onsdag 30 september 2009

Simning, föräldrarmöte och jobb..

Igår var jag lite lat.. Orkade inte blogga.. Men jag läste de bloggar jag följer och jag kommenterade.. Tycker det är kul att kommentera och då oxå visa att man varit där..

Fast lat på motion var jag ju inte.. Jag promenerade 50 minuter på förmiddagen, cyklade 20 minuter mitt på dagen och så promenerade jag ca 30 minuter på kvällen.. Annars gjorde jag inte så mycket igår mer än det vanliga med tvätt, matlagning och städning..

Idag har jag varit nere i vår simhall och gjort 40 längder vilket är 1000 meter.. Har lite träningsvärk efter styrketräningen i måndags så det var lite segt men det gick.. Tog ett avslut i bubbelbadets värme innan jag duschade och sedan körde och handlade på Willys.. Där hade de fina ljung så det köpte jag men jag missade en, har ju två krukor på trappen men köpte bara till den ena så det får nog bli en ljung till i morron.. Köpte oxå prydnadspumpa men det blev bara en till trappen, de andra var inte så fina och så vill jag ha någon annan sort med så det ser lite ynkligt ut, men det skall bli bättre, jag lovar :-) Bjuder här på lite bilder på den fina ljungen..



Nu skall jag alldeles strax promenera till Amandas skola för att vara med på föräldrarmöte, hon går i nian.. Hoppas det inte drar ut på tiden så jag hinner hem och slänga mig i soffan en stund innan jag skall ge mig iväg till jobbet.. Två nätters jobb nu sedan ledig tre..
Ha en bra kväll alla..
Kram
Mia

måndag 28 september 2009

Helgjobbet klart och gym..

Så var helgen gjord.. Det går fort bara man tagit steget och kommit till jobbet.. Nu är jag ledig två nätter och det skall bli skönt att sova i sängen igen..

Idag sov jag till 12.45, inte så många timmars sömn alltså men jag brukar ju inte sova så många timmar när jag är ledig natten efter.. Steg iaf upp och åt frukost och sedan ner på gymmet.. Där tog jag bilden med min mobilkamera.. Jag var helt ensam under uppvärmningen, vilket var rätt skönt, men sen kom det några till.. Jag värmde upp på crossen i 10 minuter.. Körde sen lite olika maskiner som är till för lite olika muskelgrupper.. Och sen avslutade jag med 20 minuter på crossen.. Jag var helt slut sen så jag gissar att jag har rejäl träningsvärk i morron, men det är det värt.. Känns så himla bra att ha kommit igång med träningen nu..


I eftermiddag fick jag köra till Kyrkhult med Johannes och hämta hans jacka han hade glömt hos sin pappa.. Han hade letat efter den i hela vårt hus i morse när han skulle till skolan, jag fick sen skyllen för att jag lagt den någonstans, men det var alltså han själv som glömt den.. Mamma var icke skyldig denna gång ;-)

Hemma igen så låg jag i soffan medans Patrick var och simmade, då kom lille Gusten och kröp upp på mina ben och somnade gott där..


Jag körde sen och hämtade Patrick vid simhallen.. När vi kom hem var det låst och ingen av oss hade nycklar.. Jag ringde Johannes, han hade stuckit ut för att skejta och givetvis inte tagit nycklar med sig, han trodde jag hade nycklar med mig.. *suck* Så gör han ofta, tar inte nycklar med sig så man får jaga honom om man sticker ut.. Så det var att ringa Emelie, Patricks dotter, och köra till henne för att hämta nyckel..
Det ordnade sig iaf och vi kom till slut in..

Awarden här uppe har jag fått av Malin med bloggen Ebbas änglar .. Tack så mycket!! Med den följer det att man skall berätta 10 saker om sig själv.. Och dessa saker har jag valt att bekänna..

* Jag har varit scoutledare för en miniorscoutgrupp
* Jag hatar fötter
* Jag gillar inte att köra över träbroar
* Jag älskar att fotografera
* Är slav under alla inredningsprogram
* Drömmer om att köpa en hund, modell större, gärna en Leonberger
* Älskar musikaler
* Gillar att promenera med en ljudbok i öronen
* Jobbar varje år på Sweden Rock Festival
* Jag älskar smågodis.. Tyvärr!!

Nu överlämnar jag denna awarden till dessa bloggar:

* Livet i stort och smått
* Livet på landet
* Att leva med Skalman
* A home far away

Nu tackar jag för mig idag.. Vi ses säkert i morron igen..

Kram
Mia

söndag 27 september 2009

Slapp, slapp, slapp..

Idag skall jag vara kortfattad.. Här händer inte mycket utan det är en skön kväll i slapphetens tecken.. Patrick är på hockey och Johannes är på sitt rum så det är bara jag och Gusten här nere i soffan.. Njuter gör vi av tystnaden..
Här nere är en bild från Kina restaurangbesöket igår.. Min sambo Patrick i randig kofta, som han för övrigt fick av mig i födelsedagspresent i fredags, han ser uttråkad ut.. Bredvid honom sitter hans föräldrar.. Med ryggen mot kameran sitter Patricks bror, hans två barn och hans sambo.. Vi åt gott..
Nu skall jag fortsätta njuta i soffan med Gusten innan han piggnar till och leker med allt han ser, helst samtidigt om det går.. Sen är det dags för sista natten denna helgen på jobbet..
Njut av kvällen och sen första dagen på veckan..
Kram
Mia

lördag 26 september 2009

Hårdrock och kalas..

Idag har det varit en ganska jobbig dag och det kommer bli en jobbig natt.. Ja på grund av för lite sömn då alltså.. Jag har sovit lite drygt två timmar idag, hade ställt klockan på 12.15 för att jag skulle åka till Kyrkhult och kolla på bandet min son är med i.. Iron Force heter de.. Detta var deras första spelning inför folk.. De var riktigt duktiga.. *stolt mamma* De har ju ett hårdrocksband och inte så våldsamt hård hårdrock så det är musik jag gillar.. Jag var ju där för att plåta dem så klart och givetvis för att lyssna.. Och så var jag roddare med, fick ju hjälpa dem att bära alla saker efter spelningen..

Min son, Johannes, som spelar bas..

När vi kom hem blev det en snabb latstund innan det var dags att pallra sig iväg igen och denna gång för att fira Patricks pappa som fyller år idag.. Han bjöd på Kina restaurang och sedan på tårta hemma hos dem.. Gott som tusan och jag krängde så klart för mycket som vanligt..

Sen var det hem igen en stund, låg och gosade med Gusten i soffan och sen bar det av till jobbet.. Trött som en get är jag så det får bli några vändor ut på altanen för att få lite friskluft i natt för att kunna hålla mig vaken.. Ser verkligen fram emot i morron bitti då jag får köra hem och SOVA.. Längtar efter sängen redan och då har jag knappt 9 timmar kvar att jobba.. *gäsp* Sen en natt till och sen har jag ledigt två nätter, skall bli skönt..

Avslutar med en låt som Iron Force spelar för er... Det är alltså min son Johannes Lundström på bas, på sång är det min kompis Annas bror Anders Bengtsson, på gitarr är det min brors pojk Tobias Johansson och på trummor är det Andreas Svensson..

Sov gott ni som får och ha en bra söndag med mycket upplevelser..

Kram

Mia

fredag 25 september 2009

Jag har lekt att jag är Leila och Leif idag...

Idag fyller min sambo, Patrick, år.. Så då har jag bakat New York blueberry cheescake från Leila Lindholms underbara bok A piece of cake.. Den ser smarrig ut, jag får veta det om en stund då vi skall äta den till Idol.. Receptet kommer längre ner i dagens blogg..

Nu ikväll har jag lagat god mat a'la Leif Mannerström.. Jag har gjort kycklingroulader och potatisgratäng.. Mumma var det.. De rouladerna har han gjort en del reklam för på tv.. Har ni inte gjort dem så tycker jag ni skall.. De är supergoda.. Receptet finns på paketen med tunnskivad kycklingfilé, eller kan man söka det på nätet..

Promenerat har jag gjort idag i det härliga vädret vi har haft.. Och givetvis så var kameran med.. Hösten börjar ju visa sig nu på träden och jag hittade denna lönn som skiftade i vackra färger.. När hösten visar sig på denna vackra sida som den gjort idag med sol och vackra färger då är det härligt.. En solros hittade jag med i en trädgård så där stannade jag till och plåtade.. Hoppas de inte såg mig för då tror de väl inte jag är klok, men det klart, det stämmer ju ;-)


Nu sitter jag mätt och belåten och väntar på Idol, fast lite sugen på Cheescake så det får det bli nu.. Men först skall ni få receptet..


Kexbotten:

300g digestiveket
150 g smör

Cheescakesmet:

600 g philadelphiaost
2½ dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1½ dl färska el frysta blåbär

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Krossa kexen i en mixer och blanda smulorna med smält smör
3. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
5. Vispa philadelphiaost och kesella krämig.
6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
8. Smält chokladen över vattenbad, blanda ner i smeten.
9. Häll smeten över kexbotten och strö över blåbären.
10. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min (jag fick ha den mycket längre i min ugn) När den blir gyllenbrun så täck över med aluminiumfolie, så den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå i eftervärmen i 30 minuter till.

Lycka Till!!

Nu är det Idol för mig och sedan är jobbet som kallar för mig..

Kram
Mia

torsdag 24 september 2009

Gym, härliga gym..

Nu äntligen har jag gjort min introduktion på gymmets alla maskiner.. Så nu är jag snart igång på riktigt.. På måndag hade jag tänkt att ta mitt första riktiga pass.. Idag har jag blivit visad de maskiner i det nybörjar program jag har fått av Gary på gymmet.. Jag fick ju såklart testa alla så lite träning har det blivit idag med.. Det skall bli så kul att komma igång med gymträning igen, det är flera år sedan sist.. Och jag behöver det verkligen.. Behöver bl.a stärka min rygg och mina axlar, och så träna magen så klart..
Nu sitter jag och sonen i mörkret med mysiga ljus tända.. Idag har det verkligen varit höst.. Det har regnat, blåst och så lite sol emellanåt på det..
Jag skall snart ge mig upp i Johannes rum för att titta på Idol, Johannes sitter och tittar på en Blue ray film här på stora tv'n, det funker inte så bra på hans tv..

Idag har vi varit ute i tid, GOD TID.. Såg annons om att Spamalot skall gå i Malmö nästa år.. Idag är det exakt ett år tills den har premiär.. Så vi har bokat 4 biljetter, min bror och hans fru skall oxå med.. Den 25/9-2010 skall vi se den, på min sambos födelsedag nästa år.. Kul skall det bli och roligt att se fram emot..

Ja ni som läste ordentligt förstår ju då att Patrick fyller år i morgon.. Vi skall bara fira det lite lätt, han och jag, i morgon.. Han skall så klart få presenter av mig vilket jag inte avslöjar idag om han nu skulle få för sig att läsa detta.. Sen på kvällen skall jag göra kycklingroulader med potatisgratäng till.. Han skall börja jobba tidigare i morron och därmed oxå sluta tidigare så vi hinner träffas lite innan det är dags för mig att bege mig till jobbet..

Nä nu skall jag fixa något lätt att äta och sen ta mig upp till Johannes rum.. Tar magvärmaren Gusten med mig upp om inte Johannes hinner sno åt sig honom först..

Ha en bra mysig höstkväll..

Kram

Mia

onsdag 23 september 2009

Simning..

En härlig dag har detta varit och är.. En lugn och skön dag med sömn fram till kl 12.. Vila i soffan och sen i eftermiddag hade jag ju tänkt att ta mitt introduktionspass på gymmet men det var inte idag som det var utan i morron.. Jag hade baddräkten med så jag simmade istället.. 40 längder simmade jag först sen satte jag mig i bubbelpoolen, efter det tog jag och simmade 16 längder till så nu sitter jag nöjd i soffan...

Dessa bilder hittade jag när jag googlade Holjebadet som vårt ganska nya badhus heter här i Olofström.. Så i den övre bassängen har jag simmat idag och i bubbelpoolen här nere har jag gottat mig i.. Skönt var det..

Nu har jag precis ätit och sitter och väntar på Idol.. Gusten ligger bredvid mig.. Hade tänkt gosa med honom sen, ha honom sovandes på magen när jag kollar tv, det gillar vi båda..

Inatt är jag ledig och likaså i morron natt sen jobbar jag i helgen.. Men först njuta av ledigheten innan jag tänker på helgen..

Njut av kvällen..

Kram

Mia

tisdag 22 september 2009

Livet är härligt..

Ja visst är livet härligt.. Det tycker i alla fall lilla Gusten, han njuter av sitt liv som ganska ny katt.. Han leker, sover och äter hela dagarna.. Just nu ligger han bredvid mig på en kudde och sover gott efter att han har fart runt med sin boll som han älskar..
Tänk om vi människor kunde njuta av livet lika mycket som katter kan, bara njuta av att finnas till alltid.. Fast vi är nog rätt bra på att njuta vi med men vi har en massa annat att tänka på med.. Jag njuter iaf av mitt liv som är bra med två fina barn och en sambo som jag älskar.. Bor i ett fint hus som vi har en del att göra i men jag trivs ändå.. Vi har jobb båda två och kan unna oss en del emellanåt.. Ja jag tycker livet är härligt just nu.. Och kolla på Gusten, det tycker han med..

Idag har det inte hänt mycket.. Jag har sovit fram till 15.05, kört Johannes till sin pappa i Kyrkhult, tagit en promenad, lagat mat och nu sitter jag i soffan och skall titta på Idol.. Sen är det snart dags att promenera till jobbet..
Har funderat över mitt fönster jag har över ett skåp/hylla, ett gamalt fönster jag fått från barnens farmor som jag tog bort färgen på när jag fick det nån gång på 90-talet.. Hade tänkt sätta speglar i det då men ändrade mig och satte brun papp och svart/vita bilder i istället och det gillar jag.. Men nu funderar jag på om jag skall måla det vitt och sedan slipa lite på det så det ser slitet ut.. Vad tycker ni??
Nu skall jag kika på Idol och dricka lite te..
Njut nu av livet, det är för kort att gå och vara sur eller att planera för mycket, lev i nuet... Här och nu!!
Kram
Mia

måndag 21 september 2009

Paket och nyklippt..

Idag fick jag en present i min brevlåda, och så glad jag blev..
Paketet var från Nettan med bloggen Livet på landet .. Varför vet jag inte riktigt och det gör ju att det är ännu roligare.. TACK snälla Nettan!!
Innehållet i paketet var denna fina kork som passade perfekt i en av mina flaskor jag köpt på IKEA..

Idag låg jag länge, skall ju jobba i natt.. Gusten har legat bredvid mig hela natten och sovit lika gott som jag.. Men han har en dum sak för sig och det är att han har kissat i min säng båda morgnarna nu.. Annars sköter han sina bestyr i lådan perfekt.. Han är väl för trött för att ta sig dit på morronen, måste få bukt med det, är ju inte så mysigt.. Annars är han en helgo katt som är så mysigt kelen och gärna sover i knät eller på ens mage.. Sassi gillar honom fortfarande inte och håller sig gärna ute, men det blir säkert bättre bara hon får vänja sig i sin egen takt..

Idag har jag varit hos frissan med, ÄNTLIGEN!!! Jag var långhårig nu och det var svårt att styla håret.. Nu blev jag jättekort i nacken, jag är rätt nöjd.. Nu behöver jag bara färga det med, utväxten är hemsk, så det får jag göra nu i veckan..

D. 16/10 skall jag och fem tjejer till på Ladies Night i Växjö, skall bli hur kul som helst.. Jag har redan köpt kläder till det och så här blev det:

Kan jag se ut så här när jag skall träffa Martin Stenmarck och de andra grabbarna??? ;-)
Nu skall jag kolla klart på Simon och Tomas och sen är det snart dax att cykla till jobbet för att hålla mig vaken hela natten..
Ha en bra natt alla fina människor som läser min enkla blogg..
Kramar
Maria

söndag 20 september 2009

En utmaning..


Jag fick en utmaning av Skalmans mamma med bloggen Att leva med Skalman STYRKEFULL menar jag att hennes blogg är..

Nu skickar jag denna utmaning vidare till dessa bloggvänner med bloggarna:

Livet på landet
Helan
Patricia mitt i livet
Själaro
Vita drömmar och choklad

Kram
Mia

Ps.. Glöm inte att läsa min blogg jag skrev innan idag ;-) Ds..

Vikingamarknad..

Vilken natt.. Jag har sovit urdåligt.. Och det på grund av två saker, katten och dottern med översovande kompis.. Katten kan jag väl egentligen inte skylla på för han låg bredvid min kudde och sov hela natten, men jag är ju inte van att ha ett djur där så det var svårt att sova med honom där men ack så mysigt.. Så det skall jag absolut vänja mig vid för där vill jag ha honom :-)

Men så var det då dottern och hennes kompis som sov över.. de var inte högljudda så det kan jag inte klaga på, men eftersom jag sov så dåligt ändå i natt så hörde ju jag så fort de var uppe och gick, Amanda har rummet ovanför vårt sovrum, och uppe var de till kl 4.. Så gissa om jag är trött idag.. Skall bli gott att ha ännu en natt som jag får sova hemma..

Igår och idag så har det varit Vikingamarknad i Näsum som ligger ca 1,5 mil härifrån, så idag tog vi oss dit.. Det var en mysig liten marknad där alla som "jobbade" på marknaden var tidsenligt klädda.. Det visades hur man smed, man bakade pinnbröd, bakade pannkakor över öppen eld och en hel del annat kull.. Man sålde en mängd hantverk.. Visar tre bilder här under men vill man se mer bilder som jag tagit idag så kan man klicka HÄR så kommer man till min sida där jag lägger in bilder..

Nu är sambon och hans döttrar på hockey för att kolla om vårat lag Steelers vinner mot Gislaved, sen skall sambon köra sina flickor till deras mamma.. Mina barn är med deras pappa hemma hos deras farmor, Johannes kommer tillbaka och skall stanna några dagar till men Amanda följer med sin pappa hem idag..
Jag skall när Johannes kommer hem, han har inga nycklar med sig, ta tag i mina stavar och promenera en runda med en bok i öronen, måste röra på mig nu.. Ta tag i mitt motionerande så jag mår så där bra som jag gör när jag motionerar regelbundet.. Det är då jag är piggare och det är då jag får lite mer energi att göra lite här hemma.. Så motion, here I come!!
Njut vidare av den vackra söndagen med den sköna solen som värmer oss idag..
Kram
Mia

lördag 19 september 2009

Bio och ny familjemedlem..

Fredagen har försvunnit och lördagen har snart fart sin kos också.. Dagarna går så fort så man hinner knappt med..

Skall börja med att berätta om bion igår.. Jag och min kompis Anna var alltså på bio igår kväll i Bromölla.. Vi såg Flickan som lekte med elden.. Se den!! Den är jättebra.. Men.. skall villigt erkänna att den var inte lika bra som Män som hatar kvinnor, i mitt tycke, men helt klart sevärd.. Nästan hela biosalongen var fullsatt, det var ju premiär på den igår.. Anna som inte läst boken hoppade till ibland när det kom något oväntat och lite hemskt, för det är en lite läskig film, precis som boken var.. Men det gillas av mig, jag gillar ju kriminalromaner och filmer.. Beck tex är en favorit, likaså Wallander osv.. Nu ser jag fram emot Luftslottet som sprängdes som kommer i november.. Och sedan skall den ju bli tv-serie också med mer material än vad bioversionen visar..

(bild lånad från googles bildarkiv)

Väl hemma så var det tv och data.. Mest data, började titta på Dirty Dancing men satt mest och funderade på hur jag kunde tycka den var så bra när det begav sig.. Visst, det är bra musik och de dansar fantastiskt men annars är det en rätt kass film tycker jag, så datan blev mitt sällskap under tiden filmen gick.. Såg ju bästa scenen som är den sista dansen de gör, så klart..

Strax efter ett på natten så körde jag ner och hämtade sambons dotter som varit på disco på Balders Hage.. Bussen stannade nere i byn och vi ville ju inte hon skulle gå hem själv mitt i natten.. Efter det var det bums i säng..

Vaknade 9.20 i morse och hade sovit i ett svep, inte illa för att vara jag och inte illa för att vara katten att hålla tyst hela den tiden, hon brukar ju vilja antingen in eller ut mitt i natten..

På förmiddagen idag så körde jag och Amanda till barnens pappa för att hämta vår nya lilla familjemedlem, Gusten.. Alla blev glada att äntligen få hem honom utom Sassi.. Hon var inte alls glad utan fräste rätt bra åt den lilla sötnosen.. Gusten försökte göra sig så stor som möjligt men vad hjälpte det.. Sassi är ändå moster åt Gusten så man kan ju tycka att hon skulle vara snäll mot honom, jag försökte förklara.. ;-) Men det skall säkert funka bara de blir vana vid varandra..


Gusten har gått runt och utforskat en del här och lekt med den nya leksak han fick i inflyttningspresent, ja när inte Sassi varit inne för då hade han stenkoll på henne.. Ett tag hittade jag inte honom då letade jag överallt men till slut så hittade jag honom sovandes under skänken i hallen.. Just nu ligger han i Johannes säng och sover gott.. Får hoppas han sover gott i natt med, får leka med honom rejält lite senare så han blir trött..

Han är superduktig med toalettbesöken med, han går i lådan var gång.. Jag släppte ju ut honom vid lådan när han kom hem till oss så det var det första han såg.. Så har jag gjort med alla katter jag har haft och det har alltid funkat.. Kattlådan först och maten sen..

Annars idag så har det blivit lite trädgårdsarbete i det härliga soliga vädret.. Tänk 20 grader varmt och över halva september har gått.. Sååå härligt.. Fast det är ju rätt kallt om nätterna, men då behöver jag ju inte vara ute om jag inte vill ;-) Gillar hösten när den beter sig på detta viset så det får den gärna fortsätta med.. Det enda negativa är ju att vi behöver elda mer nu när det börjar bli kallare om nätterna..

Nu säger jag tack och hej för idag, vi ses i morgon..

Kram på er alla goa läsare..

Mia

torsdag 17 september 2009

Fotografering..

Idag har det inte hänt mycket här.. Jag har ju sovit halva dagen och sedan är det ju det vanliga med handling och matlagning..

Det som varit lite ovanligt är att Amanda, min 15 åriga dotter, ville bli fotograferad och självklart ställde jag direkt upp på det så hon inte hann ändra sig.. Vi tog massor av bilder i två omgångar och här kommer fyra av dem.. Berätta inte för henne att de ligger här bara, då dödar hon nog mig.. Ha ha..


Nu snart är det Idol och det skall jag kolla på sen är det dags att promenera till jobbet för att arbeta sista natten denna veckan sen är det HELG!!! Och det skall bli så gott med tre nätter ledigt..
I morgon skall jag fira helgen med att gå på bio med min kompis Anna, vi skall titta på Flickan som lekte med elden.. Hoppas den är minst lika bra som Män som hatar kvinnor.. Trevligt skall det bli att gå på bio och med Anna med som jag träffar allt för sällan..
Nu får det bli tv.. Ha det gott alla...
Kram
Mia


onsdag 16 september 2009

Simning och jobb..

Så var det onsdag, snart fredag och jag har en ledig helg, det skall bli skönt, har ju jobbat två helger på raken nu.. Fast först skall jag jobba två nätter nu innan jag får ha tre goa nätter ledigt..
Dagen idag började med uppstigning kl 7 för att se till att mina barn kom upp ur den varma sängen.. De dagar då jag inte jobbat natt så väcker jag dem, och det bara för att jag vill, tycker det är rätt gott att få göra det ibland..
När de kommit iväg till skolan så gick jag och lade mig igen och somnade om, sov i ca 2½ timme.. När jag vaknade så åt jag liten lätt frukost och sen packade jag en väska och körde ner till simhallen.. Simmade 40 längder vilket är 1000 meter.. Simma är inget jag älskar men det är bra träning.. Nästa vecka skall jag ju börja på gymmet och det skall däremot bli kul..

Dagens bilder fick bli på mina orkideér jag har i köket, kom inte på något annat att plåta.. Jag har fyra stycken i ena köksfönstret varav tre av dem blommar, alla är vita och alla har jag fått av vänner.. Jag gillar orkideér och hade gärna haft fler och gärna i andra färger med..

I förgår miste jorden en stor skådespelare, Patrick Swayze.. Han har ju gjort många filmer och har varit med i en del serier, men jag och väldigt många med mig har nog det mesta minnet från Dirty Dancing, iaf de av det kvinnliga könet.. Jag älskade Dirty Dancing.. Jag har väl aldrig tyckt att Patrick varit så snygg som många andra tyckte men han hade DET i de filmer jag sett med honom och definitivt i Dirty Dancing.. En sån kille ville man ju ha, en som var vältränad, tuff och kunde dansa som en Gud.. *suck* Men nu finns han ju inte i detta jordeliv mer och han dog alldeles för tidigt, 57 år är ju för tidigt.. Cancer är ingen kul sjukdom och den skördar för många liv..
Här skall jag bjuda på en scen ur Dirty Dancing för att vi skall minnas Patrick Swayze..
R.I.P


Nu är det snart Idol och det skall jag titta på hade jag tänkt och sen är det snart dags att ta sig till jobbet efter det..

Ha en bra kväll, natt och torsdag..

Kram

Mia

tisdag 15 september 2009

Möte x 2..

Två möten har jag klarat av idag.. Först ett på jobbet som varade i fyra timmar och nu ett på sonens skola och däremellan så har jag kört sonen till frissan i Kyrkhult..

Till mötet på jobbet så fixade ju jag frukost med de frallor jag bakade igår, vilket jag tror att de flesta gillade, gott att ha något annat än söta kakor..
Veronika som kommenterade mitt förra inlägg ville ha recept och det lägger jag givetvis ut.. Det är ett vanligt recept som jag snitsar till lite.. Här kommer det:

FRALLOR ca 20 st
50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
ca 1½ liter vetemjöl (jag brukar blanda grovt och ljust mjöl och så brukar jag blanda i lite solrosfrön)

ägg
sesamfrö

Sen bakas de som vanligt med smält margarin och mjölk som degspad osv.. Tror ni vet hur man gör..
Jäs 30 degen 30 minuter och sedan 30 minuter till när man rullat dem till bullar..
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö, 250 grader i 8-10 minuter..

Gott blir det :-)

Bilderna idag är på vår katt Sassi som ligger och vaktar tv'n.. Hon har fått en favvoplats där under dagtid, att ligga och sova framför tv'n på bänken.. Hon är himla söt men tyvärr ingen kelen katt, hon kommer ibland själv och vill bli klappad men hon gillar inte att ligga i knät tex och det vill ju jag att en katt skall vara.. Men jag tycker om henne ändå.. I helgen skall jag hämta hem en kattunge som skall heta Gusten, tror jag, hinner kanske ändra mig om det.. Han är iaf röd och supersöt och jag hoppas det funkar med Sassi.. Sassi är ju uppväxt med en annan katt jag hade innan jag flyttade till hus.. Då hade jag en vit Main coone katt som hette Gizmo som var vansinnigt fin och som jag saknar.. Gizmo var döv så därför valde jag att sälja honom, för hans egen skull.. Jag kände att bor jag i hus så vill jag kunna ha dörrar öppna och det funkar inte med en döv katt, risken att bli överkörd för att han inte hörde bilar var överhängande, och andra djur som smyger sig på med för den delen.. Så det var med ett tungt hjärta jag sålde honom till en kvinna i Vänersborg.. Men jag tror och hoppas att han har det bra.. Nu hoppas jag ju då att Sassi accepterar nya kisen bra eftersom hon ändå är uppväxt med en katt.. Och så hoppas jag att Gusten blir en kelen katt..

(Fina Gizmo)

Nu blir det att läsa era bloggar jag missat nu i kväll..

Kram
Mia

måndag 14 september 2009

Ärenden och bakning..

Äntligen har jag jobbat de fyra nätter jag hade i ett svep, 41 timmar och 20 minuter på fyra nätter har jag jobbat nu.. Idag har jag bara sovit typ 3 timmar, brukar inte sova mer då jag skall vara sovandes i MIN säng i natt :-)
Idag har det varit mycket här.. När jag vaknade så var det frukost som åkte ner och sedan var det att ut i byn för lite ärenden.. Först Hemmabutiken för att be dem skicka en reperatör eftersom vår frys uppfört sig märkligt, det skulle ta en till fem dagar innan de skulle komma.. For sedan ner till simhallen för att fixa ett sim/gymkort.. Så på onsdag nästa vecka skall jag börja på gymmet, han som skall visa redskapen och som skall göra ett träningsschema till är på semester och är tillbaka nästa vecka.. Så då skall jag äntligen börja träna ordentligt..
Medans jag var i simhallen så ringde reperatören som ville komma direkt så det var bara att köra hem, jag skulle handlat med.. Men nu är frysen lagad iaf och det känns ju bra..
När Patrick kom hem från jobbet så körde vi till banken i Kyrkhult där vi hade ett möte bokat, 2,5 timmar tog det där.. *pust* Gissa om jag var trött sen efter den lilla sömn jag fått..
Körde hem Patrick som fick börja fixa maten och jag körde och handlade..
Nu ikväll har jag bakat frallor som vi skall ha i morron på jobbet, vi har ett långmöte och min tur att ta med fika, frallor fick det bli denna gången..
Hämtat Amanda i Kyrkhult har jag med gjort ikväll och nu är jag skittrött rent ut sagt så nu skall jag alldeles strax krypa till kojs och SOVA!!!

God Natt på er alla, vi ses säkert i morron även om det är en hektisk dag även då..

Kram

Mia

söndag 13 september 2009

En lugnare dag får man leta efter..

Ja en lugnare dag än denna får man leta efter.. Jag tror inte jag gjort något vettigt idag..
Vaknade 13.30 och sedan dess har jag i stort sett suttit eller legat i soffan.. Vi hämtade mat på Toddez salladsbar för vi orkade inte laga mat.. Jag och Patrick tog sallad och Johannes tog en pizza..
Johannes for iväg med sin farmor och hennes man till hans pappa, Johannes och Amandas lillasyster (halvsyster) fyller 1 år idag så de hade kalas.. Med sig hade han min kamera som Amanda ville låna för att föreviga det första kalaset för lillasyster, så jag har inte haft någon kamera hemma och därmed inte kunnat ta någon "dagens" bild.. Men jag lägger ut en bild från april månad.. En bild på Johannes elbas som jag en vacker dag drog med mig ut i ån som rinner utanför vårt hus.. Lade den på stenarna där i och tog en hög med bilder, bl.a denna då som jag nu lekt lite med i ett program så den fick lite "rockigare" färgtoning ..
Jobbar nu min sista natt av fyra och gissa om jag kommer att vara glad när klockan blir 8.19 i morgon bitti.. Då skall jag promenera mina 25 minuter hemåt och dyka ner i sängen och sova några timmar.. Men jag får inte vara ledig så länge.. Jag är ledig natten mellan måndag och tisdag men på tisdag morgon får jag pallra mig till jobbet för då skall vi ha ett extra möte på 4 timmar.. Sen är jag ledig tisdag till onsdag och sedan går jag på onsdag kväll igen..
Men till helgen är jag ledig i alla fall och det ser fröken Johansson fram emot mycket..

Nu önskar jag er alla en bra start på veckan..

Kram

Mia

lördag 12 september 2009

Kalas och vila...

Lördag och två nätter av fyra är gjorda.. Som vanligt hade jag svårt att sova efter andra natten, fattar inte att det skall vara så svårt.. Somnade inte förrän runt 9.20 och vaknade igen 12.50, det var helt omöjligt att somna om.. Blir så irriterad för jag behöver verkligen sömnen när man skall jobba igen ikväll.. Försökte vila för en stund sedan men det gick ju inte det heller, skall jag inte jobba är det inga problem att somna till en stund i soffan men när jag skall jobba och skulle behöva sova då går det inte..
I eftermiddag var vi hos min pappa som fyller 76 år på tisdag.. Han bjöd på en väldigt smarrig smörgåstårta som jag åt för mycket av, vi fick en bit med hem oxå.. Och så bjöd han på prinsesstårta som var lika god den.. Att det skall vara så gott med allt onyttigt..

Johannes och Amanda hämtade vi innan kalaset hos deras pappa så de med fick vara med och smaska.. Amanda körde jag tillbaka till hennes pappa medans Johannes följde med oss hem, han bor ju mest här..

Nu skall det snart bli tv-tittande, här är ditt liv blir det ikväll, och sedan vid 21.40 så skall jag cykla mot jobbet igen.. Vi ses då Sandra ;-)

Njut av er lördags kväll..

Kram

Mia

fredag 11 september 2009

Inlägg nummer 100!!!

Redan nummer 100.. Vad snabbt detta gick då.. Tänk att jag har haft så mycket att skriva om.. Eller, jag kanske egentligen inte haft så mycket som har hänt men har skrivit ändå, och det för att jag tycker det är kul..
Sedan jag lade till min besöksräknare så ser jag att besöken ökar.. I början låg det på runt 10 besökare per dag och nu ligger det på runt 40.. Ja det kan ju tyckas att det inte är så många men jag är så glad att det finns nån som vill läsa om min vardag..
Och så alla gulliga kommentarer man får, jag blir så glad var gång jag ser att jag fått en ny kommentar, att någon tar sig tid att skriva några ord.. Tänk vad lite som kan göra oss glada..
Jag försöker skriva kommentarer hos alla jag är inne hos, kanske inte var dag men de mesta dagarna iaf..

Natten som gick jobbade jag, första natten av fyra nu i helgen.. Sov relativt bra idag fram till kl 14.30, var bara uppe en gång men somnade om snabbt igen..
När jag ätit frukost och låtit det landa i magen så tog jag tag i mina stavar och gick en superrask promenad med dem och med min bok i öronen, jag var helt genomsvett när jag kom hem..
Stötte på flugsvampen här uppe så mobilkameran fick åka fram och tjänstgöra.. Även när jag gick förbi de söta spökena som någon har satt på en sten i skogen så fick mobilkameran jobba lite.. Tycker de är så söta..

När jag kom hem så tog jag tag i mina blommor jag köpte i förgår.. De blommor jag har haft i sommar i min balkonglåda som jag har under det ena köksfönstret har gjort sitt så de är nu kastade.. Nu får jag hoppas dessa blommor håller lite...

Nu skall jag snart börja med att laga mat här, potatisgratäng, kyckling och en god sallad.. Patrick jobbar eftermiddag och kommer hem lite innan 20, så då skall maten vara klar så äter vi till Idol idag..

På tal om Idol, såg ni det igår?? Två av dem som var med igår gick rakt in i hjärtat, Mariette och Calle.. Vilka röster!! Nu har jag fyra favoriter som jag hoppas är med fram till slutet..

Här skall ni få höra Calle med Walking in Memphis.. Njut!!





Ha nu en bra fredagskväll och en bra helg..

Kram
Mia

Ps.. Det blev gardiner utan omtag.. Tack för alla råd.. :-) Ds..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade