fredag 30 april 2010

Ledig Valborgshelg!!!

Valborg idag!! Sista dagen i april månad, i morgon är det maj.. Maj brukar vara en varm och fin månad här nere i söder så det hoppas jag på att den är i år med.. På tal om varm så har det minsann varit varmt idag med.. På förmiddagen regnade det, sen kom solen och då visade mätaren så här i just solen:

Och så här visade den i skuggan:



Men nu regnar det igen fast temperaturen är på ca 17 grader.. Men hellre regn än snö, hörde att det snöade i Kirunatrakten..

Här börjar nu träden skimra i gröna färger och det är så vackert.. Den vackraste tiden tycker jag och jag vill inte det skall gå för fort.. När bladen väl kommit ut så är det ju inte länge tills de skall av så jag har det gärna lite så här skimrande grönt nu ett tag..

Någon eld för oss blir det nog inte ikväll.. Vi skall till min bror för att grilla och planera resan.. Eller planera, men iaf prata lite om vad vi kanske vill se och så, sen är det ju inte säkert att vi gör just det vi pratar om när vi väl är där..

I morse och under förmiddagen ut på eftermiddagen så har jag mått illa, men det har som tur är gått över nu och jag hoppas att det inte blir ngt med det.. Vill ju inte bli sjuk nu, jag hinner ju bli frisk om jag skulle åka på en maginfluensa men kanske inte de andra som skall med och det vore ju taskigt..

Ha nu ett bra Valborgsmässofirande och bränn er inte på elden.. ;-)




torsdag 29 april 2010

En natt kvar...

En natt kvar denna veckan att jobba sen är det ledigt i tre nätter.. Skall bli skönt.. Extra skönt skall det bli eftersom jag sovit urkasst idag, har snurrat en massa onödigt i mitt huvud.. Inget viktigt alls men helt omöjligt att få bort från tankarna..

Igår glömde jag visa vad som damp ner i min brevlåda.. Ja igen.. Får nog sluta titta in på en del bloggar ;-) Denna gången var det de fina änglakorten med citat från Måd med bloggen Himla Lantligt.. Hon hade specialpris på dem så det kunde ju jag så klart inte motstå.. Jag har alltid gillat änglar, samlade på dem ett tag men de blev undanstoppade då jag tröttnade lite på dem men nu börjar jag gilla dem igen.. Får nog upp på vinden och kolla efter dem, vet att jag har några fina där uppe.. Det är alltså sex kort jag köpt, alla med likadan ängel men med olika citat och med lite olika teckensnitt.. Jättefina.. Nån tänkte jag att jag skall rama in, skall bara se om jag kan hitta nån fin ram som passar bra..

Igår kom mina fina barn.. De har varit hos sin pappa i över en vecka så gissa om saknaden var stor.. När vi separerade så hade vi barnen varannan vecka i något år men nu när de är större så ville de göra lite som de ville.. Så ibland är de längre hos mig och ibland längre hos sin pappa.. Kanske inte så kul för oss föräldrar när man inte träffar dem på ett tag men det är barnen som skall må bra och att flytta fram och tillbaka är ju inte så kul.. Inte deras fel att det blivit på det viset.. Johannes träffar jag bara i två dagar nu för i morgon åker han till flickvännen och skall vara där över helgen.. Bara att vänja sig, inte så länge till sen har de flyttat.. Johannes är ju 18 år och Amanda är 16 år.. Nästa år tar ju Johannes studenten och då vet man inte vad som händer efter det, förhoppningsvis får han jobb och jag hoppas att det är här i närheten men det kan ju oxå bli så att han flyttar iväg.. Inget kul för mig men det skall ju inte han tänka på :-)

I natt gick min mobil sönder, eller rättare sagt har det stått "Endast nödsamtal" på den sedan sent igår kväll.. Jag är ingen jätteanvändare av min mobil men nu när jag vet att jag inte kan använda den så känner jag mig helt naken.. Och typiskt att den skall strula när barnen är här, vill ju kunna messa och ringa dem var man än är och att de skall få tag i mig.. Det var sim-kortet som var sönder så de skall skicka ett nytt.. Har jag tur så ligger det i lådan redan i morron, annars får jag låna ett refillkort av Johannes, så iaf Amanda kan nå mig när man skall skjutsa och så..
Patrick ringde från jobbet innan och berättade att hans mobil med lagt av, skärmen var helt svart.. Förhoppningsvis är det batteriet men han trodde att han laddat det, men hoppas att det är det ändå.. Han jobbar över ikväll.. Ikväll skall fjärde och sista killen som skall mäta fönster komma, och det typiska är att han skulle ringa Patricks mobil innan han kommer, och den funkar ju som sagt inte.. Har vi tur så kommer han ändå annars får vi ringa ikväll.. Men jag får sitta hemma här nu tills Patrick kommer hem fall i fall killen dyker upp.. Hade ju annars velat tagit mig en prommis i det härligt varma vädret, men skall ju iaf promenera till jobbet ikväll..
Just nu visar det 27 grader i solen och 19,7 i skuggan och då är klockan ändå 17.30.. Härligt!!!
.
Nu piper diskmaskinen så den skall jag tömma och sedan blir det lite soffvila innan jobb, ja om inte fönsterkillen kommer, men jag skall nog hinna vila ändå..
Njut av våren nu alla..



onsdag 28 april 2010

Jobbedax..

Så var det åter dags att sitta av några timmar på jobbet i två nätter.. Jag hade ju gärna varit ledig nån natt till efter jag jobbat fyra nätter men det funkar inte schemamässigt att lägga det så.. Vi är ju bara två som jobbar på natten, vi varvar varandra så då går det inte lägga annorlunda.. Men jag skall snart vara ledig i en vecka.. På onsdag nästa vecka åker vi ju till Prag, då går jag av på onsdagsmorgonen, har semester över helgen och går på onsdagen veckan efter.. Skall bli skönt!!

Kanske våren är kommen än längre nere i Tjeckien och att det är lite varmare där, även om jag inte skall klaga på värmen idag.. Jag har suttit ute i t-shirt och uppkavlade byxor och det var riktigt varmt.. Tog mig en promenad med och jag var genom svett efter den.. Härligt!! Sommaren är på G..

Nähä mina vänner, dags att jobba lite.. Ha en bra natt så ses vi säkert i morgon..



tisdag 27 april 2010

Trött som jag vet inte vad..

Ja idag är jag trött, fast med stora bokstäver.. TRÖTT!!! Jag har sovit otroligt kasst i natt, men det är vanligt att jag gör det efter jag har jobbat i fyra nätter.. Så nu hoppas jag att jag kommer att sova gott natten som kommer..

I min brevlåda i dag så låg det ett paket från Adlibris.. En bok jag beställde förra veckan efter att jag tittat på Malous program efter 10.. Hon hade då cp-skadade Jonas Helgesson som gäst och jag blev helt såld.. Vilken kille.. Han har skrivit två böcker, denna jag beställde och så en som heter Grabben i kuvösen bredvid, den hade jag med velat ha men den var tillfälligt slut.. Så här skriver Lena Kåreland på Svenska Dagbladet om boken Ett cp-bra liv: " Jonas, en sann fighter, skildrar med stor självironi och gott humör sin uppväxt och skolgång. Alltid har han kämpat mot att bli särbehandlad på grund av sitt handikapp. Alltid har han vägrat att välja den enklaste vägen".. Själv säger Jonas så här: " Om jag ska välja ett talesätt som beskriver mitt liv väljer jag det här: 'Ibland blir det inte som man tänkt sig- Ibland blir det bättre' Vilket Cp-bra liv jag lever!"

Denna skall läsas så fort jag är klar med den jag håller på med, ser fram emot härlig läsning som säkert kommer att ge många skratt, tårar och många tankar..

Idag startade dagen med regn men det slutade fram emot förmiddagen.. Jag körde och handlade och då började det spricka upp och solen trängde igenom molnen.. Så när jag kom hem så var det bara att in med varorna och sedan på med promenadpjucksen och slänga kameran på axeln och bege mig ut.. Så härligt väder det blev.. Och lite bilder kom med i kameran.. Bl.a denna koltrast..

Och så denna scilla..



Väl hemma så fick Gusten ställa upp som modell.. Jag har inte plåtat så mycket helt manuellt så det var det jag använde honom till.. Måste ju lära mig kameran..

På tal om lära sig kameran så skall jag , min kompis Anna och ev Amanda gå på en endagskurs med fotografering.. Det är Scandinavian Photo som ordnar en tjejdag i Bankeryd.. Skall bli hur kul som helst..

Ikväll har det varit en kille här och kollat våra fönster.. Tredje killen som är här, en till skall komma.. Sen är det bara att vänta in offerterna och hoppas på att de kan ge oss ett bra pris..

Nu blir det tv och soffa och sedan sängen lite senare och förhoppningsvis sömn på det.. Njut av kvällen nu alla goa läsare..







måndag 26 april 2010

Lediga nätter

Nu är det två lediga nätter som gäller för mig.. Så skönt och helst efter att man jobbat fyra långa nätter.. Har sovit en kortis idag, ca 2,5 timmar, och så kort bara för att jag skall kunna sova i natt..

Underbart väder har vi haft så när jag vaknat till liv så satte jag mig ute en stund och fick då sällskap av denna lilla sädesärla.. Han/hon höll mig sällskap jättelänge..

Har varit nere och tagit min veckobild vid kanalen med.. Följer ju våren där med en bild i veckan.. Det har ju inte hänt supermycket men kollar man noga så är det lite grönt i träden längst bort och massor av vitsippor längs kanalkanten..

Har även idag varit och klippt mig, det medför ju att jag bör färga håret med.. Har ju klippt bort färgen jag hade, men det får vänta till i morgon eller onsdag.. Jag färgar själv, tycker det är för dyrt att färga håret hos frissan.. Bör ju färga det var gång jag klipper mig och det gör jag var 8:de vecka..

Strax skall jag hem till en kompis, Pia.. Hon har gått någon kurs med ansiktsvård och har nu bjudit hem en del tjejer på en ansiktsvårdskväll.. Skall bli kul..

Njut vidare av kvällen..




lördag 24 april 2010

Träningsvärk!!!

Ja huuuga vilken träningsvärk jag har i skinkor och lår.. Och det skyller jag den här mannen här nere på.. Jag har i två kvällar tränat efter träningsdvd'n jag visade igår och det känns kan jag lova.. Har jag suttit en stund så gör det ont när jag reser mig.. Men ganska skön smärta.. Då vet jag att jag använt muskler jag inte brukar, de flesta med andra ord ;-) Ikväll skall det bli en kvart till för rumpan och låren..

(Bilden är lånad och hämtad från Google)

Vilket väder vi har haft idag.. Så fint med en stor sol på en blå himmel.. Tyvärr sov jag ju halva dagen men hann ju njuta lite av solen iaf.. Först njöt jag med en mugg te ute på gräsmattan och sedan gick jag och Patrick en runda på 68 minuter.. Härligt!! Stannade till en kort stund hos min bror för en mugg te.. Väl hemma så var det matlagning som gällde, idag gjorde vi en köttfärs- och svamppaj.. Jag gjorde degen och Patrick fixade resten.. Mums så gott det var..

Nu är det natt tre av fyra som gäller på jobbet, så lite aning mer än hälften är gjord och det känns ju bra.. Efter denna helgen så är jag ledig tre helger, skall bli skönt.. Och faktiskt blir jag ledig i en vecka över den helgen som kommer om två veckor.. Jag går av på onsdags morgonen och börjar igen på kvällen onsdagen efter.. Det är ju då vi skall till Prag så jag har tagit semester den helgen.. Så nu håller vi tummar på att vulkanerna på Island håller sig lugna och att vinden inte blåser hitåt, så vi kommer iväg..

På tal om vulkanaska så har nu Patricks bror och hans familj som satt fast i Thailand äntligen påbörjat sin resa hem, så i morron är de på svensk mark igen, en vecka och två dagar efter de skulle varit hemma..

Njut av det som är kvar av helgen och ta hand om er..

fredag 23 april 2010

Shopping.....Igen...

Igår var det dags för paket igen.. Me like.. Fast det hade ju varit bättre om man slapp betala en del av paketen som dimper ner.. Igår var det ett paket från textilonnet.se som kom.. Där hade jag beställt hissgardiner till sovrummet.. Och givetvis ville jag ha upp dem med en gång så det var bara att plocka fram putsmedlet och börja plocka ner de gamla gardinerna, putsa fönster och upp med de nya.. Men så svårt det var att få dem att hänga snyggt, men med ett par nålar på baksidan så blev det ganska bra iaf och jag är nöjd.. Har velat ha sådana gardiner länge och nu så blev det av att jag beställde.. En ny lampa vill jag ha med, gärna en hängande i fattigmanssilver.. Skall kolla efter en sådan som inte kostar en förmögenhet..

Igår kväll så testade jag på att träna med Paolo med.. Det var flera på FB som pratade om honom så jag var med tvungen att införskaffa ett eget exemplar av Paolo.. Faller jag för trycket?? då inte jag ;-) I Topp Hälsa så fick man en träningsdvd som innehåller två träningskvarter, en som man tränar mage, rumpa, lår och den andra kvarten är fettförbränning.. Igår testade jag träningen för mage, rumpa, lår.. Puh vad jobbigt.. Har t.o.m träningsvärk idag.. Så den dvd'n är säkert kanon.. Ikväll skall jag prova den andra kvarten med fettförbränning..


Har ju jobbat natten som gick och skall jobba tre nätter till nu.. Sov till 15.30 idag.. Skönt när jag kan sova länge.. Träffade Patrick en kort stund, sedan skulle han skjutsa på sina barn.. Han kom hem i 10 minuter och nu är han på bowling med sina jobbarkompisar och jag träffar honom inte förrän i morgon..
Men när han kom hem de tio minuter innan han stack igen så hade han med sig tre röda rosor till mig :-D Så glad jag blev..

Nu snart skall jag fixa en kycklingsallad till mig och sedan kolla lite tv innan jag skall cykla till jobbet för att jobba natt två av fyra..
.
Njut av fredagen så mycket ni kan, antingen ni är lediga eller om ni jobbar som jag skall göra..



torsdag 22 april 2010

2 paket...

Igår vad det lite julafton här hemma.. Det låg nämligen två paket till mig i brevlådan.. Och paket det gillar ju jag.. I det ena låg denna fina visdomstavla som jag vunnit av Carina med den fina bloggen Made in Persbo.. Verkligen jättefin.. Tack söta Carina, jag blev verkligen glad för den..

I det andra paketet låg det en superfin tändsticksask som jag beställt hos Christas och Pias fina bloggbutik Angels and dreams.. De gör mycket fint som de säljer.. Så har ni inte varit och kikat i deras bloggar eller i bloggbutiken så gör det.. Det röda i min text är klickbart, då kommer ni till dem..

Den fina tändsticksasken skall jag inte använda utan den kommer att vara till prydnad på vårt soffbord.. Skall köpa en fin zinkbricka jag har sett som jag skall ställa lite blockljus på och så då denna fina ask.. Kommer att bli snyggt tror ju jag.. Tack Christa för att du skickade den så snabbt..


Nu sitter jag här och väntar på min fina kompis Anna.. Vi skall ta och gå en lång promenad innan hon skall in och ställa sig i Volvofabriken och jobba.. Just nu skiner solen så fint men det skulle ändra sig framåt eftermiddagen har de sagt och när det är åt det hållet så brukar de ju ha rätt.. Igår kväll snöade det igen och på de skuggiga partierna på gräsmattan så låg det kvar nu på förmiddagen, men snart är det borta..
.
Ikväll är det dags för mig med att inställa mig på mitt jobb efter tre nätters ledigt, hade gärna varit ledig lite till.. Nu skall jag jobba fyra nätter så hela helgen är räddad ;-) Sammanlagt 41 timmar och 20 minuter skall jag göra nu på fyra nätter.. Men det brukar funka bra och helgen brukar gå relativt snabbt, bara man påbörjat den..
.
I eftermiddag kommer det en man som skall kolla våra fönster på övervåningen, eller rättare sagt så skiter han nog i de som sitter där, han skall kolla hur det ser ut och räkna på vad det skall kosta att sätta i nya.. Han är den första av flera som skall lägga offert.. Vi MÅSTE byta fönster nu.. Helst i hela huset men vi får börja med övervåningen, det kostar ju en del med fönster.. Våra fönster är från när huset byggdes -38 och de är inget bra underhållna de senaste åren, så nu är det tvunget att byta dem.. Så nu hoppas vi att vi kan få ett bra pris av någon..
.
Nu kommer snart Anna så bäst att fixa till sig här.. Ha en kanonbra torsdag alla härliga där ute..

onsdag 21 april 2010

Ledig onsdag!!

Så var det onsdag och jag har ännu en ledig dag.. Gött!! Den skall jag ta det lugnt på.. Strax skall jag köra och hämta min mamma för att köra henne till Olofström för att handla..

Igår var vi ju i Karlshamn för att se om vi kunde hitta någon snygg skjorta tillPatrick, och det hittades.. Och jag hittade ju såklart med något.. Jag fastnade för denna tunika på H&M, hade ju presentkort där så den fick följa med hem.. Färgen gör sig inte riktigt rättvis på bilden..

Efter shopping så var vi på en Thai-restaurang och åt gott.. Mysigt att äta ute ibland.. Jag åt blandade spett med ris och jordnötssås och isvatten.. Smarrigt var det :-)

Så här såg det ut utanför fönstret i går kväll.. Snön vräkte ner och man undrade lite vart våren tog vägen.. Idag är snön borta men det är kallt så in i..

Tog lite bilder på Gusten idag, på den mittersta leker han med sin svans, han såg så kul ut..

Nu skall jag ta och fixa till mig för att sedan köra till Kyrkhult och hämta mamma.. Skall sen ta och läsa bloggar och se vad ni andra har för er..

Utmaning!!

Har fått en utmaning av Ankan med bloggen Ankboet som består av en del frågor man skall svara på..
.
Första bästis: Janna
Första bilen: Ford escort -76, biege metallic...
Första förälskelsen: Hmmm.. Måste vara min brors kompis Thomas, jag var väl 3-4 år kanske :-)
.
Första husdjuret: Hamstern Ida
Första jobbet: Vaktmästare i Kyrkhults Folkets Hus när jag var tonåring
Första köpta skiva: Minns inte..
Första piercing: Har aldrig gjort ngn, inte ens hål i öronen..
Första semestern på egen hand: Mallorca -88 med dåvarande pojkvän..
Första riktiga kärleken: Mats
Senaste alkoholdrycken: Varm choklad drink för några veckor sedan.. Innehåller minttu och dooleys med vispad grädde på toppen.. Mmmmmmm så gott!!
Senaste bilfärden: Igår till Karlshamn
Senaste film: På bio var det Luftslottet som sprängdes, hemma i soffan minns jag inte..
Senaste ringda samtal: Ellos
Senaste bubbelbadet: För ngn månad sedan på Holjebadet.. Har inget badkar så tyvärr inget sånt härligt bad :-(
Senaste kyss: Igår :-D
Senaste gången du grät: I november då pappa var riktigt sjuk..
Senaste måltiden: Frukost, omelett med bacon
.
Åtta snabba:
Har du dejtat en av dina bästa kompisar?: Nope
Blivit kär vid första ögonkastet?: Ja
Har du fastnat med blicken i någons urringning?: Ja
Har du fått ditt hjärta krossat?: Ja
Har du sagt att du älskar någon utan att mena det?: Nej
Haft one night stands?: Nej
Har du busringt nån gång?: Har säkert hänt
Sex saker du gjort idag?: Läst morrontidningen, klätt på mig, ätit frukost, plåtat Gusten, ringt Ellos, satt in i diskmaskinen..
Fem favoritsaker utan rangordning?: Min kamera, datorn, ett par jeans, min säng, cykeln..
Fyra personer du kan berätta allt för?: Patrick, Anna, Cina, Pia..
.
Tre val:
Rött eller blått? Rött
Chips eller choklad? Choklad
Sommar eller vinter: Sommar
.
Två saker att göra innan du dör? Vandra på kinesiska muren, lära mig ta riktigt fina bilder med en värstingkamera som jag skall ha råd att köpa en dag.. :-)
En sak du ångrar? Det finns några saker jag ångrar som jag inte tar här..
.
Denna utmaning skickar jag nu vidare till:

Nina - Livet i stort och smått
Uttan - Hemma hos oss
Annika - Morsan i byn
Nettan - Livet på landet

.
Denna utmaning tar ni ju givetvis bara om ni vill..
.
Ett vanligt inlägg kommer om en stund, eller lite senare idag :-D

tisdag 20 april 2010

Ledig härlig dag!!!

Idag är jag ledig.. Helledig!! Har inte jobbat natten som var och skall intejobba natten som kommer och lika blir det i morron.. Så skönt..

Det skall ju bli sämre väder nu så jag tänkte att jag måste passa på att vara ute medans det ännu är fint väder.. Jag vaknade till solsken så jag slängde i mig lite frulle och sedan på cykeln.. Effektivt cyklande blev det i en timme, ca 2 mil.. Men varför skall det blåsa motvind i alla uppförsbackar?? Ja ja, bra träning blev det iaf.. Jag stannade till vid dessa vackra Highland Cattle kossorna med kalv.. De är så fina tycker jag..

Mamma Mu..

Och hennes "lille" kalv..


Hittade också dessa söta djur på min runda.. Ett gäng får och lamm.. De stod lite långt ifrån, jag hade ju gärna velat ha närbilder.. Men kanske de står närmre en annan dag eller jag kanske möter andra får och lamm en dag..

Nu sitter jag inne och fryser efter min runda.. Har ändå duschat varmt och druckit en mugg te men fryser ändå..
Om ett par timmar skall jag hämta Patrick från hans jobb och så skall vi köra till Karlshamn.. Han behöver någon ny skjorta så vi tänkte kolla på det nyöppnade H&M om de kan tänkas ha något som passar.. Vi tänkte också att vi skulle ta och käka ute för en gångs skull med.. Kanske på en av Thai restaurangerna..
.
Önskar er alla en jättefin dag och tack för alla fina kommentarer jag får..





måndag 19 april 2010

INTE kul och JÄTTEKUL!!!!

Vilken lampa vi har där ute.. Den lyser så vackert.. Man borde ju vara ute för skall man tro väderrapporten så är det ju sämre väder på väg in.. Men jag har ju faktiskt varit ute lite idag.. Började med att traska en omväg hem från jobbet, 47 minuters ganska rask promenad blev det.. Lade mig i soffan framför tv'n och sov i 1½ timme..

Släppte in Sassi och gjorde min sedvanliga fästingsökning på henne och jo då, jag hittade en äcklig sådan på henne.. Nu är det ju verkligen vår när de börjar komma.. Den första hittades i helgen, då hade Sassi tappat en i Johannas säng..

När jag sovit så fick jag ett sms av Amanda, hon ville låna kameran i eftermiddag.. Hon och två kompisar och den ena kompisens mamma skall till Karlshamn och fota lite.. Så jag gick och mötte Amanda med den, blev en promenad på 50 minuter.. När jag kom hem så hade posten kommit och i lådan låg detta fina paket till mig..


I paketen låg denna handcreme från Maison belle som jag vunnit hos Linda med bloggen Årstidens bästa.. Tack snälla Linda, blev superglad.. Jag har aldrig testat denna handcreme eller någon annan produkt från denna serie innan.. Har så klart smort in händerna och den verkar bra och den doftade ljuvligt..

Nu skall jag ta och renbädda våra sängar och tvätta lakan.. Måste ta och damma av lite här med, ser bedrövligt ut, men det brukar det göra efter att jag har jobbat helg.. Förstår inte att det inte finns nån annan som vill städa här ;-)

Lite småorolig är jag allt med för att vi inte skall komma iväg till Prag om lite drygt två veckor.. Jag har ju sett fram emot den resan så länge nu.. Men vulkanutbrottet kan vi ju inte göra något åt så det är ju bara att hoppas att den håller sig lugn och att vindarna blåser bort askmolnen långt åt fanders...

Njut av dagen.. Hörde förresten idag på tv ett bra ordval som en tjej som fick en stroke när hon var 31 sa.. Gårdagen kan vi inte göra något åt och morgondagen kommer ändå så lev idag.. Bra sagt, det skall jag försöka leva efter..





söndag 18 april 2010

SLAPPEDAG!!!

Slappedag med stora mått har det varit idag.. Jag tror inte jag gjort något vettigt idag.. Vaknade alldeles för tidigt så dagen har gått i trötthetens tecken.. Jag körde barnen till deras pappa idag och efter det har jag legat platt i soffan det mesta av tiden.. Ja inte när min bror och hans fru kom inom när de var på promenad..

Snart skall jag promenera till jobbet för sista natten av tre.. Sen är jag ledig i tre nätter då jag skall ta det lugnt och ladda för fyra nätters jobb.. Jobbar alltså två helger på raken nu som jag gör var åttonde vecka..

Igår var vi på Lidl och då fann jag dekorplats på rulle som var billigt.. Köpte en rulle med zebrarandigt som jag dekorerade lådan i tv-bänken som Emelie har på sitt rum.. Bra tyckte jag det blev i ett tonårsrum och det tyckte Emelie med..

Nu skall jag packa ihop lite atiraljer jag skall ha med till jobbet sen är det dags att promenera de 25 minutrarna det tar till da wörk..

Skall läsa lite bloggar senare, så då "ses" vi igen, vissa av er iaf ;-) Annars ses vi i morron igen.. Ha en bra natt och en härlig start på nya veckan..



lördag 17 april 2010

Eyjafjallajökull..

Mer utbrott har vulkanen Eyjafjallajökull på Island fått och massor av folk kommer inte iväg på sina resor via flyg, eller hem.. Min svåger och hans familj sitter fast i Thailand, de skulle flugit hem i förgår.. Kan ju låta som ett bra ställe att bli fast i men inte när man har två små barn och får leva för dagen.. De har ju inte åkt charter heller så de får själva ordna hotell de extra nätterna och var dag ta sig in till flygplatsen för att kolla läget.. Ett tag till verkar det ju ta med innan vindarna vänder.. Jag sitter och hoppas att det lugnat sig till om ca 2½ vecka då vi skall flyga till Prag..

Idag har Johannes kommit hem från Danmark där han har tillbringat en vecka med sin flickvän, Malin, och hennes familj.. Av Malins bilder att döma, som hon lagt ut på FB, så verkar de ha haft det bra och det är vad Johannes säger med.. Men skönt att ha honom hemma nu, men bara för ett drygt dygn för i morgon skall han till sin pappa som han inte träffat på snart två veckor..

Jobbar i natt, natt två av tre.. Lugnt och skönt ha jag på jobbet men skall se till att arbeta lite med.. Sitter här i 10,31 timmar innan jag får ta cykeln hem till sängen.. Idag sov jag hyfsat bra fram till 14.30 och hoppas det blir lika i morron.. Det är alltid lite värre att sova när alla barnen är hemma, vi har ju heller inget sovrum som vi kan stänga om.. Jag kan stänga en dörr till köket men in till vardagsrummet så går det inte, men vi har satt två vikväggar där när vi skall sova så man har det lite mer stängt, men för ljudets skull så är det ju värdelöst.. Jag har faktiskt hittat några öronproppar som är riktigt bra, finns på apoteket men kan bara användas typ 5 ggr sen är de förbrukade.. Men jag har dem bara de helger då barnen är hos oss och jag jobbar, var åttonde vecka..
.
Njut av natten och ha en riktigt bra söndag..



fredag 16 april 2010

Älskar vatten..

Utom när den kommer uppifrån och oftast bara att titta på.. Jag är ingen älskare av att bada i havet eller i sjön, men det händer.. Älskar däremot att bada i kar men ett sådant har vi inte :-( Vi bor ju så att vi har en kanal på ena sidan och en å på andra.. Idag klättrade jag ut på lite stenar i ån för att plåta det forsande vattnet..

Idag har jag varit lat av stora mått.. Låg ju länge eftersom jag skall jobba i natt, blev väckt av dottern som ringde, hon hade glömt ett par papper som hon var tvungen att ha innan kl 12 så på med lite klädlasar och sedan kastade jag mig i bilen för att lämna dem till henne.. Väl hemma så fixade jag lite frukost och sedan har jag mest suttit och läst och kommenterat bloggar.. Trevlig stund men tiden går ju så attans snabbt när man sitter vid datorn.. Tog mig som sagt ut i ån på eftermiddagen och tog några bilder.. och sen fick jag lite fart med att ta tag i räfsan för att räfsa lite löv som låg på vår naturtomtstrappa, en hel del löv var det.. Men man skulle haft lite tyngder på alla löven för många for ju tillbaka i blåsten.. Vi har ganska soligt här men det blåser en del..
Nån annan motion än stunden med räfsan har det inte blivit så en promenad får det nog bli innan här skall göras tacos.. Sen skall ju jag jobba, börjar kl 22 ikväll.. Har nu 31 timmars jobb framför mig i helgen men det skall säkert funka bra, alltid värst innan man kommit dit, väl där rullar timmarna på..

Om 54 dagar är det SWEDEN ROCK FESTIVAL!!!!!!!!!! Fy tusan vad kul det skall bli.. 4 dagar med hårdrock och underbara människor... Mia längtar!! Men först har jag ju en Prag resa att se fram emot och den skall bli kul och trevlig den med så klart..

Ha en bra fredag och ha det riktigt MYYYYYSIGT!!!





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade