2011

Dags för Blåkullefärd..

Har ni putsat upp kvasten, satt kaffet på kokning och sett till så att katten fått mat??? Nu är det ju dags att bege sig den årliga färden mot Blåkulla.. Som ni ser så är jag redo..




Idag kom min fina vän Anna med frallor på morgonen så åt vi frukost ihop.. Efter frukosten så tog vi våra kameror och gick ner i byn för att plåta lite och bl.a påskpyntet som Olofström är dekorerat med..





När jag kom hem så gick jag ut och plockade till mig lite björkris från några björkar de har huggit ner vid ån.. Pyntade med lite vita ägg.. Några fjädrar fick inte riset för jag tycker det är så tråkigt att sätta på det på riset och framförallt att ta bort det sedan..



Detta fina påskarr fick jag av Anna, ställde det för att lysa upp på altanen..


Ikväll har jag varit hos en annan kompis, Nina.. Vi träffas väldigt sällan, allt för sällan.. Men idag fick jag tummarna ur och cyklade hem till henne.. Mycket trevligt hade vi och massor att prata om och en god fika med frallor och te bjöds jag på.. 
Så med andra ord har jag haft en bra dag.. I natt skall jag sova i min säng, är ledig två nätter nu.. I morgon skall jag skjutsa på mamma då hon vill ner till Olofström och handla..


Nu lite tv innan sängen skall få äran att umgås med mig.. 

tisdag 19 april 2011

Ännu en solig dag..

Solen har visat sig även idag och man blir så glad.. Dock har jag inte hunnit vara ute i den eftersom jag sov fram till 15.40 och efter det har det varit matlagning, dammsugning och golvtorkning på schemat.. Men jag promenerade i härligt kvällsväder till jobbet.. Idag har det varit lite kallare än igår men ändå härligt..


Glömde ju berätta igår att jag har varit och kikat på starten av vårens Mopperally i Kyrkhult i lördags.. Arnes mopedrally heter det.. Det är Kyrkhults mc-klubb, Tulseboda Bikers, som ordnar det två gånger per år, en på våren och en på hösten.. Arne är min pappa och han är hedersmedlem i Tulseboda Bikers.. Numera är han ju inte riktigt den Arne/pappan som han har varit eftersom han fick en hjärnblödning för 1½ år sedan, men de är så fina i klubben att de hämtar honom så han får vara med.. Han får åka med i följebilen då de andra kör moppe.. De kör nån mil med tipsrunda och fika, tar ca 3 timmar.. Jag var med på starten för att fotografera..


Här är det min fina kompis Anna som far iväg på sin pappas moppe, eller om det är hennes brors.. Vet inte riktigt hur många de var i år men det var relativt många som åkte iväg på moppar av olika slag och åldrar.. Kul att se de riktigt gamla mopparna..


Denna lilla cooling fick inte åka moppe men springa runt och hälsa på alla innan starten fick han och det verkade han nöjd med.. Har man en husse och matte som gillar hojåkning då får man stå ut med ha ett par mc-solglas ;-)


Som sagt har det inte hänt så mycket hos mig idag, en lugn och fin dag har det varit..
I morgon när jag kommer hem från jobbet så kommer min kompis Anna med frallor och skall hålla mig sällskap till frukost.. Det gillas!! Sen skall vi försöka hinna ut en vända med våra kameror och plåta lite.. Hon är ju minst lika galen i att fotografera som jag och det är kul att vi har samma intresse.. Så kanske nån bild från vår kameratur kan komma i morgon..
I morgon kväll skall jag till en annan kompis som flyttade för ett tag sedan, vi träffas inte så ofta men nu har jag tagit mig i kragen och skall ta mig hem till henne.. Skall bli kul att träffas..

Ha nu en fin natt och en härlig onsdag..


måndag 18 april 2011

En härlig helg..

Nu har jag inte skrivit på några dagar och heller inte läst några bloggar men jag har haft lite annat för mig, tiden har inte funnits..
I fredags hade vi ett gäng kompisar hemma på middag, supertrevligt hade vi..
I lördags var jag på "flickkalas".. En kompis firade att hon har fem år till det skall bli storfest så hon hade bjudit ett gäng glada tjejer.. God mat och dryck och 9 underbara tjejer..
Igår var jag i studion och plåtade två söta syskon och efter det var jag på ett ljusparty hos en kompis.. Alltså en underbart rolig, trevlig och mysig helg..


Idag startade jag dagen med att köra till Ryd för att hälsa på fina vännen Mona.. Hos henne åt vi frukost ute i härliga solen.. Så varmt och gott det har varit, rena sommarvärmen.. Mona har en sida på fb som heter Monas tårtor, gå gärna in och gilla den sidan och kika på Monas fina tårtor... Mona hade en tävling på sin sida för ett tag sedan och Patrick var en av vinnarna så jag fick med vinsten idag.. I paketet låg en fin påsk-kökshandduk och tre små påskhönor från Cult-design.. Jättefint.. Tack fina Mona!!


När jag kom hem så fanns det ett brev med en paket i till mig med.. I det låg detta fina paket..


På kortet stod det så här: "Kramar och en liten present utan en anledning :-) Vill du ha en anledning så är det för att du är en ärlig och fin vän! Kram Nina"
Kan man bli annat än glad och lite rörd?  Nina är en bloggvän som jag även träffat live.. En underbar tjej med hjärtat på rätta stället och en fantastisk mamma till sin dotter Sandra som har diagnosen autism.. Nina har den fina bloggen Livet i stort och smått.. Klicka på bloggnamnet så kommer ni dit..
I paketet låg detta fina hjärta.. Tack härliga Nina!!


Mona sa när jag var där att de skulle grilla ikväll och gissa om jag blev sugen på grillat, så jag ändrade om i vår matsedel, vi körde och handlade filé, fixade klyftpotatis och sallad och så åt vi gott grillat på altanen.. Första gången i år vi kunnat sitta ute på altanen och det var ljuvligt.. Efter det tog jag en promenad..

Nu är det tv-soffan som gäller fram till det är dags att cykla till jobbet, två nätter sen två nätters ledighet innan jag skall jobba tre nätter över påsken..

Njut av kvällen, natten och tisdagen..

torsdag 14 april 2011

Påsk..

Nä påsk är det ju inte riktigt ännu men idag fick två påskägg komma fram.. Gillar dessa ägg med Jenny Nyström motiv.. Fyllde dem med godis inför morgondagens kväll då vi skall ha gäster..


Nu skall jag bara försöka hålla mig ifrån godiset med.. Det är ju precis sånt jag inte skall ha hemma eftersom jag har skitsvårt att hålla mig ifrån det, ja och allt annat som jag inte bör äta med.. Men i morgon kommer vi att bjuda våra vänner på ViktVäktaranpassad mat så då skall det nog gå bra och jaghoppas att de äter upp godiset..


Blir värre på lördag att hålla igen då jag skall till en kompis som fyllt år och hon skall ha "flickkalas".. Vi är 9 tjejer som skall äta, dricka och skratta en massa.. Kul skall det bli..

Nu skall jag promenera till jobbet för sista natten denna veckan och sedan skall jag vara ledig i tre nätter då vi som sagt har hela helgen uppbokad.. Gäster i morgon, fest på lördag och fotografering i studion på söndag.. Så bara roligheter denna helg..

Ha en fin fortsatt kväll och natt och en härlig fredag..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade