måndag 31 augusti 2009

Huvudvärk och lek med kamera..

Huvudvärk har jag så in i bomben idag men tror det börjar lätta nu, hoppas den går över tills jag skall iväg till jobbet..
Igår så köpte jag ett par andra stavar, ville ha ett par med gummi i spetsen istället för plast som mina andra har, de låter så himla mycket när man går med dem.. Så ett par nya röda fick det bli och jag tog en runda igår med dem och de var bra :-)
Hade tänkt att gå idag med men jag stannar hemma och vilar inför jobbet ikväll..
Satt innan och lekte med min kamera.. Tog en bild på mitt soffbord och sedan ändrade jag bilden i min kamera.. Kul!! Man kan göra lite photoshoping direkt i kameran.. Så bl.a detta kan man göra, startar med orginalbilden..



Kul att leka lite..
Idag har vi varit på banken i Kyrkhult och pratat med en kille om våra lån så nu skall vi flytta över våra lån till den banken, jag är redan kund där så det var lånen och Patricks konton som flyttas dit.. Vi fick en del bra erbjudande så då tänkte vi att det är lika bra att flytta över allt.. Varenda liten krona man kan tjäna tar man ju till vara på..
Patrick är just nu på föräldrarmöte och när han kommer hem skall jag köra och hämta min dotter i Kyrkhult, fick ett sms nyss om att hon ville hit nu.. Mina barn väljer ju lite som de själva vill hur de skall vara hos oss eller hos sin pappa.. Johannes kom hit i torsdags och Amanda kommer ikväll då.. Patricks barn kom igår.. Hoppas Patrick inte blir så sen från skolan så jag hinner ta cykeln till jobbet med..
Nu skall jag kolla lite på tv så nu önskar jag er en bra fortsatt kväll och en härlig tisdag..
Kram
Mia

lördag 29 augusti 2009

IKEA och vin...

Innan jag börjar med dagens händelser så får jag ju berätta att jag ljög i förra inlägget.. Förlåt!! Jag hamnade aldrig i soffan med min tidning utan jag gick hem till Pia, en kompis, och drack ett glas vin.. :-D
Igår hade jag vägdag och jag får nog säga att jag är rätt nöjd.. Jag hade gått upp 7 hg sedan förra fredagen men eftersom jag gick upp drygt 3 kg över förra helgen så har jag alltså gått ner 2,3 kg från måndag till fredag.. Nu skall jag ju försöka bättra på det till nästa fredag.. Just nu ser det inte så bra ut för jag sitter här med ett glas vin och godis.. Men på lördagar så unnar jag mig alltid lite snask och det skall jag fortsätta med, så det så ;-)
På förmiddagen idag så tog vi bilen och körde de fem milen till Älmhult.. Stannade bara till i Vilshult för att lämna en ugnsform till min kompis Anna som vi lånat till vår kräftskiva.. Vad vi gjorde i Älmhult?? Var på IKEA förstås ;-) En så himla kul affär tycker jag, sambon är inte lika begeistrad i det som jag, men han var rätt lugn idag ;-)
Vi åt där oxå, jag tog en god laxsallad..
Vi handlade inte jättemycket men en del blev det.. Bl.a köpte jag flaskan på bilden här över.. Det är egentligen en vas men jag tyckte den skulle passa utmärkt som vinflaska.. Vi har ju ofta bag in box här hemma och när man har vänner hemma så är det ju lite roligare att hälla upp det på en fin flaska och ställa fram och denna tyckte jag var fin, vi köpte två stycken.. Rosa blev det för jag tyckte de var vackrast.. Var ju tvungen att testa när vi åt middag ;-)

Vi köpte en grön ryamatta med.. Har en likadan svart men kände att jag vill ha lite färg istället.. Hade tänkt en röd men gillade inte den röda färgen på dem.. Nya kuddar till soffan som matchade mattan.. Jag höll i två gröna skärmar men tänkte ta dem när jag gick tillbaka men glömde det då såklart.. Typiskt mig.. Men en anledning till att åka tillbaka en dag ;-)

Vi kollade på en tv-bänk med men bestämde att vi tar det en annan gång vi är uppe, vi behöver en iaf för den vi har är superful och alldeles för bred nu när vi köpt platt-tv.. En lampa till hallen inhandlades med, ramar till två av barnen, kuddar till två av dem och så en "datorbräda" till min dotter.. När hon har sin laptop i sängen och gärna på täclet så har det hänt flera gånger att datorn har överhettats och stängts av, så nu köpte vi en typ av kudde med en bricka på ovansidan som man har laptoppen på.. Jag använder den just nu i mitt knä.. Kanonbra!! En vägghylla till sonen blev det med och så några blockljus, det var nog det mesta, ngt lite annat smått blev det med...

Så här blev det i vardagsrummet.. Som sagt så hade jag velat ha gröna skärmar till lamporna med, men rätt nöjd är jag att det kommit lite färg i vardagsrummet så det inte bara är svart och vitt.. Ja och så en brun nyans på väggarna, skulle vilja ha en annan färg samtidigt som jag ändå trivs med färgen.. Svårt att göra om med så listen i taket är en gammal list som någon har dekormålat med samma färg som tapeten i botten.. Får tänka på det ett tag..

Innan vi körde hem så körde vi inom Hökön där Patricks morbror bor.. Nu var det bara hans fru hemma men det gjorde ju inget, vi var inom och fikade.. Det var kul att se henne, det var ett tag sedan.. Sist vi träffades hade hon precis varit och opererat sin matsäck (minns inte vad op heter men en sån när man är överviktig) och nu kände vi knappt igen henne.. Hon hade blivit så smal och fin och hon trivdes verkligen..

Nu skall jag driska klart mitt vin, äta några få godisbitar till och umgås med älskade sambon.. Så ha nu en bra lördagskväll...

Kram

Mia

torsdag 27 augusti 2009

Har helg :-)

Nu har jag helg, fr.o.m kl 8.19 i morse.. Nu är jag ledig fyra nätter.. Och det är jag fruktat glad för.. Glad för att slippa jobbet några dagar.. Varför undrar ju ni så klart för jag har ju bara jobbat tre nätter efter semestern.. Jo det skall jag berätta.. Det är inte för att jag inte trivs med mitt jobb, för det gör jag.. Och jag har inget emot mina jobbarkompisar heller.. Men det finns en annan sak som jag har avskytt med mitt jobb dessa nätter och det är alla godsaker som finns där för tillfälligt.. När jag kom i måndags fanns det en skål med lite godis i och en kartong toffifee i kylen.. Igår när jag kom så var skålen påfylld och det stod en halv tårta i kylen.. *dubbel suck*
Ni tänker säkert "men du behöver inte äta det" nä det behöver jag inte men det har inte min hjärna fattat och jag har inte lyckats få den att fatta heller.. Nu har jag inte ätit mycket av det men jag har ätit mer än jag borde, för jag borde inte ha ätit något..
Jag kan inte motstå och det är banne mig sjukligt..
Så ni, mina arbetskamrater, som läser detta.. GÖM sånt på ett säkert ställe näst jag skall jobba och berätta inte ens att det finns något.. Please!!!
Idag har det inte hänt så mycket.. Promenerade hem från jobbet i morse, sov bara några timmar eftersom jag skall kunna sova i natt..
I eftermiddag så körde jag till Kyrkhult för att hämta Johannes cykel men han hade inte hunnit med den ännu, men lovade att den skulle vara klar i morron så nytt försök då..
När jag körde från Kyrkhult så körde jag Södra Slagesnäsvägen till Vilshult, och på denna lantliga väg finns grinden som jag har förevigat.. Det är en "ny" grind men jag gillar den och har alltid gjort.. När barnen var små så tog jag dem till den mitt i vintern när det var mycket snö och tog det årets julkort där.. Så idag tänkte jag att jag skulle plåta den igen... Taggtråden här under är också däeifrån, den fanns på staketet som var vid sidorna..
För en stund sedan så tog jag cykeln och cyklade ner till Maxi för att köpa Kors & Tvärs, gillar korsord men är inte så bra på det så det får bli den tidningen där det är ganska lätta korsord.. Köpte också Tove Hem och trädgård, en mysig tidning med mycket inspiration i.. Den skall jag nu ta och kika i medans jag ligger slängd i soffan..
Njut av kvällen och morrondagen..

Kram

Mia

tisdag 25 augusti 2009

*suck, suck, suck*

Ja annat än att sucka kan jag inte nu.. Och vad jag suckar åt?? Min vikt..
Jag har ju otroligt lätt för att gå upp i vikt och det fick jag ännu ett bevis på nu efter helgen.. I fredags ställde jag mig på vågen och hade då gått upp 1 hg sedan förra fredagen, inget jag klagade på för lite kladd hade det varit i veckan.. Men nu igår, exakt tre dygn efter förra vägningen, då hade jag gått upp 3 KG!!!! Hur kan man gå upp tre kg på tre dygn?? Visst har jag varit på kräftskiva i helgen men ändå..
Så nu MÅSTE jag ta tag i detta ordentligt, så här får det inte fortsätta.. Jag mår inte bra av att ha den stora volangen runt magen och det är därför jag vill minska i vikt och i centimetrar.. För min skull, inte för någon annans.. För att jag skall må bättre..
Igår och idag har det än så länge gått bra med matintaget så jag hoppas att det fortsätter på det viset nu..
I mitten av september skall jag ta mig ner till gymmet som finns i vår nya fina simhall här i Olofström.. Jag tar det då för jag skall köpa ett halvårskort och då varar det till mitten av mars.. Jag brukar inte vilja gå in och träna inomhus april till augusti så jag tyckte att det halvåret (sep-mars) är perfekt för mig..
Nu promenerar jag minst en halvtimme om dagen, oftast mer och det skall jag fortsätta med fast att jag skall gå på gym..
I natt jobbade jag ju första natten efter semestern... Det gick faktiskt jättebra.. Trodde jag skulle vara lite trött men jag lyckades hålla mig vaken utan problem och jag kunde sova hyfsat idag med så i natt lär det inte heller bli några problem att hålla sig vaken..
Jag jobbar två nätter nu sen skall jag vara ledig i fyra.. Sen blir det två tuffare veckor, jobbar bl.a två helger på raken sen..
Nu skall jag ta och göra en smoothie, te och bre ett par knäckemackor, sätta mig framför tv'n en stund innan det är dags att bege mig till jobbet igen..
Ha en bra kväll, natt och onsdag..
Kramar
Mia

måndag 24 augusti 2009

Då var det dags!!

Ja nu är det dags.. Närmare bestämt kl 22.00.. Då börjar jag jobba efter 4 veckors skön semester.. Det känns helt okej att börja nu men skall ju villigt erkänna att jag gärna hade varit ledig några veckor till..
Jag har haft en skön semester och jag känner att jag är utvilad nu när jag kommer tillbaka till mitt arbete..
Igår kväll var jag supertrött, höll på att somna i soffan så jag tog mig upp ur den och hasade mig till sängen.. Lade mig 21.30 och det var inte många minuter efter det som jag somnade.. Hörde inte ens när Patrick kröp ner, brukar vakna av det.. Kl. 4 vaknade jag av att katten ville in så jag gick upp och öppnade till henne sen kröp jag ner igen och somnade bums.. Sov fram till ca 10.. SKÖNT!! Det behövde jag som skall vara vaken hela natten nu..
Annars idag så har jag inte gjort så mycket.. Jag har varit på en 1 timmes promenad annars bara fixat mat och sedan hängt i soffan.. GOTT!!
Det skall jag fortsätta med fram till 21.40 då jag skall ta cykeln och rulla ner till jobbet..
Bilderna jag bjuder på idag är kattungen som skall flytta hem till oss om några veckor.. Nu är han 7 veckor.. Just nu bor han hos barnens pappa..
De andra två bilderna är på en av valparna som också bor hos barnens pappa.. De är av rasen Dvärg Schnauzer.. Jag minns inte riktigt när de föddes men de är väl ca 4-5 veckor tror jag.. Söta är de men ingen ras jag skulle vilja ha, de är för små i min smak, jag vill ha en hund i modell mycket större, helst en Leonberger men det tror jag inte jag kan få Patrick till att godkänna, men jag skall göra ett gott försök när det blir dags för hund.. För hund skall det bli en dag..

Nu skall jag njuta sista timmarna här innan jobbet kallar..

Ha det bra alla ni som läser min simpla blogg..

Kram

Mia

söndag 23 augusti 2009

Kräftskiva och Nanne..

Vilken rolig kväll vi hade igår.. Vi var ju på kräftskiva hos en gammal kompis till Patrick.. Jag har träffat dem en gång innan men jag kände några andra på festen så alla var inte okända för mig..
Vi åt god pastasallad och bröd, räkor och så kräftor.. Drack gott och vi hade himla roligt vid det bord som vi hamnade..
Sven som var värd hade gjort en musikfrågetävling som var rolig men tyvärr kom vi sist, vi var kass men kul hade vi..
Framåt natten plockade två av gästerna fram sina instrument, gitarr och kontrabas, sen sjöng vi för full hals.. En kille som var med på festen var fantastiskt bra på låtar och deras texter..
Min bror kom kl 2, då var det tänkt att vi skulle hem men han kom in och tog tag i en blockflöjt och började spela han med.. Min bror är ju saxofonist men blockflöjt var inga problem det heller..
Kl 3 åkte vi hemåt, kl 4 var vi i säng och vaknade vid 8 *gäsp*
På eftermiddagen idag körde jag sonens flickvän till bussen i Karlshamn och sen drog jag direkt till Holje Park här i Olofström där facket Metall anordnar familjedag vart år, alla är välkomna dit.. De har alltid en artist som kommer och i år var det Nanne Grönwall..

Denna lilla människa har så mycket energi på scenen så det räcker åt hela kommunen.. Jag tycker att hon är riktigt bra och man blir glad av att bara se henne.. Många bilder blev det idag och vill man se alla bilder på Nanne och bilderna från festen igår så kan man gå in på min PixBox sida HÄR...


Nu är vi slöa här hemma och ligger i stort sett utslagna i soffan, fast en promenad på 30 minuter orkade vi också med, men nu soffan..

Njut nu av söndagskvällen, det skall jag göra, min sista semesterdag.. I morron kväll börjar jobba igen efter 4 veckors ledighet.. Känns helt okej även om jag gärna hade varit ledig lite till..

Kram på er
Mia

lördag 22 augusti 2009

Loppis och kräftskiva..

Igår blev det inget bloggat för min del och det för att jag inte hann och när jag hade hunnit var jag för trött..
Patricks yngsta dotter och en kompis till henne hade fest här kl 18-22.. Tänk er själva 12 stycken 11 åringar.. Jisses vilken ljudvolym de kan uppbringa..
Innan festen så städa jag hela huset.. Kan tänkas korkat med tanke på att det skulle vara ett gäng barn här men det gjordes iaf..
På kvällen så grillade vi och min svärmor kom oxå.. Vi var förvisade till köket så där höll vi till och åt och satt och pratade, trevligt hade vi...
Igår kom ocksa sonens tjej från Oxelösund.. Johannes pappa var och hämtade henne i Karlshamn där bussen kom och i morgon skall jag köra tillbaka henne dit så skall hon ta bussen tillbaka.. 7 timmar i buss!!!! Stackars tjej.. Men vad gör man inte för kärleken ;-)
Idag började jag dagen med att gå en 45 minuters stavrunda.. Såååå skönt!!!
Efter frukosten så snörade jag på mig walkingskorna igen så gick jag och Patrick en runda.. På ungdomsgården här var det loppis idag så vi smet in där en sväng.. Jag hittade en flaska till och så en sockerkaksform, annars var det inte så mycket av värde i mina ögon..
När jag kom hem sen så bakade jag en sockerkaka med hallon och blåbär i men tror att jag var för snål med att smöra formen så den fastnade och blev inte så snygg, får ta och göra om det en dag..

Denna inkräktare satt på mina foppatofflor igår kväll när jag skulle gå och slänga soporna.. Ja tofflorna stod alltså på altanen, det var ganska mörkt så jag hoppade högt när den hoppade iväg.. Den hoppade ned ett trappsteg och satte sig under panelen, den stackarn blev väl lika rädd som jag..

Just nu sitter jag med färg i håret och skall snart tvätta bort den.. Lyckades få färg på mina jeans med, typiskt mig.. Brukar ha skitkläder på mig när jag färgar håret men idag tog jag bara en sjabbig t-shirt och behöll jeansen på.. Ja ja.. Tur det inte var några nya jeans iaf..

Ikväll skall vi på kräftskiva i Asarum hos en gammal kompis till Patrick.. Jag har bara träffat dem ett par gånger och har frun på fb.. Men jag känner några andra som skall dit.. Bl.a några musiker som jag känner skall dit så det lär bli livemusik ikväll.. Kul skall det bli..

Nu skall jag hämta Amanda som är hos sin pappa och sedan äta lite..

Ha en goer lördag..

Kramen

Mia


torsdag 20 augusti 2009

Tacksamhet och glädje över det vi har i livet...

Hur ofta tänker vi på hur glada vi skall vara för olika saker.. Hur glada vi skall vara som är friska tex, att vi har friska barn, hur bra vi har det osv?? Jag tror att de mesta av oss inte så ofta tänker på hur bra vi har det..


Igår kväll när jag och sambon var ute gick så mötte vi en kille som sambon känner.. Vi visste att hans dotter varit riktigt sjuk i sommar och han började berätta.. Han berättade om hur de hade varit på fotbollscup och att de varit två dagar på Liseberg.. Flickan, som jag inte vet ålder på men tror att hon går i mellanstadiet, klagade på huvudvärk och ville ha huvudvärkstabletter ett par kvällar.. De åkte ner till Öland och hon började kräkas.. Klagade fortfarande på huvudvärk och gick och lade sig i husvagnen på kvällen.. Vaknade av kräkningar.. Pappan blev orolig och det slutade med att ambulansen kom och hämtade henne.. Efter många turer så visade det sig att hon hade en hjärntumör.. Och de fick veta att hade de väntat längre så kanske hon inte levt idag.. Usch!! Jag ryser bara jag tänker på det.. Pappan berättade att när han körde efter ambulansen så tänkte han ut vad han skulle säga på sin dotters begravning.. Här tryckte mina tårar bak ögonlocken och jag tänkte på mina barn.. Hur skulle jag gjort?? Hur skulle jag reagerat?? Hur skulle jag överleva om mina barn inte fanns mer?? Tänk vad glad man skall vara att barnen är friska, och jag hoppas att de får fortsätta vara det, men man vet ju aldrig..

Flickan är opererad och mår bättre för var dag.. Hennes närminne är inte så bra och talet släpar lite.. Nu väntar de på besked om det var en elakartad eller en snäll tumör.. Vi håller tummar för den snälla varianten så att hon slipper genomgå en jobbig medicinering och strålning..


När jag kom hem och tittade på min fb så hade en kompis till mig skickat denna film
(Tack Pia för hjälpen om hur man lägger in film från youtube, skall försöka komma ihåg det nu :-D )
Ja då får man lite till att fundera över.. Hur ofta klagar vi inte på småsaker?? Allt för ofta enligt mig..

Nu avslutar jag och ber er fundera nån gång var dag på allt ni skall vara glada för.. Ta till vara på det livet vi har och njut av det..

Kram

Mia

onsdag 19 augusti 2009

Äntligen!!!

ÄNTLIGEN!!! Ja det är det rätta ordet.. Det var evigheter sedan jag beställde dessa kronor här under.. Tror det var i juni jag beställde dem från Alvas Hus.. Jag mailade efter någon vecka och undrade vart de tagit vägen.. De skrev tillbaka att det var skickade men att de skulle höra med posten.. Ytterligare nån vecka gick och jag mailade dem åter igen.. Då skrev de att de hade skickat nya till mig och att det var konstigt att jag inte fått dem.. Nytt mail och så fick jag svar igår att nya var på väg, så tredje gången gillt.. Himla söta är de och de skall få bo på mitt skåp sen när jag blir färdig med det.. Det är snart klart men nu i några dagar så har jag inte jobbat med det, får ner i morron och måla det klart så det kommer upp nån gång..
Idag så körde jag tre av fyra ungdomar till deras skolor.. En av dem, Patricks äldsta var nog lite nervös.. Första dagen i ny skola och nya klasskamrater, men det hade iaf gått bra.. Ja det hade det ju för dem alla fyra.. Min son som började andra året på gymnasiet idag började kl 8.30 och slutade 9.30.. Bra arbetstider ;-)

Efter lämnandet av elever så körde jag hem för att äta frukost och fixa till mig för att sedan köra till Karlshamn och hälsa på min mormor och hennes man..
Hon ville bli skjutsad till en blomsterhandel och till City Gross så givetvis gjorde jag det.. I blomsteraffären ville hon tvunget att jag skulle välja något för att jag körde henne, jag tyckte inte jag behövde det men hon propsade på.. Jag valde en av de ljusstakar med änglar här uppe men hon tyckte det var ynkligt med bara en så hon tog en till.. De står nu och på ett gammalt skåp/hylla jag har och lyser så vackert..

Jag hoppas innerligt att jag får vara lika pigg som min mormor när jag blir gammal.. Hon är 88 år men känns nästan piggare och med spänstig än min pappa som är 76.. När hon går lite längre sträckor så har hon rollator men nu när vi gick i affären så gick hon utan och hon ville inte hålla i vagnen.. När vi kom hem så hjälpte jag henne att packa upp men hon tog det mesta själv.. Köttet lyfte hon från kassen på golvet och staplade tre köttpaket på varandra på golvet, böjde sig hur lätt som helst och plockade upp det, med raka ben.. Hon har ingen hemtjänst utan hon städar och lagar mat och fixar det perfekt själv, det enda som hon vill ha hjälp med är att putsa fönster och det brukar min mamma göra åt henne.. Hon stiger upp vid 4 var dag och hon ställer sig då ofta och bakar småkakor och bullar, och goda blir de :-P Jag är impad, må hon få vara så pigg fram tills den dagen hon inte finns längre och jag hoppas det dröjer flera år till..
Det enda felet är att jag inte kan låta bli hennes kakor så vågen vågar jag inte kliva upp på på fredag, slarvat för mycket.. Konstigt att jag måste det, blir sur på mig själv..

Nu skall jag ta och krypa ner under täcket med min bok och sedan sova gott till i morron bitti (hoppas jag)..
Sov Gott!!

Höll ju på att glömma det viktigaste i detta inlägg...

TACK!!! Ja tack alla för fina kommentarer.. För fina kommentarer om min blogg och om mina bilder.. Jag blir så glad...


Kramar
Mia

tisdag 18 augusti 2009

Onsdag i morron och skoldags..

Ja för mig är det ju då inte skoldags i morron men för de fyra barnen/ungdomarna är det.. De börjar nu i femman, sjuan, nian och andra året på gymnasiet.. Mina de två äldsta.. Den som är mest nervös idag och säkert inte sover så mycket är sambons äldsta som börjar sjuan och där med på ny skola.. Spännande!! Tror det är lite skräckblandad förtjusning av att börja på ny skola och få nya klasskamrater, att åter igen bli yngst på skolan..
Jag tycker inte lika som barnen, de hade velat ha lov lite till, utan jag tycker det skall bli skönt att de börjar skolan nu och de kommer in i bra rutiner igen för det blir ju gärna lite slappt på loven..
Idag har jag varit i Kyrkhult, min hemby som ligger 1 mil från Olofström där jag bor nu.. Jag har varit där och lämnat sonens cykel hos cykelhandlaren Janne där.. Han hade punka på båda däcken.. När jag ändå var i Kyrkhult så passade jag på att gå en runda som vi "infödingar" kallar för bingorundan.. När jag växte upp i Kyrkhult så fanns det en runda med bingobrickor man kunde gå var söndag och det var den rundan jag gick idag, tog 38 minuter, trodde det skulle ta längre tid.. Man går bingorundor på söndagar än i dag i Kyrkhult men idag är det en annan sträcka..
Under rundan så tog jag bilden här ovan.. Tyckte den lilla ekan låg så vackert vid Södersjöns strand..

Denna bilden på ljung tog jag med.. Nu är det ju snart höst och ljung tycker jag tillhör höstblomsterna.. Vacker och helst när den växer fritt i skog och mark..

Jag var inom mina föräldrar en kort stund med för att prata lite med dem och då tog jag bilder på fjärilar de hade i sin fjärilsbuske.. De är så fina, både buskarna och fjärilarna..

I morgon skall jag köra ett par av barnen till skolan och sedan skall jag köra till min gamla mormor och hälsa på henne.. Hon är 88 år men superpigg.. Hon stiger upp 4 var morron och ofta så ställer hon sig och bakar då.. Jag skall skjutsa henne till en affär i morgon, hon ville passa på att få skjuts när jag ändå var i stan..

Nu skall jag försöka locka ungdomarna här in i sina rum så att de lägger sig i vettig tid..

Ha en bra natt och en härlig onsdag..

Kram

Mia

måndag 17 augusti 2009

Inte mycket att komma med..

Nä idag har jag inte mycket att komma med.. Det har inte hänt speciellt mycket här..
Jag har sovit ännu en kass natt fast sambon har sovit ännu sämre och han skulle upp kl 5 stackarn.. Jag fick iaf ligga kvar.. Men jag var uppe relativt tidigt för att vara jag.. Jag tog tag i mina stavar innan frukost och gick en 45 minuters runda med dem och hade en ljudbok i öronen..
Hemma sen var det gröt som tillagades och åts..
Glömde ju att berätta förra veckan om hur det hade gått med vikten.. Från måndag till fredag så hade jag gått ner 1,2 kg.. Det bevisar hur jag har slarvat alla veckor innan för annars hade det inte visat så mycket ned, men jag är glad för det börjar ju röra på sig nedåt nu igen och det är ju det de skall.. Fast helgens bravader har ju säkert gjort att jag ökat igen så det är bara att jobba bort det oxå och så lite till så att det visar minus på vågen på fredag igen.. På lördag skall vi på kräftskiva hos ett par i Asarum så då lär det ökas på en aning igen men det skall bort till fredagen efter, där med basta..
Ikväll tog jag en liten promenad på 35 minuter, det var så skönt ute..
Nu har jag inte mer att delge er av min dag men ni skall få två bilder från mitt ena köksfönster..


Nu skall jag slänga mig i soffan här och sedan köra till Kyrkhult lite senare för att hämta dottern..
Njut av kvällen, natten och den nya tisdagen..

Kram
Mia

söndag 16 augusti 2009

Kräftskiva och Trötter..

Så var den över, kräftskivan.. Och den blev lyckad.. 20 vuxna och 20 barn/ungdomar var vi så det var några stycken att fixa mat till.. Jag och Patrick hade hela dagen att göra med att städa, duka, skala potatis och göra Janssons och potatisgratänger.. Vi var precis klara till gästerna kom..

Det ösregnade hela långa dagen men runt 17 snåret så slutade och sedan var det uppehåll hela tiden.. I tältet var det ganska varmt och gott med så jag tror inte att någon behövde frysa.. I början av kvällen sprang jag ut och in med mat och välkomstdrinkar osv så jag var helt slut, slut efter allt på dagen med och en natt med dålig sömn, så när jag väl satte mig så gick musten ur mig helt och vid 22 kände jag bara att jag ville lägga mig och sova och jag hoppades att alla redan kunde gå hem.. Jag hade tråkigt av tröttheten och var nog inte så jättesocial.. Men så kom andra andningen och jag piggnade till och hade jättetrevligt hela kvällen/natten.. Så kvällen blev lyckad för min del med :-D


De sista gick vid 2 tiden så då började jag plocka lite i tältet så vi inte skulle ha allt idag.. Diskade upp lite med så vi tre så var jag i säng.. Men även i natt har jag sovit dåligt.. Patricks yngsta hade två kompisar som sov över och de var uppe några gånger på toa på natten och jag är rätt lättväckt så jag vaknade ju av det så idag är jag fruktat TRÖTT.. Sov en liten stund på soffan men är fortfarande trött, så jag hoppas jag kan sova i natt sen..

Idag har jag annars inte gjort många knop, vi har rivet tältet med hjälp av min bror annars har vi inte gjort så mycket..
Jag körde en vända till mina föräldrar i Kyrkhult med lite Janssons, för vi hade gjort Janssons till hela Olofström.. Ett par fick med sig hem i natt, min bror fick en form och så mina föräldrar och ändå har vi över och har ätit idag av det med..

Nu skall jag fixa med lite bilder och lägga in på pixbox med så välkomna in där och kika på bilder om ni vill senare.. (klicka här så kommer ni till min sida)

Nu önskar jag er alla en bra fortsatt kväll och en bra början på vecka..

Kram

Mia



fredag 14 augusti 2009

Nu kan alla komma...Nästan!!

Idag började dagen kanon med ett riktigt kanonväder så jag placerade mig på balkongen med bikini på och en bok i högsta hugg.. Där satt jag en bra stund så lite aning färg blev det på mig... Sen kom molnen så då körde vi och handlade det sista, eller det som vi trodde var det sista, till kräftskivan i morron..
När vi kom hem så började det åska och det började vräka ner stora våta droppar från himlen och det kom hagel.. Så höll det på ett bra tag..

När regnet hade slutat och solen började visa sig igen så kom min bror för att hjälpa oss med att få upp två stora partytält till morgondagens party.. Det kommer att bli kanonbra och alla 42 personer kommer att få bra med plats.. Skall bli så kul..


I morron har vi att göra.. Det skall fixas snyggt i tälten.. Det skall städas lite inne, dammat har jag gjort idag.. Jag skall hämta ugnsform hos kompis och så skall vi göra tre stora janssons och några potatisgratänger, potatisen är skalad ikväll och ligger i vatten.. Jag skall på förmiddagen i morron hämta rönnbärsgrenar hos min bror som jag skall dekorera borden med.. När jansson är förberedd så skall jag köra två av dem till kompisar så de kan grädda dem i deras ugnar och sen får jag hämta dem strax innan festen är.. Sä ja det är en del innan alla våra gäster kommer kl 18.. Men det skall säkert gå bra... Hoppas jag..

Dessa fina bokstäver har jag fått.. De är i plåt men är liiiite stora, 30 cm höga, men jag skall säkert hitta en plats för dem så småningom.. Just nu står de ute för tanken är att de skall rosta, så det är ett tag tills jag får in dem.. Tror de blir fina när de rostat klart..

Nä nu är det nog dax att ta sig till sängen så jag orkar med morgondagen..

Måste först passa på att tacka för alla fina kommentarer om min blogg och om mina bilder.. Blir så glad när jag läser dem..

Ha nu en bra natt och en härlig lördag, i morgon lär jag inte ha tid att blogga och säkert inte att läsa bloggar heller, men på söndag kommer jag igen ;-)

Natti natti!!

Kram

Mia

torsdag 13 augusti 2009

Bloggstrul och KorkMia..

Igår när jag satt i stearinljusskenet och skulle skriva gårdagens blogg så ville den inte spara det jag skrev så jag tänkte att jag startar om bloggen så kanske det funkar.. Men icke, då gick det inte att logga in igen.. Sur och lite arg blev jag och efter många försök utan att lyckas så slog jag ihop datorn och tog tag i min bok och gick till sängs istället..
Idag funkar det igen som tur är.. Säkert någon uppdatering de höll på med igår eller så var det något annat fel..
I gårdagens blogg skulle jag berätta om hur korkad jag var.. Jag skulle baka det sista brödet till kräftskivan och det gick jättebra.. Det jäste som det skulle och jag slängde in det i ugnen, satte tiden på äggklockan och sedan gick jag ner i källaren för att måla det sista på toadörren och lite på skåpet och så målade jag dörrfodret där dörren skall sitta.. Brödet skall vara inne i 50 minuter och efter 40 gick jag och kollade till det, då var det jättebrunt, så skall det inte se ut.. Det skall knappt vara någon färg på det.. Kollade på ugnsärmen och ser att jag har satt ugnen på över 225 grader och det skall vara 175.. SUCK!!! Så jag tog ut det, man kunde döda någon med det så hårt var det.. Slängde det och körde ner till Maxi för att köpa en jäst och en burk soltorkade tomater och sedan hem och baka igen.. Denna gång lyckades det..
Nu i eftermiddag har jag varit och gått en runda på 50 minuter, jag tog kameran med mig.. Och vilken tur jag gjorde det.. För ut ur skogen så flög det en rovfågel som flög in till ett träd som var synligt, där satt den en stund innan den tyckte jag blev för närgången.. Men ett par bilder fick jag i alla fall.. Jag vet inte vad det är för sort, vet bara att det inte är en Glada för det är nog den enda rovfågel jag kan.. Men jag tycker att rovfåglar är vackra och helst när de flyger..
Tog även kort på analkande hösten.. Rönnbär är ju höstigt tycker jag.. Jag skall plocka lite smågrenar av rönnbärsträd och lägga på borden på lördag när vi skall ha fest tänkte jag.. Tycker att rönnbär är vackra med en vacker färg.. Jag gick en promenad igår för att leta rönnträd, de finaste står i trädgårdar och dit in kan jag ju inte går och plocka, men så idag hittade jag et par träd som inte står privat så dem skall jag ta några smågrenar ifrån på lördag förmiddag..

När jag kom hem från promenaden idag så tog jag mig i kragen och satte de två kryssbollar jag köpte på EKO i tisdags.. Slängde ut de fula sommarblommor jag haft i min balja och satte kryssen där i istället.. När de blommar fullt ut blir det nog vackert..

Resten av dagen idag skall jag nog ta det lugnt.. Kanske ta en promenad till för det är härligt väder ute.. Blåser lite men solen tittar fram mellan molnen.. Jag skall också sy en kant på en gardin jag skall hänga i sonens rum.. Köpte panelgardiner för 60 kr på EKO, svarta med vita stjärnor på, passar i hans rum.. Han skall ha den ena längden bara, den skall få bli en rak kappa.. Han vill inte ha längder i sitt rum och då slipper han, det är ju han som skall trivas där inne.. I morron kommer han för övrigt hem igen från tjejen i Oxelösund.. Eller han kommer inte hit utan åker till sin pappa men han kommer iaf tillbaka till Blekinge.. Han skulle nog komma till kräftskivan på lördag så då får jag äntligen träffa honom igen och dottern med för hon och en kompis kommer till oss då med..

Hoppas solen skiner hos er, antingen ute eller i hjärtat, eller både och..

Kram

Mia

tisdag 11 augusti 2009

EKO och mera bakning..

Fy attan vad jag är trött nu.. Sitter här och gäspar stort, vet inte varför egentligen..
Idag har jag, mina föräldrar och min ena brorson varit på EKO i Fjälkinge och shoppat lite.. Jag har handlat lite till kräftskivan och så blev det ju lite annat med men inte så värst mycket mer än vad det jag skulle ha.. Det var trevligt att åka dit iaf.. Men fy vad det regnade när vi skulle hem.. Ett tag bara vräkte det ner så jag fick köra jätte sakta för att annars såg jag inte vägen och så var jag rädd att få vattenplaning..
När jag kom hem så började jag med att baka fikabröd till på lördag.. Jag får baka en omgång till för nu blev det bara till hälften ungefär.. Vi blir ju ca 42 personer här, 22 vuxna och 20 barn/ungdomar så det är lite folk att baka till.. Och att handla till :-S Hattar skippar vi för det tycker jag blir alldeles för dyrt och likaså haklappar.. Men servetter har jag köpt och så lite lyktor så att man ser att det är kräftskiva..
Just nu har jag ett nytt medelhavsbröd inne i ugnen.. I morron skall jag baka ett till sen får det vara.. Skall köpa några vanliga franskbröd med så tror jag nog att det skall räcka..

Efter jag har skrivit klart här och brödet är klart så skall jag ta mig en liten rask kvällspromenad så jag får lite motion idag med.. Man behöver ju inte bara äta rätt utan motionen är ju minst lika viktig om jag skall gå ner något i vikt och det SKALL jag ju..

NU är brödet klart så nu skall jag ge mig iväg och när jag kommer hem så skall jag måla en omgång till på dörren som ligger i källaren.. Snart är den med äntligen klar så vi får tillbaka toadörren här på nedervåningen..

Njut av tisdagskvällen och ha sedan en goer natt och en kalasbra onsdag..

Kram

Mia

måndag 10 augusti 2009

Nya tag och brödbak..

Ja nu är det dags med att ta nya tag med vikten igen.. Jag har gått upp 3,7 kg av de 10 jag hade gått ner.. Så nu har jag 11,7 kg att gå ner istället för 8 som jag hade innan.. Att det skall vara så svårt att gå ner och ännu svårare att hålla det.. Men ja ja, det är ju så det är med mig så det är bara att ta nya tag igen..
Jag gick ju ner med MåBra's lättviktarna innan så det är där jag åter igen befinner mig för att föra matdagbok..
I september skall jag lösa in ett halvårs kort på gymmet som finns i vår simhall och då får jag simma med så mycket jag bara orkar.. Där finns en kille som man kan bestämma tid med så fixar han ett träningsprogram som skall funka för mig och för just det behov jag har..
Denna bild är min före bild som jag har tagit idag.. Jag hoppas att jag kan lägga in en bra efter bild i framtiden..
På lördag skall vi ha kräftskiva här hemma med en hel hög med goa människor.. Det ser jag fram emot men det är mycket att tänka på innan.. Mycket att handla tex.. Våra gäster skall ha med sig egna kräftor och egen dricka annars skall vi bjuda på resten.. Vi skall bjuda på Jansson, potatisgratäng till de som inte äter jansson, köttbullar, bröd och fika.. Köttbullar får faktiskt bli köpta för vi känner inte att vi varken hinner eller pallar att stå och rulla och steka.. Janssons skall vi göra själva men jag skall flirta med ett par kompisar som vi kan få köra iväg och sätta några såna i deras ugnar så vi hinner få allt klart.. En kompis till mig har lovat att göra någon potatisgratäng och ha med sig.. Till fikat skall jag också baka men det avslöjar jag inte här vad det blir, några av de som kommer läser ju detta så nåt får jag ju hålla hemligt till lördag ;-)
En del av brödet som jag skall bjuda på har jag bakat idag, fler skall det bli.. Jag har bakat Medelhavsbröd.. Receptet hittade jag hos Mia som har den fina bloggen My Shabby Chic House Efter bilden så delger jag er receptet på dessa grymt goda bröd.. De blir perfekta på kräftskivan..
MEDELHAVSBRÖD
1 stort bröd
5 dl vatten
3 msk olja från de soltorkade tomaterna
50 g jäst
1/2 burk soltorkade tomater
ca 15 svarta oliver
Ca 13 dl vetemjöl
Flingsalt
Blanda vatten och olja och värm till 37 grader.. Lös jästen med degspadet, häll i hackade oliver och soltorkade tomater, salt och mjöl.
Knåda degen. Gör ett stort bröd och lägg på en plåt.
Jäs i 40 minuter.
Pensla med olja och strö flingsalt över. Snitta ytan.
Grädda i ca 50 minuter i 175 grader tills skorpan känns hård.
Brödet skall inte få så mycket färg.
Lycka till!!
Det första jag gjorde så blev nog degen lite för lös så det flöt ut och blev rätt platt, men gott, så jag gjorde en omgång till och då använde jag en form istället och det blev ganska bra fast jag delade upp det i två former men borde haft 1½ sats till det så de hade blivit en aning lite högre till.. Skall göra ett par bröd till innan festen så att alla får bröd..
Idag har sambon börjat jobba efter sin semester, jag har ju två veckor kvar.. Jobbade ju två veckor in på hans semester innan jag blev ledig.. Han jobbar eftermiddagen denna vecka så jag är ensam från ca 13.20 och faktiskt så känns det ganska skönt.. Jag har ju gärna honom hemma så klart men det är gott att bara rå om sig själv ibland med.. Sonen är ju inte heller här då han är i Oxelösund hos tjejen..
Så nu efter detta skall jag kolla lite i bloggar och läsa lite bloggar på MåBra med och sedan får det bli soffan tills kärleken kommer hem efter sin första jobbedag..
I morgon skall jag och min mamma, och ev min pappa, åka till EKO i Fjälkinge, min mamma vill gärna dit så då tänkte jag att jag tar med henne.. Pappa hade inte bestämt om han skall med eller inte.. Jag skall kolla efter lite till kräftskivan och så kommer man ju alltid hem med lite annat med när man varit där..
Önskar er alla en bra fortsatt kväll och en härlig tisdag..
Kramar
Mia

söndag 9 augusti 2009

Fia hos Pia..

Vilken härlig lördag jag har haft.. Den började ju med loppis och lite slapp hemma, ja jag målade en omgång på toadörren med förstås så inte bara slapp..
Sen avslutades dagen med en underbart rolig och trevlig tjejfest hos min kompis Pia... På inbjudan till denna fest så stod det "Tjejfest med Fia hos Pia".. Det stod oxå att jag skulle ha picnick med mig och en blå tröja på mig, så där anade jag ju att vi skulle spela Fiaspel.. Och så var det oxå..
På gräsmattan låg ett stort Fiaspel gjort av lakan och målade färgade ringar på.. Vi var fyra lag med fyra pers i var lag, rött, gult, grönt och så blått där jag var med..
En gigantisk tärning hade Annette gjort.. Sen spelade man Fia som vanligt med oss festdeltagare som spelpjäser.. Man slog tärningen åt det lag som var efter.. När man blev utknuffad så var hela laget tvungen att gå till ett bord med en massa olika dricka på och ta sig en hutt.. Mycket roligt var det och lite smålullig blev man..
Fast nu glömde jag berätta.. Innan Fiaspelet så gick vi en tipsrunda.. Frågorna var tex, Vem kan slicka bäst? Vem är bäst på nummer? Vem går lättast på en blåsning? Och svaren skulle vara någon av festdeltagarna.. Mitt i tipsrundan så var det en station där Annettes man stod med drycker och delade ut.. Jag fick en god Amarula..
Efter Fiaspelet så hade vi Picknik i gröngräset med egen medhavd matsäck.. Jag hade tagit med mig en ciabatta macka fylld med sallad, brieost, paprika, soltorkade tomater och pesto och så hade jag vindruvor med mig och rött vin.. MUMS!!!
När vi hade ätit så fick vi utdelat till oss tipslapparna igen, fast man fick inte sin egen och så skulle vi gå rundan en gång till.. Fast nu skulle vi stanna till vid var fråga och där skulle de som var svaren på frågorna utföra en uppgift.. På den fråga där jag var med som svar var "Vem går lättast på en blåsning?" Då fick vi tre Mariekex som vi skulle tugga i oss och sen skulle vi försöka vissla och den som var först var det rätta svaret.. JAG var det rätta svaret på denna fråga... :-D


Väl tillbaka i Pias trädgård så körde vi lite Fia till innan det blev alldeles för mörkt och sedan satt vi på altanen och pratade, drack gott, sjöng (eller vad man skall kalla det) och hade kul.. Skrattade mycket och tiden gick vansinnigt fort som den gör när man har kul.. Kl 1.45 var jag hemma igen och dök då i säng och har sovig gott fram till 9.30.. Är lite trött men annars är jag på gott humör och mår prima..

Efter bloggandet nu så skall jag ner i källaren och måla en omgång till på toadörren och lite till på mitt skåp så jag får det färdigt och kan ta upp det till vårt sovrum, det längtar jag efter, att det skall bli klart och få pryda vårt hem :-D

I eftermiddag skall vi köra min son Johannes till Växjö.. Där skall han ta bussen upp till Jönköping där flickvän med familj är.. Sen skall han åka vidare med dem till deras hem i Oxelösund där han skall vara till på fredag, då kör de honom till Norrköping så tar han bussen därifrån till Växjö.. Då får han sitta i över fem timmar i buss, men vad gör han inte för kärleken ;-) Sen hämtar hans pappa honom i Växjö på fredag kväll..

Nu skall jag ner och måla.. Ha en bra dag alla..

Kram

Mia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade