tisdag 30 juni 2009

Andnöd!!

Idag var det svårt att sova när jag kom hem från jobbet.. Jag sover ju alltid i dotterns rum när de inte är här och det ligger på övervåningen och det är så VARMT där.. Kan tänka att de som har snedtak har ännu varmare.. PUH!! Vi har ju ett funkishus med vind så det är ju ännu en våning över övervåningen så att säga.. Så dagen har bestått av för lite sömn men det brukar ju funka ändå så jag hoppas det gör det även i natt när jag skall jobba igen..

Idag skulle jag ha haft bebisbesök här, en jobbarkompis som fick bebis i mars, men tyvärr så kom de inte.. Mamma Linda var så trött så hon skulle vila en stund på eftermiddagen istället.. Men vi ändrade dag så på fredag förmiddag kommer de.. Skall bli mysigt att få sniffa på bebis.. Synd bara att min kamera inte har kommit men det får bli bilder med min lilla kompakta istället.. De får komma tillbaka när kameran har kommit så jag får testa ta bilder på liten bebis..
Idag har det varit en grymt varm och kvav dag och då fick knasiga jag för mig att jag skulle ta och springa slingan igen.. Fy attan vad JOBBIGT det var.. Svårt att hålla andningen bra från ca halva sträckan, men det gick och jag slog tiden från första gången jag sprang så jag är rätt NÖJD måste jag säga..
Efter varvet på slingan så tog jag ett dopp i sjön HALEN.. I tidningen stod det att det var 22 grader och det kan nog stämma... Sååååå SKÖNT det var..

Nu ikväll så plockade jag lite blåbär som vi har växande på vår vildvuxna del av tomten.. Plockade bara en deciliter som jag nu har avnjutit i en smoothie.. MUMMA!!



Nu sitter jag med laptopen i knät och har Allsången på i bakgrunden.. Johan Palm sjunger just nu Emma-Li, faktiskt en låt som jag gillar, glad och trallvänlig.. Har precis ätit upp min kvällsmat som bestod av 3 havreknäckemackor med skinka och gurka på, smoothien och en mugg te.. Har skött mig kanon vad det gäller det jag stoppar i munnen i två dagar nu, alltid en början..

Ni som undrar om hur det går med mitt skåp jag skulle slipa och måla så får jag väl erkänna att det är stiljte just nu.. Måste ta tag i det snart för jag vill ju hemskt gärna ha upp skåpet i sovrummet..
På tal om skåpet så skall jag ju ha de två kronorna jag beställt från Alvas hus ( http://alvashus.se/ ) och det var ett tag sedan jag beställde dem och betalade dem, får nog efterlysa dem snart..

Nu skall jag ta och fixa till mig och packa ner det jag skall ha med på jobbet och sedan ge mig dit på cykeln..
I morron skall det regna här nere har de sagt och faktiskt kan det vara skönt och om inget annat så är det behövligt i vår natur..

Ha en bra fortsatt kväll och natt och en härlig ONSDAG.. Den första onsdagen i JULI och den första dagen i samma månad.. Tiden går fort så ta väl hand om den..

Kram
Mia

måndag 29 juni 2009

SOL SOL SOL!!!

Är det inte underbart så säg?? Solen skiner från en så gott som klarblå himmel.. Det är så underbart.. Synd bara att man inte har semester nu när sommarvädret är så himla bra, det är ju så här man vill ha det på semestern.. Jag jobbar ju fyra veckor till men jag hoppas ju att solen vill vara framme även på min semester..

Min semester börjar alltså vecka 31 och det är enda veckan som jag och sambon är ensamma utan barn.. Låter kanske illa när man uttrycker det så men när man har barn på olika håll så kan det vara skönt att få lite tid för sig själv ibland..

Idag har vi gjort en liten plan för den veckan, eller iaf ett par dagar i början av veckan.. Vi har bokat flyg till Stockholm.. Vi flyger på måndagsmorgonen 8.30, det tar ca 50 minuter upp med flyg.. Vi skall bo i sabons brors lägenhet i Bromma.. Han är på semester men skall skicka ner sin nyckel till oss.. Sen har vi hela måndagen på att gå och strosa i Stockholm och bara mysa.. På tisdagen hade vi tänkt att gå på Skansen och då passa på att titta på Allsången.. Om det inte ösregnar då ändrar vi kanske de planerna.. Och sedan på onsdagen åker vi flyget hem igen vid 16.30 tiden.. Skall bli så härligt.. Det är faktiskt första gången vi åker iväg så helt ensamma så det skall verkligen bli skönt..
Hoppas att min kamera har kommit tills dess med..

Idag hade jag också hoppats att den fanns hos mig för när jag sitter på altanen sent i eftermiddag så hör jag något på andra sidan kanalen och kikar bort där jag hör ljudet.. Då är det två ekorrar som leker med varandra.. Jag tog fram min lilla kamera som inte kan zooma så långt och plåtar ju ändå.. Men jag lyckas bara få med den ena..

På vår altan har jag tillbringat rätt mycket tid idag.. det är så skönt att sitta där i skuggan och njuta av en bok eller ett korsord..

Jag har också cyklat en runda idag, måste ju får ihop min motion med, så 50 minuter på cykelsadeln har det blivit idag.. Det var så skönt..
När jag kom hem så var jag dödligt hungrig så jag slängde in en lax i ugnen, potatis på spisen och kokte grönsaker... Gjorde en kall sås på creme fraiche blandat med fiskkrydda och så kolsyrade jag vatten till det.. MUMS!!
Jag tackar allra djupast uppfinnaren till Soda Streamern, det är så gott att kunna göra eget kolsyrat vatten.. Hälla lite citronsaft i och det är riktigt mumma..

Nu jobbar jag tre nätter och sedan är jag ledig fyra.. Skall bli skönt att vara ledig..
På torsdag skall jag till tjejen vi köpte huset av, hon skall ha en "Änglakväll".. Det kommer ett medium till henne.. Skall bli spännande.. Jag tror ju på andar och sånt så jag hoppas få höra från nån av de nära som gått bort.. Kanske min farmor eller min kompis som tog livet av sig för några år sedan.. Fast är det han som hör av sig så kommer jag att bryta ihop tror jag.. Spännande skall det bli iaf, jag har aldrig varit på något sådant innan..

På fredag kväll åker jag, sambon och två kompisar till oss till Tyskland, vi skall till Binz.. Vi åker med båt från Trelleborg mitt i natten och är framme på tysk mark på morronen.. Då skall vi ta dagen som den kommer, shoppa, fika, äta, bada.. Ja vad som faller oss in.. Sen skall vi ta in på hotell över natten och sedan åka tillbaka på söndag.. Så en liten minisemester för oss.. Vädret skall ju fortsätta visa sig på sin bästa sida så det kommer säkert bli en bra tripp..

Nu skall ni få sova utan att jag stör er ;-) Jag skall vara vaken hela natten och sova några timmar i morgon..
Sov gott alla..

Kramar
Mia

söndag 28 juni 2009

Härliga dagar!!

Ja vilka härliga dagar vi har haft.. Ledighet med kanonväder.. Kan man begära mer??
Igår så åkte vi till Sandviken, en strand som ligger i närheten av Sölvesborg.. Nästan inget folk alls när vi kom men det fylldes på rätt snabbt, fast det var inte så mycket som jag trodde det skulle vara..
Så här såg det ut när vi kom på förmiddagen..


Vi var här och solade i många timmar, tror att det blev 5-6 timmar.. Sambons barn och sambon badade men jag var bara nere och doppade fötterna, det räckte för det var ISKALLT.. Tyckte jag men inte barnen då förstås.. Vi hade det mysigt, hade med sallad, frallor och bullar som vi smaskade på.. Solningen gav resultat med en rejäl bränna med betoning på BRÄNNA..

Himla snyggt........ NOT!!!! Och ändå smörjde jag mig väl.. Men det röda går nog snart över till det bruna hållet och sedan flåss man väl.. Men skönt var det att tillbringa dagen på stranden.. I love it!!

När vi kom hem från stranden så bara latade vi oss ett tag och sedan på med grillen för lite god mat.. Efter maten så tog jag och sambon oss en promenad, men vad jobbigt det var att gå.. Mätta som jag vet inte vad och trötta av all utevistelse men vi gick på..

Väl hemma satt vi på altanen en bra stund och bara njöt av en härlig sommarkväll.. Tände ljus och satt och pratade.. MYSIGT!!

Denna bilden här över är en del av det jag åt till frukost i morse... Sååååå gott..
Annars har dagen idag bestått av slapp, typ matlagning och så har jag kört sonen till Kyrkhult där hans pappa bor.. Min dotter var redan i Kyrkhult, hon har sovit hos en kompis där i två nätter.. Var också inom mina föräldrar för att låna deras slipmaskin, nu måste jag ju börja med att slipa dörrarna så de blir klara någon gång och sedan skall jag ju ge mig på mitt skåp..
När jag kom hem igen så var det slut på latheten, så när sambon kört sina barn till sin mamma så drog vi på oss träningskläderna och slängde oss på cyklarna.. Cyklade de 4 minuterna till motionsslingan och så sprang vi den ett varv.. Tyvärr lyckades jag inte slå min tid men det var så himla varmt så jag var nöjd att jag kom runt.. Efter det svettiga passet så tog vi ett dopp i sjön.. Jag är ju en badkruka så det tog ett tag innan jag doppade mig men himla skönt var det när jag väl gjorde det..
Sen hem och käka jordgubbar på altanen där vi fick besök av bror min, svägerskan och brorssonen.. Alltid trevligt med besök..

Vi har fått ved idag med så han vi köpt det av kom nu ikväll och ville ha pengar så det blev en till trevlig stund på altanen, fast den blev dyrare ;-)

Nu skall jag kolla lite bloggar och sedan lägga mig och läsa min braiga bok..

God Natt på er och sov gott..

Kram
Mia

fredag 26 juni 2009

En dag med känslor..

Ja idag blev en dag med mycket tankar och en del känslor.. Michael Jacksons för tidiga död skakade mig lite faktiskt.. Inget man var beredd på.. Han var ju en av mina favoriter när jag var yngre men har på senare tid blivit lite bortglömd av mig.. Tyvärr!! Så idag har jag spelat en del Jackson låtar på Spotify och kollat på videor på You Tube.. Hittade massor av godingar jag nästan glömt av att han gjort.. Samtidigt satt jag och tänkte på hur snabbt ett liv bara kan slockna och tankar på mina barn osv.. Men jag deppade inte ihop utan försökte lägga in lite glädje i tankarna med.. Tragiskt är det att en av våra största artister och showare har dött, tragiskt för hans barn och hans familj..
Han lämnade efter sig en gigantisk musikskatt som vi får vårda väl..
Till något lite roligare..
Mitt i allt tänkande och funderande idag så fick jag för mig att jag skulle testa att springa motionsslingan vi har här i närheten.. Den är på 2,3 km.. Jag testade för ett tag sedan att springa den men gick lite emellanåt då, sen fick jag ju ont i knät efter ett Friskispass och efter det har det inte blivit av.. men nu så.. Och jag joggade minsann hela.. Trodde jag skulle dö vid ett tillfälle men jag malde på i tankarna på detta viset: "stanna inte Mia, bara fortsätt.. Stanna inte Mia, bara fortsätt" och jag fortsatte.. Det gick inte snabbt men jag kom runt på 15,24 minuter, och jag är dunderstolt över mig själv.. Så nu skall jag försöka lägga in denna rundan var tredje dag ungefär.. Jag köpte ju ett par nya skor för ett tag sedan så de måste jag ju använda nu..

Igår fick vi ved levererat så kära sambon har staplat det igår och idag.. Då hittade han denna roliga vedbit.. ja ni ser ju vad för fantasi jag och sambomn har.. Ha ha.. Jag tyckte den var lite kul iaf, så jag var ju bara tvungen att föreviga den innan den eldas upp..

Så till sist måste jag lägga in en låt som jag bara älskar av Michael Jackson.. Lyssna och njut...











Får se om det funkar..

Nu skall jag promenera med svägerskan..

Kram

Mia

Michael Jackson!!

En av de idoler jag har och har haft har lämnat detta jordeliv..
Så mycket bra musik han har gjort..

Vila i frid..

Vet inte hur man lägger in youtube klipp här men lägger en länk till en underbar låt av Michael Jackson, You are not alone.. http://www.youtube.com/watch?v=CtmbZbzr680

Kramar
Mia

torsdag 25 juni 2009

Ännu en dag i solens sken!!

Ja nu har snart ännu en dag fösvunnit och ännu en dag med solens värmande strålar mot vår jord.. Ja iaf här i Blekinge men jag tror och hoppas att nästan alla av er haft en dag med sol.. Fast här har det blåst något vansinnigt.. Gör inget om det fläktar lite när det är så varmt men idag blåste det för mycket.. Gick inte att läsa en tidning ute utan att man fick hålla hårt i den.. Men jag skall inte klaga, det har ju varit varmt och gott och det gillas av mig och resten av veckan skulle fortsätta i samma spår.. Nice!!
Idag har jag och sonen varit på trafikskolan och skrivit in honom där.. Huuga vad dyrt det är att bara bli inskriven.. 1300:- med böcker.. Jag betalade lite över hälften sen betalade han resten själv.. Sen kostar ju körlektionerna 400:- för 40 minuter.. De har då vett att ta betalt.. Så jag hoppas att han är lättlärd vad det gäller bilkörning så han inte behöver så många lektioner.. Tyvärr kan han inte köra med mig utan det får bli pappan hans som får köra med honom.. Vi har en automatare och vi vill inte blanda in det så vi tyckte det var bättre att han kör bara växlad bil så då fick det bli med pappan.. Jag önskar ju att det varit annorlunda så han även kört med mig, hade ju blivit mer tillfällen för honom att köra då.. Nu är det ju knappt 10 månader tills han fyller 18 så han har ju tid på sig att köra med pappa och på körskola..
Ikväll har jag också varit hos min kompis, hon som det är svårt att få ihop en dejt med då vi jobbar så olika, men idag var jag inom en snabbis på te och "skitprat".. Även hennes son, dotter och svärson var hemma.. Trevligt!!
Nu jobbar jag sista natten för denna veckan sen skall jag ha en härlig helg att njuta av.. På lördag funderar vi på att köra till Sandviken, en strand i närheten av Sölvesborg.. Jag känner för att sola och få lite färg.. Få höra havets kluckande och människors sorl.. Älskar den stranden med allt sitt folk.. En lång strand med vit sand och långgrunt hav.. Ha lite mat och fika med och stanna några timmar för att sedan hem och grilla..
Har oxå funderingar på att åka och låna min pappas slipmaskin och börja slipa på mitt skåp och sedan måla det vitt.. Är ju så nyfiken på hur det kommer att se ut.. Borde ju slipa och måla våra innerdörrar istället men det gör jag efter skåpet ;-)
Nä nu så får jag ta och göra lite nytta här.. Inte så många bilder idag men det lär nog bli några i helgen och sedan när nya kameran kommer så kommer ni bli trötta på mina bilder..

Kram kram

Mia

onsdag 24 juni 2009

Tack alla goa!!

Tack alla för fina kommentarer till förra bloggen och ni som kommenterat min blogg via mail på facebook.. Man märker ju att man inte är ensam om att känna som jag gör ibland..
Nu är det ju inte så att jag vill ha en hel massa vänner som det kanske lät som men ibland skulle man vilja ha lite fler som man kan ringa eller dyka upp hos.. Jag har en bästa vän som jag skulle kunna bara dyka upp hos eller ringa när som osv men problemet med henne, eller rättare sagt oss är att vi jobbar så olika tider.. När jag är ledig jobbar hon osv.. Men i morron skall jag faktiskt hem en snabb vända till henne och dra ner en kopp te och prata skit.. Skall bli trevligt.. Igår blev det en tänkar dag men idag känns det ändå bättre.. Fast jag behöver börja tänka om vad det gäller vad jag stoppar i munnen, nu börjar vågen gå uppåt och då tycker jag ju ännu sämre om mig själv..
Idag skall jag bjuda på lite bilder från mitt hem från utsidan.. Huset vi bor i ligger i Olofström i Blekinge.. Vi har kanske inte världens vackraste hus men jag gillar det.. Byggt -38, 166 kvm.. När det byggdes var det vitreviterat och det hade jag velat att det skulle bli igen men det får bli när vi vunnit pengar ;-)
Balkongen ni ser är vårt nästa projekt.. Vi har golvet liggandes i garaget men vi måste köpa stolpar och räcke med och det skall göras så fort som möjligt.. Kommer att bli bra och liva upp huset lite..
Så här ser huset ut från vägen.. Det ligger högt.. Här på denna sidan vill vi bygga ett soldäck, här är solen på kvällen.. Tror att det skulle bli kanonfint.. Men det får bli ett annat år.. Kanske nästa, fast då behöver vi byta fönster med.. Bara utgifter..

Här har vi tillbringat mycket av eftermiddagen och kvällen idag ja eller igår, över midnatt nu ju.. När vi flyttade in så var det en massa ved på altanen som de förra ägarna hade där.. Nu har vi eldat upp veden och målat väggen.. Stolparna i taket håller på att målas.. Jag brukar ha två klot med ljus i hängandes över bordet men de är nedtagna för tillfället eftersom det målas.. Ser lite tomt ut utan dem.. Ordet på väggen målade jag dit för någon månad sedan..
´


Här står jag nedanför vårt hus, på vägen.. Vår tomt gränsar till en kanal som leder till Volvo fabriken.. Kanalen möter sedan Holje ån på andra sidan vägen och mynnar ut i sjön Halen.. Vackert är det..


Här fortsätter kanalen på andra sidan vägen och just denna biten av kanalen gillar jag .. Såååå fint..


Idag (igår) har jag annars inte gjort myckt.. Borde ha rört på mig mer men jag prioriterade solning istället.. Låg och tryckte i trädgården i solen.. Jag torkade faktiskt golven på nedervåningen med.. Har inte ens gjort mat idag utan det gjorde sambon när han kom hem :-D Gott att slippa det ibland..
Och nu sitter jag då på jobbet och skall snart göra lite nytta här.. Man måste ju jobba lite för pengarna med.. Jag har 16 nätter (med denna) kvar innan jag får ta semester.. fredag v30 skall jag dansa ut härifrån och njuta 4 veckors semester, känns gott att det börjar närma sig.. Även om man trivs med jobbet så måste man ha ledigt ibland och nu känns det som ett måste här.. Är trött och utsliten känns det som, och det är ju hemskt att säga att man känner sig utsliten när man har ett så lugnt jobb.. Men det är så det känns iaf.. Så semester är helt klart välkommet..

Nu skall jag läsa några bloggar innan jag sätter fart här.. Vi ses i morron :-D

En sista bild bara.. På min katt Sassi som ligger på en av våra byråer i sovrummet.. Bäst att ligga högt så man har pejl på allt ;-)




Ha en härlig natt och en ny somrig torsdag..

Kramar
Mia

tisdag 23 juni 2009

Vänner.. Hmmm...

Ja idag blir nog inte bloggen så rolig.. Jag gick in på Facebook innan idag, ett ställe som jag kan tycka vara ganska kul att sitta och titta runt på.. Men idag när jag läste de flesta statusar så kände jag mig plötsligt så himla ensam.. Där var statusar med de som skulle med vänner och bada/sola, de som hade eller skulle med vänner och fika, de som skulle promenera med en vän osv.. Jag började fundera, vad har jag för vänner, vilken/vilka skulle jag kunna ringa och fråga om de bara vill gå en promenad eller bara komma hit och fika.. När jag började tänka så kändes det som att det inte fanns någon jag skulle kunna göra så med.. Att jag inte har några nära vänner, och då menar jag tjejkompisar som man bara kan sitta och prata skit med.. Parvänner har vi några stycken men jag umgås inte med bara tjejerna där, det har aldrig blivit så, och det är inte så ofta vi umgås som par heller för den delen..

Jag har ju en väldigt bra vän men vi träffas nästan aldrig längre vilket känns lite tråkigt.. Händer det något så vet vi var vi har varandra men ibland vill man ha lite mer.. Jag vet ju att ett problem är mina jobbartider.. Jobbar man varannan helg och sover på dagarna då man jobbat så blir det inte mycket umgänge men det var så här även när jag jobbade dagtid.. Och jobbet ja.. Visst där jobbar några härliga tjejer men jag är lite skeptisk till att umgås mycket med jobbarkompisar när man jobbar på ett sånt litet ställe.. Jag har varit med om när det gått käpprätt åt h-vete just för att två varit superkompisar även utanför jobbet, sen händer ngt och det funkar inte att jobba, det tär på en hel grupp och vi är inte så många på min arbetsplats.. Visst skulle jag kunna gå hem till nån och fika ibland och det händer ju, förra veckan var jag hos en jobbarkompis och nästa vecka kommer en annan hem till mig för att fika, gå husesyn och jag skall få kela med bebis.. Men det här med att umgås ofta och mycket med någon från arbetsgruppen det vill jag inte och ofta funkar det inte på längre sikt.. Hade man varit en arbetsplats med massor av folk då hade det varit annat och just för att jag sett några exempel i mina dagar då det gått alldeles snett efter ett tag så vill jag inte.. Visst finns det exempel där det funkar men tyvärr allt för ofta så funkar det inte efter en tid..

Och visst har jag världens bästa vän i min sambo men ibland vill man ha lite tjejsnack.. En kompis att bara dra hem till ibland, eller promenera med eller ja ni vet..

Så lite smådeppig blev jag idag och inte bara av detta utan med tanken som kom med detta att jag faktiskt inte trivs med mig själv.. Trivs inte med hur jag ser ut.. Jag tycker själv att jag jobbar hårt för att jag skall tycka om mig själv med att träna och försöka äta rätt men ibland går det bara inte.. När jag tänker tillbaka så minns jag inte när jag tyckte om mig själv, det är många år sedan den känslan infann sig hos mig.. och när man inte tycker om sig själv så är det ju svårt för andra att tycka om mig..

Jag som en gång i tiden var den glada spralliga tjejen.. Vart tog hon vägen??

Ja ja.. Jag får försöka leta efter mig själv och sluta tänka så mycket.. En dag blir det nog bra med allt.. Jag har ju något att se fram emot iaf och det är att nästa vecka skall vi åka till Tyskland över helgen och det med ett par kompisar, ja parvänner då, vi umgås aldrig var för sig.. Men kul skall det bli iaf..

Igår så var det Jazzmusik på en flotte nere vid Halens badplats så jag, sambon och hans flickor tog och traskade dit.. Inte min musik kanske men ganska trevligt och rätt mycket folk som letat sig dit.. Och en massa knott hade också hittat dit men jag hade tur, de drog sig bara till de som hade tagit myggmedel och det hade inte jag ;-)



Nu skall jag ut och slänga mig i underbara solen och se om man kanske kan få lite färg på sin bleka feta kropp.. Jag borde städa här och jag borde hålla på i trädgården men just nu skiter jag fullständigt i det.. Kommer väl andra dagar till det..
Hoppas ni alla har en lika underbart vacker solig dag i dag som jag har, det piggar ju upp lite iaf..
Ha nu en bra dag..
Kramar
Mia

måndag 22 juni 2009

Otur men rätt glad ändå..

Ja så blev det, OTUR idag.. Sms:et jag fick idag på förmiddagen var inte av den positiva sorten.. De hade inte kameran inne på Media Markt i Växjö.. Men det som var positivt var att det gick att beställa det men kruxet var att jag var tvungen att köra dit för att skriva alla papper.. Men sambon skulle ha två stycken laptops så jag körde de 9 milen (enkel resa) till Växjö för att beställa kameran och ett objektiv och så köpa datorerna som Patrick skulle ha..
Denna fina sak kommer att flytta hem till mig om några veckor, de visste inte när den skulle komma in men hoppades på inom två veckor så det hoppas jag med på..

Sen skall det plåtas järnet här hemma.. Detta objektiv hade de heller inte hemma så det beställde jag också, så ett mindre och ett större objektiv så man kan ta bilder på håll med..



Båda mina barn hängde med till Växjö vilket deras mamma gillar.. Vi körde till Samarkand där de har lite olika affärer så min dotter var inne på H&M och köpte jeans och ett linne.. Sen tog vi McDonalds innan vi körde hem..

Så en bra dag ändå fast lite besviken är jag över att kameran inte fanns inne men å andra sidan är jag glad att den gick att beställa, då vet jag ju att jag kommer att få den så småningom.. Och då ni.. Då kommer det helt säkert att komma in en massa bilder här och pixbox.se där jag har en sida kommer att bli överfull av bilder, det kan jag nästan lova..

Vilket väder det har varit här idag.. Strålande sol från en nästan klarblå himmel.. Helt underbart.. Och det skall ju tydligen fortsätta med... UNDERBART!!!! Älskar sol och värme..

Nu sitter jag här och har Lotta på Liseberg på.. Hon är en härlig människa man blir glad av och gästen Nanne är ju ännu en glad "skit" som man blir glad av..
I morron börjar ju Allsång på Skansen och det gillar jag med faktiskt, det är SOMMAR..

Nu fortsätter jag sjunga här med Lotta...
Ha nu en bra fortsatt kväll..

Kram
Mia som längtar efter sin svarta leksak :-)

söndag 21 juni 2009

Snälla, håll en tumme för mig!!!

Ja snälla ni håll en tumme för mig i morgon förmiddag.. Då skall kärleken min ringa till en affär i Växjö och höra om de har någon kamera kvar som de har på kampanjpris.. Har de det så skall jag slänga mig i bilen när jag sovit klart och köra dit för att inhandla den..

Mitt största intresse är att fotografera, jag bara älskar att stå bakom kameran.. Men tyvärr har jag inte haft råd att köpa en digital systemkamera innan och det är ju det jag vill ha..
Så hittade sambon en kamera igår till ett bra pris på nätet.. Närmsta affär ligger i Växjö, 10 mil bort.. Han försökte ringa dit i förmiddags men då var inte deras telefonväxel öppen så i morron när jag sover så skall han ringa igen.. Så jag hoppas att när jag vaknar att jag har ett positivt sms på min mobil där det står att det bara är att köra till Växjö och shoppa.. Och finns den inne så skall jag köpa ett större objektiv oxå till den, om nu det finns inne och givetvis så måste jag ju köpa ett minneskort med..
Så håll nu en tumme på att de har den.. Jag vill ju så gärna ha en kamera så jag kan plåta ännu mer än vad jag gör idag..
Nu jobbar jag min sista natt denna vecka, sen är jag ledig två och då skall det njutas och förhoppningsvis fotograferas..
Ha nu en bra natt och en härlig start på en ny vecka..
Kram
Mia

lördag 20 juni 2009

Spädgris..

Ja fy.. Nu känner jag mig verkligen som en spädgris.. Tjock och mätt.. Jag har verkligen inte ätit som jag borde sista veckan och absolut inte idag.. Steg upp 13.40, då krängde jag i mig tre mackor med ost och marmelad, lingongrova för visso men osten och marmeladen hade jag ju kunnat vara utan, finns ju bättre pålägg.. Sen åt jag en ris i frutti, hur många kalorier är det inte i det då?? :-S Kollad på superskinny vs supersize och då tog jag ett äpple, precis som det skulle uppväga det andra jag ätit. Ha ha.. Sen fortsatte jag med en glass.. Efter allt detta så beställde vi mat, jag tog en kebabsallad, kanske inte så farligt men jag hällde ju på lite dressing på det och så är det ju vitt bröd med som jag givetvis smaskade i mig.. Gott som tusan.. Och så nu ikväll då.. Ja då fixade vi ostbricka här hemma.. Hade jag behövt det?? NEJ!!!!!! Men det är ju så gott..

Jag har ju fruktansvärt lätt för att gå upp i vikt och det märktes på vågen igår.. Jag väger mig ju på fredagar och från förra fredagen hade jag ökat 1 kg i vikt.. *suck* Så i morron skall jag göra ett tappert försök att skärpa till mig och börja föra matdagbok på MåBra sidan.. Jag har inte varit inne där på ett tag för jag blir så trött på den sidan.. Seg som sirap är den och de lovar hela tiden att de skall fixa till det men det händer aldrig ngt.. Men nu får jag försöka ha tålamod och sitta där och föra in min mat och motion..

När jag vaknade idag så var min käre sambo redan hemma, trodde han skulle komma senare.. Men det gjorde ju absolut inget att han var hemma, då fick vi ju några timmar att umgås idag innan jag skulle dra till jobbet där jag för övrigt sitter just nu, med en mugg te bredvid mig..

Vi var ute och gick en promenad, då började det ösregna men det gick över ganska snabbt.. Det har regnat och varit soligt om vartannat hela dagen idag men nu ikväll så har det varit jättefint väder..
Nu önskar jag er alla

Kramar
Maria

fredag 19 juni 2009

Kärlek och midsommarafton..

Idag när jag kom ner i köket efter att jag sovit så stod dessa rosor på köksbordet..Och på bordet bredvid buketten så låg denna mysiga lapp...
Kan man bli annat än glad?? Det enda jag och min älskade sambo har träffats idag är 20 minuter på morgonen när jag kom hem från jobbet.. Sen när jag sov så körde han till Hällevik för att fira midsommar med vänner och där skall han vara kvar till i morgon eftermiddag/kväll.. Och då skall vi njuta av ostbricka innan jag skall jobba igen..

Jag skall ju jobba i natt med så därför är inte jag med i Hällevik, men det gör mig inget.. När man är så inställd på att jobba så är det helt okej att inte fira midsommar.. Jag har "firat" med att cykla en motionsrunda på 50 minuter därefter var det hem och duscha medans jag hade potatis kokande på spisen.. Sen avnjöt jag matjesill, nypotatis, gräddfil med gräslök och så en alkoholfri cider till det.. Såååå gott det är..
Lite senare skall jag äta lite jordgubbar som kärleken varit och köpt till mig idag.. Eller så tar jag med dem till jobbet och njuter av dem där i natt.. Brukar ju inte äta ngt på natten men idag kanske jag tar med det så man kan gotta sig lite..

Så min midsommar är alltså otroligt lugn och faktiskt är det himla skönt, jag är ju lite av en ensam varg, gillar att vara ensam hemma.. Men jag är ändå rätt social så att ibland vill man ju umgås med en massa folk så just nu ser jag fram emot kräftskivan vi skall ha här hemma i augusti.. Men först skall jag ha semester (v.31-34) och kräftskivan avslutar min semester så lite hoppas jag ju att det tar lång tid dit så jag hinner njuta av härliga lediga dagar med MYCKET SOL..


Till sist vill jag visa en underbar bild jag fick via mail idag.. En kompis till mig blev mormor nu i veckan.. Då fick denna lilla underbara krabat se dagens ljus.. En gosig liten gosse.. GRATTIS Lina & Eric till er lille prins..
Nu skall jag ta och softa lite i soffan framför tv'n och bara lata mig fram tills det är dags att cykla till jobbet..
Ha nu en underbart härlig fortsatt MIDSOMMARAFTON och njut av kvällen och av era nära..


Kramar
Mia

torsdag 18 juni 2009

Tips mottages tacksamt igen..

Ja nu vill jag ha tips och råd igen.. Jag skall ju måla mitt skåp så småningom och det hade ju varit kul om det såg lite slitet ut.. Jag har sett hos en del av er andra som målat och sedan fått till den slitna ytan.. Hur gör ni?? Målar ni med en mörkare färg först, sen med vit och så sandpappra?? Eller hur skall jag göra för att få den fint sliten??
Igår när jag skulle ut och sopa trappan och vattna blommorna på trappen så stod jag öga mot öga med denna varelse när jag öppnade dörren:
Han stod bara lugnt och tittade på mig.. Jag sprang in och hämtade kameran men hade ju inga större förhoppningar om att han var kvar, men se det var han :-D Fick ju inga jättebra bilder men man ser ju var det är.. Sen gick han lugnt över vår gräsmatta, ner för vår uppfart och vidare på trottoaren.. Klokt djur som tog trottoaren..

Idag när jag var ute på en liten promenad så gick jag förbi alla våra blåbärsbuskar vi har på den delen som är vildvuxen av vår tomt och där såg jag att en hel del blåbär var alldeles snart mogna.. Smultron såg jag också och det är inte länge tills de heller är klarröda och fina..

En liten bukett blommor plockade jag med under min promenad.. Vill ha in lite sommar tänkte jag.. Så de står nu i min kanna jag köpte i måndags.. Fanns ju inte så mycket blommor att plocka men jag tog det jag hittade.. I trädgårdar fanns det mycket fint men det kunde jag ju inte plocka..

Igår kväll tände jag ljusen på spisen och det blev så mysigt.. Jag älskar ju tända ljus och när vädret var som det var här igår, med massor av regn, då var det ju inget att tveka på utan ljusen fick tändas..

Nu skall jag se till att vila lite innan sambon kommer hem och vi skall äta.. Nån timme blir det vi kan umgås idag och sen är det dags för mig att slänga mig på cykeln och trampa till jobbet, fyra nätter har jag nu framför mig på jobbet..
Nu önskar jag er alla en fortsatt bra torsdag och en härlig MIDSOMMAR, hoppas solen kommer och visar sig för oss alla..
Kramar
Mia

onsdag 17 juni 2009

Nya ljuslyktor...

Idag har jag varit hos en jobbarkompis och hälsat på.. Hon och hennes sambo köpte ett litet hus förra året och har hållt på att fixa och renovera där, jag har inte varit och hälsat på innan men idag tog jag mig i kragen och promenerade hem till henne på husesyn.. De har en del kvar att göra men det som är gjort än så länge är jättefint.. Innan jag gick hem till henne så gick jag inom Jennifers presentbod för att se om jag hittade en liten present till henne..

Jag köpte två vita små ljuslyktor till henne som jag gillade skarpt så två stycken fick flytta hem till mig med.. Till mig köpte jag en vit och en turkos, gillar turkos.. Jag ställde dem på brickan på spisen men tror att kronorna skall få stå där när de kommer och dessa nya skall få stå på mitt skåp när det är klart, eller tvärtom..


Nu är snickarna äntligen klara med taket, i morron kommer de och tar ner byggställningen.. Så nu är det nästa projekt som skall göras.. Vi har en balkong från min sons rum som varken har golv eller räcke och det är det som skall fixas nu.. Golvplankor har vi hemma men till räcket måste vi iväg och handla.. Jag tror jag vet hur jag vill ha räcket så nu är det "bara" att handla materialet..
Jag skall oxå börja slipa och måla några gamla dörrar som vi har inne där färgen börjar flagna men så vill jag ju slipa och måla mitt skåp med... Men dörrarna är ju viktigare fast skåpet är ju roligare.. Jag får ta en diskussion med mig själv vad jag börjar med..

Inatt skall jag vara ledig och få sova i min säng men sen är det fyra långa nätter som gäller.. Så hela midsommarhelgen jobbar jag men det gör mig inte så mycket, jag är van sedan innan att jobba de flesta storhelger så midsommar är inte så stort för mig.. Får se pengarna jag tjänar istället ;-)

Nu önskar jag er alla en bra onsdag.. Sköt om er..

Kramen//Mia

tisdag 16 juni 2009

Föll direkt

Jag kollade en länk från en blogg idag till en butik, http://alvashus.se/ ,och föll direkt för denna söta ljuskrona..

Så jag beställde två stycken.. De är inte så stora, 7 cm i diameter och 11 cm höga men jag tror att de skulle passa på min bricka på öppna spisen, och skulle de inte passa där så hittar jag säkert något annat bra ställe..

Idag har jag haft besök av en kompis och hennes två små barn.. Barnen är det full fart på hela tiden :-) Linda som kompisen heter kom för att vi skulle försöka få ihop en dag som vi skulle träffas hos dem på middag.. Eftersom jag jobbar som jag gör och hon sommarjobbar som personlig assistent i sommar så är det svårt att få ihop någon bra dag.. Men vi tror att det lyckades till slut fast det fick bli om en månad.. Linda hade med sig fika från ett konditori och jag hade med tagit fram fika, och jag som inte skall äta sånt.. Men jag tog kakan som hon hade med sig vilket jag inte borde förstås.. Den kakan med jordgubbe på.. Fantastisk god var den ju förstås men absolut inte nyttig..

Så efter de hade gått så gav jag mig av på en promenad som tog 70 minuter så lite av de kalorier jag stoppat i mig försvann men långt ifrån alla.. Skall promenera till jobbet med om nån timme och det tar ca 25 minuter så några kalorier till går bort.. Jag skall alltså försöka mig på att minska i vikt.. Jag har gått ner 10 kg och det har jag hållt i drygt ett år nu men jag skall ner ca 8 kg till och det är såååå seeeegt.. Jag har inte riktigt rätta motivationen men jag gör mitt bästa så jag iaf inte skall gå upp tills motivationen kommer tillbaka..

Nu skall jag köra och hämta pizza till sonen och hans kusin, jag själv har nyss ätit en kycklingsallad..

Ha nu en bra kväll..

Kramen

Mia

måndag 15 juni 2009

Loppisfyndat!!

Nu har jag äntligen fått min öppna spis mer som jag vill och det tackar jag er som gett mig tips för..
Jag körde idag till Kyrkhult som har en loppisaffär och där hittade jag en silverbricka, hade inte tänkt mig en så stor som det blev men de små han hade var alldeles för putsade och fina för att jag skulle gilla dem så det fick bli den jag köpte..
Körde sedan till Maxi där jag köpte en Hjärtan på tråd och en succulent.. Skulle haft blockljus i olika storlekar med men de hade bara en storlek så det fick bli två såna och sedan får jag köpa andra när jag kommer upp till IKEA nån gång.. Efter Maxi så körde jag till blomsteraffären och köpte två krukor, blev ju inte riktigt krukor som jag tänkt mig men tycker det blev bra ändå, man kan ju alltid ändra och byta när man hittat ngt annat.. Sen bar det hem för att plantera och pynta och här är resultatet..
Jag skall alltså har lite mer ljus på brickan i olika storlekar, nu snodde jag ljusen jag hade på min Marimekkotallrik i köket så länge..
I ramen har jag bara satt 4 blomsterfoton jag har tagit än så länge.. I de andra skall jag sätta våra 4 barn (i hörnen) och ett på oss ( i mitten) och tänkte att de fotona skall vara i svart/vitt medans blommorna skall stå för färgerna..
Inne i spisen skall jag med göra snyggare med ljus tills den dagen vi har glidgjutit skorstenen och vi kan använda den som just en öppen spis..

När jag var i loppisaffären hittade jag oxå ett handfat i Kockumsemalj.. Tyvärr hade han inte en sån kanna som tillhör men jag hittade denna lite mindre så den får duga så länge tills eller om jag hittar en annan lite större och gärna lite bulligare i formen.. Men detta blev fint med.. Detta skall sedan stå på skåpet jag skall göra i ordning..


Idag har snickarna åter varit här och jag pratade med en av dem och han sa att på onsdag är de klara.. Såååå skönt!! Skönt att det snart är klart och skönt att ha ett tak att lita på..
Denna veckan har jag en hård arbetsvecka framför mig.. Jag skall jobba 6 nätter á 10,31 timmar.. Mitt eget fel iof men hårt ändå.. Jag ville vara ledig en natt i påskhelgen så jag bytte med den andra tjejen som jobbar natt hos oss och då ville hon vara ledig natten till midsommar så det är den jag skall jobba extra denna veckan.. Så jag jobbar två nätter från i natt, ledig ons-tors och sedan jobbar jag 4 nätter från torsdag kväll.. Så sambon och jag lär inte slita ut varandra.. Ha ha.. Han jobbar eftermiddag denna vecka så vi träffas på morronen lite när jag kommer hem, på kvällen har ju jag stuckit till jobbet innan han kommer hem.. På midsommarafton åker han till vänner i Hällevik för att fira midsommar där och så återkommer han på lördag eftermiddag.. Då träffas vi några timmar innan jag skall åter till jobbet.. Ja ja.. Snart semester så då träffas vi ju lite mer..
Nu skall jag slänga mig i soffan en stund för att vila så jag orkar vara vaken hela långa natta..
Ha nu en bra kväll och sköt om er och varandra..
Kramen
Mia

söndag 14 juni 2009

SOOOOL!!!!

Ja idag har den äntligen visat sig, SOLEN!! Vi har haft jättefint väder hela dagen med sol från nästan klarblå himmel.. Enda smolket i bägaren har varit blåsten, rena stormen har det varit, fast tvätten torkade ju snabbt..
Idag när det är söndag så har vi ju dagen då barnen antingen kommer eller skall åka till sin andra förälder.. Idag var det dags för alla barnen att åka till sin pappa respektive mamma.. Min son brukar ju stanna och bara åka till sin pappa varannan helg men nu hade han inte varit där på två veckor så han åkte med till sin pappa.. Det är lite kluvet om vad man känner när de åker, på ett sätt kan det vara skönt för denna vecka de inte är här jobbar jag som mest och så kan det vara skönt att jag och sambon får rå om varandra lite utan barnen, fast denna vecka som kommer ser vi knappt varandra..
Vi har ju nu bott under samma tak sedan augusti och faktiskt trodde jag inte att det skulle vara så jobbigt att bo med någon annans barn, men det är det.. Jag vill inte gå in på varför jag tycker det men ibland känner jag mig som en främling i mitt eget hus, en som bara hälsar på.. Jag försöker att få det bra och det skall jag fortsätta med för jag vill ju det skall funka för alla parter.. Jag vill kunna trivas helt och fullt i vårt hus alla dagar på året, och jag vill att sambon, mina barn och sambons barn skall trivas och då måste alla göra sitt bästa.. Det är absolut inget "fel" på sambons barn utan söta fina tjejer men det är en del saker som gör att det blir lite jobbigt ibland och kanske känner sambon samma med att bo med mina barn, han har inte sagt något om det..
Till ngt annat :-)
Jag har försökt piffa upp min öppna spis lite.. Jag satte kollageramen jag köpte på Netto i veckan på spisen och genast såg det lite trevligare ut.. Det skall ju in nio bilder i den, 4 har jag satt med blommor jag fotograferat.. De andra 5 skall fyllas med barnen i 4 av dem och så ett på mig och sambon i mitten.. Bilderna på oss och barnen hade jag tänkt att ha i svart/vitt och blommorna i färg, får se hur det kan bli.. Skall se om jag kan plåta barnen näst de är här..
Sen hade jag tänkt köpa tre höga smala krukor i vitt och i olika höjder där jag tänkte sätta typ hjärtan på tråd och så en taklök en den lägsta.. Och till sist skall jag försöka hitta en gammal silverbricka sär jag skall placera blockljus i olika höjder.. Jag tror på detta och tackar alla för tipsen som lett till detta :-D Det kommer foto så fort jag är klar..
I morron tänkte jag köra till Kyrkhult som är min hemby där jag är uppvuxen och även bott som vuxen, där har de en liten affär med gamla prylar som jag tänkte besöka.. Skall se om de kanske har en gammal silverbricka bl.a och har jag tur så kanske jag hittar lite mer fynd..
Jag är ju ute efter två gamla stolar i brunt och en gammal fotogenlampa på fot.. Och sen kan man ju hitta lite annat som man inte visste att man behövde ;-)
Idag får ni en bild på min katt Sassi, vill ju gärna att bloggen innehåller bilder, blir lite roligare då tycker jag.. Detta är en katt som INTE är som en katt skall vara, eller som jag tycker en katt skall vara.. Hon gillar inte att sitta i knät vilket jag vill att katter skall gilla.. Hon kan komma ibland och vilja bli klappad men bara på sina villkor och korta stunder.. Känner hon inte den som klappar tröttnar hon snabbt och säger ifrån genom att slå efter personen med klorna ute.. Men samtidigt gillar jag henne, hon är egen och det är ju ofta katter..

Nu får det bli lite tv här innan sängen skall få besök.. Måste vila innan nästa veckas tuffa jobbvecka, skall jobba 6 nätter á 10.31 timmar så jag vet vad jag skall göra nästa vecka iaf.. Jobba, sova, äta.. Ja så ser min vecka ut.. Och så blogga och läsa bloggar så klart :-D

Ha nu en bra fortsatt söndag..

Kram
Mia

Ps.. Har ni samma problem som jag med mellanrum mellan olika stycken i texten?? Jag skriver alltid mellanslag när det är nytt stycke men ofta när jag kollar så blir det inte det i bloggen :-( Jobbigt att läsa när allt är i ett stycke... Ds

lördag 13 juni 2009

Tips till öppna spisen önskas..

Tack för kommentarerna om mitt skåp igår.. Några som inte tyckte jag skulle byta spegel.. Jag skall göra ett nytt försök att få bort färgen men lyckas det inte så får det bli en ny för så här vill jag inte ha den.. Och värdet på skåpet är ju väldigt lågt ändå eftersom orginalfärgen är borta och att den kommer att målas om så för den delen så kvittar det ju oxå.. Men visst, får jag bort färgen så är det ju roligare om den gamla spegeln finns kvar..

Jag har ett annat dilemma här hemma med, och det är vår öppna spis.. Jag vet inte vad jag skall pryda den med.. Just nu ser det otroligt mesigt ut och jag är lååååååååångt ifrån nöjd.. Har inte en endaste idé om vad jag skulle kunna ha på spisen.. Så har ni något bra tips så mottages det tacksamt...

Jag gillar vår öppna spis annars, den är lite ovanlig.. Tyvärr går det inte att elda i den för tillfälligt utan vi måste glidgjuta den, så just nu är det ljus som får pryda den inuti.. Den dagen vi kan elda i den skall vi också fixa en insatskassett i den så man har lite nytta av värmen som blir och inte enbart myspys.. Kommer att bli så fint och mysigt..

Dagen idag består av rent slapp, tror jag.. En lång promenad kommer att göras med förstås och kanske det får bli med mina gångstavar som sällskap, det återstår att se..

Kärleken skall vara iväg ikväll med.. Hans yngsta dotter och en kompis till henne skall ha gemensamt kalas i en lokal i närheten här så han och kompisens pappa får vara med och vara "vakter", men de har blivit ombedda att hålla sig i köket.. Ha ha..
Kalaset håller på från kl 17 till kl 21, 4 låååååånga timmar.. Och medans han och båda hans döttrar är där så skall jag och mina barn grilla här hemma och ha ännu en myskväll bara vi tre.. Ibland är det otroligt skönt att få ta hand om sina barn ensam och kunna njuta av dem..

Till sist nu skall jag visa er en detalj som jag tycker är så vacker.. Den sitter på ett underrede till en gammal symaskin som har tillhört kärlekens mormor..

Nu önskar jag er alla som läser detta en underbar lördag och i morron söndag skall det bli vackert väder här nere i Blekinge och det hoppas jag sprider sig till hela landet..

Kram på er alla
Mia

fredag 12 juni 2009

Skåpet!!

Tänkte att ni måste få se skåpet jag skrev om igår.. Just nu ser det inte så vackert ut men jag skall slipa det och sedan måla det vitt.. Och så skall jag byta spegel.. Tror det blir kanonbra..
Skall bara vänta tills snickarna är klara här med taket och att det är bättre väder ute så jag kan stå ute och slipa så det inte blir så dammigt i garaget..
Egentligen borde jag slipa och måla några gamla dörrar som håller på att tappa färg här inne, får se vilket jag gör först.. Roligare med skåpet ;-)

Vilket pissväder, rent ut sagt, det är idag.. Här öser regnet ner och har gjort hela dagen.. Tråkigt för alla skolelever som har skolavslutning idag.. Mina och sambons barn har gått sista dagen idag så de är glada för att ha ett långt sommarlov framför sig..
Och bara för att det är skolavslutning idag så skall jag och mina barn festa till det med att äta hämtmat ikväll.. Sambon och hans barn skall till Karlshamn och titta på EMD som är hans äldsta tjejs idoler.. Inget jag eller mina barn gillar så vi stannar hemma och myser istället.. Tyvärr har jag ingen bil hemma så jag kan hämta mat men jag har flörtat med min bror så han har lovat att vara pizza/sallads bud ikväll.. Snäller är han min bror..

Nu skall jag ta och avsluta denna blogg för idag och ta och bjuda upp Snabeldraken till en dans för här är så skitigt..

Ha en bra fredag i regnet..

Kramar
Mia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade