måndag 28 februari 2011

Dagen Ö..

Sista bokstaven i alfabetet och sista dagen på denna månad.. Och dagens bokstav är ju då så klart Ö.. Bilden tog jag i lördags på Patricks Öl..
Tack Matilda för denna roliga utmaning!!


Och såg ni vad jag skrev?? Sista dagen denna månad!!! Det är Mars i morgon och med Mars innebär det att våren är mer än på G.. Här nere i söder så brukar våren starta i Mars så det hoppas jag på även detta år.. Kollade på bilder från Mars förra året och där var en hel del bilder på knoppar som tittar upp från jorden.. Snart får jag ta nya sådana bilder daterade Mars 2011..

I morgon bitti skall jag åka hem till en tjej som skall gifta sig på fredag, och jag skall ta deras bilder.. De skall gifta sig på dagen och så far de direkt till mig som väntar i studion som jag har tillgång till.. I morgon skall vi planera lite hur de vill ha det, jag vet ju en del men i  morron skall vi prata ihop oss.. Skall bli så kul!! Fast lite nervigt är det.. Har ju enbart plåtat i studion en gång innan och det är mycket att tänka på vad det gäller inställningar på lampor/blixtar och hur dessa skall stå för att det skall bli bäst.. men jag skall dit redan på torsdag kväll och ha ett par kompisar med mig som jag skall "leka" med.. Ena kompisen kan det där lite mer än mig så det känns tryggt..

Tack alla som röstar på Emelie (se inlägget här under), fortsätt gärna att rösta så hon håller sig kvar ibland de tio.. T.o.m torsdag kan man rösta varannan timme.. Ni gör henne en jättetjänst och hon tackar alla som röstar..
Nu är det Halv Åtta hos mig som gäller och en mugg te..

Ha nu en fortsatt fin kväll..


söndag 27 februari 2011

Ä dagen..

Ett kort inlägg blir det idag.. Har ju inte hunnit hända så mycket eftersom jag sovit det mesta av dagen...
Skall hämta Amanda hos sin pappa om en stund och sedan skall vi köra och hämta Johannes som kommer med bussen från Oskarshamn.. Gott att få hem dem.. Johannes har varit hos sin tjej i drygt en vecka nu och Amanda har varit hos sin pappa sedan i måndags..
Sen är det jobbnatt 3 av 3 som skall klaras av innan det är dags att vara ledig ett par nätter..

Och så bokstaven Ä då i utmaningen February Photo Challenge.. Idag fick det bli en bild på Äpplen..


Så vill jag också be er om en tjänst.. Jag har skrivit om det innan.. Patricks dotter Emelie tävlar ju om att få spela in en låt och video tillsammans med sina största idoler, EMD.. Och för att ha en chans så måste hon få in lite röster och hamna bland de 10 som har flest röster.. Hon har legat trea som bäst men nu håller hon på att ramla nedåt, i detta nu ligger hon på sjätte plats.. Fram till den 3 mars kan man rösta på henne varannan timme.. Det går jättefort att klicka på rösta.. Så snälla ni som känner att ni vill hjälpa henne klicka in er HÄR, klicka på flest röster så kommer ni till den sida där Emelies bidrag finns, klicka på Emelie Nenonen och sedan rösta så har ni därmed hjälpt henne att försöka hålla sig kvar bland de tio.. Tack på förhand säger vi här hemma...

lördag 26 februari 2011

Å som i Å..

En lördag i sovandets tecken idag efter att jag jobbat i natt och jag skall jobba natten som kommer.. Så idag har jag inte hunnit så mycket mer.. Vi har iof tagit en promenad som gick till Netto där jag inhandlade en ihopfällbar pall i aluminium, den skall jag ha när jag plåtar.. Ibland behöver man komma upp en liten bit om man skall ta bilder lite uppifrån.. Det gäller ju med att ha lätta grejer så man inte sliter ihjäl sig när man skall iväg och plåta..

Nu sitter jag i soffan, mätt och belåten efter att min fina kock, Patrick, lagat Wok.. Här skall jag sitta placerad frm till jag skall på med ytterkläderna för att traska mot mitt jobb igen..

Och så dagens bokstav i February Photo Challenge som kommit till bokstaven Å.. Och eftersom vi bor "vägg i vägg" med just en Å så var ju motivet givet..
Och Ån är Holje Ån som rinner genom Olofström..


Nu skall jag se om jag kan läsa lite bloggar, kom ju på att jag kan läsa de som jag följer genom Google Reader, men en aning irriterande är det än att jag inte kan gå så långt tillbaka genom instrumentpanelen..
Ha en fin kväll alla mina fina läsare..


fredag 25 februari 2011

Fredag!!!

Så var det fredag igen men för mig betyder det inte en start på lediga dagar utan en start på tre arbetsnätter... Kl. 21.25 börjar jag min vandring mot min arbetsplats, jag börjar kl 22 och slutar i morgon bitti kl. 8.20 och så samma i två nätter till.. Men det är ju ändå skönt att det är helg, för även om jag jobbar så känns det att det är helg.. Patrick är ju hemma och vi har ju trots att jag arbetar en del tid tillsammans..

Idag har jag varit hemma hos mina föräldrar en runda och när jag kom hem så slängde jag mig över ingredienserna till bröd.. Ett bröd som jag fick ett recept av Patricia som har bloggen Patricia mitt i livet.. Ett väldigt gott bröd så tack Patricia för det receptet.. Och jag vill ju så klart att alla ni andra med skall få ta del av detta goda recept och enkelt var det att baka med, fast det var oerhört många ingredienser..


Patricias goda bröd
2 limpor

Blanda ihop allt detta:
4 dl finmalen dinkelmjöl (el.vetemjöl)
2 dl Fullkorns dinkelmjöl (el. grahamsmjöl)
3 dl grovt rågmjöl
2½ dl 4 kornskross (el. rågkross)
1 dl havrekli
½ dl vetegroddar
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
½ dl rapsolja
1 dl mörk sirap

Smöra två limpformar och bröa med havregryn..
Häll degen i formarna och grädda i 175 grader i 1 timme..

Och så dagens bokstav som är Z i february photo challenge, och här blev det ett favoritgodis Zoo..


Måste fråga er andra som använder er av blogger.. Fram till igår så kunde jag gå tillbaka långt tillbaka i tiden på uppdaterade loggar som jag följer under instrumentpanelen.. Nu funkar det inte utan reglaget går bara till botten sen vill den inte längre.. Så jag missar en massa av era uppdaterade bloggar om jag inte är inne ofta :-( Är det så hos er med?? Om ni nu förstod min förklaring vill säga ;-)

Nu skall jag läsa nån blogg och sedan ta på mig kläderna för att ge mig ut i kylan och promenera till jobbet..
Ha en fin fortsatt fredag och en härlig lördag..

torsdag 24 februari 2011

Ledig härlig dag..

Jag trivs alldeles ypperligt med mitt jobb men som de flesta andra så älskar jag så klart mina lediga dagar.. Idag har det varit en sådan, och en bra sådan.. Startade lugnt med sovmorgon och sen frukost.. For sedan till min mormor i Karlshamn, hade lovat henne skjuts till veterinären för att vaccinera hennes katt Pelle.. Det gick hur bra som helst.. Avslutade med en kopp te hos henne innan jag körde hemåt..
När jag kom hem hade jag fått ett paket i brevlådan, det var mitt första Tradera köp.. Jag vann budgivningen häromdagen på en Påsgömma som en tjej har gjort.. Jättefin tycker jag..


Idag har jag vunnit ett bud till.. Ett par Converse till min dotter Amanda, billiga blev de om man jämför med om man handlar dem i butik.. Så nu får jag vara lugn ett tag med Traderaköp, lätt att buda en massa utan att tänka sig för.. Sitter och kollar på Lyxfällan just nu och där ser man ju hur lätt man kan förhandla sig och göra sig olycklig.. Och där vill man ju inte hamna.. Hoppas barnen kikar på detta med och ser hur det kan gå..

Dessa fina ljusstakar och den lilla kannan på hyllan har jag fått idag.. Tycker det passade bra på vårt skåp.. Gillar ju gamla saker, gärna ihop med lite nyare..


Ikväll har jag varit ute och gått en runda.. Gick och funderade på vad "bokstavsbilden" skulle föreställa idag.. Vi har ju kommit till bokstaven Y.. Det enda jag kom på var Yxa och det fick det bli.. Så när jag kom hem så försvann jag ner i källaren med kameran och plåtade vår Yxa..


Morrondagens bild har jag redan klar för mig och just bokstaven Z var enkel för mig.. I morgon får ni se resultatet..

Nu skall jag se klart på Lyxfällan här och sedan kolla igenom era bloggar.. Innan gick det inte att gå tillbaka så långt bland mina bloggar jag följer men gör ett nytt försök snart..
Ha en fin fortsatt kväll..




onsdag 23 februari 2011

Bokrea och X...

Nu är jag trött, ögonen far iväg ibland åt varsitt håll, känns det som.. Jag har ju inte sovit efter jobbnatten, skall ju kunna sova i natt och nu känns det.. Kommer säkert att sova gott i natt..
På väg hem idag så var det ännu ett paket som skulle hämtas, idag kom det från Adlibris där jag köpt en bok på rean, Photoshop elements 7.. Det programmet har jag ju på min dator, kan en del, gick ju kurs i höstas men vill ju lära mig så mycket mer.. Förra veckan fick jag hem två andra böcker från Adlibris dår var det två fotoböcker av samma författare som den jag hämtade idag.. Så nu skall jag lära mig att plåta och att redigera ;-)


Och idag började ju bokrean.. Nu har vi ingen bokhandel här i Olofström men Maxi har ju med böcker så dit for jag och Patrick, vi skulle ju ändå handla.. Några böcker blev det ju där med bl.a Pluras kokbok..


När Patrick gick till jobbet så gick jag med och gick en runda som blev på 45 minuter.. Så vansinnigt härligt väder var det ute.. Sol från en klarblå himmel och ett par minusgrader, men det värmde faktiskt lite i solen.. HÄRLIGT!!
Väl hemma så blev det mat och sedan fick jag för mig att baka.. Drömmar fick det bli idag.. Så de har nu hamnat i en glasburk på hyllan i köket..


Och så dagens bokstav i February Photo Challenge.. Eftersom W skulle hoppas över så kommer vi till bokstaven X, kan ju tyckas att det inte är så enkelt men jag kom p något väldigt snabbt.. Det finns ju en krok som heter x-krok (inte en föredetta då alltså ;-) ) så jag slank ner i källaren och letade och hittade en X-krok..


Nu skall jag slappa lite i soffan, kika lite på tv innan det är dags att slå igen mina trötta gröna..
Ha nu en njutningsfull kväll och sov gott i natt..

tisdag 22 februari 2011

Webshopping och dagens bokstav..

Ett snabbt inlägg får det bli idag för jag skall snart promenera till jobbet...
Kom på i morse att jag faktiskt hade ett paket att hämta i en butik.. Så när jag gick hem så gick jag inom och hämtade det.. I paketet dolde sig ett nyckelskåp som jag beställt via blogloppis, Loppis för välbefinnandet.. Och det var precis så fint som jag tyckte när jag såg det på bild.. Vill jag så går det att byta bild i dörren.. Tack Mia för att du lade ut det på din blogloppis!! Tänk er väggen vit bakom med för den hemska tapeten skall bort så småningom..


Och så dagens bokstav i February Photo Challenge som är bokstaven V, och idag fick det bli en bild på Vatten..


Nu måste jag rusa.. Ha en bra natt och en fin onsdag..


måndag 21 februari 2011

Lite fynd

Snart skall jag promenera till mitt jobb.. Där skall jag vara fram till kl 8.20 i morgon bitti.. Så morgondagen kommer att bestå av en hel del sömn..
Men nu skall ni i vanlig ordning få reda på vad jag gjort idag.. Spännande läsning ;-) Ha ha..

Låg länge idag eftersom jag skall jobba i natt.. När Patrick promenerade till jobbet så gick jag med honom och fortsatte mina steg ner genom byn och till Återbruksboden här i byn.. De säljer gamla saker som de fått in från olika bohag.. När jag kom in så mötte jag Jeanette som har den fina bloggen Källeboda lantliv, hon tipsade mig om en glaskupa.. Den tog jag inte men jag köpte en annan kupa med fat, en ostkupa.. Ett litet silverfat och en mandelkvarn fick med komma med hem.. För allt detta gav jag 70:-..




På väg hem gick jag inom Netto med för att handla lite.. men lite kan ju med väga så det var rätt tungt att promenera hem med två kassar, så lite ont i axlarna fick jag.. Och det bevisar ju bara att jag skulle behöva träna lite, men nä.. Jag har ingen motivation till att träna.. Får hålla i med promenaderna så länge, kanske motivationen återkommer så småningom..

Ikväll har jag suttit och lagt ut lite saker på Tradera, första gången i mitt liv så det skall bli spännande att se om jag får några bud..

Och så dagens bokstavsbild.. Idag är det nummer 21 i alfabetet och det är bokstaven U så det fick bli ett Uv-filter..


Nu är det dags att hänga tvätt innan jag tar på mig ytterkläderna och promenerar till mitt nattjobb..

söndag 20 februari 2011

SOL!!!!

Vilket underbart väder vi haft idag.. Såååå gott!!! Och det avnjöt jag idag med en promenad tillsammans med en kompis.. Motion och en massa snack är inte fel..
Skulle ju plåtat fyra syskon och en hund idag men tyvärr blev yngsta killen sjuk så vi får skjuta fram det.. Hoppas han kryar på sig snart, är ju inte kul att vara sjuk..

Dagens bild i February Photo Challenge har kommit till bokstaven T.. Och dagens bild är Tårtdekorationer som min vän Mona har gjort.. Hon gör fantastiskt fina tårtor med bl.a sådan här dekoration på..


Idag har jag varit otroligt trött och nu ikväll har jag huvudvärk, just huvudvärk har jag haft ofta nu.. Men det tror jag beror på för lite att dricka och för lite luft.. Måste göra en ändring på dessa två nu.. Motion har det inte blivit så mycket av så det MÅSTE jag ändra på för nu börjar vågen peka uppåt och det vill jag INTE..


I förgår hade vi en onykter måne här.. Så vackert och jag var ju tvungen att ut och plåta..

Nu skall jag ta hand om min huvudvärk genom att slappa i soffan.. Ha en fin fortsatt kväll..

lördag 19 februari 2011

En härlig fredag..

Vilken rolig fredag jag hade igår.. Kl 10 kom en tjej som bor ett par mil bort för att hämta mig.. Vi känner inte varandra så väl, än.. Vi träffades i höstas genom en cyber-vän till mig som hon är irl-vän med.. Vi var ute och åt i Karlshamn.. Cybervännen träffade jag genom datorn när jag var med i MåBra's Lättviktarna.. Nu är vi ett helt gäng från bl.a lättviktarna som skall träffas irl i Gävle i September..
Men tillbaka till igår.. Mona som hon heter skulle ner till Malmö för ett ärende och då även passa på att träffa en annan cyber-vän som vi båda har, som bor i Trelleborg, hon frågade om jag ville med och jag ville ju det så klart..
Vi hade en trevlig och rolig resa till Malmö.. Och så roligt att träffa Annelie och hennes man i Trelleborg.. Kändes som vi hade känt varandra länge.. Nu längtar man ju till jag får träffa alla de andra i September.. Vi är 24 tjejer i olika åldrar som skall träffas då..


Bilden visa vad Skåne är för mig, ja bildmässigt alltså.. Mer skånsk bild än detta kan jag inte tänka att det finns, i min värld.. Mona tvärnitade för att jag skulle få ta denna bilden så jag är glad att jag inte hamnade i framrutan ;-)

När jag kom hem på kvällen så grattade vi Emelie, Patricks äldsta dotter.. Hon fyller år på onsdag men vi har haft kalas idag men hon fick alltså sin present igår.. Och hon fick det hon helst hade önskat sig.. En kamera, Canon 1000D har vi och några till köpt till henne.. Så en glad Emelie blev det igår.. Och så även idag när vi haft kalas för henne..


Kalas alltså idag och nu är det rätt gott att sitta slängd i soffan.. Melodifestivalen är på här men jag har tröttnat på det spektaklet, gillar inte detta upplägg med varje lördag osv.. Men resten av familjen vill ju se det så då sitter jag med fast med datorn i knät..

Och så dagens "boktsavsbild".. Nu är det bokstaven S som gäller.. Och det fick bli på ett SällskapsSpel..


I morgon skall jag på fotouppdrag och sen ha en lugn söndag med en del bildjobb..

Ha en fin fortsatt kväll..

Bild nr 18

Gårdagens bokstav var ju R och här kommer mitt bidrag:


Reflex

torsdag 17 februari 2011

Finbesök och husförsäljning..

Idag när jag vaknade så fick vi finbesök, det var lille söta Erik och hans föräldrar.. Så jag har gosat med bebis idag och det ger energi så nu skall det inte vara några problem att vara vaken en natt till..


Och så skall jag göra lite reklam för ett fint hus som är till salu här i Olofström.. Är man sugen på ett fint, välplanerat och fräscht hus som ligger strax utanför centrum med skogen inpå knutarna så rekommenderar jag helt klart detta huset.. Är ni intresserade av det så klicka in HÄR eller så an jag skicka er vidare till de som äger det idag..





Och så dagens bild som skall vara på bokstaven Q och faktiskt hade jag inga problem med att komma på vad jag skulle plåta.. Så här kommer bokstaven Q, en Quilt, mitt quiltade överkast..


I natt jobbar jag, sista natten för denna veckan.. I morgon skall jag inte sova något utan bara hem för att äta frukost och sedan kl 10.00 kommer en nyfunnen vän och hämtar mig så skall vi åka till Malmö och sedan till Trelleborg för att hälsa på en cyber-vän som vi aldrig träffat IRL och det skall bli himla kul..

Ha nu en fortsatt fin kväll och en underbar fredag..

onsdag 16 februari 2011

Påsken är här...

Eller nä, inte riktigt än.. Men det är ju faktiskt bara nio veckor kvar tills det är påsk.. Varför drar jag då redan upp påsken?? Jo det gäller dagens bild i February Photo Challenge som har kommit till bokstaven P och idag fick det bli Påskägg.. De ligger redo i ett skåp för att om nio veckor komma fram och få lite godis i sig..


Tyvärr har jag ingen annan bild att visa idag men ni överlever säkert kvällen ändå ;-)
Har inget att berätta heller, dagen har varit en vanlig vardag med bilbesiktning, handling, tvätt och matlagning och ikväll skall jag promenera till jobbet i kylan.. Där skall jag vara till i morgon bitti då jag får hem och sova en vända..

Njut av lillördagskvällen nu..

tisdag 15 februari 2011

Livet är inte så långt..

Ibland tror och tycker man att man har ett långt liv och att det är mycket kvar av livet... Men livet går så himla fort.. Och tyvärr är livet inte lika långt för alla och en del rycks bort från jordelivet allt för snabbt.. I går natt så dog en kille jag känner lite ytligt, han fick en hjärtinfarkt endast 43 år ung..
I helgen fick också min älskade sambo in på lasarettet, nu var det inte så allvarligt men det var några oroliga timmar ändå innan man fick veta och man fick upp ögonen på hur livet snabbt kan förändras eller faktiskt sluta.. En tankeställare.. Tankar på hur mycket tid man lägger på helt onödiga saker.. Sådana tankeställare behöver man ibland för att få upp ögonen på att livet är HÄR och NU!!! Att man skall ta vara på det och prioritera om vissa saker i sitt nuvarande liv, man vill ju ändå få ut så bra saker av livet som det bara går och om man kan.. Vissa saker kan man inte ändra på och vissa göromål måste göras men till stor del kan man ta vara på det man har NU och göra det så roligt och bra det bara går..


Denna söta kruka med plättar i luften fick Patrick av mig idag när jag hämtade honom från sjukhuset.. Han är värd så mycket mer.. Hjärtanen symboliserar kärleken jag har till honom..

Innan jag hämtade Patrick i Karlshamn så var jag på en tre timmars utbildning.. Nu skall t.o.m vi som jobbar inom personlig assistans slippa alla papper man skriver löner och ledigheter med och allt skall bli datoriserat.. ÄNTLIGEN!! Så det var det vi skulle lära oss hur man gör idag.. Inte så svårt så jag skall nog kunna se till så att jag får lön i framtiden med ;-)

Så dagens bild i February Photo Challenge.. Bokstav nummer 15 i alfabetet har vi kommet till och det är ju den runda och fina bokstaven O.. Och mitt substantiv idag är en Ost och även en Osthyvel..


Nu lite bloggläsning och sedan tv-soffan tillsammans med kärleken.. <3 <3 <3

Ta vara på er och ta vara på livet, det lever vi bara en gång.. Iaf vad vi vet så det är ju dumt att chansa..

måndag 14 februari 2011

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Så är det verkligen.. Antingen blir det precis som man tänkt sig eller blir det bra mycket bättre eller som igår då det inte blev så bra alls.. Nu vill jag ju inte skriva här allt som hände igår men lite kan jag ta..
Var ju dop igår men vi kunde bara vara med på en liten del av det.. Vi hann inte vara med när själva dopet var men hörde efteråt att det gick bra.. Så jag har inga bilder från när lilla Erik fick vatten på huvudet..
För att vi fick åka iväg tänker jag inte ta här men kan säga att det var lite dramatiskt men det var inte så allvarligt i slutändan..
Men ni skall få se vad vi gav i doppresent iaf så ni får se nån bild :-)


Den övre tavlan har jag broderat till Erik...
Den undre tavlan är två bilder på Eriks föräldrar som jag tog 12 dagar innan han föddes och så lämnade jag en plats åt en bild på Erik.. Det har jag ingen bra så det får bli sen..


Idag har jag gjort ett besök i Karlshamn och ett besök hos mina föräldrar men annars har jag inte gjort mycket mer än fixat mat till mig och Amanda.. Nu är det soffan som gäller resten av kvällen innan sängen skall få ta över mig..
I morgon skall jag på et tre timmars utbildning och sedan är jag ledig resten av dagen.. Skönt!!

Och så dagens bild i utmaningen February Photo Challenge.. Idag har vi kommit fram till bokstaven N.. Tänkte länge men kom inte på ngt bra så det fick bli en del av min katt Gusten, nämligen hans Nos.. Nu var det mörkt som attan när jag tog bilden så den är inte så bra men ni ser säkert vad det är ändå..


Nu skall jag kolla lite på era bloggar, det har jag inte hunnit på ett par dagar..
Ha nu en bra kväll och natt så ses vi i morgon med nytt inlägg och nya bilder..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade