söndag 31 maj 2009

SRF på G..

Så var det då dags.. Dags för årets happening här omkring, SRF!!! Ja det drar ju inte igång förrän på onsdag men för många som jobbar med att bygga scener osv så har det börjat för ett tag sedan redan.. Och i natt skall jag jobba mitt första pass som gatevakt nere i Norje där festivalen skall vara.. Jag skall se till så bara de personer som har rätt till att vara på området kommer in och att resten håller sig utanför.. Det är tredje året på raken jag jobbar som gatevakt, ett riktigt kul jobb med härliga människor..

Jag börjar 00.00 och jobbar till 06.00, då är man rätt mör och frusen och det skall bli gott att komma hem och krypa ner under ett varmt täcke och sova några timmar.. Sen jobbar jag två nätter på ordinarie jobbet.. Jag har tagit semester från mitt två nätter i helgem just för att kunna tillbringa min tid på festivalen.. Just nu känns det lite som att jag nog vill vara hemma lite med, jag behöver verkligen vila upp mig lite med.. Känner mig så jäkla trött i kroppen.. En låååång semester hade suttit fint nu men det får jag vänta med några veckor..

I onsdags när dottern kom hade hon sin hund med sig så igår tog jag henne och gick en lång runda, både hon och jag var trötta efter den, men så skönt det var.. Jag behövde rensa lite tankar, var lite nere igår och har varit det lite idag med men jag pratade med sambon så jag hoppas det jag hade inom mig löser sig..

Nu skall jag vila lite innan jag skall köra och hämta min kompis och sedan vidare till Norje för nattens jobb i kyla, för det brukar bli duktigt kallt på natten även om det varit kanon väder på dagen som det har varit idag..

Ha nu en bra kväll och natt och ha oxå en underbar måndag..

Kram
Mia

fredag 29 maj 2009

Jag fick en utmaning...

...av Patricia mitt i livet

Skor: Oftast mina walkingskor från Ecco.. Sååå sköna.. Skall jag vara lite finklädd så blir det gärna ett par stövlar med hög klack

Sneakers: Vita gympadojjor av ngt märke som jag inte minns..

Jeans: Gärna mina par från Gina Tricot.. Älskar deras tighta jeans.. Just nu ett par sköna från Lindex..

T-shirt: Har en hel hög som jag har när det myses..

Underkläder: Inga märkes underkläder,, Gärna härliga hederliga i bomull eller snygga i spets om man skall vara fin..

Väska: En rätt stor svart från Lindex och så använder jag ibland en mindre röd från GeKås i Ullared..

Plånbok: En brun med bra fack inhandlad på GeKås i Ullared..

Solglasögon: Halvstora svarta från Lindex..

Klocka: Använder sällan klocka men fick en fin klocka av kärleken när vi hade tvåårsdag, en Tajms var det, används när jag är finklädd..

Smycken: Har en silverring som alltid är på och ett läderarmband med en ring i som det står "Stolt mamma" på och ett läder halsband med två tags där det står Life i den ena och ett hjärta i den andra..

Tv: Philips, tjocktv.. Vill ha en på väggen en tunn sak..

Mobiltelefon: Sony Ericsson W595

Mp3: Har ingen min mobil används som det..

Dator: Bärbar Fujitsu siemens och tre stationära.. HP bl.a

Smink: Köper när jag behöver och då kan det bli vilket märke som helst så det är blandad kompott i sminkväskan..

Ansiktskräm: Oriflame

Deodorant: Rexona

Tandkräm: Pepsodent..

Shampo/Balsam: Respons.. Använder inte balsam..

Parfym: Gärna Hugo Boss Deep red..

Mineralvatten: Sodastreamägare men Ramlösa skogsbär är ju god..

Vin: Ja tack, gärna ett glas rött, märka mindre viktigt bara det är gott :-D

Drink: En jordgubbsdrink jag gör själv..

Bröd: Har ingen favvo men jag gillar tex varsågodbrödet..

Mat: Här var det värre.. Äter ju det mesta.. Men visst pasta är ju en favorit med ngn god sås till.. Eller thai.. eller grekiskt.. eller... ;-)

Glass: Mmmmm... Love glass.. Äter det mesta utom Tiramisu eftersom jag inte gillar kaffe..

Godis: ALLT!!!!!

Säng: Sängstomme från IKEA, en svart Hemnes..

Lakan: Väldigt olika..

Frisörsalong: Frissas till av Beba i bebas klippstudio här i Olofström..

Dagstidning: BLT

Magasin: MåBra, Digital Foto..

Nu skickar jag vidare det här till
SJÄLARO

torsdag 28 maj 2009

Utspark i kyla..

Ja idag var det utspark för treorna på Nordenbergsskolan här i Olofström.. Jag var nere och kollade när de marscherade genom byn glada i hågen och studentsången skallade så det hördes över hela kommunen..
Men hy vad kallt de fick stackarna.. Det blåste otroligt mycket och det var kalla vindar.. Tänkte på alla tjejer som kom i sina korta kläningar med bara axlar.. Iof hade de flesta lite alkohol innan för men de måste ha frusit ändå.. De slapp iaf regnet så lite tur var det ju ändå..


Ikväll har jag varit på möte med dem som jag skall jobba för när jag skall vara gatevakt på SRF.. Den roligaste händelsen på hela året och jag längtar verkligen.. Hoppas bara att vädret är lite bättre då..
Jag skall jobba tre pass från må-fre, jag har fått otroligt bra tider så jag jobbar nästan inget när själva festivalen är igång, hur bra som helst, jag hinner kolla på vad jag vill och rocka loss ordentligt..
Det är tredje året jag jobbar där och det är verkligen fantastiskt roligt och verkligen värt att jobba sammanlagt 18 timmar för att få komma in alla 4 dagarna..

NORJE OCH SRF... HERE I COME!!!!

Ha nu en bra natt och en underbar fredag..

Kramen
Mia

onsdag 27 maj 2009

Jordgubbsfrukost..

Ja idag blev det en härlig frukost med jordgubbar, mjölk och mackor.. Årets första svenska jordgubbar för mig.. Sååååå goda de var.. Söta och härliga..

Idag har det varit en lugn dag.. På morronen körde jag sambons äldsta dotter till skolan, hon är på skolresa och hade lite packning som skulle med så jag körde henne.. Tidig eftermiddag gick jag ner till byn för att kolla på Nordenbergsskolans karnevalståg.. Det var inte många klasser som var med men de som var det var så fina så..

Nu ikväll har jag suttit och läst lite bloggar som jag följer.. Några av dem är med tragisk bakgrund.. Nån som mist sitt lilla barn i cancer, en kvinna som huset brann ner för och efter ett par månader dog hennes man, en pappa som miste frun och sin bebis i en trafikolycka där han satt bakom ratten, han fick ut stora dottern som fick svåra brännskador och andas med en slang i halsen idag.. Läser Englas mammas blogg med.. Det är så tragiskt och man får sig en tankeställare.. En tankeställare om att man skall vara glad för det man har och leva i nuet.. Man vet aldrig vad som händer i framtiden.. Ta vara på det man har och ta vara på de man har nära.. Livet är inte en självklarhet..
Med dessa ord avslutar jag för idag och skall nu jobba lite här.. Ha en bra natt och dröm fina drömmar..
Massor av kramar..
Mia

tisdag 26 maj 2009

Anfallande måsar!!

Ja det är sant.. Igår skulle jag sitta ute i trädgården och sola för det var underbart väder med klarblåhimmel.. Ett par timmar satt jag där sen rätt som det är så börjar måsar gå till anfall.. De störtdök mot mig och gled upp igen precis innan de träffade mig och så höll de på varenda gång jag gick ut i trädgården.. Jag blev riktigt rädd för dem.. Jag var inne på nätet och läste om det.. Förmodligen har de ungar i vår skorsten som de beskyddar och då gör de på detta viset några dagar så jag hoppas de slutar snart.. Man vill ju kunna sitta i sin egen trädgård utan att vara rädd för störtdykande stora gapande fåglar.. När det är över och ungarna är väck så skall vi upp och rensa skorstenen och lägga över nät så man slipper detta nästa år.. Inget kul alls..
Så framåt kvällen när jag tröttnat på fåglarna så tog jag en cykeltur på 52 minuter istället och då cyklade jag förbi denna fina stenlänga.. Finns många små vackra ställen i min kommun..


Idag gjorde jag ett nytt försök att sola och idag gick det lite bättre men lite håller de på fortfarande.. Jag satte stolen och filten så nära väggen jag bara kunde för så nära väggen vill de inte flyga så antingen var det därför det var lite bättre idag eller så börjar de lugna ner sig..
Detta var min solhörna idag iaf :-D


Och detta är utsikten från min solhörna.. Vi har en kanal som går nedanför och rakt över den är det skog.. Ganska mysigt faktiskt.. Men vi skall sätta ett staket ner mot kanalen så det känns lite mer ombonat.. Det är ett stup rakt ner till kanalen med så det känns ju lite tryggare med ett staket där.. Tror det kan bli snyggt.. Men som vanligt så får man prioritera så det får vänta lite.. Taket först och sen skall vi fixa balkongen som varken har golv eller räcke ännu, men det skall bli i sommar och det kommer absolut bilder på det så småningom..

fönster.. Ikväll har jag varit hos min kompis Anna och putsat hennes Hennes st
Jag har varit ledig natten som gick och är ledig denna nu med.. Såååå skönt att ha lite ledighet och med vädret som varit är det ju ännu bättre.. Jag har legat i bikini ute (nära väggen då) och solat och fått lite färg.. Bränner lite i huden och det känns så gott..

Ikväll har jag varit hos min kompis Anna och putsat hennes fönster.. Hennes stora son tar studenten på torsdag och de skall ha festen hemma och hon har så jäkla mycket att göra till den så jag erbjöd mig att hjälpa till, så alla hennes fönster i huset är nu putsade.. Skulle behöva ta mina med men det får bli en annan gång..


Nu skall jag sätta rumpan i soffan en liten stund innan det är läggdax.. Ha nu en bra natt och en härlig onsdag..

Kram till er från mig
Mia

söndag 24 maj 2009

Underbara dofter!!

Har ni känt hur det doftar ute?? Har ni tagit er tiden att dra in de ljuvliga dofterna som finns runt oss vid denna tiden på året?? Det är helt underbart.. Idag har jag gått en låååång promenad och fullkomligt njutit av alla dofter och alla blommor som tex syren..
Jag promenerade ner till Holjemarknad idag med och åt Thai Mat.. Jag övervägde Langos som jag älskar men tänkte efter före för en gångs skull och tog ett lättare alternativ även om det jag åt inte är det mest hälsosamma men ändå bättre än Langos..
Nere på marknaden skulle jag kolla om jag vunnit på mina anklotter.. Lions säljer lotter vart år och jag köpte två styck.. Sen släpper de i 2000 plastankor med nummer på i Holjeån som flyter fram till en fålla där de 10 första blir de nummer som vunnit.. Högsta vinst är 10 000 kr.. Tyvärr vann jag inte i år heller, men men, nästa år kanske det är min tur ;-)
Hemma sen har jag mest suttit på altanen och njutit av det härliga vädret.. Min bror och hans familj kom cyklandes så jag bjöd dem på kaffe och Snoddas, jag tog ingen kaka *mallig*.. Jag drack bara en mugg te..


Nu sitter jag ju på jobbet igen, sista natten av fyra så jag ser verkligen fram emot att få gå hem i morron bitti.. Jag brukar ju promenera till jobbet när jag jobbar sista natten och så gjorde jag även ikväll.. Jag har alltid en ljudbok inladdad i mobilen så det lyssnar jag på när jag går.. Det är super att ha det i öronen.. Just nu är det Sjöjungfrun av Camilla Läckberg.. Jag gillar hennes böcker och även denna är bra..

Ha en bra natt nu alla och dröm fina drömmar..

Kram
Mia

lördag 23 maj 2009

Marknad, mat & godis!!

Idag har jag sovit rätt bra, kl 14.35 vaknade jag, såååå skönt.. Pallrade mig upp och mötte son med kusin när jag skulle på toa.. Kanske inte så kul för 17 årig son att möta mig nyvaken i bara trosor och en t-shirt när han har kompis hemma.. Ha ha.. Men men, trodde ju inte han skulle vara där då han är hos pappa denna helgen, men det gör ju absolut ingenting.. Är ju så glad när de kommer upp så där utan att man vet om det :-)

Promenerade ner till marknaden för att möta upp Patrick så vi skulle få lite mat i oss.. När jag kom ner så var det prisutdelning på Drog Fighten som hade gått avstapeln under dagen.. Det är sjätteklassare i hela kommunen som jobbar mot droger och så nu i slutet av terminen så har de en tävling där första pris är en resa till Tyskland för hela klassen till ett badställe och ett tivoli.. Detta året var det Jämshög som vann och de var så lyckliga..


Efter prisutdelningen så var det Hasse "Kvinnaböske" Andersson som intog scenen , men då gick vi för att få i oss lite mat..
Thaimat blev det.. Gott som tusan men starkt var mitt så jag har varit törstig resten av dagen..
Efter inköpande av strumpor som jag var stort behov av så åkte vi hem, men jag stannade såklart vid godisståndet innan.. Jag blir så arg på mig själv för att jag har fått så jäkla dålig karaktär.. Köpte marknadskarameller vilket jag inte borde.. Har satt i mig en del men lämnade resten hemma nu när jag for till jobbet..

NU MÅSTE DET BLI ANDRA BULLAR MIA!!!!!! Jag måste skärpa till mig.. Måste börja väga och mäta min mat igen och föra matdagbok på MåBra och så fortsätta mitt motionerande ordentligt.. På fredag skall jag kunna skriva här att jag minskat istället för ökat i vikt om det så bara är ngt litet hg.. Det är ju ner jag skall inte klättra upp de där hemska kilona igen.. Det är tufft men en dag skall jag vara så pass så jag trivs med mig själv, så det så..

Ha nu en bra natt och en härlig fortsatt helg.. Jag jobbar nu min tredje natt av fyra så jag börjar äntligen se slutet av denna helg..

Kram Kram

Mia

fredag 22 maj 2009

Marknad och jobb!!

Då har jag hamnat på jobbet igen.. Och ja, jag har ett lugnt jobb, alldeles för lugnt ibland men jag trivs ändå.. Jag är personlig assistent till en gravt utv.störd tjej som bor i egen lägenhet och jag jobbar alltså ständig natt hos henne.. Nu i början av kvällen brukar jag sitta vid datorn en stund så att jag är så tyst som möjligt nu innan hon somnat riktigt.. Sen om nån timme tar jag hand om de sysslor som skall göras som att torka golv, förbereda frukost, vika tvätt osv..

Idag sov jag ganska bra men vaknade tidigt.. Sov bara till 13.40, lite drygt 4,5 timmar och det kan ju vara lite lite.. Men jag sov iaf bra de timmarna..
Här i byn är det ju marknad nu i dagarna tre och jag älskar marknader.. Så jag har gått och strosat lite nu ikväll där nere, tittat på folk och tittat i stånd.. Men jag har inte köpt ngt..
Nu ikväll så var vi nere i underhållningstältet och åt och fick underhållning av Finjabackens, de är lite av ett mini Wallmans.. Duktiga är de..
Kl 21.40 fick jag lämna mina vänner och ta cykeln till jobbet.. Tråkigt att lämna för det hade varit roligt att fått stanna kvar och ha lite kul men det går väl fler tåg.. Och på ett sätt så tycker jag det är ok att jobba denna helgen.. Min sambo, Patrick, är med i Lions som ordnar marknaden och han håller ju till där nere hela helgen så vi hade ju inte träffats mer om jag inte jobbat, så det känns ändå bra..
I morron blir det en runda till på marknaden när jag har vaknat.. Jag och Patrick har bestämt att vi skall äta där nere och gå en runda tillsammans, men sen drar jag nog hem och slappar lite innan det är dax att jobba igen..
I morron är det lite mer stånd komna där nere med och det vill jag ju se vad de har att erbjuda..


Nu önskar jag er alla en bra natt och en härlig lördag.. vi ses i morron :-)

Kramar
Mia

torsdag 21 maj 2009

En solig Kristi himmelfärdsdag!!

Idag har det varit en härlig dag med mycket sol.. Molnen visade sig ibland men i det stora hela har det varit en fantastiskt fin dag..
Jag har inte gjort mycket idag heller *skäms* På fm/tidig em satt jag ute i solen och läste en bok och när sambon kom hem från marknadsbestyren så tog vi i en fika i solen..
Efter fikan så började sambon slipa på vår ytterdörr som ser för gräslig ut.. Det har suttit en skylt på den så det är ett stort märke efter den.. Tyvärr fick han inte bort det så nu överväger vi om vi skall måla den eller ev göra en snygg skylt och sätta där.. Jag hade ju helst velat byta dörr men det får vänta ett tag.. Jag skulle vilja ha en snygg vit dubbeldörr.. Vi har gamla foton ¨på huset när det var ganska nybyggt, runt -36, då satt det dubbeldörrar på huset och det är så jäkla snyggt.. Å andra sidan så var fasaden reviterad oxå och det är ju med himla snyggt.. Hade vi haft råd så hade vi reviterat det igen.. Men vem vet, en vacker dag kanske vi känner att det är just det vi vill lägga pengar på.. Just nu är det en massa annat som är så mycket viktigare som att taket skall bytas och det är ju på G.. Vi måste oxå byta fönster och jag hoppas på att vi kan börja med det nästa år, börja med övervåningen först.. Inne har vi med en del som behöver göras för att det skall se snyggt ut.. Vi har tex en hall uppe och väggarna i trappen upp som måste göras ngt åt.. Där är det bara en gammal fördärvad tapet som hänger.. Där vill vi sätta vitmålad panel så man får det ganska underhållsfritt.. Det är så högt till tak där så man vill ju gärna inte klättra med tapetvåder med jämna mellanrum..
Ja ja, nog om huset..
Idag har jag tagit mig i kragen och rastat mina stavar med..

Jag gick till motionsslingan som ligger en bit ifrån huset och började gå där med en ljudbok i öronen, jag gick i rask takt och lyssnade intensivt på boken.. När jag kommit en bit in på slingan så såg jag ngt på marken.. Huuuuga!!! Det var en orm.. Ja egentligen var det "bara" en kopparödla men jag gillar inte dessa ringlande saker trots att de inte är farliga.. Jag tvärnitade och vågade inte gå förbi den.. Det kom en tjej joggandes och jag varnade henne, hon sa bara ja igår såg jag 4 ormar när jag sprang här.. Fy fasen!! Jag kommer inte att gå där när det är varmt ute.. Idag tog jag en annan runda som kändes lite mer ormsäker så det blev en bra runda iaf..
Nu ikväll har vi grillat.. Fy tusan vad det är gott med grillat.. Idag blev det flintastek med klyftpotatis som jag gjort i ugnen tillsammans med lök, paprika och champinjoner och så sallad till det.. Jag åt alldeles för mycket som vanligt.. När tusan skall jag skärpa till mig?? Nu har det gått för länge som jag har slarvat med matintag och med godis/kakor.. Jag behöver en Anna Skipper hemma som piskar på mig.. Men jag har väl bara mig själv att jobba med så det är till att sätta igång med det.. Jag vill ju inte gå upp de 11 kg jag lyckats gå ner och det är ju ca 10 kvar att kämpa bort.. Dessa eviga kilon.. Men jag vill må bra och det gör jag inte med mig själv just nu så det är bara att kämpa vidare och hoppas på att rätta kämparglöden återkommer..

Nu sitter jag på jobbet, natt 1 av 4, och skall göra till i morron bitti kl 8.19 sen skall jag få hem och sova.. Vilket jag ser fram emot..

Nu önskar jag er en bra natt och en härlig fredag..

Kram

Mia

onsdag 20 maj 2009

Mitt i veckan dagen..

Ja så var det då onsdag.. Ja onsdagen har ju snart gått den med.. Den startade ju inte så bra vädermässigt med åska och ösregn men den har fortsatt desto bättre med strålande solsken och värme..
Dagen idag har varit lugn och skön, tycker inte jag har gjort så mycket..
När sambon tagit sig till sitt jobb så tog jag tag i min cykel och gav mig av på en tur.. Motvind är inte kul men det var det jag fick cykla i det mesta av tiden, men å andra sidan så känns det bra eftersom jag fick ta i lite extra.. Tog såklart kameran med på min tur och stannade till och plåtade lite så att jag har lite bilder att visa..




När jag väl kom hem från min härliga cykeltur, där jag för övrigt stannade till i Jämshög och köpte en kedja i järnaffären, så tog jag mig i kragen och planterade mina fuccia jag köpte för några dagar sedan.. Jag ville haft andra amplar att hänga dem i men inte hittat några som jag vill ha.. Eller jo jag hittade jättesnygga när jag var och shoppade på Hörnsjönsplantskola men de kostade 350 kr styck och det var jag för snål för.. De jag har köpt hittade jag på Maxi och får duga så länge.. Kedjan jag köpt använde jag till att hänga dem i.. Blir det bara slipat och målat på balkarna så kan det ju bli rätt så snyggt..

Jag har varit ledig även idag och det har varit skönt.. Men nu när de flesta andra skall ha långhelg då skall ju jag jobba såklart.. Jag går på i morron kväll och så jobbar jag 4 nätter.. Ganska tufft pass, man är rätt så sliten efter 4 nätter.. Och lite tråkigt att jobba när de flesta andra skall ha långhelg men så är det ju.. Och tur att jag trivs med mitt jobb, då är det ju lite lättare att gå till jobbet..

I helgen är det marknad här i byn med, Holjemarknad.. Det är vart år vid denna tiden och är byns största händelse på året.. Tre dagar med krämarmarknad och tivoli.. Det är Lions här som ordnar det och min sambo Patrick är med där så han kommer i stort sett bo på marknaden från i morron till på söndag så vi kommer inte att ses mycket.. På fredag kväll skall jag ner i ett underhållningstält och äta tillsammans med honom och ett gäng vänner men jag får ju gå ganska tidigt då jag skall jobba.. Men god mat får jag ju iaf , inte fel det..

Nu skall jag dejta min soffa en stund till innan jag skall dejta sängen.. Hoppas ni kommer att sova gott och att eran torsdag blir en bra sådan antingen som lediga eller om ni jobbar som jag skall göra..

Kram

Mia

tisdag 19 maj 2009

Ledig tisdag!

Solen har visat sig idag och värmt så gott.. Ja det kom lite moln ett tag som såg ut som de ville släppa lite regn men de var snälla mot oss och höll igen..
På fm var jag och Patrick hos hans föräldrar en snabb runda men vi hann med lite fika, tyvärr.. Jag skall ju inte äta sånt gott men det är ju så svårt att låta bli.. Vad det goda var?? Jo hans mamma hade gjort rabarberkaka med vaniljsås till.. Går ju inte att bara titta på den fast jag borde.. Jag har just nu jättesvårt att hålla mig ifrån sånt mumma.. Vi hade lite kakor i skafferiet, ja hade.. Jag har ätit av dem idag, ja sonen hjälpte mig tack och lov annars hade jag väl smält i mig alltihop själv..
Senare var jag och sonen hos mina föräldrar där jag "stal" lite rabarber som jag gjorde i ordning och sedan frös in, de får bli ngt gott en annan dag..


Nu ikväll har jag gått en lång runda för att döva lite av samvetet.. Jag tog kameran med för att ha lite bilder att lägga in här så här kommer några av bilderna..

Detta är en gammal källa som finns i Olofström som kommunen har fixat till och sedan har en kvinna i kommunen gjort troll och satt i den.. Himla mysigt och fint..





Här har jag nästan kommit hem.. Detta är sjön Halen i vackert kvällsljus..



Några hus hemifrån så stod dessa vackra syrener i en trädgård.. De doftar så oerhört gott och de är så vackra.. Synd att de blommar över så fort bara..

Nu sitter jag slängd i soffan med en mugg te och har precis ätit en macka och dricker gott te.. Hoppas ni oxå har en bra kväll..

Sov gott sen när det blir dax för det..

Kram

Mia

måndag 18 maj 2009

En bra måndag..

Ja denna måndag har varit riktigt bra.. Det ösregnade när jag gick hem från jobbet i morse men det var ganska skönt och det känns himla bra att lägga sig och sova när det är sånt väder..
Jag sov några timmar och när jag vaknade var det strålande solsken och varmt ute, perfekt!!
Körde till Maxi för att handla lite, köpte en vaxduk till bordet på altanen men den passar inte in riktigt men jag kände att vi måste ha en så när jag hittar en som passar bättre till våra turkosa dynor så får jag köpa en ny duk.. Vill gärna ha en vit..


Har sen nu ikväll varit ute på en lång promenad, måste ju försöka bli av med lite av volangerna som är runt magen..

Här kommer bilder på en del av det jag handlade igår.. Det jag köpte till dottern tog hon ju med sig till sin pappa när hon åkte dit igår och så beställde jag ju en nyckelring med som nog kommer i veckan..
Armbandet med texten STOLT MAMMA.. Precis vad jag är till mina fantastiska barn..

Halsband med texten LIFE och ett hjärta i en snurrad läderrem..

Morsdagspresenter till min mamma och till sambons mamma.. FARMOR MORMOR till min mamma och STOLT FARMOR till sambons mamma..

De båda halsbanden i sin helhet...

Ha nu en underbart bra fortsatt måndagskväll...

Kramar

Mia

söndag 17 maj 2009

Vilken härlig kväll!!

Ja vilken härlig kväll vi har haft.. Först och främst ett underbart väder hela dagen och så då smyckesvisning/försäljning med livemusik till det nu på kvällen..
Dagen började kanske däremot inte så bra eftersom jag inte kunde sova efter en natts jobb utan har varit vaken hela dagen, eller ja ca 1,5 timmes sömn, men det får ju gå.. Jobbar ju nu i natt med men det skall nog gå att hålla sig vaken..
Ja ikväll då så har jag haft en tjej hemma som visat sina egenhändigt gjorda smycken.. Vi var 16 köpglada tjejer som ville ha en massa smycken..

Åsa som har gjort smyckena visade och fick mycket sålt..

Ute på vår altan stod dessa tre glada grabbar och spelade för oss.. Peter (längst ut till hö) känner jag sedan innan och han är tillsammans med Åsa.. Peter var den som föreslog att de kunde spela samtidigt som smyckesvisningen och givetvis tackade jag ja direkt.. Superbra spelar de och det var uppskattat från alla..

Alla köpte smycken eller beställde, hon gör budskapssmycken bl.a och då kan man välja precis vad man vill att det skall stå på dem och hon fixar det.. Jag köpte armbandet jag visat innan med Stolt Mamma.. Köpte oxå ett halsband med två tags på där det stod life på det ena och så ett hjärta på det andra, de hängde i ett läderband.. Köpte oxå två morsdagshalsband där jag satte en ring i det till min mamma som det stod mormor farmor på, hon är ju båda dela och så hängde jag dit lite andra berlocker, det blev superfint.. Till sambons mamma gjorde jag ett liknande men i ringen stod det stolt farmor istället.. Kan plåta dem och visa i morron :-) Jag beställde oxå en nyckelring med en platta där mina båda barns namn skall stå (Johannes & Amanda).. Min dotter köpte halsband och armband hon med.. Hon köpte ett armband som är likadant som mitt fast det stod vänskap i det, det skall hon ge en kompis som fyllt år..

Nu skall jag se till att jobba lite här efter en härlig dag.. Jag är mycket nöjd och jag hoppas och tror att de som var hos mig oxå är det..

God natt på er alla..

Kram

Mia

SNART!!!!


Snart är det min tur att få sova ngn timme...
Ha en underbar lördag så "ses" vi nog ikväll..
Kram från en trötter Mia

lördag 16 maj 2009

En kreativ dag..

Ja faktiskt kom det lite kreativt ur mig idag.. Vi har pratat om att sätta en text på altanväggen nu när min käre sambo har målat den vit och vi tyckte att just ordet altan passade.. Ja så man vet var man är ;-) Så sagt och gjort så tog jag tag i det nu i eftermiddags när jag hade sovit klart.. Sonen min hjälpte mig att få fram de bokstäver jag ville ha och i rätt storlek, sen fick jag sitta och klippa ut dem noggrant.. Hämtade vattenpasset och gjorde en rak linje på väggen med blyerts och tejpade sedan upp bokstäverna.. Ritade konturerna och började måla.. Man skulle ju helt klart vara en av dem som är med i inredningsprogrammen som är bra mycket stadigare på hand än vad jag är.. Men det gick hyfsat bra iaf.. Jag skall måla svart en gång till och sedan jämna till där det inte är så bra med vitt.. Ganska nöjd är jag iaf.. Ett ställe inne i huset skall oxå få text men det återkommer jag med när det är gjort.. Så här blev det iaf..



Efter målandet så beställde vi mat här hemma, det är bara jag och sonen hemma.. Dottern är med kompisar i Ryd och sambon och hans barn har varit i Danmark på Bakken hela dagen i ihållande regn tydligen, inte så kul.. Jag skall hämta hem dem snart, de åker buss som facket Metall har ordnat.. Sen skall jag bara lämna av dem för att köra till Ryd för att hämta min dotter Amanda.. Sen är det i stort sett bara att lämna henne hemma och sedan köra till jobbet igen.. Känns som man bor där :-S I morron kan jag inte sova så länge heller då hon som skall visa smyckena kommer med dem redan kl 13.30, men det gör inget jag har själv valt detta.. Får sova på måndag istället..

Nu önskar jag er en bra fortsatt lördag.. Ta hand om er och era nära o kära..

Kramar

Mia

fredag 15 maj 2009

Vad tråkigt..

Har upptäckt att har man inte en nyare version av Word, där jag har hämtat mitt teckensnitt, så ser man bara ett tråkigt teckensnitt hos mig..
Trodde det blivit ngt fel först när jag var inne på en av våra stationära datorer hemma som jag inte lagt in word på men fattade sen att det var för att det inte fanns på datorn.. Och nu på jobbet så är det bara en äldre version som inte har det teckensnitt jag valt..
Och eftersom det teckensnitt jag valt var tvunget att skrivas med "large" här för att man skulle kunna se det så blir ju dessa bokstäver stora som hus om man inte har rätt word i datorn.. Så nu hoppas jag att ni som mot förmodan läser min blogg har en nyare version av word :-D

Vi ses mer i morron.. God natt på er..
Jag vaktar världen medans ni sover..

Kram
Mia

Soliga fredag!!

Ja då sitter man här igen och det är fredag.. Vart tar veckorna vägen??
Fast idag är ju inte jag lika glad för att det är fredag som de flesta andra är som skall vara lediga ett par dagar.. Jag går på mitt pass i kväll och sedan jobbar jag tre nätter a' 10,31 timmar.. Jag hoppas att denna helg går snabbt.. Nästa helg när de flesta är lediga lite längre ja vad gör jag då? Jo jag jobbar även den helgen.. Var åttonde vecka jobbar jag två helger på raken och var åttonde är jag ledig två på raken annars jobbar jag varannan helg.. Ngt man får stå ut med när man har det jobb jag har.. Trivs kanon med jobbet i sig men var tredje helg hade ju varit önskvärt..


Men fram till kl 22.00 i kväll är jag ju iaf ledig och den ledigheten tänkte jag fylla med lite tvätthängning, städning, promenad och firande av min bror som fyllde år förra veckan, men då kunde de inte fira för deras stora son blev sjuk.. Men idag skall det bli av och vi är bjudna på grillat, skall bli gott..
Svårt att veta vad man skall köpa men det blev en present även denna gång, detta blev det:




Han gillar ju öl och gärna lite udda sorter, så sambon min plockade ihop lite olika när vi var på systemet.. Sen hittade vi den fina zinkbaljan som det står BEER på och tyckte den passade perfekt och så en blomma som får piffa till det lite.. Tror detta passar honom perfekt..

Jag är ju av den sorten som behöver gå ner lite i vikt och har så oxå gjort, 10 kg hittills men där verkar det vara stopp.. Jag har ca 8 kg kvar och de sitter så segt så segt och jag har tappat lite av motivationen.. På fredagar har jag vägdag och dagens vägning var ju inte så kul, 4 hg upp.. Kan ju tyckas att det inte är så mycket men det är ju inte uppåt jag skall vandra utan det är ju nedåt, så nu får jag börja ta mig i kragen igen men det är inte så lätt när motivationen inte är där fullt ut, men jag skall satsa på att hålla vikten iaf och helst ner men mer upp skall jag banne mig inte gå.. Så idag får det bli en låååååååång prommis i solen innan jag skall fira bror min..

Skall nu hänga tvätt ute i solen och sedan tar jag nog min promenad..

Ha det gott alla och sköt om er..

Kram
Mia

torsdag 14 maj 2009

Tack Patricia!!!

Ja, tack Patricia för hjälp med bloggteckensnitt.. Nu är jag nöjd med det iaf men det finns ju en massa till som jag vill kolla och kanske ändra på..
Idag har jag hunnit med en stavgångsrunda och 80 kanelbullar är bakade.. Jag skall ha smyckesvisning/försäljning här på söndag och bullarna skall vara till fikat.. Igår bakade jag Snoddas eller Kärleksmums som de flesta kallar dem, men för mig har de alltid hetat Snoddas..
På söndag kommer alltså en tjej från Karlshamn hit och visar sina egenhändigt gjorda smycken, mycket fina tycker jag.. När hon är här kommer det oxå tre killar och spelar för oss, PPM heter den lilla trion.. Kan ju bli kul med livemusik till smyckesförsäljning..





Detta armband har jag redan beställt av henne.. Tycker det är jättefint.. Hon skall oxå göra ett långt halsband där det bl.a skall hänga en likadan ring som på armbandet men med texten Stolt mormor på ett och stolt farmor på ett som barnen skall ge på morsdag om drygt två veckor.. De som skall spela för oss är dessa grabbar

Tror att detta kan bli himla kul.. Tyvärr jobbar jag ju natten innan och natten efter men det får ju gå ändå, detta var enda dagen vi fick ihop då alla inblandade kunde..

Idag är jag iaf ledig och det är skönt, fast det blev ju en del jobb hemma istället.. Ha ha.. Men det är ju sånt man måste göra eller iaf vill göra för att trivas..

Nu är jag nyfiken på om denna blogg funkar med de bokstäver jag vill ha osv så nu slutar jag minsann att blogga för idag..

Ha det gott alla..

Kramen

Mia

onsdag 13 maj 2009

Min första blogg på blogspot.se..

Jag har bloggat tidigare fast då på blogg.se men jag fattade inte hur man skulle göra sidan snygg så därför bytte jag efter att jag blivit rekomenderad denna sida.. Jag har försökt att leka fram lite men känner att det är mycket till jag vill lära mig så sidan blir ännu vackrare.. Men alla är vi barn i början.. Jag vill ju tex ha en snyggare text.. Får fråga de som rekomenderade hur man gör..



Jag är alltså en 38-årig två barns mor som bor tillsammans med mina barn, sambon Patrick och hans barn och så vår lilla katt..

Vi bor i ett ganska stort hus som vi köpte i augusti förra året.. Det finns ganska mycket att göra på huset men vi tar lite i taget.. Just nu väntar vi på snickare som skall lägga nytt tak till oss..



Mitt stora intresse är att fotografera och det kommer att synas i denna blogg fast inte just idag för just nu är jag så trött så att ögonen går i kors här..

Jag jobbar 100% natt som personlig assistent och har jobbat natten som var.. Somnade sen idag och vaknade tidigt.. I natt är jag ledis så nu skall jag krypa till kojs..



Säger god natt och på återseende..



Kram

Mia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade