tisdag 30 november 2010

Laddar!!!

Vilken kall dag vi har haft idag.. Ja jämför man med de som bor norröver så har vi ju inte haft många grader.. Det var -11 här på morgonen och idag ca -6 och nu ligger det på -11 igen.. Det ÄR kallt enligt mig..men jag slipper ju vara ute så det är helt okej.. Fast en promenad hade jag ju kunnat ge mig ut på men jag har hållt mig mest inomhus idag..
Jag har skjutsat på mamma och så har jag handlat..



Idag kom fönstergubbarna igen och idag har de gjort allt utom lister runt ett fönster och lister runt altandörrarna.. Det skall de fixa i morgon.. Fönsterbänkarna är inte uppe heller så de skall med upp i morgon.. Skall bli så skönt att få allt klart så jag kan få fint i fönstrena och kunna städa här hemma..



I morgon är det ULLARED för mig, Amanda, en kompis och hennes dotter.. Me LOVE!!! Skall bli så kul.. Hoppas jag hittar en massa, både julklappar och till mig.. Kl 6 kör vi härifrån så jag skall i säng i hyfsad tid så man är pigg och alert inför den 2½ timme det ungefär tar att ta sig dit.. Sen skall det shoppas utav glatta livet..

Nu skall jag bre goda mackor till oss i morgon och fixa lite här.. Ha en fin kväll alla..



måndag 29 november 2010

Turnissa!!

Idag känner jag mig som en riktig turnissa..Först fick jag reda på att jag vunnit en fin skylt med texten Välkommen tomten av Linda med den fina bloggen Årstidens bästa ...


Sen fick jag veta att jag också vunnit hos Agneta med härliga bloggen Nyanser av vitt , hos henne vann jag en söt mjölkkanna och ett fint hjärta..


Tack snälla ni för att ni drog mig som vinnare, jag blev verkligen glad..

Idag skulle hantverkarna kommit och satt upp listerna runt fönstrena.. De skulle komma klockan 8.. Klockan 10 ringde jag och frågade om de tänkt komma.. Fick till svar att det snöat så alla är ute och skottar vid de hyresfastigheter de äger.. Klart de som bor i dessa hyreshus skall få skottat men de kunde f*n ha ringt och sagt att de var sena.. De kom kl 11.30 och lämnade lister, såg och en spikpistol och åkte sedan på lunch.. Strax innan två kom de tillbaka och började jobba.. Strax efter tre stack de igen och sa att de kommer i morgon och gör resten.. På den dryga timmen de var här så fick vi lister runt tre fönster av tretton, de satte inte upp någon fönsterbänk heller så jag har fortfarande elljusstaken på mitt sängbord.. Men det har ju iaf rört på sig, får väl se om de dyker upp i morgon bitti.. Vore ju skönt om man fick det klart i morgon..

Nä nu skall jag dyka i säng, är ledig tre nätter nu men några sovmorgnar blir det inte tal om.. Måste ju upp i morron om de nu kommer vid den tid de sa och på onsdag skall jag upp jättetidigt då vi skall till Ullared :-)

Ha en bra natt och en fin tisdag..

söndag 28 november 2010

Första advent!!!

 När första ljuset brinner står julens dörr på glänt, Och alla mänskor glädjas att fira få advent...
Ja nu är det första ljuset tänt och vi har knappt 4 veckor kvar till han med vita skägget och röda kläder uppenbarar sig kommer.. Så nu måste jag ju sätta fart med julklapparna.. Tre styck är inköpta men några till får inhandlas och jag hoppas jag hittar dem på onsdag då jag, Amanda och vänner till oss skall till Ullared för shopping..

Första ljuset brinner i två av våra tre adventsljusstakar, den tredje brann i morse i köket..

                                                  


Ute snöar det för fullt och som ni säkert vet nu så gillar jag det inte, sen får det vara hur vackert det vill, jag vill inte ha någon snö..
Men som sagt är det ju vackert och jag försökte plåta vår bänk och lampa i trädgården.. Bänken skulle vi ju tagit in innan snön kom, så det måste göras inom det snaraste så det inte blir förstörd..


Just nu är Patrick nere i byn och säljer korv för Lions räkning.. Det är ju julskyltning idag och det är ju mysigt, men jag skippar det.. Jag tyckte det var skönare att tillbringa de timmar jag har nu innan jobbet i soffan.. Jobbar min sista natt av tre i natt sen är jag ledig i tre nätter... Skönt skall det bli med ledighet.. I morgon kommer hantverkarna och skall göra det sista på våra fönster, eller det näst sista.. Alla fönsterbänkar hade ju inte kommit men de skall göra klart runt fönstrena och sätta upp de fönsterbänkar som finns.. och det skall bli otroligt skönt.. Har blommor och fönsterlampor stående på en massa ställen i huset som skall upp i fönstrena..

Njut nu av första advent, ta lite varm glögg och en pepparkaka..

lördag 27 november 2010

Nästan klart..

Nu är det nästan klart runt fönstren här hemma.. Men så klart blev de inte färdiga igår utan kommer på måndag med och skall göra det sista, nästan.. På måndag skall alla lister runt fönstrena upp och de flesta fönsterbrädorna.. Tyvärr var ett par av dem restade men skulle snart komma in igen, så jag hoppas de får fart och kommer och sätter upp dem här då, eller iaf kommer med dem så kan vi ju sätta upp dem själva..

Men trots att det inte är helt klart så har jag ju kunnat hänga upp stjärnor i fönstrena och i en del fönster kan man balansera en ljusstake, så utifrån ser det liiite adventsfint ut iaf..
Igår var jag ju och Amanda och hjälpte min mormor med att putsa fönster och byta gardiner och satte upp hennes stjärnor och ljusstakar.. Då gjorde jag ett ärende åt henne med, var och köpte blommor.. Då köpte jag lite blommor och pynt till en grupp jag fixade med igårkväll, den kommer på bild en annan dag :-)
Vi var inom Maxi på vägen hem, då köpte jag en krans till dörren, jag skulle ju gjort en själv men latmasken slog till och jag köpte en istället, så nu pryder den vår dörr..


Köpte en stjärna till stora köksfönstret med.. I affären tyckte jag att den var i matt silver men när jag kom hem så var den mer i brunt, men den får hänga uppe nu, kanske inte passar helt till våra röda gardiner men men, så får det vara..


Förra året köpte jag en STOR stjärna till det stora fönstret i vardagsrummet, jag bara älskar den, så fin och så stor.. Den är 1 meter i diameter och passar perfekt i det stora fönstret.. 


När vi fått fint runt våra fönster så skall ni få se hur advent/julpyntat jag gjort det..
Just nu är jag ensam hemma.. Patrick och tjejerna är i Växjö för att shoppa och kolla på när EMD signerar skivor.. Och jag njuter.. Jag gillar när de är hemma men jag gillar också att vara ensam hemma och helst när jag vaknar.. Har ju jobbat natten som gick så det var skönt att komma upp till ett tomt hus.. Skall jobba i natt med och även nästa..

Nu skall jag kolla bloggar liggandes i soffan med en massa ljus tända runt omkring mig, myspys..

Njut av vinterkvällen..

fredag 26 november 2010

NU SÅ!!!!

Ja nu ÄNTLIGEN har jag fyra karlar i huset och just i detta nu är de  vårt sovrum ;-) Fast jag låter dem vara ensamma där.. Det är alltså våra fönsterfoder och fönsterbänkar som är på gång.. Inte en dag för tidigt.. Åtta veckor sedan fönstren kom in och vi har levt med tätningsskum runt fönstren.. Vackert!! Not!!! Men nu hoppas jag de skall bli superfina så jag kan sätta upp ljusstakar, blommor osv..

Igår när jag kikade ut på vår talgbollskorg så hängde denne gynnare där och åt för glatta livet.. Inte en enda småfågel vågade sig dit.. Idag har h*n med varit där, visst är h*n vacker??


Men på backen vågade sig de små med så de fick mat de också..


Och så har jag fått en fin award av Katarina med bloggen endastgossar.. Jag fick den med den fina motiveringen "För alla hennes underbara bilder" Tack snälla söta Katarina vad glad jag blev..



Till awarden hör att låta meddela sju saker om sig själv, kanske något som inte framkommit tidigare.

Sen ska awarden delas vidare till sju andra bloggare.
Jag har ju gjort detta innan men skall se om jag kommer på något att berätta..

1. Drömmer om en helrenovering av huset.. men med lite i taget så kommer kanske drömmen att uppfyllas..

2. Jag har varit scoutledare åt ett gäng härliga 8-9 åringar.. Så kul!!!

3. Skulle vilja gå en fotoutbildning alternativt lärling hos en fotograf (om man nu kan det)

4. Skulle vilja ha en fotostudio hemma..

5. Fullkomligt älskar att shoppa på Ge-Kås i Ullared, och dit skall jag på onsdag :-D

6. Tycker INTE om kaffe.. Hur kan man dricka det äckliga??

7. Skulle kunna tänka sig att flytta utomlands halva året..

Så där ja.. Inte så mycket konstigheter kanske.. Jättesvårt att komma på något..
Nu till sju andra bloggare.. Jag lämnar inget i era bloggar utan råkar ni hitta ert namn här så varsågoda :-)

Livet i stort och smått - En underbar blogg om vardagen tillsammans med en dotter med autism.. En annan vardag än det de flesta av oss inte kan tänka oss..

Fru Sätterlund - En härligt färgglad blogg av färgglada fotografen fru Sätterlund.. Hennes energi skulle man haft..

Zebbes kamp - En blogg som berör men också gör en glad.. Zebbes mamma skriver om sin son Zebbe som har diagnosen Duchenne Muskel Dystrofi..

Källeboda Lantliv - En urmysig inredningsblogg från landet.. Källeboda har dessutom jag bott i :-)

Hemma hos oss - En hemtrevlig blogg med fina bilder..

Morsan i byn - En vardagsblogg (som min, typ) med härliga bilder..

Ljuvligt lantligt - En blogg med underbar humoristiska inlägg..

Många fler är värda denna award men denna gången valde jag dessa.. Ta den gärna om ni ser den, den är ni värda..

Nu skall jag till min mormor och hjälpa henne byta gardiner, putsa fönster och handla.. På återseende..

onsdag 24 november 2010

Adventar..

Kan man inte göra adventsfint i fönstren pga att de jäkla fönsternissarna inte behagat komma och fixa till på insidan så får jag ju adventa på andra ställen i huset så länge... Fick ett litet ryck idag när jag kom hem från jobbet och handlingen.. Var ute och plockade mossa jag till slut lyckades hitta under snön, och så tog jag in en liten gran med och satte i min kanna på skåpet i sovrummet.. I den hängde jag lite små polkagrisar med..
Jag var uppe på vinden och letade upp mina adventskrukor jag tillverkade förra året och satte i ljus och mossa i dem.. Mysigt!!


För en stund sedan var jag och Amanda nere i en butik som heter Blommor & ting.. Jag hade en trälåda med fyra fack i som jag inhandlat i den butiken innan men nu skulle jag ha något att fylla den med.. Ett ljus hade jag ju och tomten men så köpte jag till en liten julstjärna, en liten grön klängväxt, tre trådkulor och tre pärlor på nålar.. Och så lite mossa med sedan blev det bra tyckte jag allt.. Satte även upp en adventsstjärna i hallen.. Den fina rosa/vita amaryllisen fick vi i lördags av vänner till oss.. Jättefin är den.. Bokstäverna inhandlades förra året..


Jag har ju inte bara pyntat i hemmet utan oxå här på bloggen som ni märker.. Var runt och kikade på lite bakgrunder och fastnade tillslut för denna.. Upptäckte att kulorna till vänster stör lite i texten men tror att det funkar ändå att läsa om man scrollar rätt..

Snö är det här med nu och det dalar lite flingor ute.. Visst är det vackert och det blir ljusare men jag gillar inte snö ändå.. Den kan komma typ 23/12 och försvinna den 25/12, men så är det ju inte så det är bara att gilla läget.. Är det mycket snö, kallt och sol då kan jag tycka det är mysigt men inte för länge bara.. Jag gillar Våren, det är MIN tid på året :-D

Ikväll är det sista kurskvällen på Bildredigeringskursen.. 8 gånger har vi gått och tiden har bara runnit iväg.. Det skall bli en fortsättning så den skall jag gå minsann..

Ha nu en fortsatt fin dag/kväll.. Och ni.. Det är exakt en månad till julafton idag..

måndag 22 november 2010

Så var det måndag igen..

Ja så var en ny vecka påbörjad.. Undra vart den förra tog vägen.. Och vi är faktiskt inne i första adventsveckan och vet ni vad?? Idag kom en av fönsterkillarna för att mäta insidan så vi kan få upp fönsterfoder och fönsterbänkar.. Han har lovat att det skall komma upp denna veckan och gud nåde honom om han inte håller det.. Det är ju inne på åttonde veckan nu sedan de satte in fönstren och så lång tid tycker jag inte är rimligt att det skall ta innan allt är klart.. Vi anlitade ju dem till det med för att det just skulle gå snabbare än om vi gjorde det själva, men jag börjar undra om vi inte hade varit klara nu om vi gjort det själva.. Men men, nu hoppas jag att jag kan adventspynta till helgen i fönstren :-D

Tack för alla fina kommentarer jag fått om hur jag såg ut i lördags med hår och kläder.. Jag var rätt nöjd själv med klädvalet faktiskt, trivdes himla bra i det och så även i mitt hår..

I lördags bjöd vi på en kall tonfiskrätt som blev uppskattad (av de mesta iaf) och den skall ni få receptet på, om jag nu kommer ihåg det i huvudet förstås annars korrigerar jag det i morgon.. I lördags när jag skulle dekorera maten så hade jag "hjälp".. En liten rödpälsad herre tyckte det luktade otroligt gott om tonfisk, räkor och fiskrom.. Klart han fick smaka men så svårt det var att komma ner i burken, men han kom på ett bra sätt...


Idag har jag inte hunnit med så mycket mer än att plockat lite hemma och varit på utvecklings samtal med Amanda.. Har inte hunnit med någon motion och jag hann inte gå på ViktVäktarna för att väga mig, vilket säkert var tur så jag slapp se siffrorna som jag tror har ökat med drygt ett kilo om min våg visar rätt.. Det måste jag se till att fixa till nästa måndag..

Jobbar i natt.. Två nätter nu och sedan jobbar jag i helgen.. Känner att en semester hade inte skadat, jag har ju bara haft tre veckors semester i somras och någon enstaka dag och det är alldeles för lite.. Ett par veckor hade suttit fint men det får jag vänta med till sommaren nu även om min kropp skriker efter lite ledighet.. Eftersom jag jobbar i omsorgen så spelar det ju ingen roll om det infaller röda dagar för jag jobbar ju även dem om de finns på mitt schema.. I år jobbar jag natten till julafton och hela nyårshelgen.. Det gör mig egentligen inte så mycket men som sagt lite ledigt hade ju inte suttit fel, men då en längre sammanhängande..

Så till receptet av rätten jag bjöd på i lördags..


TONFISKRÄTT
6 portioner

Görs dagen innan..

2 burkar tonfisk i vatten
2 dl lätt creme fraiche
3 dl lätt majonnäs
2 dl chili sauce
2 hackade gula lökar
Kokt ris

Lägg det kokta kalla riset i botten på en form..
Låt tonfisken rinna av i en sil.. Blanda tonfisk, creme fraiche, majonnäs, chili sauce och den hackade löken väl..
Täck riset med röran och låt stå över natten..
Dagen efter dekorerar du med vad du vill.. Jag använde mig av räkor, kokt ägg, stenbitsrom och dill..
Servera med en sallad och bröd..

Har jag nu missat något så rättar jag det i morgon men jag är nästan säker på att jag minns rätt..

Njut nu av natten och ha en fin tisdag..

söndag 21 november 2010

En kanonlördag!!!

Vilken härlig kväll vi fick igår.. Vi har alltså fyllt 85 år (40+45) och firade det med en fest.. Så här såg vårt inbjudningskort ut..


I fredags fixade vi i lokalen och jag stod och lagade mat och bakade mest hela dagen.. Jag gjorde en kall tonfiskrätt som ni skall få recept på men jag tar det en annan dag..

Så igår kväll så ramlade det in 27 av våra vänner i lokalen vi var i.. Och mycket fint fick vi.. Himla kul och trevligt var det och vi höll på att festa till ut på natten.. Kl 3 dök jag helt utmattad ner i sängen.. Men så som alltid när jag druckit alkohol så kunde jag ju inte sova så bra, så liiiite trötter idag.. Hoppas jag sover gott i natt..
Några av våra vänner hade spekulerat i om vi skulle gifta oss och jag har ju inte dementerat det när jag fått veta det utan lite spelat på det.. Igår fick de veta hur det låg till.. NÄ vi har INTE gift oss och det finns INGA planer på det heller..

Så här var jag klädd igår..


Lite dans blev det med, något jag tycker är otroligt kul men gör det alldeles för sällan.. Här dansar jag med vår kompis Paul som är en hejjare på att bugga.. Men konstigt vore det om han inte var det eftersom han är stuffaledare..


Idag är det som sagt lite segt men jag mår kanon.. Vi har hunnit med att städa i lokalen och ätit middag hemma hos föräldrarna med.. Skönt att bli bjuden på mat en sådan här dag.. Vi hade ju massor av mat över med så lite tog jag hem till mamma och pappa som de kunde ha ikväll till kvällsmat.. Vi hade också gårdagens mat nu ikväll..
Nu har jag kladdätit i flera dagar så fr.o.m i morgon är det hårda tag som gäller för nu måste jag gå ner de där sista kilona..

Nu skall jag slappa lite i soffan nån timme innan det blir att slänga sig mot kudden..

torsdag 18 november 2010

I julens tecken..

Dagen har gått lite i julens- och festens tecken kan man säga.. Startade min dag med att ta mig från jobbet till Maxi där jag handlade till festen vi skall ha på lördag.. Körde sedan till lokalen som vi skall vara i och ställde in det som jag kunde, en del fick jag ju ta hem eftersom jag skall fixa maten hemma i morron kväll.. Medan jag var i lokalen så ställde jag ut borden och stolarna som de skall stå på lördag så alla får plats på lördag.. I morgon skall jag dit och duka..


Så till julen.. Jag köpte lite små kulor för ett tag sedan och de lade jag häromdagen under min "nätkupa", såg något liknande på nån bild i en tidning och tyckte det var lite snyggt.. Så jag har alltså redan pyntat lite, är ju bara drygt en vecka kvar till advent :-)


Och så nästa julföretelse som hänt idag.. Jag har legat på knä ute på vår altan med en mängd julsaker och smycken som fina Åsa har gjort.. Hon ville ha bilder till sin hemsida.. Tycker inte jag fick till det som jag ville riktigt men jag hoppas att hon kan använda någon bild.. Hennes sida hittar ni HÄR...

Nyss kom jag hem från frissan där jag befunnit mig i ca 2½ timme.. Jag har färgat håret.. Jag brukar inte göra det hos frissan för jag tycker det är lite dyrt men nu till festen och när jag fyllt 40 så tyckte jag att jag kunde unna mig det.. Tre olika färger har jag i håret.. Två olika violetta nyanser som man ser tydligast i starkt ljus annars ser det mörkt ut, och så en rödare nyans som lyser upp håret med.. Jag är jättenöjd.. Snälla frissan gav mig en 40-års present med.. Jag fick en liten mousse, en spray och en hopfällbar hårborste.. Hon är så go.. Jag har gått hos henne i minst 13 år tror jag allt..

Innan idag så har jag bakat med till lördag, lite till får jag baka men det får bli i morgon..
Resten av kvällen blir det soffan.. Ha en bra kväll alla..

onsdag 17 november 2010

Det närmr sig..

Ja nu närmar det sig Advent.. Och det längtar jag efter.. Att få sätta upp alla ljusstakar och stjärnor.. Byta till juligare gardiner och bara få det sådär mysigt som man enbart kan få det i advents- och jultider.. Jag tillverkade ju en egen adventsljusstake förra året som prydde vår öppna spis, den kommer att få pryda spisen även i år.. Jag bara älskar denna sortens adventsljusstake..


Och snart kanske det ser ut så här, som på bilden här under, alldeles snart.. Visst är det vackert.. Men jag vill inte det skall komma än.. Jag vill för det första inte att det skall vara halt när Johannes är ute och kör och jag vill inte ha snö och halka om ett par veckor då jag, Amanda, en kompis och hennes dotter skall åka till Ullared..


Jobb i natt med, sista denna veckan.. Är ledig fyra nätter sedan.. På lördag har vi vår 85-års fest och det skall bli så kul.. Vi blir 32 personer så det kan nog bli lite drag, hoppas jag iaf..

I morgon när jag slutar jobba skall jag ta mig direkt till Maxi och inhandla det sista till festen.. Mycket har vi redan köpt men en del finns kvar.. Sedan på fredag blir det till att stå och fixa med maten vi skall bjuda på och kakan till kaffet.. Skall baka bröd med.. Har bakat två idag och skall göra fyra i morgon och sedan frysa in dem till lördag.. Får nog baka någon av det som skall bjudas på till kaffet med och frysa in så länge.. Vill ju inte stå med allt på fredag och lördag.. Skall till lokalen och duka med på fredag så är det med gjort..

Åhhh, nu höll jag på att glömma igen.. Glömde ju berätta en sak i förra inlägget.. I förgår damp det ner ett paket i vår brevlåda som var adresserat till mig.. Det var en födelsedagspresent från fina Nina med bloggen Livet i stort och smått.. Det var ett paket te i och ett paket med fina julservetter.. Så gott det te't var..  Tack snälla söta Nina vad glad jag blev..

Nä nu säger jag hej och god natt för idag.. Jag hoppas ni som skall sova får en god natts sömn och ni liksom jag jobbar och skall vara vakna får en bra natt.. Ha oxå en  härlig torsdag.. 

I plurret..

Sitter här mitt i natten och skriver på min enkla lilla blogg.. Har inte så mycket att skriva för det har inte hänt så mycket under dagen som har passerat..
Sov till strax efter tre sen for jag och Patrick ner till Holjebadet, jag för att simma och Patrick för att träna på gymmet..
Jag simmade i 40 minuter i bassängen ni ser här under..


Efter simningen så tog jag mig ett bubbelbad.. Sååååå skönt det är att bubbla..

(Bilderna är lånade på Holjebadets FB-sida)

Lite handling, matlagning och lite tv-tittande sedan var det dags att ta sig till jobbet igen.. Natt två av tre är jag inne på..

Ha en fin natt och en härlig onsdag..

måndag 15 november 2010

Tjoff!!

Det sa bara tjoff.. Ja alltså väggljusstakarna försvann i en hast.. Och tur hade de två som beställde de fem jag hade, för så billiga blir de inte om jag får in fler :-D

Idag visar jag två bilder från i somras då jag var på Helgeåfestival.. Har inget nytaget, iaf inget som jag kan visa ännu..
På dessa bilder är det Pernilla Andersson på den översta och hennes make Dregen på den undre.. Två artister jag gillar skarpt.. Pernilla sjöng rakt in i mitt hjärta i somras, tyckte hon var bra innan men efter det uppträdandet var jag såld.. Dregen gillar jag ju i Backyard Babies sedan innan men gillade hans personlighet med när han var med som gästinredare i Room Service och när Carina Berg var hos honom i Berg flyttar in..



Idag har jag och barnen varit i Karlshamn.. I första hand skulle Johannes skjutsa Malin, hans flickvän, till bussen.. Ja det gjorde han ju redan igår fast till Växjö men då missade de bussen tidsoptimister som de är.. Så Malins mamma fick boka ny biljett och det fick bli idag fast från Karlshamn.. Jag och Amanda passade på att hänga med för att gå i lite affärer.. Jag kom hem med ett par over knee-strumpor och lite prylar till festen vi skall ha på lördag..

Jag plåtar ju ibland till en tjej som gör och säljer smycken och nu vill hon ha bilder till sin julkollektion, så det har jag hållt på med under kvällen.. Säkert kan jag visa någon bild så småningom.. Men vill ni kolla hennes smyckessida så klicka er in HÄR, där kan ni oxå beställa om ni vill a ett eget smycke..

Har varit på VikVäktarna ikväll och vill du veta hur det gick där så kan du kika in på min andra blogg "NattMias mat och träning"..
Dit promenerade jag och två vänner till mig och det gick undan utav bara den..
Nu har jag cyklat till mitt jobb där jag skall vara till klockan 8.19 i morgon.. Detta är första natten av tre..
Ha en bra natt och sov så gott..

söndag 14 november 2010

Julklappstips och recept..

I ett antal år har jag fyllt 25 år.. Tyckte det var en bra ålder att hålla sig i.. Men idag fyller jag 40.. De säger ju att livet börjar efter 40 så jag tycker det är synd att fortsätta fylla 25 och missa livet ;-)
Igår hade jag lite kalas för mig med mina föräldrar, min mormor och Patricks föräldrar.. Jag fick en hel del blommor och sammanlagt 2000:- vilket passar bra tillsamlingen som skall gå till en ny kamera och objektiv som kommer att kosta mig ca 23000:-..

Skall visa ett julklappstips.. Jag har fem stycken sådan här väggljusstakar här hemma, de är i galvad plåt.. Jag säljer dem för 100:- stycket + porto, som jag inte vet i dagsläget vad det ligger på.. Man kan få dem enbart lackade, svarta eller vita.. Skulle ni vilja ha en sådan så skicka ett mail på maria.johansson@oktv.se , skriv väggljusstake i rubriken på mailet.. Först till kvarn.. Jag kan fixa flera men inte säkert att jag kan det innan jul.. Glöm inte bokvilorna ni med kan köpa av mig, svarta el. vita, för 180:- inkl. porto.. Bild finns högst upp här på bloggen, på högersidan..



Idag är det ju farsdag och min födelsedag men eftersom vi firade mig igår och vi skall ha fest nästa lördag så glömmer vi mig idag och fokuserar på min pappa och på Patricks pappa istället.. Vi skall i eftermiddag köra till Kyrkhult och fira min pappa, jag har köpt en tröja till honom.. Efter det far vi direkt till Patricks pappa, tror det var något drickbart i den presenten.. Tänkte jag skulle be Patrick stanna en bit innan hans föräldrar så jag kan promenera och sedan promenera hem, måste få in lite motion det har varit för dåligt med det denna veckan..

Efter middagen igår, som förövrigt bestod av varmrökt lax och en kycklinggryta till dem som inte åt lax, så bjöd jag på Vit choklad-kladdkaka..
Receptet hittade jag i tidningen Amelia Jul.. Riktigt god var den, jo jag smakade en liten bit, och faktiskt var den ännu godare idag.. Tog en tugga av Patricks bit han sitter och smaskar i sig just nu..
Receptet skall ni får här..


VIT CHOKLAD-KLADDKAKA

250 g vit choklad
250 g rumstempererat smör
3,5 dl strösocker
4 ägg (vispade)
1,25 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,25 dl söt sherry eller likör (jag använde Baileys)

CHOKLADGLACYR:
1,24 dl vispgrädde
Rivet skal av 1 citron
200 g vit choklad
Färska fikon (jag använde bär istället)

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen och kanterna på en springform, 24 cm, med bakplåtspapper..
2. Smält chokladen. Vispa smör och socker till en ljus och krämig smet. Tillsätt de uppvispade äggen lite i taget. Vispa väl. Blanda ner filmjölken i blandningen. Det skall se ut som allt har skurit sig. Skeda ner mjölet blandat med bakpulver, under ständig omrörning. Tillsätt hälften av sherryn/likören och den avsvalnande chokladen. Häll smeten i kakformen och grädda i 1-1,5 timme (jag hade den inne i 1 timme). kakan är färdig när du kan sticka en provsticka utan att rinnig smet fastnar, men lite kladdig skall den ju vara. Täck ev kakan med aluminiumfolie efter ca 45 minuter då den börjar ta färg.
3. Ta ut kakan och låt den vila i formen i ca 25 minuter. Stjälp ut kakan på ett galler och ställ en tallrik under. Häll den resterande sherryn/likören jämnt över den varma kakan.
4. Koka upp grädde och citronskal. Dra kastrullen från värmen och låt stå och dra i 30 minuter, sila. Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden på nytt. Häll den över chokladen. Låt stå i ca 5 minuter eller tills chokladen har smält. Rör försiktigt och låt svalna. Häll över chokladsmeten när kakan svalnat helt. Låt stå svalt så att glasyren stelnar. Servera med fikon och pudra med florsocker.
Jag hade inte fikon så jag tog bär och serverade till och så vispad grädde..

Nu skall vi snart bege oss till Kyrkhult..

Ha en bra dag, det skall jag ha nu när livet startar ;-)


torsdag 11 november 2010

Liiite irriterad!!

I morse innan jag skulle hem från jobbet så pratade jag med Johannes Han kände sig inte bra.. Han har haft ont i halsen några dagar och har blåsor så jag ville han skulle kolla upp om det var halsfluss.. Han ringde och fick en tid, ville jag skulle följa med eftersom han aldrig varit där innan.. I och med det så kom jag inte hem för att sova förrän klockan var över tio.. Han hade förresten inte halsfluss..


Igår frågade Patricks ena dotter om hon fick ta hem kompis och det fick hon om de höll sig på nedervåningen eftersom jag sov i Amandas rum på ovanvåningen.. Det lovade hon.. Jag somnade vid 10.40 tiden, vaknade vid 13 och somnade om vid 13.30.. Klockan 14.50 vaknade jag av två glada tjejer som pratade och skrattade i rummet bredvid.. Efter 20 minuter bankade jag i väggen då försvann de ner.. Men jag kunde inte somna om.. Så jag steg upp då, trött som en gnu.. Jag sa ifrån med en arg ton och hon svarade med att hon glömde.. Det hör till saken att det är inte första gången hon "glömmer" att jag sover.. Så tyvärr, nu är det slut med att ta hem kompisar när jag sover.. Försökte förklara för henne att det är samma sak som att jag väcker henne på natten när hon skall sova..


Så nu skall jag hålla mig vaken en natt till, funkar säkert men oj vad trött jag kommer att vara.. Bara att kämpa på..

Annars idag har jag inte gjort många knop, bara det vanliga med att fixa mat och tvätta.. Kollat tv och sedan promenerat till jobbet..

I morgon är det fredag och jag är LEDIG i helgen.. Sååååå skönt!! Vi skall ha kalas hemma på lördag och sedan är det ju farsdag på söndag.. Gäller att välja rätt vad jag stoppar i munnen så jag håller mina pro-points.. Vill ni kolla om jag klarar av att göra bra val så kika gärna in i min andra blogg, NattMias mat och träning..

God Natt på er nu och ha en ljuvlig fredag..

onsdag 10 november 2010

Vilken dag!!

Ja vilken dag detta har varit.. Den startade med att han som fixat vår bil km med den och jag fick skjutsa tillbaka honom till hans hem.. Sen tandläkaren som skinnade mig på 1115:-, de har jäkla bra timpeng.. Jag var där i 40 minuter, jag hade tappat en bit av en plomb så det var det de lagade till.. De hittade lite karies under den gamla lagningen så det fixades med... Himla bra att få det gjort men fasen vad dyrt..


Kl 15.45 vardet dags att åka på möte på jobbet och det varade till 17.45.. Kl 18.30 var det dags för min bildredigeringskurs som varade till 21.40.. Hem som attan för att be sonen skjutsa mig till jobbet där jag började kl 22.. Johannes skall nämligen ha bilen i morgon bitti, annars hade jag ju kunnat köra till jobbet.. Så nu får jag traska hem på morgonen men det kan ju vara skönt innan man skall i säng..


Idag har jag och Patrick träffat varandra i exakt 5 minuter.. Han och min bror for iväg tidigt tidigt till Bromölla där de skulle ta en bussresa till Tyskland.. Patrick köpte öl och vin till festen vi skall ha på lördag nästa vecka.. Så det vara bara en kort stund när jag hämtade Johannes som vi träffades.. Men vi hinner nog träffas i helgen ;-) Eller när vi blir pensionärer ;-)


På mötet idag fick jag presenter av mina fina arbetskamrater.. Jag fyller ju en jämn siffra om några dagar,och just när siffran slutar på noll eller fem så grattar vi varandra på jobbet.. Jag fick två söta hjärtan man kan hänga i tex fönstret och ett presentkort på en nyöppnad butik här i byn.. Jätteglad blev jag...


Jag försökte ju mig på att baka bröd igår som jag skrev om, och jag hade rätt.. Receptet var felskrivet.. Hittade det på nätet sedan och gjorde om det.. Det blev jättegot och vill ni ha receptet på ett gott Oliv- o tomatbröd så kan ni kika in på min mat och träningsblogg.. NattMias mat och träning heter sidan och klickar ni på namnet så kommer ni dit..

Bilderna ni ser idag behöver ju ingen närmre presentation för jag antar att ni vet vilka det är på bilderna och vart de är tagna ;-) Jag tror att jag har plåtat dessa bilder men det kan oxå vara min fina kusin Ann-Louise, det är ju från hennes kamera men jag lånade den ganska mycket.. Och just dessa bilder tror jag kommer från när jag tryckte på utlösaren :-)

Ha nu en goer natt och sköt om er..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade