torsdag 30 september 2010

En snabbis!!

Det får bli ett litet snabbt inlägg innan sängen skall få besök av mig..

Jag var ju på pilates i tisdags och njae, kände att det nog inte var något för mig.. Visst, det är säkert jättebra men jag vill gärna känna att jag gjort något, bli svett och så.. Så Pilates skippar jag och håller mig till annan träning.. Men nu har jag ju iaf provat..

Igår kom killarna som skulle sätta in våra nya fönster och de har varit här idag med och nu har vi alla våra fönster insatta.. Tyvärr dröjer det innan de får plåten.. Och snickeriarbetet inne gör de inte heller förrän de fått den så det kan dröja ett par veckor innan det blir snyggt här inne.. Men iaf så är det otroligt skönt att ha fått in fönstren innan det blir för jäkla kallt ute..

Igår kväll så var jag på kurs, Digitalfoto steg 2.. Jag har ju inte gått steg 1 men kände att jag nog skall fixa det ändå.. I steg 1 hade de gått igenom olika enkla fototekniker, inställningar och lite Photo Shop.. I steg 2 skall det mest rikta in sig på Photo Shop och det vill ju jag lära mig mer om.. Jag åkte dit med min kusin och hon har inte heller gått steg 1 och en kille till var där som inte gått det heller.. Skall bli kul att gå det 7 onsdagar till under hösten.. Läraren är min granne så man kan ju springa in till honom om man vill ha lite hjälp :-)

.
Idag så rymde jag ifrån fönsterkillarna och körde till Karlshamn med Amandas cykel.. Ja jag cyklade ju inte dit utan cykeln hängde jag på bilen.. Jag köpte den till henne av en kompis som vunnit den i april månad.. Nu har hela trampstaget lossnat och det går inte att fästa dit det igen, så jag körde dit den där den var köpt så de skall fixa den till mig.. Jag passade på att gå en runda i stan med och givetvis kom jag ju hem med något jag handlat.. Jag var inne i en butik som låg i Olofström innan, Ylvas, och där hittade jag en ljuvlig burk.. Skall absolut visa den i morgon..
Körde sedan till Kyrkhult och hämtade mina föräldrar för att skjutsa pappa till tandläkaren.. Medan han var där passade jag på att plåta lite så bilderna här över är från idag.. Passade oxå på att boka en tandläkartid för en lagning, har tappat en del av en plomb.. Inget kul men ett måste.. Så på tisdag skall jag dit..
.
I morron skall jag till en kompis som jag varit vän med sedan vi var 1 år unga.. Så i ca 39 år.. Vi har inte haft jättekontakt hela tiden men vi har alltid funnits där och träffats ibland.. Nu är det jättelängesedan men i morron skall jag och Amanda åka dit.. Hon har en liten Hovawart-valp med så den tänkte jag försöka fånga på bild i morgon..
.
Nu skall jag bara kolla vilka som blir kvar i Idol sen skall jag krypa ner bredvid han som just nu ligger och snarkar, det gör han inte så länge till efter jag krupit ner för då blir det en liten box i sidan..
Detta blev ju inte så kort som tanken var.. Ha ha..
.
Ha nu en bra natt och en härlig fredag..



tisdag 28 september 2010

Nu så..

Ja nu så skall nog fönstren komma på plats.. Äntligen!! I söndags kväll ringde de från företaget som skall sätta in våra fönster och sa att de kommer på onsdag morgon.. Så nu hoppas jag att de kommer för jag har tagit semester just för att de skall komma.. Och jag hoppas att det går lätt för dem att byta fönstren. Vi bor ju i ett hus som är byggt -36 och då byggde man ju på ett annat sätt än idag, det är välbyggt med kraftigare virke än i nyare hus.. Men jag hoppas att det går lätt och snabbt.. De skall börja med övervåningen så ikväll skall jag ta bort gardiner, blommor och lampor.. Sen hade man ju velat ha helt nytt i fönstren, men det blir för mycket till alla våra fönster så jag får köpa till ett rum i taget kanske :-)

Gårdagen var en lugn dag med vardagliga sysslor så som det urtråkiga att handla, men mat måste man ju ha så det var bara att bita i det sura äpplet.. En promenad tillsammans med Patrick blev det på kvällen med vilket var skönt fast blåsigt.. Och det blåste inte lite heller, rena hösstormen så det var gott att krypa ner i soffan med en filt om sig efter promenaden.. Massor av ljus tända med och det gillar ju jag.. När jag cyklade till jobbet så tror jag att jag fick trampa tre gånger mer än vanligt på den sträckan, hade en hemsk motvind, men får se det som bra motion..

.
Eftersom jag inte skall jobba i natt så tar jag det lugnt och bara vilar nu, kanske lägger mig och småslumrar till Hem till gården om en stund så jag ändå kan hålla mig vaken ikväll..
.
Ikväll skall jag testa Pilates.. Det har jag aldrig gjort innan så det skall bli kul och spännande, det skall ju vara himla bra.. Så gillar jag det så kanske jag fortsätter med det en gång i veckan, vi får se.. Jag är ju inte så förtjust att ha tider att passa utan vill träna när jag känner för det och har tiden, så gymmet är ju perfekt då.. Får snart mitt halvårskort så då skall här börja tränas ordentligt..
Nu skall jag kolla akroyoga hos Malou, ser spännande ut..
.
Ha nu en bra höstdag.. Här skiner solen och det blåser hej vilt ute så jag håller mig under filten i soffan ett tag till..




söndag 26 september 2010

SPAMALOT!!

Tre lediga nätter av fyra har rusat förbi i all hast.. En natt till utan jobb sedan är det dags att jobba två nätter..

I fredags kväll hämtade min vän Anna mig när hon slutade jobbet, så åkte vi hem till henne.. Jag hade kycklingwraps med mig och hon fixade salladen.. Mums var det och en del vin åkte med ner.. Patrick hämtade mig på kvällen..

Igår steg vi upp tidigt för att ta bussen till Bromölla där sedan tåget skulle ta oss vidare till Malmö.. Vi det var jag, Patrick min bror och hans fru.. Väl i Malmö tog vi oss till hotellet där vi lämnade in våra väskor och sedan begav vi oss ut i stan.. Gick i lite affärer och jag fick en fin kort skinnjacka (imitation) av Patrick, i förskotts födelsedagspresent.. Sååå snygg den var, lite mc-jacks stuk.. Åt lite i stan och sedan gick vi tillbaka till hotellet för lite vila, dusch och fixa till oss.. Promenerade till Nöjesteatern för att äta buffeé, det var gott men inte supergott så liten besvikelse var det, men vi blev mätta och vinet var ju gott.. Vi var ju på Nöjesteatern för att se på musikalen Spamalot.. Och var den bra eller var den bra?? Den var så jäkla bra... Jag skrattade så jag grät..

Musikalen är ju tagen ur Monty Pythons film "Monty Python and The holy Grail".. Och gillar man Monty Python humorn så är detta fantastiskt roligt.. Jag skrattade så jag grät och de hade kunnat fått haft en akt till för det tog slut alldeles för tidigt.. Skådespelarna igår var bl.a Anders Jansson, Johan Wester, Adde Malmberg, Johan Glans och Kim Sulocki.. Och med de namnen så säger det ju sig själv att det bara kunde gå på ett håll.. SUCCE!!!! I pausen hade vi beställt dricka, jag drack vin.. Rätt som det var så började brandlarmet att tjuta och vi fick utrymma lokalen, men det var inte så farligt, det var "bara" ett stearinljus som hade fladdrat under brandvarnaren så vi kom snabbt in igen.. När vi gick in till andra akten så såg jag någon jag kände igen, tog en liten stund sedan kom jag på det.. Det var Tomas Pettersson som var och kollade på musikalen.. Kul att se en kändis i publiken.. Får ni chans att se den så ta den chansen.. Tror inte ni kommer att ångra det..

Efter musikalen så gick vi till hotellet för att lämna jackor och väskor och gick sedan vidare till en pub där vi tog lite att dricka och lyssna på ett par kanonbra trubadurer, sen hem till hotellet för att stupa i säng och sova.. Idag tog vi tåget hem på förmiddagen, gjorde en handbromsvändning här hemma för att ta oss vidare upp till Patricks pappa för att gratulera honom på sin födelsedag..

I morgon är det Vikt Väktarna men de skall få klara sig utan mig då, jag känner att denna helgen inte varit den mest fördelaktiga för min vikt så jag vill inte se vikten i morgon utan försöker ta och rätta till det till nästa måndag istället.. Skall göra mitt bästa för att ta tag i det denna veckan..

Nu skall det bli soffan och bara slappa för jag är så trött.. Ha en bra kväll..



torsdag 23 september 2010

Helgen är här!!

Nu har jag helg.. I morse slutade jag kl 8.19 och det var sista natten för denna veckan.. Var åttonde vecka har jag långhelg, och det är min andra helg ledig på raken.. Kommer att jobba två helger sen men det är det värt för att få två lediga helger i rad.. Helgen har vi fullbokad.. I morgon kväll skall jag hem till min härlige vän Anna, vi skall äta och dricka gott och testa lite att plåta inomhus med en bygglampa som ljuskälla.. Vad vi skall hitta på på lördag kommer jag till i helgens blogg ;-) så det får ni vänta med.. Patrick fyller år då med så lite firande skall han ju få..

Idag var Patrick hemma hos en kompis till honom, kompisens sambo hade varit ute och plockat svamp.. Patrick fick med sig lite trattisar och svart trumpetsvamp.. Jag skall ju ha mat med mig till Anna i morgon och i det skall det vara champinjoner men det byter jag ut mot denna svampen som jag fick hem idag.. Perfekt!!

Jag har på eftermiddagen idag varit och handlat med min mamma, hon ville till Olofström för att storhandla.. När jag kom tillbaka med henne så gick jag in och klippte pappa med, han var lite långhårig.. Men nu ser han bra ut i håret igen.. Vrålhungrig körde jag hem för att fixa mat till mig och barnen.. Kryddig köttfärssoppa med pasta.. Ett recept jag hittade på ViktVäktarsidan, och det var riktigt gott.. Perfekt vardagsmat.. Så jag skall delge mig receptet till er.. Kommer under soppbilden..

.
KRYDDIG KÖTTFÄRSSOPPA MED PASTA
4 port... 1 portion = 6 pro-points
.
300 g nötfärs
1 tsk flytande margarin
1 gul lök
1 krm salt
1 krm peppar
½ tsk paprikapulver
½ tsk oregano
½ tsk chilipulver
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
10 dl köttbuljong
3/4 dl pasta (70g) okokt
3/4 dl röda linser
.
Hacka löken.. Bryn färsen, tillsätt löken.. Krydda.. Rör ner krossade tomater, tomatpuré och buljongen.. Koka upp och rör ner pastan och linserna.. Puttra tills pastan är klar..
SMAKLIG MÅLTID!!!
.
Nu skall jag snart köra till Anna idag med.. Antingen träffas vi inte alls eller träffas vi ofta.. Ha ha.. Trevligt är det i vilket fall..
Måste berätta med om min kompis som är gravid.. De är uträknade till att få barn om ganska exakt två veckor.. Hon ringde härom kvällen för att fråga vad jag gör på lördag, tyvärr är vi inte hemma då och undrade så klart vad hon hade i tanken.. Hon ville fråga om jag ville ta lite bilder på henne, magen och sambon.. Om jag ville?? Vad tror ni jag svarade?? JAAAAA så klart jag vill men kan ju inte på lördag.. Så nu hoppas vi att bebisen vill hålla sig i magen tiden ut för vi bestämde att jag skall plåta dem nästa lördag, då har hon en vecka kvar av den uträknade tiden.. Skall bli så kul!! Gissa om jag sen skall plåta bebis.. Mmmmmmm... Mys!! Nu är ju mamman väldigt duktig med kameran själv men jag skall säkert oxå få ta lite bilder och jag vill gärna ta lite bilder med väldigt liten bebis och dennes föräldrar.. Gärna lite bilder där det ser ut som föräldrarna inte har kläder på sig, i svart/vitt.. Tror ni förstår hur jag menar..
.
Njut nu av kvällen och av fredagen i morron, det skall jag..



tisdag 21 september 2010

En underbart vacker höstdag!!

Vilken vacker höstdag vi har haft idag.. Jag sov iof bort halva men det jag hann med var så härligt.. Varit ute och promenerat en kort runda och så har jag planterat blommor..

I torsdags förra veckan så skrev jag ju om att jag hade fotograferat tre syskon, det var dessa tre här under som befann sig framför min lins.. Det är mina två barn, Johannes och Amanda, och så deras lillasyster Alice.. Barnens pappa fyllde år i lördags och då ville Amanda ge honom bilder på dem och frågade om jag ville plåta dem.. Så klart jag ville.. Så i torsdags träffades vi hos barnens farmor och deras pappa var helt ovetandes..

Men så svårt det var att få bilderna bra och en anledning var säkert att jag är mamma till två av dem.. Johannes är som jag och gillar inte alls att vara med på bild och lilla Alice, 2 år, var trött.. Så det var kanonsvårt att få en bra bild där de blev bra alla tre.. Men jag tyckte jag fick några bra bilder där enbart Alice var med.. Alltid lättare att fokusera sig på en person än tre, men jag gillar utmaningen så jag gör ju gärna om det..

.
Igår när jag körde från Vikt Väktarna, som förövrigt visade på -0,5 kg ;-) , så fick jag ett sms från Alice mamma.. Hon skrev att hon ställt en påse med blommor på vår trapp som tack för bilderna.. Mötte henne innan jag hann hem och tackade och tyckte inte alls att hon behövde det, det var ju mina barns familj jag plåtade och det gör jag faktiskt utan att ta betalt.. Men gulligt gjort av henne tycker jag ju så klart att det var och när jag såg påsen på trappen blev jag så glad, verkligen fina blommor..
Idag har jag planterat dem och insåg att lite större krukor och något snyggare hade ju inte varit fel, men nu hade jag ju inte det så dessa får duga så länge.. Skall se om jag hittar något jag vill ha sedan..
Tack Sara!! Jag blev verkligen glad..

.
Nu är jag placerad på jobbet för natt två av tre.. Jag skall ju vara ledig min andra helg på raken nu vilket skall bli skönt.. På torsdag morgon går jag av för fyra nätters ledighet..
Men först har jag ju lite kvar att jobba innan ledighet.. I morgon skall vi ha möte med så direkt efter jag har sovit får jag ta mig till jobbet igen.. 15.45-17.45 har vi möte och kl 22 börjar jag jobba igen.. Känns ju sådär.. Mötet har chefen flyttat på, det skulle vi haft förra veckan egentligen.. Men om det bara är en engångs företeelse så kan jag ju stå ut.. Men lite får jag ju gnälla ;-)
.
Ha nu en bra natt alla och hoppas vi får lika fina höstdagar hela veckan..




söndag 19 september 2010

Mopperally!!

Åh vad lediga dagar går fort.. Tänk om man kunde bromsa upp dem, bara lite.. Men skönt och trevligt har jag haft det.. Igår startade jag dagen med att köra till Kyrkhult för att kolla på starten av Mopedrallyt.. Två gånger per år så ordnar Tulseboda Bikers ett mopedrally.. Det heter Arnes mopedrally och det startades bl.a av min far som är Arne.. Alla med moped är välkomna, gamla som nya moppar och gamla som unga förare, bara de har fyllt 15 :-) De kör en runda på någon mil, stannar några gånger för att svara på lite frågor och en fikapaus.. Ett trevligt arrangemang..

Min pappa Arne kan ju inte vara med och köra längre pga sin hjärnblödning han fick förra året men de i Tulseboda bikers är så snälla så de hämtar honom så får han vara med och åka i följebilen och det gillar han, att ändå få vara med på ett hörn..

På bilden här under är det min bror som kör sin Puch Dakota.. Den fick han när han var 15.. Kul att den fortfarande lever kvar...


Efter starten var gjord och alla mopedister kört iväg så körde jag till mamma, hon ville ha hjälp med att köra kassar från affären.. Sen bar det hem för att städa lite och baka kladdkaka, vi skulle ju fira Patrick på kvällen.. Jag bakade en helt vanlig kladdkaka och sedan smälte jag Marabous choklad med mintcrisp och smetade på det över kakan.. Supergott blev det.. Jo jag smakade lite, kunde inte låta bli ;-) Patrick fixade maten som var från ett viktväktarrecept.. Det var fläskfilé och ris.. Mumma!! Jag hämtade mamma och pappa och så kom Patricks föräldrar.. Pappa blev lite trött efter en hektisk dag så efter kaffet så körde jag hem dem igen, han var helnöjd med dagen..

Idag var det dags för kalas igen fast nu var det min pappas tur att firas.. Han fyllde år i onsdags men vi firade det alltså idag.. Mamma hade gjort god mat och köpt tårta.. När vi körde hem så körde jag Johannes till vallokalen, första gången för honom att rösta.. Jag är så glad att han ville, jag tycker det är viktigt att rösta om så man röstar blankt.. Jag röstade för någon vecka sedan..

Nu sitter jag i soffan.. Patrick och hans yngsta dotter är på hockey, Olofström-Halmstad, och just i detta nu leder Olofström med 3-2 men det är en period kvar.. Mina barn är hos sin pappa så nu är det bara jag och Patricks äldsta dotter hemma, men hans döttrar skall till sin mamma ikväll så då blir vi utan barn nån dag..

Jag startade dagen idag med en promenad och funderar på om jag skall avsluta dagen med det med.. Fast först skall jag faktiskt kika på Bingolotto.. Jag brukar inte köpa lotter men idag gjorde jag det när jag ändå skulle köpa en till min mamma.. Vuxenpoäng till mig.. Ha ha..

Njut nu de sista timmarna på söndagen och ha en härlig start på nya veckan..


fredag 17 september 2010

Ledig helg..

I morse klockan 8.19 slutade jag mitt nattpass och har nu HELG fram till klockan 22.00 på måndag kväll.. Me like!! Idag skall jag ha en lugn dag, städa lite, hänga tvätt och handla när Patrick kommer hem.. Ikväll blir det nog hämtmat, sallad för min del.. Soffan vid tv'n med en filt om mig och en massa ljus tända skall det med bli..

I morgon startar dagen tidigt med att skjutsa Johannes till bussterminalen där han skall möta upp sina klasskamrater.. De skall åka till Knutstorp för att titta på STCC.. Är det uppehåll så fortsätter min dag kl 10.00 i Kyrkhult där det är Arnes mopedrally som anordnas av den lokala mc-klubben, Tulseboda Bikers, två gånger per år.. Tänkte plåta gamla som lite nyare moppar.. Sen på kvällen vid 17 tiden skall jag hämta mina föräldrar och ta dem till oss där vi skall fira Patrick som fyller år nästa vecka, även hans föräldrar kommer..

Har ni sett vår svampodling?? Likadana svampar har vi i massor i gräsmattan med.. De kommer vart år.. Här på stubben kan jag tycka de är rätt fina men i gräsmattan vill jag inte ha dem.. Får ut och ta bort dem.. Synd de inte är ätbara..

.
I tisdags kom våra fönster som skall in i huset.. Vi skall byta alla fönster och balkongdörrar.. Nu står de utanför och väntar på att få komma på plats.. Vi skall ju ha hantverkare till det och jag hoppas att de behagar komma innan det är allt för jäkla kallt ute.. De har inte kunnat komma med någon dag än men jag hoppas de säger till i tid.. Jag får ju nämligen ta semester när de är här, går ju inte att sova när de rumstrerar runt i huset.. Jag sover ju så kasst när jag sover borta med så jag tar hellre semester då, men det gäller ju att jag får reda på det några dagar innan så jag har chans att hitta en vikarie..


.
Slänger in en bild med på glimt från ovansidan på öppna spisen.. Tänk om vi kunde få i ordning den med glidgjutning och en insats så att den gick att använda med.. Men ett tag till får den bara stå som prydnad med ljuslyktor i och ljus uppe på den.. Mysigt det med fast det är ju inte bara det mysiga jag vill åt, värmekällan med en insats är ju inte det sämsta.. Men som sagt det får vänta lite.. Prio ett är fönster och prio två är trappuppgången och hallarna nere och uppe..

.
Ha nu en bra dag alla härliga läsare.. Tänk vad kul det är att skriva här när jag vet att ni är en trogen skara som kikar in och läser.. Min blogg är enkel och har ingen röd tråd som tex inredning eller fotografering utan innehåller lite om mycket.. Det är mitt liv jag speglar här och det kan ju tyckas inte verka vara det roligaste men jag trivs.. Jag har ett liv jag trivs med även om det kan komma lite gnäll ibland men det hör väl till ;-) Visst önskar man ibland att man kunde tex resa, göra lite mer vid huset NU och inte vänta, men lite i taget så funkar det och resandet får komma sen en dag istället.. Jag har två älskade barn, en sambo jag älskar och ett jobb jag trivs med, vad mer kan man önska?? Njut av livet!! det gör jag, helst nu när jag har ledig helg ;-)




torsdag 16 september 2010

Mitt i natta..

Klockan är strax över 3 på natten och de flesta av er sover.. När många av er är på jobbet om några timmar så skall jag sova.. Och jag hoppas att jag får sova gott så jag blir utvilad för det är en eftermiddag/kväll som blir full av aktiviteter.. Jag hoppas att jag kan sova till kl 15 då jag måste upp, kl 16 skall jag träna med Pantertanterna i 45 minuter... Efter det hade jag gärna promenerat på löpbandet ett tag men det hinner jag inte, utan det är duschen som får gälla och snabbt hem för att slänga i mig nån mat.. Kl 18.15 skall jag möta upp en vän i Kyrkhult så skall jag följa med henne på Tupperwareparty hos hennes moster.. Var evigheter sedan jag var på ett sådant party.. Efter det är det dags att ta mig till jobbet igen.. Tur jag är helt ledig utan något planerat på fredag..

Idag, ja eller igår blir det ju faktiskt så har jag plåtat tre syskon.. Huuuga vad svårt att plåta dem.. Inte lätt med två tonåringar och en tvååring, men nån bild hoppas jag blev så pass att de kan användas till det de skall vara till.. Ena tonåringen ville ju helst slippa och tvååringen var trött.. Jag visar inte de bilderna här idag utan tar det en annan dag..

Bilderna jag visar är på ett syskonpar som heter Tilde och Oscar.. Det är Patricks brorsbarn.. De kom inom idag när deras mamma stod och fiskade i kanalen som går vid vårt hus.. Så när de kom passade jag på att ta lite bilder, och som ni säkert har förstått så blir det ju sällan lite bilder utan en hel hög.. Dessa två barn var så samarbetsvilliga så det gick som en dans och många bra bilder blev det..

.
Innan nattens jobb så var jag på föräldrarmöte i Amandas klass.. Hon har ju börjat ettan på gymnasiet så då blir det ju en del ny information så det tog en himla tid.. Hann hem och slänga mig i soffan i en timme innan det var dags att bege sig till jobbet..
.
I helgen blir det kalasande i två dagar.. Patrick fyller år nästa helg men då är vi i Malmö för att titta på Spamalot så vi skall fira honom på lördag istället.. Så jättemycket firande blir det inte, det är hans föräldrar och mina föräldrar som kommer.. Vi skall nämligen ha en 85 års fest i november istället.. Jag fyller ju jämt i november så vi slår ihop det och tar en kul fest istället.. Nu kanske inte Patrick siffra är något man brukar fira men vi gör det ändå :-)
På söndag skall vi fira min pappa som fyller år idag (igår).. Så kalasande och svårt med vikten lär det bli men jag skall försöka tänka mig för innan jag stoppar något onödigt i munnen..
.
Jag har nyss anmält mig till att försöka vinna att bli resereporter hos solresor.. Jag har en mängd drömresor men en är att få komma till USA , på en sådan HÄR resa tex.. Klicka på det röda ordet så kommer du till drömresemålet..
Anmäla sig till denna tävling kan du göra via denna länk SOLRESOR.. Tänk vad härligt att få komma iväg på en resa där man kan få blogga om den och dessutom kunna ta vackra bilder för att visa.. Önska mig gärna lycka till!! Ni andra som kommer att vara med önskar jag ju så klart lycka till..
.
Ha nu en bra torsdag, snart är det helg och jag är ju ledig.. Hoppas ni med är det..




tisdag 14 september 2010

Härliga människor!!!

Igår var en bra dag och det trots att viktväkteriet inte gick så bra.. Jag hade ökat 0,2 kilo vilket jag var besviken över eftersom jag skött mig.. Enda jag gjort som jag inte brukar är att nallabonuspointsen man har att tillgå.. Och även om man äter upp alla dessa (42 bonuspoints har jag) så skall man gå ner i vikt, men icke jag.. Jag har använt 25 av mina bonuspoints under veckan och alltså ökat i vikt.. Så jäkla tråkigt att jag har så lätt för att gå upp i vikt.. Men det är bara att ta tag i det och försöka låta bli bonuspointsen, vilket är svårt för vissa dagar är det svårt att hålla mig till de 29 pro-pointsen jag har per dag..

På kvällen kom Mona och Nina och hämtade mig och vi åkte till Karlshamn där vi skulle äta på Thai-restaurang och även möta upp Pernilla.. Och vad trevligt vi hade, så kul att träffa dessa underbara människor i verkliga livet.. Nina har jag ju haft kontakt med via datorn ett tag, först via MåBra's Lättviktarna sen via facebook och så även via våra bloggar.. Nina har en blogg som handlar mycket om sin fina dotter som har diagnosen Autism där hon skriver om hur deras dagar ser ut och hur de löser saker som kommer upp.. Har man ingen kunskap om hur det kan vara att leva med autism så skall man absolut läsa hennes blogg, Livet i stort & smått.. Mona är en vän till Nina som bor ca 2,5 mil från mig och det är där Nina är på sin lilla semester nu.. När vi bestämt att vi skulle träffas så blev även jag och Mona vänner på FB.. Upptäckte för en kort stund sedan att Mona med har blogg och två stycken dessutom :-) Om ditt och datt och en blogg där hon visar upp sina fina fantasifulla tårtor Tårtor och trams.. Pernilla fanns oxåMåBra när jag fanns där men jag minns inte riktigt, det var ju så många man hade kontakt med.. Nu vet jag inte om Pernilla med har en blogg men har du det, Pernilla, så skall jag snabbt som attan in och läsa den och så länka dig här så klart.. Givetvis är Pernilla och jag med vänner på Fb nu.. Jag är så glad över att fått träffa dessa underbara tjejer och jag hoppas vi gör det igen antingen tillsammans eller var för sig.. Nya vänner kan man ju inte få för många av..

.
Idag är det en grå dag ute, det duggregnar och skall tydligen ökas på sedan.. Men jag kan tycka det är rätt skönt att ha en regnig dag då man kan vara inne utan dåligt samvete.. Fast jag har varit ute på en promenad i regnet och nu sitter jag bänkad i soffan..
Nyss kom ett par killar med våra nya fönster som skall in så småningom.. Det skall bli så skönt att få nya fönster insatta.. Vi skall ju ha ett företag till att sätta in dem så nu är det att vänta på att det skall ske..
.
Nu skall jag läsa lite bloggar här och bara ta det lugnt på min lediga dag.. Njut av dagen..



söndag 12 september 2010

Tack alla!!

Ja tack alla som kommenterade mitt förra inlägg om priset på mitt fotograferande.. De flesta av er tycker jag är alldeles för billig och ja kanske, men just nu tänker jag behålla priset och ev höja det senare.. Jag känner att jag vill ligga på ett lågt pris tills jag vet om det finns mer intresse än bara några stycken som vill bli plåtade, om ni förstår hur jag menar.. Det får bli ett ingångspris eller hur jag skall uttrycka det.. Jag sparar ju till annan kamera med och när den väl är inköpt (dröjer lääääänge till) då kommer priset att höjas med för då går jag från amatör kamera till lite proffsigare och i å med det så kommer det att bli större och förhoppningsvis ännu bättre bilder..

(Bild från hösten -09)

Idag sov jag sämre och det känns, men inte så pass dåligt så det skall bli ngt större jobb att hålla sig vaken.. Har ju denna natten kvar sedan är det ledigt i två nätter.. Har inte gjort många knop idag men en promenad fick vi till, Patrick och jag.. Vi hamnade hos min bror och hans familj där vi fick kaffe/te.. Nu ikväll blev det Ensam mamma söker och så promenaden till jobbet..

Jag ser fram emot morrondagen.. Då skall jag träffa tre tjejer som jag aldrig har träffat innan.. Den ena är Nina med den fina bloggen Livet i stort & smått , har ni inte läst den så rekommenderar jag verkligen er att läsa den.. Hon skriver mycket om sin dotter Sandra som har diagnosen Autism, en lärorik blogg.. Nina och jag "träffade" varandra för något år sedan på MåBra's Lättviktarna, där vi både försökte med konststycket att minska i vikt.. Man skrev blogg där med och de handlade ju givetvis mest om vikten, vi kommenterade varandras bloggar ofta och "lärde känna" varandra.. Vi började sedan använda facebook och har varandra som vänner där och så våra bloggar då som vi följer.. Om jag har fattat rätt så har vi ca 40 mil emellan oss.. Nina har en kompis som bor ca 2,5 mil från mig och dit skall hon åka i morron.. Vid 18 tiden kommer de och hämtar upp mig och så skall vi ta oss till Karlshamn där vi skall äta på Thai restaurang, även en annan tjej som var med på MåBra som jag inte minns (skäms) skall vara med och det skall bli så himla kul att äntligen få träffas.. Kameran kommer med så klart så skall ni säkert få se nån bild :-)

Nu skall jag ta tag i jobbandet här så natten rullar på lite.. Sov gott ni som får och ni som jobbar får ha en bra natt.. Njut av måndagen, det skall jag göra..



lördag 11 september 2010

Har bestämt pris..

Så var snart lördagen över för denna gången och snart är det söndag.. Jag sov fram till 14.20 utan att vakna en enda gång och det är sällsynt.. Brukar vakna en gång för behöva gå på toa och det är så tråkigt, men nu så sov jag i ett svep.. Men jag sover ju lite lite ändå, idag blev det ca 5 timmar, men jag klarar mig på det och kan hålla mig vaken i natt med..

Det fick bli en bild på Kurre idag med då jag inte ens tagit i kameran på hela dagen..

Idag har det inte blivit mycket gjort, timmarna går ju så snabbt från det jag vaknat på eftermiddagen till jag skall ta mig till jobbet igen.. Men jag och Patrick har iaf promenerat en runda på 47 minuter.. När vi kom hem så ställde sig Patrick och tillagade den kycklinglasagne vi skulle ha till middag och jag och barnen for iväg för att panta flaskor och burkar, de hade en hög var de ville bli av med och jag tog det vi hade samlat på oss som stod i köket.. Jag tar ju alla pantkvitton i pengar och lägger i en burk för att spara till resor till Ullared.. Även alla mynt jag får åker i den burken..

Nu har jag satt ett pris på fotojobb.. Vill man bli fotograferad av mig så tar jag nu 400:-.. I det priset så ingår fotograferingen och det är ingen tidsbegränsning på det utan jag stannar tills jag/vi tycker att det räcker, man får ca 30 bilder på en skiva.. Tycker ni det är för mycket eftersom jag är en amatör?? Kan ju berätta att det tar en hel del tid.. Det tar ju sin lilla tid att fotografera och sedan sitter jag och går igenom bild för bild..Nu kan ju inte jag så mycket om redigering men lite kan jag och det tillämpar jag på de bilder det behövs på och det tar med sin lilla tid och sedan bränner jag in bilderna på skiva.. Jag skall gå Photo Shop kurs nu i höst så jag skall bli bättre på det.. Men jag kommer inte att redigera sönder bilderna för jag gillar när bilderna är äkta och ser ut som det gör när man tar dem, men lite lek med bilder är ju alltid kul och kan man förbättra utan att man nästan ser det så är det ju perfekt..

Bor ni i närheten och vågar ha mig till att plåta så hör gärna av er på mail, photobymaria@live.se..

Nu skall jag sätta fart med moppen här på jobbet, städmoppen då alltså och ingen moped jag skall starta ;-) Natti natti!!

Höll på att glömma berätta.. I morse när jag kom hem så hade Patrick stuckit till jobbet för att jobba över och innan han stuckit så hade an ställt tre röda rosor i en vas på mitt sängbord.. Kan man annat än älska den mannen... <3


fredag 10 september 2010

Kurre och nätshopping..

Idag vaknade jag till regnet som föll utanför fönstret och det regnade inte lite heller.. Men vad konstigt det kändes att se regnet, har ju inte regnat på evigheter känns det som och det är ju skönt tycker jag.. Men rätt gott med en mellandag med regn med faktiskt..

Igår var jag färdtjänst till mina föräldrar då min pappa skulle till tandläkaren och idag var jag uppe en runda igen för att skjutsa mamma till affären.. Innan jag körde till föräldrarna så bakade jag ett gäng frallor som precis har ätits av Patrick och hans Whiskeyklubbs gäng, de sitter just nu i köket och jag är i soffan med Ullared på tv'n.. Och åhhhh vad jag vill till Ullared, jag hoppas kunna komma dit i höst/vinter men det är inte säkert att jag kommer dit, då får det bli till våren..

Väl hemma idag så såg Amanda en ekorre på andra sidan kanalen som ligger längs med vår tomt så jag haffade kameran och sprang ut för att plåta.. Då var det två ekorrar som sprang runt och lekte men det var bara den ena som ville vara med på bild och en del bilder blev det.. Har ni Facebook så kan ni klicka er in på min fotosida, Photo by Maria, och koka på bilderna och många fler bilder.. Klicka gärna på Gilla med så kan ni följa mina bilder när jag lägger ut nya ;-)

I brevlådan idag så fanns det ett paket från Adlibris, det var en fotobok jag har beställt, Konsten att ta vinnande bilder.. Där i finns det tips på vad man skall tänka på när man plåtar.. Den skall jag börja läsa i natt när jag sitter på jobbet.. Så gissa om jag skall bli proffs nu ;-) Ha ha..

.
Jag skall ju som sagt jobba i natt och likaså hela helgen så jag vet vad jag skall hitta på.. Lite fritid med barn och sambo skall jag ju med försöka hinna med så klart..
Njut nu av fredagskvällen och av helgen..



torsdag 9 september 2010

Vilken kvinna!!

Jag måste bara slänga i ett inlägg innan jag kryper till kojs..

Jag har ikväll avnjutit en föreläsning med Mia Törnblom.. VILKEN KVINNA!!!! Helt underbart att lyssna på och jag hade gärna sett att hon höll på ett bra tag till.. Hon är trollbindande och jag är så fascinerad över att man kan vara så efter allt hon gått igenom i livet med kriminalitet och droger.. Hon bara snubblade lite över de problemen hon haft med just det men jag har ju läst hennes bok, Så dumt, så jag vet ju hur hon levt..

Har ni chans att lyssna på henne så gör det, ni kommer inte att ångra er.. Så lärorikt och nyttigt..

.
När jag promenerade hem från Folkets Hus där föreläsningen var så kom det en tjej cyklandes och började prata med mig.. Hon ville tala om att hon gillade min blogg.. Vad glad jag blev och så kul att få träffa nån som läser den.. Fick ju oxå reda på att hon med har en blogg, Pias hem och Koloni Nr.3, så hennes blogg var jag ju tvungen att in och kika i och fann en mycket fin blogg som jag helt klart kommer att följa.. Kul när man hittar bloggare som bor här i närheten och vi bor ju t.o.m väldigt nära varandra..
.
nu måste jag sova här.. Ha en bra natt med god sömn.. I morron börjar min jobbhelg..


onsdag 8 september 2010

Nada sömn och utbildning..

Idag blir det sänggång tidigt.. Jag är sketa trött.. Har knappt sovit något idag, bara slumrat till lite i soffan innan jag skulle iväg på tre timmars utbildning, löneutbildning.. Där gäspade jag en del men inte för att det var tråkigt utan av ren trötthet, utbildningen var bra..

Innan jag gick på utbildningen så var jag inne i en butik här i Olofström, Jennifers presentbod.. Jag hade innan sett dessa ljuslyktor gjorda av zink.. Handtaget är en pepparkaksform och botten av en mandelmusselform (eller vad det heter :-) ) Tycker de är jättesöta och står nu på min hylla i köket och lyser så fint..

Ikväll har jag bakat syltrutor som Patrick skall bjuda på när hans whiskeyklubb har whiskeyprovning här hemma på fredag, skall baka frallor till dem med på fredag.. Får ju smöra lite för gubbarna ;-)

Snart är det dags att slänga sig i sängen och tryna för fullt, skall bli gott att få sova på natten.. I morron bitti var det meningen att jag skulle på Pantertanterträning men det har blivit inställt så jag tänker sova en stund längre än vad det var tänkt men sen skall jag ta mig en promenad.. Skall på eftermiddagen köra min pappa till tandläkaren och på kvällen skall jag på en föreläsning med Mia Törnblom som jag verkligen ser fram emot, henne ser jag verkligen upp till och jag vet att hon har mycket att lära mig..

Måste oxå berätta att tjejerna som blev påkörda i måndags mår bra efter omständigheterna, den ena tjejen blev bara blåslagen och har ont i ett ben nu efter men kom hem samma dag från lasarettet och den andra fick någon skada på höften men mår ändå rätt bra efter vad jag har hört.. De hade tur i oturen.. Hur föraren mår vet jag inte men kan tänka mig att han inte mår något vidare..

Önskar er alla nu en bra natt och en fin torsdag..




måndag 6 september 2010

Ett litet steg ner..

Så var det måndag då.. En ny vecka har startat.. Och min vecka startade med att Anna och hennes dotter Elin kom och åt frukost hos mig.. Anna hade med sin dator så jag kunde titta på alla fina bilder hon tagit av av brudparet som gifte sig i lördags, där brudgummen är Annas bror.. Många bra bilder blev det.. När vi ätit så for vi iväg på Pantertanterträning, magen och armarna fick sig en omgång idag.. Så skönt när man har gjort det..

Efter träning så var det skafferi och kylskåpspåfyllning från ICA Maxi som gällde.. Fy tusan vad det är tråkigt att handla, men jag prisar verkligen självscanningen så man slipper ett par moment iaf och man slipper stå i lång kö.. Nu var det iof länge sedan jag fick en avstämning så det kommer väl snart, hoppas det kommer när jag inte handlat så mycket..

.
Idag var det ju också dags för Vikt Väktarna, och jag är nöjd med dagens resultat.. Vågen stannade på -0,5 kg så nu har jag gått ner 8,7 kg.. Känns så bra.. Jag har minst 6 kg kvar, helst 9 kg, så ett tag till att kämpa med viktnedgång innan det stora kämpandet med att hålla vikten kommer..
.
Vi (jag och två kompisar) promenerade till VV idag och när vi promenerade hem så såg vi två polisbilar stå mitt på vägen i byn med blinkade blåljus på.. En annan bil stod oxå där och jag tänkte på Amanda direkt eftersom jag visste att hon var ute med kompisar.. Men såg sedan Amanda stå en bit upp så då kunde jag släppa den oron iaf.. Amanda och hennes kompis berättade att de varit vittne till en olycka där två tonårstjejer blev påkörda på ett övergångsställ.. Den ena flög ganska långt..
Det var kraftigt solljus med låg sol och i en backe, förmodligen var föraren av bilen bländad av solen och såg inte tjejerna.. Jag vet inte hur skadade tjejerna är men Amanda sa att den ena klagade på att hon inte kände sina ben, förhoppningsvis så återkommer känseln för henne..
Men här ser man hur viktigt det är för oss föräldrar att informera våra barn och ungdomar hur farlig solen kan vara och att man inte skall ta för givet att bilar stannar vid övergångsställ, att man måste vara säker och gärna ha ögonkontakt med föraren.. Jag tror att min Amanda fick sig en tankeställare idag.. Hon och jag pratade bl.a om de unga killar (ja en del unga tjejer med) som kör som galningar genom byn, hur än värre det kunnat gått om någon av dem varit den som kört på.. Att hur häftigt man än tycker det är när de kör som idioter så kan det vara farligt och att hastighetsbegränsningen finns för en anledning.. Så en lärdom fick hon idag om än det var genom tragiska omständigheter. Nu hoppas vi att tjejerna klarade sig bra.. Tankarna går till tjejerna, deras anhöriga och givetvis till den stackars föraren, måste vara hemskt att vara med om något sådant..
Och så hoppas jag att Amanda kan sova i natt efter detta hemska..
.
Och nu önskar jag er alla en god sömn eller en bra vaken natt som jag..



söndag 5 september 2010

En fin helg..

Helgen har varit en fin sådan.. Vädret har varit kanon och jag har haft det roligt och trevligt.. Igår gifte sig ju min kompis Annas bror.. Jag smög mig in i kyrkan och upp på läktaren och tog några bilder.. De jag visar är bara bakifrån eftersom jag inte frågat om jag får visa dem plus att de inte sett de bilder jag tagit än.. Anna har fått dem så brudparet skall få dem av henne..

Anna hade ju bett mig att ta bilder på gästerna så efter bröllopet tog jag mig upp till Kyrkhults Folkets Hus där festen skulle hållas.. Så när gästerna började droppa in så tog jag dem till den plats vi hade sett ut dagen innan.. Jag tog par/familjevis.. Jag hoppas de blir nöjda med bilderna.. Jag tycker själv att de mesta blev bra och funkar.. Jag visar inte de bilderna eftersom det är brudparets egna bilder.. Fast ett par bilder finns på min Photo by Maria sida på facebook.. Det är bilder på vänner till mig, de andra visas inte..

.
När jag var klart med plåtningen så körde jag hem till mamma och pappa en sväng och väntade på att min bror, hans fru och son, Patrick och hans dotter skulle dyka upp.. Vi skulle vidare några hus från mina föräldrar där kompisarna Mats och Linda bor.. Där var vi alla plus en familj till bjudna på god mat.. Vi hade jättetrevligt ute på deras altan.. Vid tolvslaget var vi hemma igen..
Väl hemma så slängde jag mig i soffan för att vänta på att min mobil skulle plinga.. Jag hade lovat Anna att jag skulle hämta dem från bröllopsfesten och köra hem dem.. Kl 3 fick jag gå och lägga mig..
.
Sov till 11 idag och efter frukost så gick jag och Patrick ut en runda på en timme.. Sååå skönt.. Riktigt varmt var det..
.
Nu är det soffan som gäller och sedan en natts sömn till innan det är måndag, träning och jobb som gäller.. Ha en bra kväll/natt och måndag..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade